Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 68

Θέμα: Διόδια στην Αθήνα

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από iLia
    Το Λονδινο ειναι 'αλλο' γιατι πολυ απλα ( οσον αφορα το μετρο τουλαχιστον) ΔΕΝ
    den milao mono gia metro, vale kai leoforeia, milao gia tin organosi kai tin sinepeia pou den iparxei edo

edo kai se 100 xronia pou les ta idia tha maste.den exei na kanei me ta xronia gia na leitourgei kati sosta pou iparxei idi se alles xores kai to xoume dei pos doulevei
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Άνθρωπος Το avatar του/της gavos
    Είμαστε για το μπέο όντα.. Δεν μας αξίζει καλύτερη καθημερινότητα από αυτή που ζούμε..

Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek

κάποια άλλη πρόταση;
    Εγραψα στην αρχή αυτό
    "Αν κοιτάξετε τα προάστια που έχουν μετρό θα δείτε οτι αυτό από μόνο του έχει μειώσει την επισκεψιμότητα των αυτοκινήτων στο κέντρο, χωρίς απαγορεύσεις."
    από ΔΙΚΈΣ τους έρευνες έχουν τεράστια μείωση αυτοκινήτων προερχόμενα απο της περιοχές που εξυπηρετεί το μετρό.
    αφού έχουν αυτό το αποτέλεσμα με βάση της έρευνές τους,, γιατί εφαρμόζουν ενα άλλο μέτρο και δεν χρησιμοποιούν τα έξοδα αυτού του μέτρου, δημιουργώντας επεκτάσεις του μετρό?
    σταδιακά το μετρό (αποδεδειγμένα) αποσυμφορήζει, ενώ το μέτρο των διοδίων δεν ξέρουμε σε μήκος χρόνου αν και πόσο αποτελεσματικό θα είναι.
    αυτό δέν σε βάζει σε σκέψεις? δεν σε κάνει να σκεφτείς οτι τους απασχολούν τα κέρδη των διοδίων και όχι η μακρόχρονη αποσυμφόρηση του λεκανοπεδίου?

φίλε μου το μετρό έχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ κόστος

δεν μπορούμε να λέμε "βάλτε μου μετρό για να αφήσω το ΙΧ"

Νέο μέλος
    κανείς δεν σκέφτεται ότι για τα χάλια των ΜΜΜ (αργοπορία κλπ) ευθύνονται κατα μέγιστο ποσοστό τα ΙΧ; ας μειωθεί η χρήση του αυτοκινητού κατα 50-60% και τότε θα δούμε θεαματική βελτίωση στην κίνηση των λεωφορείων.

το μετρό ειναι Η λύση. Τά λεωφορεία θέλουν μια οργάνωση όντος αλλά δεν μπορεί κάποιος να κάνει 1 ωρα να πάει στην δουλειά του παίρνοντας λεωφορείο όταν πάει με το ιχ σε 15 λεπτά. Δέν τον ψήνω έτσι. Ακόμα και τα διόδια θα πληρώσει για να γυρίσει στο σπίτι του σε 15 λεπτά απο την 1 ωρα που θα κάνει με το λεωφορείο.
    βάλανε δακτύλιο, πήρανε διπλά αυτοκίνητα
    θα βάλουν διόδια? θα τα πληρώσουν
    βάλτου μετρό και τακτική συγκοινωνία και θα δείς οτι αφού θα είναι σπίτι σε ίδιο χρόνο και ποιο φτηνά δεν θα πάρει το ιχ.
    απλή ΕΛΛΗΝΙΚΉ (και όχι ευρωπαϊκή) λογική

:wacko:

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Κατι μου λεει οτι συντομα θα γινουν ολοι οι Ελληνες κατοικοι κεντρου

50 + ατομα θα μενουν σε καθε διαμερισμα
    Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

φίλε μου το μετρό έχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ κόστος
    δεν μπορούμε να λέμε "βάλτε μου μετρό για να αφήσω το ΙΧ"
    develec ta lefta pou iparxoun ftanoun na kanoume 5 metro.
    profanos mporoume na leme kai prepei ftiakse mas metro giati den iparxei alli lisi.

diladi oles oi sxetika megales evropaikes poleis pou exoun metro einai mlk? kai me ektetameno diktio
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

φυσικά και υπάρχουν φράγκα αλλά θα αφαιρεθούν από αλλού

θες να αφαιρεθούν φράγκα από κατασκευή νοσοκομείων ή σχολείων ή οδικού δικτύου π.χ. για να πάνε στο μετρό ώστε ΙΣΩΣ ο ελληνάρας να αφήσει το τουτού;;;;

εγώ δε θέλω

προτιμώ 1000 φορές να πατήσει το κράτος το "έτσι γουστάρω" παράνομο παρκάρισμα σε ΟΛΗ την αθήνα και όχι μόνο στο κέντρο, με κατάργηση του δακτυλίου και χωρίς διόδια, ώστε ο ελληνάρας να πονέσει στην τσέπη και να αποφασίσει να περπατήσει ή να πάρει ΜΜΜ ή να πάρει δίκυκλο

ως προς τις ευρωπαϊκές χώρες, κοίτα την οικονομική τους κατάσταση και κρίνε αν είναι απόλυτα αυτονόητο να έχουν αυτές και να μην έχουμε εμείς τόσο καλό δίκτυο μετρό

κοίτα και πόσο επίπεδες είναι αυτές οι πρωτεύουσες σε σχέση με την ανωμαλία του εδάφους της αθήνας και θα καταλάβεις, επιπλέον, πόσο πιο δύσκολο είναι να γίνει κάτι τόσο εκτεταμένο εδώ

μη σπεύδεις να τα ρίξεις σε άλλους

1) θες να αφαιρεθούν φράγκα από κατασκευή νοσοκομείων ή σχολείων ή οδικού δικτύου π.χ. για να πάνε στο μετρό ώστε ΙΣΩΣ ο ελληνάρας να αφήσει το τουτού;;;;

2) ως προς τις ευρωπαϊκές χώρες, κοίτα την οικονομική τους κατάσταση και κρίνε αν είναι απόλυτα αυτονόητο να έχουν αυτές και να μην έχουμε εμείς τόσο καλό δίκτυο μετρό

3) κοίτα και πόσο επίπεδες είναι αυτές οι πρωτεύουσες σε σχέση με την ανωμαλία του εδάφους της αθήνας και θα καταλάβεις, επιπλέον, πόσο πιο δύσκολο είναι να γίνει κάτι τόσο εκτεταμένο εδώ

μη σπεύδεις να τα ρίξεις σε άλλους
    1)sorry alla afto einai anekdoto. den eixan skopo na ftiaksoun tipota apo ta parapano gia na afairethoun apo kei ta lefta.

2) nai alla oi evropaikes xores exoun metro se parapano apo 1 poli oxi san emas pou palevoume gia tin athina kai telika valame metro to 2000 lefta exoume oreksi den exoume

3) kala re si den exo kanei xartografisi tou ipedafous gia na ksero poso efkolo einai, alla opos fenete ginete.

den spevdo na ta rikso se kanenan, apla sou leo ti simvainei stin ellada
    - Hit it.
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Το μετρό συνέχεια επεκτείνεται οπότε παράπονο δεν πρέπει να υπάρχει σε αυτόν τον τομέα.
    Αλλά δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να υπάρχει ένας σταθμός έξω απο την πόρτα μας, ούτε να πάει σε γειτονιές με λίγους κατοίκους.
    Γι αυτό πρέπει να γίνει γενικότερη αλλαγή σε δρομολόγια ώστε να μπούνε τα λεωφορεία στις γειτονιές και να μαζέψουν τον κόσμο να τον πάνε στο μετρό.
    Δεν είναι και πολύ εύκολο αλλά είναι ανάγκη να γίνει.
    Πάντως είδη συζητάνε για τηλεματική στις στάσεις των λεωφορείων και τρόλευ που θα βοηθήσει σε πρώτη φάση.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
    1)sorry alla afto einai anekdoto. den eixan skopo na ftiaksoun tipota apo ta parapano gia na afairethoun apo kei ta lefta.
    ούτε ο ελληνάρας έχει σκοπό να πάρει ΜΜΜ

όσα λέει περί ανεπαρκών ΜΜΜ είναι προφάσεις

λένε για το los angeles, όπου ΟΛΟΙ παίρνουν ΙΧ και οι τεράστιοι αυτοκινητόδρομοι γίνονται πάρκινγκ, το εξής ανέκδοτο:

"ο κάτοικος του ΛΑ θέλει να βελτιωθούν τα ΜΜΜ, ώστε όλοι οι άλλοι να παίρνουν τα ΜΜΜ κι αυτός έτσι να κυκλοφορεί πιο ελεύθερα με το ΙΧ του"

...και γυμνιστής Το avatar του/της odt
    Σε μια χώρα που ΟΛΟΙ παίρνουν το Ι.Χ τους (αυτοκίνητο - μηχανή) για να πάνε στις "δουλείες" τους...τα ΜΜΜ που περνούν από βασικά - νευραλγικά δρομολόγια είναι ΤΙΓΚΑ...

Δοκιμάστε να πάρετε το λεωφορείο που ξεκινάει από το Χαϊδάρι και σταματάει στο Μεταξουργείο (μέσω Λ.Αθηνών) από μια ενδιάμεση στάση το πρωί...Απλά δεν χωράς...

Για να παίξουν ικανοποιητικά τα διόδια...θα πρέπει να πρώτα να σοβαρέψουν τα ΜΜΜ...Αν εγώ έχω να διαλέξω ανάμεσα σε σαρδελοποίηση για 2 ώρες στο όρθιο ή για 2ώρες στο κουτί μου με τη μουσική μου ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο...ε ναι τότε θα γίνω ελληνάρας...(μάθαμε τώρα στην απαξίωση του ελληνάρα...έλεος...δεν είναι όλοι οι ελληνάρες, ελληνάρες... ) και θα πάρω το κουτί μου...απλά...

Από την άλλη εγώ προσωπικά θέλω 15 λεπτά με τα πόδια για να πάω στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ στον Εσταυρωμένο και από εκεί άλλα 15 (μαζί με την αναμονή για να έρθει ο συρμός) για να πάω στον προορισμό μου (κέντρο). Φυσικά και δεν έχω ξαναπάρει αυτοκίνητο ή μηχανή για να πάω στο κέντρο...και έχω απαλλαγεί από το άγχος για το που θα παρκάρω το αυτοκίνητο, ή αν θα μου κλέψουν τη μηχανή...απλά. (πάλι απλά)

Είμαι υπέρ των διοδίων, αλλά μόνο εφόσον αυτά χρησιμοποιηθούν ως μέσο αποτροπής των τελευταίων σκληροπυρηνικών ΙΧδων από το να χρησιμοποιούν τα ΙΧ τους στο κέντρο την ώρα που θα υπάρχουν ΜΜΜ που με την ίδια ευκολία θα τους πάνε στον προορισμό τους...

ΤΕΛΟΣ
    Εισαι σωστος μοτοσυκλετιστής...
    …αν
    Τα προφυλακτικά που χρησιμοποιείς ειναι δίγομα , σκληρά στο κέντρο και μαλακά στα πλάγια
    Βρέθηκε πένσα, παρακαλείται ο κάτοχος να επικοινωνήσει με πμ :a29:

Pics

εννοείται πως πρέπει να βελτιωθούν τα ΜΜΜ μαζί με τα διόδια

ωστόσο κάποιος σωστά σημείωσε πως ΘΑ βελτιωθούν αυτόματα, όταν τα ΙΧ μειωθούν σημαντικά με διόδια

και όλοι ξέρουμε πόσο σέβονται τα ΙΧ και ειδικά τα ταξί τις λεωφορειολωρίδες... μέχρι και παρκάρουν πάνω τους, το είδα χθες στην Ιπποκράτους... έλεος...

επίσης: τα 15+15 λεπτά που περιέγραψες, για ΠΑΡΑ πολλούς είναι εξωφρενικά πολλά, και δεν διανοούνται να τα "υποστούν", και παίρνουν το ΙΧ

ΑΥΤΟΙ είναι οι ελληνάρες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    εγω νομιζω οτι θα αλλαξει κατι με τα διοδια.
    πολλοι (οπως σωστα ειπωθηκε) θα γινουν κατοικοι κεντρου αλλα θα αποφευχθουν οι τυχαιοι.
    επισης το να αποσυμφορησεις το κεντρο δεν σημαινει και παραλληλα συμφορηση των γυρω δρομων και περιοχων. Ελπιζω οι πρωτες κλησεις για παρανομο παρκαρισμα να τους "ευαισθητιποιησει" και να μην εχουμε το φαινομενο: -"παμε μεχρι το Μεταξουργειο με το τουτου και το αφηνουμε καπου εκει".

για μενα το προβλημα,περα απο το κεντρο, ειναι γενικο.
    θεωρω αδιανοητο να βγαινω στο κεντρο του Περιστεριου με το μηχανακι και να πηζω σε 2 φαναρια ολα και ολα επειδη ολοι εχουν παρει τα αμαξια και δεν μπορω ΟΥΤΕ διηθηση να κανω.(λογω των παρκαρισμνων)

Απ'οτι ξερω το ιδιο προβλημα υπαρχει και σε αλλες περιοχες με εμπορικα καταστηματα.
    στην αγορα του Αμαρουσιου, στην Κηφησια, στην Γλυφαδα, στο Αιγαλεω κ.λ.π.
    δεν μιλαω για περιοχες που ειναι σχεδον κεντρο γιατι ειναι αστειο (Κολωνακι,Παγκρατι,Κυψελη,Πατησια) ειναι απλα απροσπελαστα.

Το να γινετε το καθε παιδακι 18 χρονων και το πρωτο πραγμα που να κανουν οι γονεις ειναι να βγαλει διπλωμα και να παρει αμαξι ειναι εξωφρενικο. (καποια απο αυτα ουτε σεξ δεν εχουν κανει):rotflmao:

Πραγματικα δεν ξερω ποια μπορει να ειναι η λυση.
    -απλησιαστη φορολογια στα κουτια.
    -αγορα κουτιου κατω απο καποιες προϋποθεσεις
    -απαγορευση σε 4μελη οικογενεια για πανω απο 2 κουτια
    -συγκροτηση οργανωμενων ομαδων που να τα καινε καθε που πεφτει ο ηλιος...:rotflmao:

Τελικως αν δεν μπει ενα φρενο στον πολλαπλασιασμο των αμαξιων δεν προκειται να δουμε φως και οτι και να λεμε θα πηγαινει στον βροντο.

Ο συγχωρεμενος ο παππους μου ειχε πει μια πολυ σοφη κουβεντα.
    -"θα τα παρατατε στον δρομο.ουτε βημα δεν θα κανουν σε καποια χρονια."

και νομιζω ειχε δικιο.

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. διόδια στην Ιταλία
    από arisp στο forum Πληροφορίες
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 07/01/2007, 18:31
  2. Water Wetter στην αθηνα
    από ea6gka στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 02/11/2005, 23:20