Πέτα το πολύμετρο...
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
OK αλλα αυτο δεν λυνει κανενα απο τα προβληματα μου... (δημιουργει ενα νεο οτι πρεπει να παρω καινουργιο πολυμετρο)
Παντος αν το βαλω στην μπριζα δειχνει σωστο ρευμα 230volt και τα φωτα στο μηχανακι ,αν συνδεσω τον ανορθωτη, καίγονται σε δεκατα του δευτερολεπτου ακομα και στο ρελαντι (μια λαμψη βλεπω και τιποτα μετα).
Γιατι βγαζουν τοσο ρευμα τα πηνεια;
Φαντάζομαι πως δεν μπορούσες να αντέξεις τα 99.7 Volt και γι αυτό τρέμει η τελευταία φωτογραφια, σωστά ??
Πέρα από την πλάκα, μακάρι να βρεθεί λύση στο θέμα σου. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι παρόμοιο....
Τρεμει γιατι εχει και καποιους κραδασμους το μηχανημα και εγω καθομουν πανω στο μηχανακι (ναι, μεταφερονται οι κραδασμοι σε ΟΛΟ το κορμι).
Ειχα ρωτησει ηλεκτρονικο προχθες και μου ειπε οτι η μετρηση εναλλασομενου με το πολυμετρο ειναι λαθος μιας και το πολυμετρο εχει στανταρ τα 50Hz και η "γενητρια" των μηχανων μεταβαλει τα Hz αναλογα με τις στροφες. Κανονικα θελει παλμογραφο.
Παρολα αυτα οι τιμες ειναι πολυ υψηλες.
Το εσκασα το 20ευρο και παρηγγειλα αυτο
Εχει μεχρι και μετριση Hz
(προφανος υπαρχουν και πολυ καλυτερα αλλα για μια φορα που θα χρειαστει καλυτερα να πληρωσω ηλεκτρονικο με παλμογραφο)
Μεσα, αλλα το προβλημα δεν ειναι η μετρηση, ειναι το οτι ακομα και μετα τον ανορθωτη βλεπω κατι 24αρια volt dc λιγο κατω απο 4.000 rpm και ακομα και αλλος ανορθωτης/σταθεροποιητης βαραει προστασια (κοβει τα ρευματα) μετα τις 3.000rpm.
Μεχρι και ενα step down γκαντζετακι εβαλα μπας και κανει τιποτα και εσκασαν οι πυκνωτες χωρις φορτιο!
http://i255.photobucket.com/albums/h...k/DSC03371.jpg
και κατι αλλο
γιατι δεν πηρες ενα με true rms; τοχω δει που το γραφει ο ολντμαν στα τεχνικα. βεβαια δεν σκαμπαζω και πολυ απο ρευματα οποτε δεν ξερω τι ειναι το true rms αλλα για να το λεει καλο δεν θαταν να υπαρχει;
μπας και μπορεσεις να ανακαλεσεις την παραγγελια σου![]()
Αν δεν κανω λαθος το rms ειναι οταν σου βγαζει μεσο ορο μια τιμης και οχι τα pick. Δεν μου χρειαζετε αυτην την στιγμη.
edit:
Ειναι πιο συνθετο
απο wikipedia
A multimeter can be assumed to be "average responding" to AC waveforms unless stated as being a "True RMS" type. An average responding mulimeter will only meet its specified accuracy on AC volts and amps for purely sinusoidal waveforms. A True RMS responding multimeter on the other hand will meet its specified accuracy on AC volts and current with any waveform type up to a specified crest factor.
Τιμες ebay apo 50euro τα κινεζικα...
Ξανα ομως το προβλημα μου δεν ειναι η ακριβεια της μετρισης. Ειναι το τελικο αποτελεσμα σε DC. Οσο ακυρο και αν ειναι το πολυμετρο τα πηνια μου βγαζουν υπερβολικη ταση.
Τελευταία τροποποίηση από sonic22; 17/12/2013 στις 22:37.
Μαλάκα Ορέστη....
Με 20 ευρώ δεν παίρνεις όχι πολύμετρο αλλά ούτε ακροδέκτες της προκοπής...
Αει σιχτιρ πια με τις μετρήσεις σας και το πως και με τι γίναν αυτές..!!!
(απλά να λέτε ότι μέτρησα τα χψζ volts με το σουπεργαμαουαανθυποκινεζοπολύμετρο για να συννενούμαστε...)
Καλα ρε παλιανθρωπα, να δωσω τα λευτα, αντι για το δώρο της γυναικας, και να παρω πολυμετρο.
ΝΑ ΜΗΝ ΓΑΜ@@ ΔΛΔ ΕΓΩ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΩΣΤΕΣ ΜΕΤΡΙΣΕΙΣ.
Αυτο που κανει 80ευρο σου κανει;
http://www.ebay.com/itm/VC87-87v-Tru...item58a3d40957
Θα βρουμε τι φταιει και μου καιγονται τα φωτα με αυτο;
Αν δλδ η ταση αντι για 99volt AC ειναι 50volt AC στην πραγματικοτητα, τι διαθορα θα εχει;
Ξεκίνα με κάτι τέτοιο:
http://www.ebay.com/itm/Brand-New-In...item4d166fd060
και βλέπουμε...
BTW, τι πείραξες στην γεννήτρια κατα την ανακατασκευή...??
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).