Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
Ειναι που εχεις τον γυψο.Ασε που εγω καβαλαω και srx:rotflmao: :rotflmao:
Περαστικα και σορρυ(αψογα ελληνικα) για το spam
Ο άτιμος ο γύψος και τα φάρμακα με κατάντησαν έτσι :rotflmao:![]()
Να σαι καλά φίλε![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
Ειναι που εχεις τον γυψο.Ασε που εγω καβαλαω και srx:rotflmao: :rotflmao:
Περαστικα και σορρυ(αψογα ελληνικα) για το spam
Ο άτιμος ο γύψος και τα φάρμακα με κατάντησαν έτσι :rotflmao:![]()
Να σαι καλά φίλε![]()
![]()
αν όμως δώσεις με νομοθετήματα την ισχύ που λείπει απο την μειοψηφία ώστε να μην μπορεί η πλειοψηφία να την καταπιέσει, η να μπορεί τουλάχιστον να αμυνθεί?Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Αν προσπαθεις να εξισωσεις τα ανισα ειναι σα να εχεις στησει την κοινωνια στο κρεβατι του προκρουστη, να κοβεις οτι περισευει.
![]()
οταν μιλάμε για πολιτεύματα φίλτατε δεν έχει σημασία σε ποιο κράτος μένεις, αλλά για ποιους ανθρώπους και γιατί, αγωνιάς και σκεύτεσε.Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
Απο ποτε εχουμε δημοκρατια στην Ελλαδα?
Σορρυ αλλα για ποια δημοκρατια αγωνιατε?
![]()
οταν μιλάμε για πολιτεύματα φίλτατε δεν έχει σημασία σε ποιο κράτος μένεις, αλλά για ποιους ανθρώπους και γιατί, αγωνιάς και σκεύτεσε.[/B][/QUOTE]
ΟΚ επειδη ο πατερας μου μου εμαθε να μην ξεχωριζω τους ανθρωπους κι επειδη σκεφτομαι και αγωνιω για τις γενιες που ερχονται διορθωνω.
Για ποια δημοκρατια μιλατε?Υπαρχει δημοκρατια στον πλανητη Γη?
![]()
![]()
![]()
Υ.Γ
Το τσακισες το "σκεφτεσαι" φιλαρακι![]()
«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»
Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)
http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related
Δημοκρατία υπήρχε και πάντα θα υπάρχει.Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
ΟΚ επειδη ο πατερας μου μου εμαθε να μην ξεχωριζω τους ανθρωπους κι επειδη σκεφτομαι και αγωνιω για τις γενιες που ερχονται διορθωνω.
Για ποια δημοκρατια μιλατε?Υπαρχει δημοκρατια στον πλανητη Γη?
[/B]
Το μόνο σίγουρο είναι ότι μια έννοια όπως η δημοκρατία δεν μπορεί να οριστεί, το πώς εκλαμβάνει κάποιος το νόημα της είναι τελείως υποκειμενικό......Αν διαβάσεις τις αρχές της δημοκρατίας κατά τη γέννησή της δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που επικρατούν στα περισσότερα κράτη σήμερα, εκτός από τους θεμέλιους λίθους ως πολίτευμα. Αδικία και ανισότητα υπήρχε πάντοτε σε όλα τα δημοκρατικά καθεστώτα, το θέμα όμως δεν είναι εκεί αλλά πως ορισμένοι άνθρωποι εκμεταλλευονται αυτή τη μεταβλητότητα και ξεχειλώνουν τα όρια της δημοκρατικότητας σύμφωνα με το συμφέρον τους ώστε να τείνει να επικρατεί στο τέλος απολυταρχία ή το άλλο άκρο αναρχία.....
Μπορούν να μπουν άραγε όρια στη δημοκρατία???![]()
ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ.....!!!!!!
για δείτε και αυτό για όσους νομίζουν ότι η έννοια της δημοκρατίας είναι αυτονόητη και επικρατέστερη ή καθολική.......
Το 1900 δεν υπήρχε καµία δηµοκρατική χώρα στον κόσµο. Το 1950 από τα 154 αναγνωρισµένα κράτη µόνο τα 22 ήταν δηµοκρατίες µε την ως άνω στενή έννοια της δηµοκρατίας, ενώ σήµερα από τα 192 κράτη-µέλη του ΟΗΕ τα 119 είναι δηµοκρατικά. Σ’αυτά τα δηµοκρατικά κράτη ζει το 58,2% του πληθυσµού της γης, δηλαδή το υπόλοιπο 41,8% δεν ζει σε δηµοκρατικές συνθήκες και δεν απολαµβάνει τα ανθρώπινα δικαιώµατα που εξασφαλίζει η δηµοκρατία.
Ηλίας Κατσούλης
και για αναλυτικότερα διαβάστε ολόκληρο τα άρθρο...
ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ.....!!!!!!
όπως λέει και ο παπαγιαννίδης στο πρόσφατο άρθρο του........
''Αφενός η εξουσία, οι εξουσίες κυριαρχούν σε όλο και περισσότερες πτυχές της ζωής, επικαθορίζουν βαθμιαία (και ασφυκτικά) τα πάντα. Αφετέρου η εξουσία, οι εξουσίες λειτουργούν όλο και πιο αγκαλιασμένες με τον εαυτό τους. Σε κλειστό κύκλωμα. Η παρεοκρατία - αυτή είναι η καινούργια, η κυρίαρχη μορφή πολιτεύματος!''
http://tovima.dolnet.gr/print_articl...254&m=B47&aa=3
ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ.....!!!!!!
μισό λεπτό κύριοι...
Το πολίτευμα μας, αν και ονομάζεται "δημοκρατία" περισσότερο μοιάζει με το Αριστοκρατικό πολίτευμα , παρά με την Δημοκρατία που εκφράστηκε στο κράτος γεννέτειρα της Αρχ.Αθήνας.
Οι ομοιότητες του πολιτεύματος , με το ολιγαρχικό - αριστοκρατικό είναι σαφώς περισσότερες, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας , το "κλειστό κύκλωμα" εκλογής βουλευτών και ακόμα περισσότερο εκείνο που τους οδηγεί σε κυρίαρχες θέσεις , των "υπουργών- αρχόντων".
Αν θέλετε την γνώμη μου , η Δημοκρατία πέθανε κάπου μετά την κατάλυση της Αρχ.Αθήνας μετά τον Πελοπονησσιακό πόλεμο.
Απο εκεί και πέρα έχουμε το πολίτευμα της Αρχ.Ρώμης και το ολιγαρχικό που μέχρι και σήμερα έχουν κυριαρχήσει.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
μισό λεπτό κύριοι...
Το πολίτευμα μας, αν και ονομάζεται "δημοκρατία" περισσότερο μοιάζει με το Αριστοκρατικό πολίτευμα , παρά με την Δημοκρατία που εκφράστηκε στο κράτος γεννέτειρα της Αρχ.Αθήνας.
Οι ομοιότητες του πολιτεύματος , με το ολιγαρχικό - αριστοκρατικό είναι σαφώς περισσότερες, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας , το "κλειστό κύκλωμα" εκλογής βουλευτών και ακόμα περισσότερο εκείνο που τους οδηγεί σε κυρίαρχες θέσεις , των "υπουργών- αρχόντων".
Αν θέλετε την γνώμη μου , η Δημοκρατία πέθανε κάπου μετά την κατάλυση της Αρχ.Αθήνας μετά τον Πελοπονησσιακό πόλεμο.
Απο εκεί και πέρα έχουμε το πολίτευμα της Αρχ.Ρώμης και το ολιγαρχικό που μέχρι και σήμερα έχουν κυριαρχήσει.
Gandalf![]()
απο την στιγμή που κυβερνά μια ομάδα 300 και με τους παρατρεχάμενους 1000-1500 ατόμων, έχουμε ολίγων αρχή δλδ ολιγαρχία![]()
Δηλαδή...κοινοβουλευτική δημοκρατία...Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
![]()
απο την στιγμή που κυβερνά μια ομάδα 300 και με τους παρατρεχάμενους 1000-1500 ατόμων, έχουμε ολίγων αρχή δλδ ολιγαρχία![]()
![]()
Εσυ εισαι καλός! Τα πιάνεις αμέσως.Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
Δηλαδή...κοινοβουλευτική δημοκρατία...![]()
![]()
Μαλλον κοινοβουλευτικη ...ολιγαρχια:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
Δηλαδή...κοινοβουλευτική δημοκρατία...![]()
«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»
Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)
http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related
αμα θές να φτιάξεις δικιά σου εταιρία εκμετάλλευσης και όχι να παρεμβαίνεις στους τίτλους και στις ταμπέλες μας.Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
Μαλλον κοινοβουλευτικη ...ολιγαρχια:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Τοσα χρόνια κάναμε να κατοχυρώσουμε το κ(Λ)οπιράιτ
:rotflmao: :rotflmao: