Έχεις ρωτήσει αντιπροσωπεία για ΤΕΛΙΚΗ τιμή και είναι 3700€? Τότε δεν το συζητάμε....καλορίζικο!!!
Έχεις ρωτήσει αντιπροσωπεία για ΤΕΛΙΚΗ τιμή και είναι 3700€? Τότε δεν το συζητάμε....καλορίζικο!!!
διονύσης K / έλα να πάμε στο νησί...το (multi)strada μου εγώ και 'σύ
αντε προχωρα επιτελους να προλαβεις το καλοκαιρι γιατι παραμονευει o ΤΣΙΟΡΔΑΣ μεσα στο ufo.
Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.
haga1981, ψειρίζεις τη μαϊμού και στο τέλος δεν θα αγοράσεις καμιά μοτοσυκλέτα!
Μην κάνεις κάνα αστείο και πάρεις Zongshen! Χίλιες φορές Benelli.
Ρίξε μια ματιά στο Zontes T310. Πολλοί το κορόιδευαν... όμως έχω ρωτήσει τουλάχιστον πέντε κατόχους Zontes στο δρόμο για τις εντυπώσεις τους και όλοι μου έχουν πει ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι και δεν τους έχει βγάλει τίποτα. Δεν είναι τυχαία η επιτυχία του στην αγορά. 4.495 κοστίζει καινούριο και νομίζω ότι είναι πιο δυνατό από το TRK 251. Τώρα μάλιστα έχει βγει η δεύτερη γενιά, όπου θα έχουν σίγουρα θεραπευθεί κάποιες παιδικές ασθένειες.
Επίσης αν και έχω καλή γνώμη για τη Benelli, αυτό το TRK 251 δε μου αρέσει τόσο διότι το θεωρώ... υπερβολικά μικροκαμωμένο, θα έχεις την αίσθηση ότι οδηγείς 125 κι όχι 250.
Τέλος... "αν ήμουν εγώ", που μου αρέσουν οι γυμνές μοτοσυκλέτες, θα πήγαινα και θα έπαιρνα με κλειστά μάτια τη Yamaha MT 03 στα 5.190 ευρώ. Ή και την καινούρια Benelli 302 S στα 4.700 ευρώ - είναι οι δυο πιο συμφέρουσες αγορές στην κατηγορία αυτή τη στιγμή, ειδικά η Yamaha είναι ευκαιρία.
Φίλε μου το Τ310 είναι το πρώτο που είδα. Δεν ξέρω σε τι φάση είναι η τρέχουσα γενιά αλλά έχοντας διαβάσει ιστορίες διάφορες στο αντίστοιχο forum δεν θα το το προτιμούσα. Δεν θα πηγαίνω κάθε φορά στο βενζινάδικο με αναμμένο το λαμπάκι φοβούμενος αν εκείνη η φορά θα είναι η φορά που το ηλεκτρικά ανοιγόμενο καπάκι της τάπας δεν θα ανοίξει και θα μείνω εκει...
Ναι, το TRK είναι λίγο μικροκαμωμένο, κακά τα ψέματα. Είναι ίσως το μόνο πράγμα που με χαλάει αλλά δεν μπορώ να τα θέλω όλα, άλλωστε είναι 250cc. Εγώ είμαι 1,77 και 78 κιλά άρα δεν με λές θηρίο και έχοντας ανέβει πάνω δεν μου έδινε τόσο αίσθηση μικρού. Μπορεί βέβαια όντως μελλοντικά να αλλάξει αυτό αλλά είπαμε, είναι πρώτη μηχανή κλπ. μετά βλέπουμε.
Οι γυμνές είναι ωραίες μηχανές, αλλά θέλω κάτι και λίγο ταξιδιάρικο για δοκιμή να δω αν την παλεύω και μου αρέσει.
Αν σου αρέσει λοιπόν, πάρτο!
ΟΜΩΣ...
... δεν το λες και "ταξιδιάρικο" με αυτά τα κυβικά και την ιπποδύναμη.
Επίσης, ΟΛΕΣ οι μοτοσυκλέτες είναι ταξιδιάρικες αρκεί να βάλεις μια σχάρα, ακόμα και χωρίς μπαγκαζιέρα, μια ζελατίνα μπροστά (που κι αυτή δεν είναι τόσο απαραίτητη) και να έχεις ένα καλό μπουφάν μηχανής κι ένα καλό κράνος. Και ίσως και να προσθέσεις λίγο υλικό στη σέλα αν είναι πολύ "κούτσουρο". Από κει και πέρα όσο περισσότερα άλογα έχει, τόσο καλύτερο ταξίδι κάνει.
Συμφωνώ με +1000 στο τελευταίο αλλά λέμε τώρα...
Ναι, δεν είναι touring machine αλλά σε όλα τα test που είδα λένε όλοι πως πχ 110χλμ τα κρατάει για ώρα απροβλημάτιστα. Αν προσθέσεις και 17 λίτρα ντεπόζιτο, μια αξιοπρεπής με βάση τα test ζελατίνα και μια καλή κατανάλωση δεν είναι και άσχημα.
Θα δούμε.. είπαμε πρώτη μηχανή, μετά R1250GS Adventure ultra plus!
Η εννοια ταξιδιαρικο ειναι σχετικη, και οι ταχυτητες πανω απο 110-120 εχουν εννοια μονο σε εθνικες,στο υπολοιπο δικτυο το προαναφερθεν οριο καλυπτει τις πλειστες των περιπτωσεων.Αρα και με ενα 250 ταξιδευεις ανετα σε επαρχιακο δικτυο.Βεβαια τα περισσοτερα κυβικα δινουν ανεση ,αλλα δεν ειναι και απολυτως καθοριστικος παραγων για να ταξιδευσεις.
Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.
Εγώ πάντως επιμένω.
Εφόσον, όπως γράφεις στο αρχικό σου μήνυμα, θα κρατήσεις το 300άρι σκούτερ που έχεις για καθημερινή μετακίνηση (αλήθεια, τι μάρκα είναι; )...
... ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ να ξοδευτείς για να πάρεις μια μικρή μοτοσυκλέτα που ουσιαστικά... την ίδια δουλειά με αυτό το σκούτερ κάνει, απλώς την κάνει με διαφορετικό τρόπο.
Πάρε μια μεγαλύτερη, να καταλάβεις τη διαφορά και να είναι πραγματικά πιο κατάλληλη για εκδρομές.
Το σκούτερ είναι το Sym GTS300i F4 με ABS. Καταλαβαίνω τι λές και δεν θα με χάλαγε να πάρω μια μεγαλύτερη αλλά για να σου απαντήσω με 2 φράσεις:
- Μεγαλύτερη σε καινούργια δεν υπάρχει στα χρήματα αυτά. Το μεγάλο TRK 502 στα 6000 είναι ακατάλληλο λόγω βάρους και όγκου για αρχάριο και στην τιμή αυτή το πράγμα ζορίζει αρκετά.
- Μεγαλύτερη σε μεταχειρισμένη στα χρήματα αυτά είναι 7 ετών η νεότερη με ότι αυτό σημαίνει όταν μιλάμε για μεταχειρισμένο
Κάτι τέτοιο που έχει και ABS;;
https://www.car.gr/29228611-yamaha-x...ersion-600-abs
Αν θες τη γνώμη μου, δεν έχει νόημα, δεν έχει λογική, να πληρώσεις κοντά 4.000€, για να πάρεις κάτι που έχει λιγότερα κυβικά από αυτό που έχεις ήδη και που στην τελική κάνει τη δουλειά που θέλεις να κάνεις, χειρότερα από αυτό που έχεις ήδη.
Η λύση, πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι να ξεκινήσεις ψάξιμο για μεταχειρισμένο με τα εξής κριτήρια.
Να έχει abs.
Να είναι πάνω από 500 κυβικά,. 2κ ή 4κ δεν έχει σημασία.
Να είναι μοντέλο από 2010 και πάνω.
Να κοστίζει μάξιμουμ 3.000€.
Ακόμα καλύτερα, κάνε και μια 2η αναζήτηση όπου βάλε από 3.000 μέχρι 3.500€.
Θα βρεις πολλές μηχανές με τιμή 3.200-3.300. Εκεί, αναλόγως της ικανότητας στο παζάρι αλλά και για τα όποια "μαζεματα" θέλει, μπορείς άνετα να κατεβάσεις την τιμή στο όριο σου.
Θέλει υπομονή, επιμονή και πολλές ώρες στο car αλλά αν δεν είσαι βιαστικός, θα βρεις κάτι που :
α) θα καλύψει τις ανάγκες σου καλύτερα από οποιοδήποτε 250αρι.
β) θα χάσεις λιγότερα χρήματα αν αποφασίσεις να το δώσεις μετά από 1 χρόνο όπου θα έχεις μάθει για τα καλά όχι μόνο το συμπλέκτη αλλά και την ιδέα της μοτοσικλέτας γενικότερα.
Τελευταία τροποποίηση από jawaforever; 11/06/2020 στις 19:11.
Επειδή είχα το sym gts 300 F4 και το πουλησα μονο και μόνο για τις άθλιες αναρτήσεις του, σε συνδυασμό με την 14αρα μπροστά και την 13αρα πίσω ζάντα. Καθε φορα που έπεφτα σε μεγαλούτσικη λακουβα την "ακουγε" για τα καλά η μέση μου. Να ξέρεις ότι έτσι και πάρεις με το καλό μοτοσυκλέτα, θα πάθεις ένα μικρό σοκ από το πόσο καλύτερες αναρτήσεις έχει.
Δεν μιλάω για την ασφάλεια, καλυτερο έλεγχο, αίσθηση, φρένα (αν και το gts έχει και αυτό καλά) αλλά το κυριότερο θα απολαμβάνεις οδήγηση με την μοτοσυκλέτα.
Το ξέρω ότι το σκουτερ είναι βολικό στην πόλη αλλά άμα καλό μάθεις στην μοτοσυκλέτα... Σε βλέπω να το πουλάς σύντομα.
Εδώ θα είμαστε να μας πεις εντυπώσεις από το TRK 251. Απλά μην το αργείς εφόσον έχεις αποφασίσει πιο θέλεις.