πολυ ωραιο θεμα σπυρο.εχει ομως πολλες οπτικες και δυσκολα μπορει να ειπωθει μια και μονο μια σωστη αντικειμενικα αποψη.
Ειναι θεμα παιδειας ο προστατευτικος εξοπλισμος,οπως πχ και η ζωνη ασφαλειας στο αυτοκινητα.δεν το κανεις γιατι πρεπει η γιατι δειχνεις ωραιος με τα δερματινα ,αλλα γιατι προστατευεις τον εαυτο σου.
επειδη ομως ζουμε στη χωρα της δημοκρατιας (που μονο καλο δεν ειναι αυτο),ο καθενας εχει την αποψη του και σαν γνησιοι Ελληναραδες η δικη μας αποψη ειναι η σωστη και οτι αλλο παρεκλινει απο τη δικη μας απλα δεν υπαρχει.εγω δε θελω να φοραω κρανος ρε φιλε,θα σου πει καποιος..εγω θα φαω το κεφαλι μου εσυ τι ζορι τραβας?γιατι με βαζεις προστιμο βαρβατο?δε γουσταρω τι δε καταλαβαινεις??ολες οι απαντησεις που θα δωσετε σε αυτο το ερωτημα θα ειναι του στυλ μα δεν το κανεις για να μη πληρωσεις φορο,αλλα για να γλυτωσεις το κεφαλι σου..κανεις δε μπορει να του πει ...σαν να εχεις δικιο...αναλαμβανεις πληρως την ευθυνη,υπεγραψε και μια δηλωση και αντε στην ευχη της Παναγιας!
και για να το πω με αλλο παραδειγμα,δεν ειναι αναγκη καθε φορα που πεινας να κανεις αστακο μαγιονεζα με ζυμαρικα ολικης φρεσκοφτιαγμενα..μπορεις να πεταξεις και ενα πακετο μακαρονια μεσα στο νερο και να τα φας με τυρι!
το θεμα του ατυχηματος ειναι οπως ειπε ο σπυρος κατι απροβλεπτο και κανενας δε θελει να το συμβει.να ομως που συμβαινει με πολλες φορες δυσαρεστα αποτελεσματα.
Δοξα τω Θεω υπαρχουν ολα τα πιθανα σεναρια γυρω μας...να βλεπουμε καποιον με καμμια busa και κοντομανικα χωρις κρανος να βαραει παντες,τυπακο με παπακι 50ρι και δερματινα απο πανω εως κατω,μηχαρανα,με αναβατη να φοραει κραναρα δερματινια και κοντο παντελονακι απο κατω...φαντασια να εχεις και τα βλεπεις ολα.
καθε μερα ντυνομαουν σαν αστακος για να παω στη δουλεια μου(οταν δουλευα) κανοντας 40 χιλιομετρα την ημερα σε εθνικο δικτυο και πολλες φορες δυσανασχετουσα..ειδικα το χειμωνα οπου εβαζες μπαλακλαβες γαντια προσπαθουσες να κουμπωσεις δερματινα μποτες να χωρεσεις τη προικα σου κινητα κλειδια πορτοφολια χαρτια στιος στενες τσεπες,να βαλεις μποτες,κρανη να φτασεις στη δουλεια να τα βγαλεις ολα αυτα να εισα σαν το ρομποκοπ ολη μερα στο γραφειο με τις να κανεις αλλα δεκα λεπτα για να ετοιμαστεις να γυρισεις στο σπτι και οταν επιτελους γυρισεις φτου και απο την αρχη να τα βγαλεις.....
και ουτε μπορω να κατηγορησω καποιον που κατακαλοκαιρακι θελει να παει ενα καφε με τη μηχανη στο καφε της γειτονιας που απεχει 4 λεπτα με τα ποδια (1 με τη μηχανη) και τη καβαλαει ετσι.δηλαδη πρεπει να ντυθει σαν αστροναυτης για να το κανει?σε αυτη τη περιπτωση δεν ισχυει το οτι αν πεσει κατω η παρεα που τον περιμενει δε θα χαλαστει και θα χαλασει ο καφες?μηπως η παρεα πρεπει να πει στον αναβατη"αν σε ξαναδω να ερχεσαι για καφε στη γειτονια χωρις κρανος θα σε στειλουμε σπιτι σου"?
μια λυση θα ηταν απο μικροι ολοι μας να ειχαμε συνυφανει την εικονα της μηχανης με προστατευτικο εξοπλιμο ετσι ωστε να αποτυπωθει το συνολο και να ειναι αυτονοητο.να μην αγοραζουμε μηχανη και μετα να αγοραζουμε κρανος.
οπως επισης και να μπορεις να αγορασεις εξοπλισμο......να εχεις τη δυνατοτητα,η μαλλον καλυτερα να σου προσφερεται η δυνατοτητα..
αν καποιος δεν εχει χρηματα και πραγματικα στην ελλαδα του σημερα ελαχιστοοι εχουν δυνατοτητα να μπουν σε ενα μαγαζι και να αγορασουν το καλυτερο,οι υπολοιποι κοιταμε προσπεκτους κανενα διμηνο και μαζευουμε απο τα τσιγαρα και τους καφεδες για να παρουμε ενα καλο κρανος και τουμπαλιν για το μπουφαν-γαντια-παντελονι-μποτες....
οπως δινανς δανεις για να αγορασεις 300.000 ευρω σπιτι με εισοδημα δυο μισθους των 1200 ευρω το μηνα,ετσι να δινουν δανειο να παρεις πληρη εξοπισμο με τη μια και να το δινεις με δοσεις.λιγοτερα θα εχαναν οι τραπεζες σε σχεση με τα σταγαστικα..
οπως επισης και η πολιτεια αντι να εχει υποχρεωτικη τη χρηση του κρανους,να το αλλαξει με υποχρεωτικη χρηση του πληρη εξοπλισμου...
ο κοκ μου λεει οτι για να καβαλησω τη zzr μου πρεπει να φοραω κρανος...αδιαφορει για το μπουφαν.....ενω για να σου δωσε ιτο διπλωμα σε υποχρεωνει να φορας μποτες -παντελονι-γαντια.το αποκορυφωμα της λογικης!!!!
αποψη μου ειναι οτι ο σωστος μηχανοβιος πρεπει να εχει ενα σωστο και πληρη εξοπλισμο που να το φοραει και οχι να καθεται στη ντουλαπα.οχι μονο σε εκδρομες αλλα παντου.
βεβαια και εγω τωρα το καλοκαιρακι θα τη καβαλω για να πεταγομαι για το καφε,η για μια δουλιτσα ετσι ανεμελος και χωρις....ειπαμε...κλασικος Ελληναρας!!