Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 3 από 3

Θέμα: ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

  1. #1
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Εγγραφή
    03/10/2005
    Μηνύματα
    3.096

    ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

    Τα στοιχεία είναι από το in.gr αλλά προέρχονται από την Τροχαία.
    Προσέξτε το νούμερο των εμπλεκομένων δικυκλιστών στους θανάτους καθώς και τον ρόλο που παίζει ο καιρός σύμφωνα με την τροχαία πάντα.


    Στη διάρκεια της περυσινής χρονιάς καταγράφηκαν 14.626 τροχαία ατυχήματα, αριθμός μειωμένος κατά 6,6% σε σχέση με το 2006, ενώ οι νεκροί μειώθηκαν κατά 2,9% στους 1.449. Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε μετά τον Ιούνιο, οπότε άρχισαν να εφαρμόζονται οι νέες διατάξεις του ΚΟΚ, δείχνει ο απολογισμός της Διεύθυνσης Τροχαίας.

    Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε την Τετάρτη, η κατάσταση ήταν χειρότερη το πρώτο πεντάμηνο του έτους, καθώς οι νεκροί από τροχαία αυξήθηκαν κατά 60 άτομα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2006.

    Το φαινόμενο αποδίδεται από την Τροχαία στην περυσινή... χειμωνιάτικη καλοκαιρία, δεδομένου ότι άλλες χρονιές το κρύο και το χιόνι περιορίζουν τις μετακινήσεις οχημάτων, και ιδιαίτερα των δικύκλων, στα οποία αντιστοιχεί το 29% των θανατηφόρων τροχαίων.

    «Η παρατεταμένη σταθερά χειμωνιάτικη καλοκαιρία 2007 είχε ως συνέπεια την αύξηση των νεκρών κατά 60 το πρώτο πεντάμηνο σε σχέση με το 2006» αναφέρει το δελτίο Τύπου.

    Αντίθετα, κατά το επτάμηνο εφαρμογής των νέων διατάξεων του ΚΟΚ (Ιούνιος – Δεκέμβριος 2007) σημειώθηκε μείωση των νεκρών κατά 104 (884 έναντι 988 το 2006).

    Συνολικά για το έτος 2007 οι νεκροί ήταν 44 λιγότεροι σε σχέση με το 2006 (1.449 έναντι 1.493 το 2006, ποσοστό -2,9%). Όσον αφορά το σύνολο των παθόντων, η μείωση ανέρχεται στο 8%, (19.672 άτομα έναντι 21.391 το 2006).

    Τα θανατηφόρα τροχαία μειώθηκαν κατά 4,4% στα 1.292 ατυχήματα, ενώ όσον αφορά τα ατυχήματα συνολικά, η μείωση στη διάρκεια του 2007 ανέρχεται στο 6,6% (14.626 έναντι 15.652 το 2006).

    «Σημαντική μερίδα οδηγών στην χώρα μας κατά την οδήγηση φέρεται επιθετικά, αγνοώντας τους κινδύνους και τον τρόμο που προκαλεί στους τρίτους» τονίζει η Τροχαία και παραθέτει τις πλέον επικίνδυνες παραβάσεις: κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, αντικανονικά προσπεράσματα, ελιγμοί και σφήνες ανάμεσα στα αυτοκίνητα, επίδειξη ικανότητας με σούζες, υπερβολικές ταχύτητες ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές.

    Newsroom ΔΟΛ

  2. #2

    Re: ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

    Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis


    «Σημαντική μερίδα οδηγών στην χώρα μας κατά την οδήγηση φέρεται επιθετικά, αγνοώντας τους κινδύνους και τον τρόμο που προκαλεί στους τρίτους» τονίζει η Τροχαία και παραθέτει τις πλέον επικίνδυνες παραβάσεις: κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, αντικανονικά προσπεράσματα, ελιγμοί και σφήνες ανάμεσα στα αυτοκίνητα, επίδειξη ικανότητας με σούζες, υπερβολικές ταχύτητες ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές.

    Newsroom ΔΟΛ
    τη συστηματική παραβίαση του κόκκινου δεν την έχουν πάρει ακόμη χαμπάρι τα μπάζα...

  3. #3
    Καλή φάση...

    Για την αύξηση των ατυχημάτων φταίει... ο καιρός αλλά για τη μείωση ο νέος ΚΟΚ...

    Καλά....

    Είχε γραψει ο SF παλιότερα το πως βγαίνουν τα εν λόγω στατιστικά απο την τροχαία
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

    Le Servonais

Παρόμοια θέματα

  1. Ζώνη ασφαλείας και μείωση ατυχημάτων κατά 45%
    από CIRUS στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 22/12/2010, 05:56
  2. Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 03/06/2009, 07:39
  3. Μικρη Αληθεια...
    από nimbus στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 09/03/2004, 15:51
  4. H μικρη και πικρη ιστορια μου...
    από transalper600 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 27/01/2004, 07:17
  5. Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 10/12/2003, 15:51

Κανόνες δημοσιεύσεων

  • Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF