μτ09 ήθελα να γράψω
με το συμπαθειο φιλε μου... τι να γραψουμε εδω? τα εχουμε πει πολλακις. εδω γραφει ο καθενας το μακρι και το κοντο του.... απο οσους γραφουν ποσοι το εχουν καβαλησει και εχουν ιδία αποψη? ερωτώ....
εδω διαβαζω αστεια πραγματα... αλλος να το κανει βεστρομ ή τιντιεμ... αλλος λεει να κατεβασει μπουκαλες και να μειωσει την διαδρομη της αναρτησης λες και ειναι κανα ντραγκστερ... αλλος το λεει τουρερ το μηχανακι! δινουν συμβουλες σε κατοχο χωρις να ειναι κατοχοι. προς θεου δεν λεω πως απαγορευεται αλλα αν θελει απαντησεις ο φιλος σε λαθος μερος τις ψαχνει.
καλως ή κακως σε αυτην την κοινοτητα δεν γραφουν κατοχοι. οντως οπως ειπες φιλε υπαρχει γκρουπ στο facebook με καμια 300+ ατομα οπου εκει μπορει αμεσα οποιος θελει να παρει απαντησεις. προσωπικα τα εχω γραψει και εδω πολλες φορες.
εμενα δεν κουναει αλλα εγω γουσταρω το μηχανακι για ολα.... με το σωστο λαστιχακι και σωστες πιεσεις.....εχω αλλαξει αναρτησεις, φοραω σταμπιλιζατερ (οχι το ohlins).... το μηχανακι τα κανει ολα και συμφερει. πηγα διακοπες με γυναικα και τετραβαλιτσο. πηγα πιστα 2-3 φορες.... ειναι απιστευτα ζυγισμενο κοφτερο και με ροπη και γκαζι για μενα αρκετο. οικονομικο στην καταναλαωση και προσωπικα οδηγω σβελτα ως και επιθετικα (δυστυχως). καταναλωση μαξιμουμ 5,4 λιτρα στα 100 στο χλμετρητη... ο αλητης ομως κλεβει μισο λιτρο στα 100. οποτε οτι λεει υπολογιζετε 0,4-0,6 παραπανω πραγματικη καταναλωση. με ενα ρεζερβουαρ βγαζεις 270-280 χλμ. αν βαλει καποιος προγραμμα (καστομ χαρτη) μειωνεται η καταναλωση σε ολους (δεν το εχω κανει).
τωρα αν καποιος οδηγα σαν τον ελ σιντ παλουκωμενο ναι θα κουνησει. εχει κοντο μετατροχιο. οι μπουκαλες θα μπορουσαν να ειναι 43 οχι 41. το ψαλιδι λιγο μακρυτερο. αεροδυναμικα να εχει σχεδιαστει το μπροστινο μερος σαν μια επιφανεια με διαφορετικη ζελατινα και με μικροτερες χουφτες... ναι ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΜΙΛΑΓΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΗΧΑΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΝΑΕΙ. αλλα δεν θα ηταν tracer. το τρεισερ 700 το εχουν βγαλει 50 χιλιοστα μακρυτερο απο το απλο 7αρι. στο 900αρι δεν κανανε αλλαγη απο το 2015 ως το 2017.
ΑΛΛΑΓΕΣ 2017
χρωματα,
βιδα στο καρτερ στο μπροστινο μερος της χελωνας και οχι απο κατω (αλλαγη ειχε γινει απο τα μεσα 2016)
τεντωτηρας και σχεδιαση λιπανσης
Slippery clutch
optional quickshifter
τρακσιον 3 σταδιων (ενω τα παλια του 2015-6 εχουν ον και οφ...)...
τελος διαφορετικο πισω αμορτισερ (επικαλυψη ανοδιωσης διαφορετικο) και χοντρυτερο πισω μερος στην θεση του παξιμαδιου KAI
μπροστα στην αριστερη κουτση μποτα βαλανε ρυθμιση αποσβεσης...
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ?
μπαινει ο σλιπερης συμπλεκτης με 400 ευρω, αναμονη για quickshifter υπαρχει και στα παλια, το τρακσιον 3 σταδιων στα @@ μας τι νοημα εχει το μεσαιο? ή θα το εχεις ενεργοποιημενο ή οχι..., αν καποιος εχει αλλαξει αναρτησεις ειναι υπερκαλημενος σε σχεση με το μαμα συστημα... αν οχι τοτε η διαφορα στο μπροστινο σημαντικη, με ενα σκετο ελατηριακι και λαδακι θα ειναι κομπλε, πισω η αλλαγη αμορτισερ μονοδρομος, το μαμα ειναι μαπα!
για κάποιο περίεργο λόγο η Yamaha κατέβασε την σελίδα με το μοντέλο του '17 από το site.
Από την στιγμή που υπάρχει το νήμα, είναι επιθυμητό να γράφουν και οι κάτοχοι. Το να είστε σε ένα κλειστό γκρουπ στο fb μόνον, δεν διευκολύνει τον υποψήφιο αγοραστή στο να διαβάζει για πιθανές λύσεις στα προβλήματα που ακούει, άσε που μπορεί να μην έχει καν λογαριασμό fb. Οι απαντήσεις που έδωσες (κάποια τα έχεις ξαναγράψει) είναι πλήρεις και επαρκείς.![]()
την σελα ναι. στην ψηλη θεση γλυστρας λιγο πιο μπροστα προς το ντεποζιτο στα φρενα (δεν μου αρεσει), ενω σου δινει λιγο καλυτερο χωρο στα ποδια και στην γωνια των γονατων (εχει ψηλα τα μασπιε το τρεισερ σε πιο σπορτ θεση). εχεις καλυτερο ελεγχο στην χαμηλη θεση μιας και το τρεισερ δεν σε βαζει μεσα στην μηχανη αλλα πανω... μοταρντιζει. οποτε το να το εχεις στην ψηλη θεση το σελακι εχει περισσοτερα αρνητικα απο θετικα. για μενα χαμηλη θεση εκτος και αν ο αλλος ειναι πανω απο 1.83-185
οσον αφορα το τιμονι οχι δεν το εχω παει μπροστα για 3 λογους. 1) σε τραβαει πιο μακρια και πρεπει να τεντωσεις χερια (δεν θελω τιντιεμ ευχαριστω), 2) θελουν αναδιαταξη πιθανως τα καλωδια ντιζες κλπ. 3) δεν θα δουλευει η βαση μετα για το σταμπιλιζατερ.
κλειστο δεν ειναι, μπαινουν καθημερινα δεκαδες ατομα γιατι υπαρχει οπως ξερετε τεραστιο ενδιαφερον για το μηχανακι. πρωτο στις ταξινομησεις καθε μηνα εδω και καιρο. αυτα βλεπει η γιαμαχα και λεει μαλακες ειμαστε να το αλλαξουμε? αστο κουνηστρα...χαχαχαχαχα σοβαρα τωρα... υπαρχουν παιδια που προερχονται απο αλλο χωρο ή ειχαν αλλες μηχανες, αλλοι εχουν χαλαστει και αναφερουν μονο τα αρνητικα και κυριως τα μισα και πλεον βιντεο απο οτι βλεπετε ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ να το κανουν να κουνησει τραβοντας αποτομα το τιμονι ή ανοιγοντας καφρικα το γκαζι! επισης ειναι πραγματικοτητα οτι πρεπει να κατσεις λιγο πιο πισω απο οτι με αλλα μηχανακια, ναι χρειαζεται να χαλαρωσεις χερια. αν βγαλει καποιος χουφτες οντως βοηθα πααααααρα πολυ (εγω τις εχω βαλει πανω εδω και καιρο παλι) και κυριως το βασικοτερο θελει ρυθμιση η μαμα αναρτηση!!!!
τιμες sag για τρεισερ . ενδεδειγμενες τιμες
free sag μπροστα 20-30mm
free sag πισω 5-15mm
rider sag μπροστα 41 (με ανωτατο οριο για καποιον που το θελει ανετο) 45mm .... συνολικη διαδρομη μπροστινου 137mm
rider sag πισω 38 (καλο αυτο για μεικτη χρηση), για πιστα μπορεις να πεσεις λιγο πχ 36
ωραια τα γραφεις αλλα τελικα τι να κανει ο ανθρωπος να μην κουναει αφου οι δικες μας συμβουλες δεν σου αρεσουν?
btw υπάρχουν πολλοί τροποι να μην κουναει και του ξερει και η yamaha αλλα δεν μπορουσε προφανως να αλλαξει ψαλιδι στο 17. Καμια εταιρια δεν κανει τετοιες αλλαγες κατοπιν εορτης οταν δεν αναγνωριζει ενα προβλημα.
επειδη κατανταει κουραστικο.... και τα εχουμε ξαναγραψει ας το κανω μια τελευταια φορα και ας το κανετε ενα sticky τι αλλο να πω
1. ρυθμιση αναρτησης της μαμα για καθε οδηγο. οι ρυθμισεις του ενος δεν δουλευουν στον αλλο. βαρος, υψος, θεση και στυλ οδηγησης παιζουν καθοριστικο ρολο!
2. τοποθετηση ενος καλυτερου ελαστικου απο το μαμα dunlop d222. εχει αποδειχθει σε πολλες περιπτωσεις κατοχων οτι για σπορτ τουρινγκ λαστιχο το καλυτερο που ταιριαζει στο τρεισερ ειναι το bridgestone t30 evo, και απο πλευρας κρατηματος αλλα και σταθεροτητας. το τρεισερ δεν θελει πολυ μαλακα λαστιχα.
3. αφαιρεση χουφτων εργοστασιακων (αν καποιος μενει με μαμα αναρτηση).
απο κει και περα, αν καποιος γουσταρει το μηχανακι και κρινει πως πρεπει και θελει να το κρατησει χρονια, αλλαγη αναρτησης.
4. το πισω αμορτισερ ειναι χαλια. επιλογες πολλες.
5. μπροστα η πιο οικονομικη αλλαγη ειναι η τοποθετηση γραμμικων ελατηριων ohlins με 150 ευρω. στα προ 2017 ομως εχουμε κουτση αριστερη μποτα. οι επιλογες των cartridge (αλλη κατηγορια το μηχανακι μετα) απο 480-1200 ευρω. στο καινουργιο του 2017 θα εχει και ρυθμιση αποσβεσης οποτε με ενα ελατηριο γραμμικο θα ειναι κρινω πολυ καλο. το τρεισερ φοραει dual rate ελατηρια, οχι progressive οπως λανθασμενα πολλοι πιστευουν.
6. stabilizater. απο 150 ευρω για κινεζο αντιγραφη του scotts μεχρι 550 το ολινς με βαση αντρεανι. βγαζει και 2 μοντελα η matris.
και για να προλαβω τους κακαντρεχεις. δεν σημαινει οτι πρεπει καποιος να κανει ολα τα παραπανω για να μην κουναει και να δωσει τοσα λεφτα.... λεω ολες τις επιλογες που εχουμε στην διαθεση μας. επισης κουναει δεν κουναει, σαν αφτερμαρκετ λυσεις αυτα υπαρχουν για ολα τα μηχανακια...
Σε προηγουμενο ποστ ανεφερα τα παρα πολλά θετικά για το Tracer.Οσον αφορα εμενα στο βιντεο που ανεβασα δεν προσπαθω να προκαλεσω το κουνημα, ουτε εκανα τιποτα με τα χερια μου να το προκαλεσω.Αν ειναι δυνατο να λεμε σε τετοιο μηχανακι να μην ανοιγω τερμα το γκαζι.Θα τραβηξω βιντεο με ομαλο ανοιγμα σε ευθεια, και οδηγωντας με το ενα χερι που προκαλειται το κουνημα, χωρις καμια απο τις συνθηκες που λες παραπανω.Υπαρχουν πολλά βιντεο στο youtube, που δειχνουν το κουνημα με νορμαλ συνθηκες οδήγησης.Αλλά και να μην ειναι νορμαλ η οδήγηση, ή κάφρικη όπως λές ή καγκουρικη.Ας μας πουν οσοι εχουν αγορασει καινουριο, οτι μηχανακι να ειναι αυτο, ποσα απο αυτα κουνανε ετσι, σε οσο καφρικη οδηγηση τα οδηγανε.ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΝΑ ΚΟΥΝΑΕΙ ΕΤΣΙ.Το μηχανακι πρέπει να ειναι βραχος και με καφρικη οδηγηση.Σε οτι μηχανακι οδηγησα πριν με την ιδια οδηγηση δεν μου εχει εμφανιστει ποτε τετοια ασταθεια.Εχει μπ....... αμορτισέρ και δεν θα χαριστώ στον Κοσκινα της Yamaha και καθε ενα που τον ρωτανε τι φταιει και σου λεει οτι σε προειδοποιει να μη τρεχεις.
Εχω ξαναπει οτι το μηχανακι το γουσταρω πολυ και θα το κρατήσω.Θελω να βρω ομως την λύση για αυτο το πολυ σημαντικο πρόβλημα, χωρις να κανω συμβιβασμους, οδηγωντας ποιο ομαλα, με τον κωλο ποιο πισω, βγαζοντας χουφτες,κλπ.
Υπαρχουν απειρα βιντεο που το δειχνουν να μην κουναει μεχρι την τελικη.
Αν δεν ασχοληθεις με τις ρυθμισεις των αναρτησεων δεν προκειται να σταματησει να κουναει απο μονο του.
Χωρις να το χω οδηγησει προσωπικα, πιστευω πως το ολο θεμα εχει να κανει με σαγκ και αποσβεση πισω.
Αν δεν καλυπτεσαι απο τις πισω ρυθμισεις ανεβασε 10μμ τα πηρουνια στις τιμονοπλακες. Ειναι 15 λεπτα υποθεση. Το αν βελτιωνεται η χειροτερευει θα σου δειξει την κατευθυνση που πρεπει να κινηθεις.
το αυτο!!!!
και εγω εχω ανεβασει βιντεο που δεν κουναει!
https://www.youtube.com/watch?v=-7Q9NRZvXY0 (απο pc παιζει)
https://www.youtube.com/watch?v=UPfPUt4s4Ik
https://www.youtube.com/watch?v=SVWEWKZmB5o
https://www.youtube.com/watch?v=Dj4iaeg__iE
σου φαινεται φιλε tx2z να μην ανοιγω τερμα το γκαζι? επισης εδω δεν φοραω καν αναρτηση αφτερμαρκετ ή σταμπι ε?
σημειωτεον! στα δυο τελευταια βιντεο φοραω και την πισω βαλιτσα v47 givi!
Πριν παω στην k-shock ειχα δοκιμασει ολες τις ρυθμισεις με προφορτιση.Σε ολες τις ρυθμισεις το κουνημα μετατοπιζοταν σε ποιο πολλα ή ποιο λιγα χιλιομετρα.Στην k-shock μου ρυθμισε και την επαναφορα.Μου εδειξε με πληρη προφορτιση και επαναφορα οτι το αμορτισερ ειναι ακομα μαλακο.Οπως ειπε χαρακτηριστικα ο μαστορας το αμορτισερ αυτο στοιχιζει το πολυ 40 ευρω στην Yamaha, και εχει δει σε διαφορετικα Tracer, να συμπεριφερεται διαφορετικα.Σε αλλους δεν κουναγε καθολου επειδη δουλευε καλυτερα.Σε εμενα πλεον κουναει μετα τα 180 ενω πριν κουναγε απο τα 140.Τα εχω δει τα βιντεο που δεν κουναει και προφανως εχουν καλυτερο αμορτισερ, αν ειναι αυτο η αιτια με το δικο μου που κουναει.Αλλα οπως ειπε ο μαστορας, σε μηχανακια που κουνουσαν και τους αλλαξε αμορτισερ και λαδια-ελατηρια μπροστα, δεν επαψε να κουναει.Απλως κουνουσε κοντα στην τελικη του το μηχανακι και πολυ λιγότερο.
Γιαυτο ρωταω να μας πει καποιος που εβαλε αμορτισερ και λαδια-ελατηρια αν κουνουσε πριν και σταματησε να κουναει μετα.Αλλα προφανως δεν υπαρχει κανενας σε αυτο το φορουμ.Και δεν εχω facebook για να ξερω τι λετε στο γκρουπ του facebook.Μην μου πειτε να βαλω facebook, δεν βαζω.
καταρχην το αμορτισερ απλα θα βοηθησει να σταματησει το κουνημα. Ναι ειναι φθηνο μαλλον αλλα δεν θα δωσεις 800 ευρω να μην κουναει.
2ον ΠΡΟΦΑΝΩΣ αν βαλεις πιο σκληρο λαστιχο σταματαει να κουναει αλλα αυτο το ειπαμε και πιο πισω. Ρίχνεις τις πιεσεις και σταματαει. Αυτο ειναι shortcut και οχι λυση.
3ον οσο κρατας την ιδια γεωμετρια θα κουναει. Εκτος βεβαια αν εισαι 100 κιλα η κατι τετοιο.