Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 92

Θέμα: ΤΣΜΕΔΕ

Αρχικά δημιουργήθηκε από azanka
    mavrofidi έχεις ταυτήσει όλους τους μηχανικούς με τους εργολάβους-καρχαρίες-κατασκευαστές... δεν είναι όλοι οι μηχανικοί "πολυκατοικιάδες" και εργολάβοι δημ.έργων... αντίθετα απο πολλοί απο αυτούς δεν είναι καν μηχανικοί.
    πολυκατοικια ή γεφυρα δεν χτιζεται χωρις μηχανικο.
    οταν ο μηχανικος δεν ειναι το αφεντικο, ειναι το "εργαλειο" του αφεντικου στην εκμεταλευση των εργατων.

(να το ριξουμε και στα εργατο-πατερικα...)

για του λογου το αληθες, σε παραπεμπω σε προηγουμενα ποστ μηχανικων.

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από mavrofidi
    αυτα τα παλαιο-κουμουνιστακα δεν ταιριαζουν σε εναν συγχρονο τεχνοκρατη (του καπιταλιστικου συστηματος).
    οταν ο μηχανικος δεν ειναι το αφεντικο, ειναι το "εργαλειο" του αφεντικου στην εκμεταλευση των εργατων.
    κάπου τα έχεις μπλέξει...

πολυκατοικια ή γεφυρα δεν χτιζεται χωρις μηχανικο.
    καλά για την πολυκατοικία μην είσαι σίγουρος... επίσης άλλο μηχανικός=μελετητής και άλλο κατασκευαστής ουδεμία η σχέση του φάντη με το ρετσινόλαδο.

επειδη η κουβεντα περι εκμεταλευσης θα παει πολυ μακρια, αυτο που εχει σημασια ειναι:
    ζητειστε απο ταμειο σας αυτα που πληρωνετε και θα ειναι ολοι μαζι σας.
    στην ουσια αυτο που σας ζητανε ειναι να διαθεσετε το 10% απο τους "κρατικους πορους" που (παραλογα κατα την γνωμη μου) παιρνει (μονο) το ταμειο σας.
    κανενας δεν μιλαει για τις εισφορες σας.
    γινετε και λιγο φιλευσπλαχνοι τελικα, προς τους συνεργατες σας (δηλ τους εργατες)....

Νέο μέλος
    ζητειστε απο ταμειο σας αυτα που πληρωνετε και θα ειναι ολοι μαζι σας.
    αυτό ακριβώς ζητάμε!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από mavrofidi στην ουσια αυτο που σας ζητανε ειναι να διαθεσετε το 10% απο τους "κρατικους πορους" που (παραλογα κατα την γνωμη μου) παιρνει (μονο) το ταμειο σας.
    δεν ισχύει αυτό που λές... οι κοινωνικοί πόροι που εισπράτει το ΤΣΜΕΔΕ είναι ελάχιστοι! Αυτό που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να υφαρπάξει (σε απλά ελληνικά να κλέψει) τα λεφτά που απο μόνοι τους έχουν καταβάλει οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι, επειδή τα έχει κάνει θάλασσα με τα άλλα ταμεία και προσπαθεί να βρεί λεφτά βάζοντας στο στόχο τα δήθεν "ρετιρε"...
    σε παραπέμπω σε επίδημα στοιχεία του ΤΣΜΕΔΕ:
    "Η κρατική συμμετοχή και οι χαρακτηριζόμενοι ως κοινωνικοί πόροι ανέρχονται σε 4.000.000 ευρώ σε σύνολο εσόδων 643.225.000 ευρώ (0,62%)."
    "Μεγαλύτερος εισφοροδιαφεύγων στο ΤΣΜΕΔΕ είναι το κράτος (η ετήσια κρατική επιχορήγηση προς το ΤΣΜΕΔΕ θα αποσβέσει το υπάρχον χρέος σε 246 χρόνια)."

περισσότερα εδω

γινετε και λιγο φιλευσπλαχνοι τελικα, προς τους συνεργατες σας (δηλ τους εργατες)....
    αυτα τα παλαιο-κουμουνιστακα δεν ταιριαζουν σε εναν συγχρονο τεχνοκρατη (του καπιταλιστικου συστηματος).
    αποφάσισε...

οταν εγραψα:
    αυτα τα παλαιο-κουμουνιστικα δεν ταιριαζουν σε εναν συγχρονο τεχνοκρατη (του καπιταλιστικου συστηματος).
    αναφερομουν στους μηχανικους.
    εσεις δεν ειστε τεχνοκρατες?
    ασε εμας τους υπολοιπους......

Νέο μέλος
    ναι είμαστε!
    οπότε άκυρο αυτό που έγραψες...

......
    "Η κρατική συμμετοχή και οι χαρακτηριζόμενοι ως κοινωνικοί πόροι ανέρχονται σε 4.000.000 ευρώ σε σύνολο εσόδων 643.225.000 ευρώ (0,62%)."
    .......
    [/B]
    δηλαδη αντιδρατε για 400,000 ψωρο-ευρω το χρονο? (10% των 4,000,000)
    ελεηστε και κανεναν φτωχοτερο, ας παρει BMW και ο εργατης....
    οχι μονο εσεις.

ναι είμαστε!
    οπότε άκυρο αυτό που έγραψες...
    ποιο?

Νέο μέλος
    δηλαδη αντιδρατε για 400,000 ψωρο-ευρω το χρονο? (10% των 4,000,000)
    τρικυμία εν κρανίω... το 10% στο οποίο θέλει να βάλει χέρι η κυβέρνηση είναι το 10% του ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ!!! Έχεις ιδέα για πόσα δις ευρώ μιλάμε????

ελεηστε και κανεναν φτωχοτερο, ας παρει BMW και ο εργατης....
    οχι μονο εσεις.
    καλά τώρα μάλιστα... εγώ προσωπικά για μεταφορικό μέσο έχω ένα Piaggio Χ8 200κ.ε., να ζητήσω οικονομική ενίσχυση απο το κράτος;;;

ποιο?
    αυτό:

δηλαδη οι τεχνοκρατες δεν μπορουν να ειναι φιλευσπλαχνοι?

Νέο μέλος
    ναι μπορούν... εγώ προσωπικά δίνω περίπου 200 ευρώ το χρόνο στην Unicef... οπότε; Έτσι θα λυθεί το ασφαλιστικό;;; Με ελεημοσύνη;

Τέλος πάντων το κουράσαμε το θέμα, και σε άσχετο με το ζήτημα φόρουμ... Τέλος πάντων το θέμα είναι απλό: η κυβέρνηση αντί να λύσει το πρόβλημα, προσπαθεί να πάρει λεφτά που δεν τις ανήκουν.

Πέρασα από το τεέ σήμερα για να πάρω κωδικούς για παλιά έργα και γινόταν ο χαμός έκανα κοντά στις 2 ώρες αλλά έμαθα ότι θα πάρει παράταση. Να μην βγει προς τα έξω και το μάθουν οι πελάτες και δεν φέρουν τα φράγκα έτσι
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

http://www.nea-peramos.gr/

Αρχικά δημιουργήθηκε από alex-vstrom
    Πέρασα από το τεέ σήμερα για να πάρω κωδικούς για παλιά έργα και γινόταν ο χαμός έκανα κοντά στις 2 ώρες αλλά έμαθα ότι θα πάρει παράταση. Να μην βγει προς τα έξω και το μάθουν οι πελάτες και δεν φέρουν τα φράγκα έτσι
    Τι ακριβώς εννοείς;
    Μου χρωστάνε μια επίβλεψη και σήμερα μου είπαν ότι αν δεν πληρωθεί μέχρι 31/12 θα πάει με τους νέους συντελεστές...
    Ειναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    γιατι δικαιουται το ταμειο σας και (κατ' επεκταση ο μηχανικος), τις κρατησεις αυτες απο τα δημοσια εργα?
    ισως γιατι εργαζεται σ' αυτα.
    γιατι να μην δικαιουται τις αντιστοιχες και το ΙΚΑ?
    δεν δουλευουν και οικοδομοι στα εργα?
    να δεις τοτε πως θα ηταν κι αυτο "ευγενες" ταμειο.
    μετα, υπαρχει και ενας "διχασμος προσωπικοτητας". πρεπει να αποφασισετε τι ειστε. ελευθεροι επαγγελματιες ή υπαλληλοι?
    σε ποιον αλλον ελευθερο επαγγελματια το κρατος καταβαλλει ενισχυση (στο ταμειο του, εννοω)?
    γιατι δεν ενισχυει αντστοιχα και το ΤΕΒΕ, ΤΑΕ κλπ (δηλ. τον ΟΑΕΕ)?
    γιατι, αυτοι δεν ειχαν βουλευτες και υποργους να "σπρωξουν την κατασταση".....
    αληθεια, για πες μας, τι εισφορες πληρωνετε (οταν τις πληρωνετε) και ποια ειναι η μεση συνταξη του συνταξιουχου σας?
    τελος, για τις απατεωνιες του εκαστοτε κρατους (γιατι τα κανανε κι οι αλλοι...), δεν φταινει οι συνταξιουχοι των 600 ευρω.
    αν θα πρεπε να συνεισφερουν καποιοι, ειναι αυτοι των 2000 ευρω που την πηραν στα 50 τους, οπως αυτοι του ΟΤΕ που αναφερεις ή των λοιπων "ευγενων" ταμειων.
    παντα φιλικα,
    (αλλα η αληθεια ειναι πικρη...)
    Δεν πληρώνουν ΙΚΑ τα Δημόσια έργα?
    Αν δεν είχε το ΙΚΑ τα Δημόσια έργα απο που θα έδεινε συντάξεις?
    Αν σου πώ 10% λίγο θα είναι εξαρτάται απο τις εργασίες του προυπολογισμού (συμπεριλαμβανομένων και των "στεγασμένων" που είδη πληρώνει ΙΚΑ το αφεντικό τους).
    Και τι ακριβώς εννοείς ελεύθερος επαγγελματίας?
    Εγώ είμαι υπάλληλος αορίστου γιατί πρέπει να είμαι ελεύθερος επαγγελματίας?
    και μάλιστα ΔΕΝ μου επιτρέπουν να δουλεύω και αλλού.
    Και βέβαια η σύνταξη μας ορίζεται μονοσύμαντα με οροφή το Δημόσιο, το ίδιο και οι παροχές στην περίθαλψη.
    Τις εισφορές τις αναφέρουν τα παιδειά παραπάνω, απλά να τονίσω οτι πληρώνεις απο την αποκτηση πτυχείου και ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να γλυτώσεις την εισφορά ακόμα και αν είσαι άνεργος, φαντάρος, ταξιτζής, εφοπλιστής πλακωραφού μετανάστης στην Αμερική...
    Και η σύνταξη 1080 στα 35 χρόνια + κάτι επικουρικά 200 μικτά πάντα.
    Οσο για επιδοτήσεις στα ταμεία, ξεχνάς τον νόμο Ρέππα.
    Καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί δεν παίρνει κανείς συνάδελφος σύνταξη και είμαστε 7:1

Τρελό και αλλοπαρμένο
    Γεια σας συνάδελφοι.
    Εδώ Χημικός μηχανικός (ο μόνος από ότι βλέπω).
    Να ρωτήσω μιας και μαζευτήκαμε πολλοί την απορία που έχω.
    Γράφτηκα στο ΤΣΜΕΔΕ και πήρα άδεια ασκήσεως, αμέσως μετά που τελείωσα την σχολή. Δεν είχα δουλειά και πλήρωνα τις εισφορές κανονικά (οι γονείς μου δηλαδή).
    Αφού πλήρωσα και το δεύτερο εξάμηνο (αρχές οκτωβρίου νομίζω), έπιασα δουλειά, τέλη του μηνός.
    Αυτό σημαίνει ότι από εκει και περα και για τους μήνες νοέμβριο και δεκέμβριο, την εισφορά την πλήρωνε ο εργοδότης μου. όμως εγώ τους είχα ήδη πληρώσει.
    έκανα αίτηση για επιστροφή των εισφορών μου, εδώ και ένα περίπου χρόνο. Ακόμα καμία απάντηση δεν πήρα.
    Το ίδιο πρόβλημα το είχαν και άλλοι φίλοι μου (2-3 συνολικά), και κανενας ακόμα δεν είδε φώς.
    Έχει αντιμετωπίσει κανένας άλλος από εσάς το ίδιο θέμα???
    Τα λεφτά θα μας επιστραφούν ή θα πάνε υπερ πίστεως και πατρίδος???
    Εδώ... εκεί... παραπέρα.....

Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 16/07/2007, 06:31
  2. Διαφορά ΤΣΜΕΔΕ & ΙΚΑ
    από smavrid στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 18/03/2006, 11:19

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε