Σελίδα 7 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 110

Θέμα: Benelli TRK 502 vs BMW F650GS

Μέλος
    Τέλεια... σε 6 μήνες θα υπάρχει μια ελαφρώς μεταχειρισμένη τρκ251 με 3000 χλμ το πολυ με χρήση ταξιδιωτικη...
    Ενημέρωσέ μας όταν θα βάλεις πωλητήριο, θα ενδιαφέρει αρκετο κόσμο αν έχει σωστή τιμή...

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από jawaforever Προβολή μηνύματος
    Αν θες τη γνώμη μου, δεν έχει νόημα, δεν έχει λογική, να πληρώσεις κοντά 4.000€, για να πάρεις κάτι που έχει λιγότερα κυβικά από αυτό που έχεις ήδη και που στην τελική κάνει τη δουλειά που θέλεις να κάνεις, χειρότερα από αυτό που έχεις ήδη.

Η λύση, πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι να ξεκινήσεις ψάξιμο για μεταχειρισμένο με τα εξής κριτήρια.
    Να έχει abs.
    Να είναι πάνω από 500 κυβικά,. 2κ ή 4κ δεν έχει σημασία.
    Να είναι μοντέλο από 2010 και πάνω.
    Να κοστίζει μάξιμουμ 3.000€.
    Ακόμα καλύτερα, κάνε και μια 2η αναζήτηση όπου βάλε από 3.000 μέχρι 3.500€.
    Θα βρεις πολλές μηχανές με τιμή 3.200-3.300. Εκεί, αναλόγως της ικανότητας στο παζάρι αλλά και για τα όποια "μαζεματα" θέλει, μπορείς άνετα να κατεβάσεις την τιμή στο όριο σου.

Θέλει υπομονή, επιμονή και πολλές ώρες στο car αλλά αν δεν είσαι βιαστικός, θα βρεις κάτι που :
    α) θα καλύψει τις ανάγκες σου καλύτερα από οποιοδήποτε 250αρι.
    β) θα χάσεις λιγότερα χρήματα αν αποφασίσεις να το δώσεις μετά από 1 χρόνο όπου θα έχεις μάθει για τα καλά όχι μόνο το συμπλέκτη αλλά και την ιδέα της μοτοσικλέτας γενικότερα.
    Έχετε κολλήσει με τα κυβικά και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ειδικός αλλά θεωρώ πως άλλο πράγμα το scooter και άλλο η μηχανή.

Έχουμε και λέμε σε σχέση με το TRK 251:

1. Θα μάθω συμπλέκτη και γενικότερα πως οδηγείται μια συμβατική μηχανή? ΝΑΙ
    2. Είναι κατάλληλη για αρχάριο? ΝΑΙ
    3. Μου αρέσει η ταχύτητα, θέλω να πηγαίνω με 180 ξύνοντας μαρσπιέδες? ΟΧΙ το αντίθετο, δλδ ΟΚ για το TRK
    4. Θα μπορώ να απολαμβάνω βολτάρες και ωραίες στροφούλες με καλή άσφαλτο κλπ? ΝΑΙ
    5. Μπορεί να ταξιδέψει άνετα (σαν κινητήρας) στα 100-110 με κάποιες παραχωρήσεις? ΝΑΙ
    6. Είναι οικονομικό? ΝΑΙ
    7. Θα είναι καινούργιο? ΝΑΙ
    8. Θα έχει εγγύηση 4 χρόνια? ΝΑΙ
    9. Θα μπορεί να πουληθεί μετά σε μια τίμια τιμή εύκολα? ΝΑΙ
    10. Είναι αξιόπιστο με βάση την μέχρι τώρα πορεία του? ΝΑΙ
    11. Είναι πολύ φτηνό στην τιμή του και αρκετά πιο κάτω από τους ανταγωνιστές του? ΝΑΙ
    12. Είναι κουκλί? ΝΑΙ (για μένα)

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω που βρίσκετε το λάθος. Το scooter είναι φτιαγμένο και εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες, αν εξαιρέσεις τα παρόμοια κυβικά και ιπποδύναμη καθώς και ότι πρόκειται για δύο δίκυκλα εκεί τελειώνουν και οι ομοιότητες τους. Αυτό το "Παίρνεις το ίδιο πράγμα" πραγματικά δεν το βλέπω.

Την αναζήτηση του φίλου jawaforever την έκανα πολλές φορές. Και όχι παιδιά, δεν θα δώσω 3000 για να πάρω το π.χ. δεκαετίας Bandit που δεν το γουστάρω, με 70.000 χλμ που μπορεί κάλλιστα να είναι 120.000, θα καίει σαν νταλίκα, θα θέλει λάστιχα "χτές", δεν θα ξέρω τι αμαρτίες κουβαλάει, δεν θα ξέρω τι θα μου βγάλει τον άλλο μήνα, θα έχει ακριβότερα τέλη/ασφάλεια/συντήρηση, ζήτημα ΑΝ θα μπορώ να το πουλήσω μέτα και πόσο, είναι ακατάλληλο για αρχάριο λόγω ιπποδύναμης και ΟΛΑ αυτά για να λέω πως έχω μηχανή 650cc και να πηγαίνω ΠΑΛΙ με 100-110 στην εθνική δεδομένου ότι όπως είπα δεν γουστάρω την ταχύτητα.
    Τελευταία τροποποίηση από haga1981; 12/06/2020 στις 08:40.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από haga1981 Προβολή μηνύματος
    Έχετε κολλήσει με τα κυβικά και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ειδικός αλλά θεωρώ πως άλλο πράγμα το scooter και άλλο η μηχανή.

2. Μου αρέσει η ταχύτητα, θέλω να πηγαίνω με 180 ξύνοντας μαρσπιέδες? ΟΧΙ το αντίθετο, δλδ ΟΚ για το TRK
    3. Θα μπορώ να απολαμβάνω βολτάρες και ωραίες στροφούλες με καλή άσφαλτο κλπ? ΝΑΙ
    4. Μπορεί να ταξιδέψει άνετα (σαν κινητήρας) στα 100-110 με κάποιες παραχωρήσεις? ΝΑΙ
    5. Είναι οικονομικό? ΝΑΙ
    6. Θα είναι καινούργιο? ΝΑΙ
    7. Θα έχει εγγύηση 4 χρόνια? ΝΑΙ
    8. Θα μπορεί να πουληθεί μετά σε μια τίμια τιμή εύκολα? ΝΑΙ
    9. Είναι αξιόπιστο με βάση την μέχρι τώρα πορεία του? ΝΑΙ
    10. Είναι πολύ φτηνό στην τιμή του και αρκετά πιο κάτω από τους ανταγωνιστές του? ΝΑΙ
    11. Είναι κουκλί? ΝΑΙ (για μένα)

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω που βρίσκετε το λάθος. Το scooter είναι φτιαγμένο και εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες, αν εξαιρέσεις τα παρόμοια κυβικά και ιπποδύναμη καθώς και ότι πρόκειται για δύο δίκυκλα εκεί τελειώνουν και οι ομοιότητες τους.

Την αναζήτηση του φίλου jawaforever την έκανα πολλές φορές. Και όχι παιδιά, δεν θα δώσω 3000 για να πάρω το π.χ. δεκαετίας Bandit που δεν το γουστάρω, με 70.000 χλμ που μπορεί κάλλιστα να είναι 120.000, θα καίει σαν νταλίκα, θα θέλει λάστιχα "χτές", δεν θα ξέρω τι αμαρτίες κουβαλάει, δεν θα ξέρω τι θα μου βγάλει τον άλλο μήνα, θα έχει ακριβότερα τέλη/ασφάλεια/συντήρηση και ΟΛΑ αυτά για να λέω πως έχω μηχανή 650cc και να πηγαίνω ΠΑΛΙ με 100-110 στην εθνική δεδομένου ότι όπως είπα δεν γουστάρω την ταχύτητα.
    benelli 251 ενα,benelli 251 δυο , benelli 251 τρια , κατοχυρωνεται λοιπον στον φιλο haga1981. Καλοριζικο λοιπον ,και ορθια χιλιομετρα.Συντομευε την αγορα γιατι ερχεται τσουναμι.
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από haga1981 Προβολή μηνύματος

2. Είναι κατάλληλη για αρχάριο? ΝΑΙ
    3. Μου αρέσει η ταχύτητα, θέλω να πηγαίνω με 180 ξύνοντας μαρσπιέδες? ΟΧΙ το αντίθετο, δλδ ΟΚ για το TRK
    4. Θα μπορώ να απολαμβάνω βολτάρες και ωραίες στροφούλες με καλή άσφαλτο κλπ? ΝΑΙ
    5. Μπορεί να ταξιδέψει άνετα (σαν κινητήρας) στα 100-110 με κάποιες παραχωρήσεις? ΝΑΙ
    6. Είναι οικονομικό? ΝΑΙ
    7. Θα είναι καινούργιο? ΝΑΙ
    8. Θα έχει εγγύηση 4 χρόνια? ΝΑΙ
    9. Θα μπορεί να πουληθεί μετά σε μια τίμια τιμή εύκολα? ΝΑΙ
    10. Είναι αξιόπιστο με βάση την μέχρι τώρα πορεία του? ΝΑΙ
    11. Είναι πολύ φτηνό στην τιμή του και αρκετά πιο κάτω από τους ανταγωνιστές του? ΝΑΙ
    12. Είναι κουκλί? ΝΑΙ (για μένα)

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω που βρίσκετε το λάθος. Το scooter είναι φτιαγμένο και εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες, αν εξαιρέσεις τα παρόμοια κυβικά και ιπποδύναμη καθώς και ότι πρόκειται για δύο δίκυκλα εκεί τελειώνουν και οι ομοιότητες τους. Αυτό το "Παίρνεις το ίδιο πράγμα" πραγματικά δεν το βλέπω.

Την αναζήτηση του φίλου jawaforever την έκανα πολλές φορές. Και όχι παιδιά, δεν θα δώσω 3000 για να πάρω το π.χ. δεκαετίας Bandit που δεν το γουστάρω, με 70.000 χλμ που μπορεί κάλλιστα να είναι 120.000, θα καίει σαν νταλίκα, θα θέλει λάστιχα "χτές", δεν θα ξέρω τι αμαρτίες κουβαλάει, δεν θα ξέρω τι θα μου βγάλει τον άλλο μήνα, θα έχει ακριβότερα τέλη/ασφάλεια/συντήρηση, ζήτημα ΑΝ θα μπορώ να το πουλήσω μέτα και πόσο, και ΟΛΑ αυτά για να λέω πως έχω μηχανή 650cc και να πηγαίνω ΠΑΛΙ με 100-110 στην εθνική δεδομένου ότι όπως είπα δεν γουστάρω την ταχύτητα.
    Μια χαρα τα λες haga. Το μονο θεμα για μενα ειναι πως με τα ιδια χρηματα περιπου παιρνεις μεταχειρισμενο versys 300.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Μια χαρα τα λες haga. Το μονο θεμα για μενα ειναι πως με τα ιδια χρηματα περιπου παιρνεις μεταχειρισμενο versys 300.
    Ναί φίλε μου, υπάρχει μια προσφορά αυτή τη στιγμή. Σίγουρα το όνομα και μόνο σημαίνει πολλά και τώρα και μελλοντικά, αλλά υπάρχουν και τα χλμ που υπάρχουν, ενα ζευγάρι λαστιχάκια θα τα θέλει, άλλα εξοδάκια μηχανικός κλπ όλα μαζί θα μεγαλώσουν την διαφορά με το άλλο και στην τελική Kawasaki ή όχι ο παράγων "άγνωστες αμαρτίες" παίζει πάντα.

Στην τελική για την περίπτωση μου επειδή έχω ανέβει είναι πολύ ψηλό για μένα.

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Με το μπαρντον ρε φιλε δε μπορω να καταλάβω εφόσον εισαι οκ με την αγορα του μηχανακιου που θελεις γιατι συνεχίζεις την κουβέντα, δηλαδη οι συνομιλητές περνανε σε παραψυχολογικη αναλυση
    Φυσικα για τον καθε ενα τα κριτιρια διαφέρουν γιαυτο και προτεινουν εναλλακτικες επιλογές, και επειδη η συζητηση ανακυκλώνεται καλα ειναι να περιμενουμε τα καλοριζικα και τις καλυτερες ευχες μας

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctoras Προβολή μηνύματος
    Με το μπαρντον ρε φιλε δε μπορω να καταλάβω εφόσον εισαι οκ με την αγορα του μηχανακιου που θελεις γιατι συνεχίζεις την κουβέντα, δηλαδη οι συνομιλητές περνανε σε παραψυχολογικη αναλυση
    Φυσικα για τον καθε ενα τα κριτιρια διαφέρουν γιαυτο και προτεινουν εναλλακτικες επιλογές, και επειδη η συζητηση ανακυκλώνεται καλα ειναι να περιμενουμε τα καλοριζικα και τις καλυτερες ευχες μας
    μουχαμπετι να γινεται να περναει η ωρα.
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctoras Προβολή μηνύματος
    Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ. Εφόσον η απόφαση έχει παρθεί πριν καν ανοίξει το θέμα, γιατί το υπέρ αναλύουμε;
    Και το κυριότερο, γιατί ζητείται η γνώμη μας από τη στιγμή που αποδεδειγμένα είναι εντελώς αχρείαστη και περιττή;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από jawaforever Προβολή μηνύματος
    Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ. Εφόσον η απόφαση έχει παρθεί πριν καν ανοίξει το θέμα, γιατί το υπέρ αναλύουμε;
    Και το κυριότερο, γιατί ζητείται η γνώμη μας από τη στιγμή που αποδεδειγμένα είναι εντελώς αχρείαστη και περιττή;
    Το πρωί ήταν να γράψω το ίδιο αλλά έδωσα τόπο
    καθε μερα ...νεα μερα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της contes di Zante
    Το πήρες το 251 σωστά? Άντε καλόστριφτο με ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ χιλιόμετρα....και να θυμάσαι, εσύ βάζεις τα όρια και τον προορισμό, κάποτε με 250 κυβικά γύριζαν όλη την Ελλάδα (ίσως ακόμα να το κάνουν κάποιοι)
    διονύσης K / έλα να πάμε στο νησί...το (multi)strada μου εγώ και 'σύ

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από contes di Zante Προβολή μηνύματος
    Το πήρες το 251 σωστά? Άντε καλόστριφτο με ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ χιλιόμετρα....και να θυμάσαι, εσύ βάζεις τα όρια και τον προορισμό, κάποτε με 250 κυβικά γύριζαν όλη την Ελλάδα (ίσως ακόμα να το κάνουν κάποιοι)
    Το πήρε και το χαίρεται.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από contes di Zante Προβολή μηνύματος
    Ευχαριστώ πολύ για τις όποιες ευχές και την όλη βοήθεια. Ισχύει αυτό που λες και επιφυλάσσομαι...

Η προσπάθεια να το πάω παντού (εντός λογικών πλαισίων) σίγουρα θα γίνει, τώρα αν το αποτέλεσμα δεν είναι ακριβώς το αναμενόμενο λόγω υποχρεώσεων, προβλημάτων, καθημερινότητας, χρόνου και γενικότερα "ζωής" τι να πω...

Υ.Γ. Θα με ενδιέφερε να μάθω αν τα παλιότερα (και περισσότερων κυβικών) μονοκίλυνδρα είχαν τόσους κραδασμούς και πως την πάλευαν σε πολύωρη οδήγηση οι αναβάτες...

Ειχαν και πιο πολλους λογω τεχνολογιας και κυβικων (τα μεγαλυτερα) αλλα δεν ειχαμε αλλες επιλογες ,και ειμασταν λογω συνηθειας και πιο σκληραγωγημενοι
    (ψεμματα απλως καναμε την αναγκη μας φιλοτιμο)
    Και δεν την παλευαμε,απλως καναμε περισσοτερες στασεις.

Παιδια τωρα ειδα τι γινεται εδω ....
    Και επειδη τον ξερω τον f4 300cc της sym , εχω να πω πως το gts του φιλου κανει καλυτερο ταξιδι και πιο ξεκουραστο απο το trk το 250....
    Αλλα παρ' όλα αυτα , καλοριζικο .
    Ευχομαι να μην το μετανιωσει .

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Lioulios Προβολή μηνύματος
    Παιδια τωρα ειδα τι γινεται εδω ....
    Και επειδη τον ξερω τον f4 300cc της sym , εχω να πω πως το gts του φιλου κανει καλυτερο ταξιδι και πιο ξεκουραστο απο το trk το 250....
    Αλλα παρ' όλα αυτα , καλοριζικο .
    Ευχομαι να μην το μετανιωσει .
    Ευχαριστώ πολύ.

Το Sym είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο καθημερινής μετακίνησης και ο F4 είναι super για αυτό και το κρατάω.

Η μέχρι τώρα όμως συνολική αίσθηση του TRK είναι καλύτερη στον δρόμο αν εξαιρέσεις τους κραδασμούς που εκεί σίγουρα χάνει.

Όπως και να έχει, πρώτη μηχανή είναι, μετά βλέπουμε...

Σελίδα 7 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Benelli TRK 502
    από lleonidas στο forum Benelli
    Απαντήσεις: 532
    Τελευταίο μήνυμα: 05/03/2025, 10:42
  2. Απόψεις για BENELLI TRK 502 X (MY2020)
    από newmember41 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 52
    Τελευταίο μήνυμα: 16/11/2020, 09:37
  3. benelli TRK 502
    από faltseta στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 12/11/2018, 07:25
  4. BMW F650GS vs Transalp
    από tombell στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 24/08/2006, 19:59
  5. Transalp 650 Vs Fazer 600 Vs Bmw 650 Gs