Σελίδα 30 από 110 ΠρώτοΠρώτο ... 2025262728293031323334354080 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 436 έως 450 από 1637

Θέμα: Yamaha MT-09 Tracer

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Φυσικα και κανει. Απλα η γιαμαχα το τσιγκουνευτηκε. Αυτο ειναι στην ουσια το θεμα της μηχανης. Δεν μπορεις να εχεις και γρηγορη γεωμετρια και ψηλο μηχανακι και να μην κουναει....
    αννναααα γεια σου

σταμπιλιζατερ δεν βαζουν γιατι πας για πλακα για μια 300ρουμπα γιουρος....και ολοι θελουν να την βγαλουν με σφιξε-ξεσφιξε κανα ελατηριο....

Νέο μέλος
    Παιδες σε ενα ξενο βιντεο που ειδα λεει οτι για το κοσκινισμα ευθυνεται η ζελατινα ως επι το πλειστον και κατα δευτερο λογο οι χουφτες.Αν αφαιρεθει ή αλλαχτει η μανισια ζελατινα με μια μικροτερη σταματαει (ή σχεδον σταματαει) το προβλημα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    με μικρότερη ζελατίνα σχεδόν σταματάει. ναι, εξαιρετική λύση.

άρα χωρίς ζελατίνα θα πάει τρένο. καλή ιδέα, θα φτιαχτεί και ένα εντελώς νέο γυμνό 900άρι.

oh wait....

και δίνει και η εταιρία μιά ακόμα μεγαλύτερη

Banned
    Εγώ πιστεύω ότι εάν ανοιχτούν αεραγωγοί (τρύπες) στην μεγάλη ζελατίνα για να σπάσει η υποπίεση το πρόβλημα ίσως σταματήσει.

Eχω την μικροτερη Sport της Puig, και το κουνημα παραμενει το ιδιο σε ορισμενες συνθηκες.Πηγα στην k-shock και μου εκαναν καποιες μικρορυθμίσεις στο πισω αμορτισέρ.Εχει βελτιωθεί λιγο το κουνημα, που το εμφανιζει πλεον απο τα 180 και πάνω, απο τα 140χλμ που κουνουσε πριν.Αν αλλάξω την θεση του σωματος μου, ποιο σκυφτος και ποιο πίσω ο κωλος, μέχρι τα 220 δεν κουνάει καθόλου.Το γενικο συμπέρασμα είναι οτι το κουνημα ειναι συνάρτηση πολλών πανω στην μηχανη.Καταρχήν το πισω αμορτισέρ παραειναι μαλακο,το πιρουνι ειναι ψηλότερο απο το γυμνο mt-09 που σε συναρτηση με το χάλια πίσω αμορτισέρ, βοηθάει στο κουνημα.Αλλοι λένε για ζελατινα, χουφτες, ενα δοντάκι στην μπροστινη ζαντα, που μπορεί ολα αυτά να συμβαλουν στο κουνημα.Κατα βαση παντως ειναι θεμα αναρτήσεων, που αν αλλαχθουν θα βελτωθει το κουνημα, αλλα δεν θα εξαφανισθει.
    Ας μας πουν παιδια που εχουν κανει αλλαγή στο αμορτισερ και στα λαδια και ελατηρια του μπροστινου αν εχει εξαφανισθει το κουνημα.
    Παντως ειναι απαραδεκτο να πρεπει να προσαρμοσεις το σωμα σου πανω στην μηχανη για να μην κουναει.Ειχα και αλλα ψηλα γρηγορα μηχανακια και σε κανενα δεν ειχα τετοιο φαινομενο και εντελως ορθιος να οδηγουσα μεχρι την τελικη τους.
    Η Yamaha παντως ειναι απαραδεκτη γιατι κανει οτι δεν βλεπει κανενα προβλημα, ενω η πλειονοτητα των χρηστων το αντιμετωπιζει.Τους ειχα στειλει e-mail, 2 Μηνες τωρα και ουτε καν εκαναν τον κοπο να απαντησουν.Τους εστειλα βιντεο που τραβηξα που δειχνει ποσο εντονο ειναι το κουνημα https://www.youtube.com/watch?v=IkVP...ature=youtu.be .Απαντηση καμια.
    Η μονη απαντηση στην παρατηρηση του περιοδικου moto οταν εκανε τεστ στο μηχανακι http://www.motomag.gr/news/reportaz/...i-tis-etairias ηταν οτι ειναι φυσιολογικο και σε προειδοποιει το μηχανακι με αυτο τον τροπο να μην τρεχεις πολυ.Ποσο απαραδεκτος αυτος ο ανθρωπος της Yamaha που εδωσε αυτη την απαντηση.
    Κριμα γιατι το γουσταρω πολυ το μηχανακι, και αναγκαζομαι να κανω συμβιβασμους στην οδηγηση μου για να το κρατησω.
    Τελευταία τροποποίηση από tx2z; 20/10/2016 στις 19:23.

old school gixxer Το avatar του/της alex14

Εκληματικα απαραδεκτο. Ακουγα για κουνημα αλλα τετοιο πραγμα δεν περιμενα να δω.
    Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tx2z Προβολή μηνύματος
    Eχω την μικροτερη Sport της Puig, και το κουνημα παραμενει το ιδιο σε ορισμενες συνθηκες.Πηγα στην k-shock και μου εκαναν καποιες μικρορυθμίσεις στο πισω αμορτισέρ.Εχει βελτιωθεί λιγο το κουνημα, που το εμφανιζει πλεον απο τα 180 και πάνω, απο τα 140χλμ που κουνουσε πριν.Αν αλλάξω την θεση του σωματος μου, ποιο σκυφτος και ποιο πίσω ο κωλος, μέχρι τα 220 δεν κουνάει καθόλου.Το γενικο συμπέρασμα είναι οτι το κουνημα ειναι συνάρτηση πολλών πανω στην μηχανη.Καταρχήν το πισω αμορτισέρ παραειναι μαλακο,το πιρουνι ειναι ψηλότερο απο το γυμνο mt-09 που σε συναρτηση με το χάλια πίσω αμορτισέρ, βοηθάει στο κουνημα.Αλλοι λένε για ζελατινα, χουφτες, ενα δοντάκι στην μπροστινη ζαντα, που μπορεί ολα αυτά να συμβαλουν στο κουνημα.Κατα βαση παντως ειναι θεμα αναρτήσεων, που αν αλλαχθουν θα βελτωθει το κουνημα, αλλα δεν θα εξαφανισθει.
    Ας μας πουν παιδια που εχουν κανει αλλαγή στο αμορτισερ και στα λαδια και ελατηρια του μπροστινου αν εχει εξαφανισθει το κουνημα.
    Παντως ειναι απαραδεκτο να πρεπει να προσαρμοσεις το σωμα σου πανω στην μηχανη για να μην κουναει.Ειχα και αλλα ψηλα γρηγορα μηχανακια και σε κανενα δεν ειχα τετοιο φαινομενο και εντελως ορθιος να οδηγουσα μεχρι την τελικη τους.
    Η Yamaha παντως ειναι απαραδεκτη γιατι κανει οτι δεν βλεπει κανενα προβλημα, ενω η πλειονοτητα των χρηστων το αντιμετωπιζει.Τους ειχα στειλει e-mail, 2 Μηνες τωρα και ουτε καν εκαναν τον κοπο να απαντησουν.Τους εστειλα βιντεο που τραβηξα που δειχνει ποσο εντονο ειναι το κουνημα https://www.youtube.com/watch?v=IkVP...ature=youtu.be .Απαντηση καμια.
    Η μονη απαντηση στην παρατηρηση του περιοδικου moto οταν εκανε τεστ στο μηχανακι http://www.motomag.gr/news/reportaz/...i-tis-etairias ηταν οτι ειναι φυσιολογικο και σε προειδοποιει το μηχανακι με αυτο τον τροπο να μην τρεχεις πολυ.Ποσο απαραδεκτος αυτος ο ανθρωπος της Yamaha που εδωσε αυτη την απαντηση.
    Κριμα γιατι το γουσταρω πολυ το μηχανακι, και αναγκαζομαι να κανω συμβιβασμους στην οδηγηση μου για να το κρατησω.

κουναει ακριβως οπως το xr μου μετα τα 160-170...αν τραβηχτεις πισω και χαλαρωσεις τα χερια, το κουνημα εξαφανιζεται ως δια μαγειας...
    εγω το θεωρω φυσιολογικο για motard...γιατι δεν γινεται να θες να εχει τρελο κοψιμο το τιμονι, να ειναι ψηλο και να σου πηγαινει και με 180-190χλμ...

αλλα για τυπου on-off που ειναι το tracer, ειναι ψιλοαπαραδεκτο...
    φαινεται οτι στην γεωμετρια του εδωσαν περισσοτερη σημασια στο ποσο "κοφτερο" ειναι εντος αστικου ιστου παρα την σταθεροτητα στα πολλα...
    γιατι οπως και να εχει..900αρι τρικυλινδρο ειναι...θα το πας με καμποσα μολις βγεις σε ανοιχτο δρομο...

anyway, απο την στιγμη που το το μηχανακι κατα τ'αλλα ειναι καλο, δινεις εκει ενα 300αρι για ενα σταμπιλιζατερ και το ευχαριστιεσαι...
    γιατι ειναι κατι που θα βγαλει τα λεφτα του και θα φανει η διαφορα αμεσως...δεν ειναι αχρηστο αξεσουαρ που απλα το βαζεις για την μουρη...

my 2 cents...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    και το ΧΤ έτσι κουνάει στα 130....

το ΤΔΜ όμως δε γκουνάει ποτές!
    ανανήψαντας

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	$_3.JPG 
Προβολές:	198 
Μέγεθος:	10,4 KB 
ID:	371781

Τόσα λεφτά σκάτε... βάλε κι ένα τέτοιο και τέλος έλεος πια
    ανανήψαντας

Σε ολους τους μαστορες και εμπορους για αμορτισερ που ρωτησα, μου ειπαν οτι ενα σταμπιλιζατερ για το Tracer, κοστιζει πανω απο 500ευρω.Ενα κιτ πισω αναρτησης και μπροστα λαδια-ελατηρια κοστιζει απο 550ευρω.
    Ολοι μου προτειναν αλλαγη του αμορτισερ οπωσδηποτε και λαδια ελατηρια για το μπροστινο.Το φαινομενο οπως ειπαν με αυτα σχεδον εξαφανιζεται.
    Με το σταμπιλιζατερ το κουνημα παλι θα υπάρχει αλλα σε ξεγελαει γιατι δεν θα φαινεται τοσο εντονα.Παντως η μηχανη δεν θα εχει την σταθεροτητα σε στριψιμο με πολλα, μονο με σταμπιλιζατερ.Γιαυτο ολοι μου προτειναν βελτιωση αναρτησεων και οχι σταμπιλιζατερ.Το κοστος ειναι παραπλησιο.
    Δεν το εχω κανει ακομα γιατι ολοι αυτοι οι μαστορες δεν μου εγγυωνται οτι θα εξαφανιστει το κουνημα.Θελω μια ποιο ολοκληρωμενη λυση γιαυτο ρωταω αν καποιος εχει κανει αυτη την βελτιωση να μας πει αν το μηχανακι του κουνουσε πριν και μετα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nik69
    ********************************************************************************************

Περί κουνήματος τώρα.
    Οι ταλαντώσεις μπορούν να προέρθουν απο πολλούς λόγους.
    1)Αεροδυναμικούς. Δεν μπορεί να φανεί κάτι στο βίντεο σου γιατί δεν επιταχύνεις ομαλά ή πηγαίνοντας σταθερά με 180 πχ.. Άμα έχεις όρεξη πήγαινε εθνική , ανέβασε με ποιό ομαλό τρόπο χιλιόμετρα και δες εάν ταλαντώνει και έτσι.

2)Ανομοιομορφία στις αναρτήσεις. Με ποιό μαλακό στις αποσβέσεις το ένα άκρο από το άλλο λόγω φθοράς ή οτιδήποτε άλλο χτυπώντας σε σαμαράκι ή επιταχύνοντας τέρμα με μια ψηλή-ροπάτη μηχανή αρχίζει το τσάμικο.

3)Πολύ σφιγμένος αναβάτης με απότομες κινήσεις. Στο 1:10" του βίντεο το μηχανάκι είναι σταθερό. Πας με με 150 περίπου , αλλάζεις από 4η σε 5η (έχοντας κλείσει το γκάζι) και μετά την αλλαγή ανοίγεις με ταχύτητα αστραπής τέρμα το γκάζι. Από αυτό που είδα (δεν κόβω τον λαιμό μου , ούτε μπορώ να είμαι σίγουρος από μια εικόνα σε ένα pc) μου φαίνεται με το απότομα άνοιγμα έσπρωξες ελαφρά το τιμόνι από την μεριά του γκαζιού.

A)Πάρε σταμπιλιζατέρ .
    B)Μήπως πρέπει να ομαλοποιήσεις λίγο τους χειρισμούς σου?
    Τελευταία τροποποίηση από harris_x; 21/10/2016 στις 08:59. Αιτία: Άσχετα με το θέμα

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nik69 Προβολή μηνύματος

Περί κουνήματος τώρα.
    1)Αεροδυναμικούς. Δεν μπορεί να φανεί κάτι στο βίντεο σου γιατί δεν επιταχύνεις ομαλά ή πηγαίνοντας σταθερά με 180 πχ.. Άμα έχεις όρεξη πήγαινε εθνική , ανέβασε με ποιό ομαλό τρόπο χιλιόμετρα και δες εάν ταλαντώνει και έτσι.

2)Ανομοιομορφία στις αναρτήσεις. Με ποιό μαλακό στις αποσβέσεις το ένα άκρο από το άλλο λόγω φθοράς ή οτιδήποτε άλλο χτυπώντας σε σαμαράκι ή επιταχύνοντας τέρμα με μια ψηλή-ροπάτη μηχανή αρχίζει το τσάμικο.

3)Πολύ σφιγμένος αναβάτης με απότομες κινήσεις. Στο 1:10" του βίντεο το μηχανάκι είναι σταθερό. Πας με με 150 περίπου , αλλάζεις από 4η σε 5η (έχοντας κλείσει το γκάζι) και μετά την αλλαγή ανοίγεις με ταχύτητα αστραπής τέρμα το γκάζι. Από αυτό που είδα (δεν κόβω τον λαιμό μου , ούτε μπορώ να είμαι σίγουρος από μια εικόνα σε ένα pc) μου φαίνεται με το απότομα άνοιγμα έσπρωξες ελαφρά το τιμόνι από την μεριά του γκαζιού.

A)Πάρε σταμπιλιζατέρ .
    Συγνώμη αλλά δεν συμφωνώ, μήπως δεν πρέπει ν"ανασαίνει στις αλλαγές ταχύτητας, να φοράει seethrough μπλουζάκι για να κάνει ανάδραση ο αέρας στο στήθος του και να βελτιώνει τον συντελεστή της μηχανικής ροής Reynold του αέρα ;
    Με τί ροπή θα πρέπει να πιέζει τις μανέτες;
    Εδώ μιλάμε για σχεδιαστικό πρόβλημα και η YAMAHA λέει να μην τρέχεις γιατί είναι επικίνδυνο......Κρίμα και σκεφτόμουν να το πάρω....
    Τελευταία τροποποίηση από harris_x; 21/10/2016 στις 09:04. Αιτία: Άσχετα με το θέμα (quote)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    παιδιά είναι τραγικός σχεδιασμός της γιαμάχα. μόνο με ούλτρεξ δεν έχουν λούσει τα tracer για να δουν άσπρη μέρα.

τα σταμπιλιζατέρ κτλ ματζούνια δεν λένε κάτι. το μηχανάκι πρέπει να βγαίνει βράχος από το εργοστάσιο. 900 τούρερ είναι έλεος.

αλλά η γιαμάχα κάνει το κινέζο, τουλ η κτμ το παραδέχτηκε και έβγαλε μια λύση, η γιαμάχα τίποτα.
    κρίμα γτ την είχα την εταιρεία σε εκτίμηση.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nik69 Προβολή μηνύματος
    Περί κουνήματος τώρα.

A)Πάρε σταμπιλιζατέρ .
    Απαντωντας στα του κουνηματος της μηχανης:
    1)Και σε ευθεια στην εθνικη το ιδιο πραγμα.Κουναει ειτε με ομαλο ειτε με βιαιο ανοιγμα.Υπαρχουν πολλα βιντεο απο χρηστες στο Youtube που σε αλλους κουναει και αλλους οχι ακομα και στην τελικη.
    3)Το μηχανακι το οδηγαω οπως ακριβως οδηγουσα και το Tiger 1050 που ειναι αναλογο μηχανακι.Δεν εκανε κιχ ακομα και στην τελικη του με ορθια σταση σωματος.Επισης αναλογα οδηγησα σε test το 1190 adventure, 1290 super adv.,multistrada 1200,s1000xr.Κανενα δεν κουνησε ετσι βιαια.Παρολο που ολα αυτα εκτος του tiger και multistrada εχουν stabilizater. Οπως μου ειπαν και οι γνωστες η λυση ειναι στις αναρτησεις.Το stabilizater απλως σε ξεγελαει.Αλλα το κουνημα και η ασταθεια υπαρχει.
    Γνωστος αντιπροσωπος και πρωην αγωνιζομενος(αντε το διορθωσα αφου δεν πρεπει να πω το ονομα του) μου ειπε οτι και το δικο του το μηχανακι που ειχε για τεστ drive κουνουσε στις ιδιες συνθηκες.Δεν ειναι θεμα οδηγου αλλα ασταθειας της μηχανης.Απο εκει και περα μπορει ο οδηγος να μην του εμφανιστει καθολου αυτο με μαμα το μηχανακι.Οδηγωντας σαν κυρια
    Τελευταία τροποποίηση από harris_x; 21/10/2016 στις 09:04. Αιτία: Άσχετα με το θέμα (quote)

Παρόμοια θέματα

1. Ανάκληση μοτοσικλετών Yamaha MT-09
    από McGyver στο forum Ανακλήσεις
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 31/12/2014, 13:22
  2. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 14/05/2014, 07:46
  3. Yamaha MT-09 Adventure...?
    από Juohmaru! στο forum Yamaha
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 05/03/2014, 20:28
  4. Yamaha mt-03
    από Projector στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 55
    Τελευταίο μήνυμα: 25/08/2006, 22:07
  5. Yamaha Mt - 02
    από el_hymador στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 04/04/2006, 00:01

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •