Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 20 από 20

Θέμα: Πετρέλαιο...άνοδος τιμών.... κατά συνέπεια ακριβαίνουν και οι μοτοσυκλέτες..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της geotriada
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    [B]Το κακό με τις μοτοσυκλέτες είναι οτι οι κατασκευαστές δεν έχουν κάνει την παραμικρή προσπάθεια να τις κάνουν οικονομικότερες στην κατανάλωση, σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα που έχουν γίνει ιδιαίτερα οικονομικά.

δεν ειναι ακριβες αυτο. μη ξεχνας οτι ολες οι μοτο εχουν πλεον ψεκασμο,
    καταλυτη εξατμησης, ρυθμισεις στα ματερ για ροπες χαμηλα.
    και οπως ειπωθηκε και ποιο πανω, οι μοτο κινουνται λιγοτερο χρονο
    για την ιδια αποσταση απο ενα αυτοκινητο

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    εγω παντως σημερα εβαλα 3 ευρω βενζινη στο σκουτερ το πρωι και ενω πηγαινε ο δεικτης στην μεση τωρα ισα που κουνηθηκε

και οταν εισαι ανεργος πας και βαζεις μπρος την μηχανη να μην σου μεινει απο μπαταρια δε μαμιετε σε λιγο θα ειμαι παλι υπαλληλος γιατι οι δουλειες του ποδαριου που κανω μου αποφερουν μονο την δοση του δανειου και της καρτας (ο οτε ειναι απληρωτος) και κανας καφες ρεφαραμε κατι τα χριστουγεννα αλλα πανε

λες να χαλασε ο δεικτης? (οτι να ναι)

i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
    εγω παντως σημερα εβαλα 3 ευρω βενζινη στο σκουτερ το πρωι και ενω πηγαινε ο δεικτης στην μεση τωρα ισα που κουνηθηκε

και οταν εισαι ανεργος πας και βαζεις μπρος την μηχανη να μην σου μεινει απο μπαταρια δε μαμιετε σε λιγο θα ειμαι παλι υπαλληλος γιατι οι δουλειες του ποδαριου που κανω μου αποφερουν μονο την δοση του δανειου και της καρτας (ο οτε ειναι απληρωτος) και κανας καφες ρεφαραμε κατι τα χριστουγεννα αλλα πανε

λες να χαλασε ο δεικτης? (οτι να ναι)

Πως σε καταλαβαίνω

Αλλά τη ρημάδα τη κάρτα τι τί θές ?

Re: Πετρέλαιο...άνοδος τιμών.... κατά συνέπεια ακριβαίνουν και οι μοτοσυκλέτες..

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Θα πεί τώρα τι μας λες ρε φίλε... λες και δεν το γνωρίζαμε... αφού όλα ακριβαίνουν.

Έλα όμως που ειδικά αναφερόμενοι στην Ελλάδα που είμαστε δέσμιοι ενεργειακά απο το πετρέλαιο και ακόμα περισσότερο με τα οχήματα μας και τις βόλτες/μετακινήσεις ώς νομάδες και οχι ώς κοπάδια εντός ΜΜΜ, ΄.... το θέμα γίνεται πιο έντονο!

Το κόστος χρήσης και συντήρησης μια μοτοσυκλέτας , ακόμα και όταν μιλάμε για SS είναι πολύ χαμηλότερο απο αύτό ενός μέσου Ι.Χ.

Αν τώρα σκεφτούμε και παπιά-scooters , τότε θα δούμε οτι ειδικά αυτό το καλοκαίρι περιμένουν έκρηξη στην αγορά του δικύκλου με όλο και περισσότερους να το προτιμούν στις μετακινήσεις τους , αντί την ασύμφορη κίνηση , το πήξιμο και τον εκνευρισμό εντός Ι.Χ.

Ειδικά σε περιοχές που το μετρό και ο ΗΣΑΠ δεν φτάνουν, είναι σίγουρο οτι η ιδέα της μηχανής θα είναι ιδιαίτερα θελκτική.

Απο προσωπική εμπειρία εδώ και καιρό, βιώνω το απόλυτο χάλι εντός του Ι.Χ θέλοντας 1 ώρα περίπου (και έχω και parking στην εταιρία και στο σπίτι!) απο περιοχή Σταμάτας-Δροσιάς μέχρι το "δαχτυλίδι" στο Μαρούσι. Την ίδια απόσταση την έκανα σε 25 λεπτά μέγιστο με την μηχανή.

Κόστος εβδομαδιαίας βενζίνης πήγαινε-έλα.

Ι.Χ. 1400cc= 30-35€
    Μοτο 600cc= 20 €

Αν τα βάλεις ανά μήνα είναι κανά 60αρι παραπάνω με το Ι.Χ. Προσθέστε φθορές κτλ...και θα δείτε που πάει. Σκεφτείτε τώρα το ίδιο με παπί. Βία κανά 10αρι την εβδομάδα.

Σε μια χώρα λοιπόν που το δίκυκλο ευννοείται λόγω καιρικών συνθηκών , κάτι μου λέει πως την Άνοιξη και το καλοκαίρι που έρχονται θα δούμε αρκετές πωλήσεις δικύκλων , κυρίως χαμηλών κυβικών και ειδικά scooters.

γνώμη σας;

Gandalf

Νομίζω ότι όλα πηγάζουν καθαρά από την νοοτροπία μας και την ροπή προς επίδειξη που μας διακατέχει ... η αναλογία μοτοσυκλετών αυτοκινήτων που κινούνται καθημερινά εντός των τειχών είναι τραγικά μικρή ιδιαίτερα το χειμώνα ...

Το κακό είναι πως βλέπουμε καθημερινά τεράστια οχήματα 2.5 και πάνω λίτρων να κινούνται μέσα στην κίνηση με έναν επιβάτη να γυρίζουν στο κέντρο μπας και βρουν καμιά θέση για παρκάρισμα...

Και ειλικρινά χρόνια τώρα αυτό που βλέπω είναι πως η κυκλοφορία με δίκυκλο κάθε άλλο παρά ευνοείται ....

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gousgoun_69
    Πως σε καταλαβαίνω

Αλλά τη ρημάδα τη κάρτα τι τί θές ?
    thn eixa apo prin re file de thn evgala tora
    i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Η μητέρα και οι τρεις παρθένες
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 20/10/2008, 07:22
  2. Η αρετή και οι κακές λέξεις...
    από free rider στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 18/07/2005, 05:36
  3. O ANEMOΣ και οι φίλοι του πάνε στην Δημητσάνα...
    από ΑΝΕΜΟΣ στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 22/06/2005, 07:32
  4. Το σύνθημα και οι αγρότες
    από isid στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 13/06/2005, 17:46
  5. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 04/01/2005, 23:52

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε