Γεια σας παιδια , είμαι και εγώ ένας ευτυχής κάτοχος ενός Bandit GFS650s ABS k7
![]()
Γεια σας παιδια , είμαι και εγώ ένας ευτυχής κάτοχος ενός Bandit GFS650s ABS k7
![]()
Bandit 650 s ABS K7
Το αερόψυκτο που θέλει ρύθμιση κάθε 12,000χλμ βαλβίδες, πάει όλο μαζί ?250 περίπου (λάδια, φίλτρο, φίλτρο αέρα, μπουζί και εργατικά για τη ρύθμιση).Αρχικά δημιουργήθηκε από Anritsu
...μεγάλο σερβις βαλβίδες και τυχόν καπελώτα 120 εργατικά περίπου...
Δεν μας λές και ποσό πάει η ζελατίνα ??? Να έχουμε μια ιδέα βρε αδελφέ ....
Η ζελατίνα, την τελευταία φορά που μιλήσαμε, είχε πει για ?84, που ήταν κανονική "ευρωπαϊκή" τιμή. Τώρα αν μετά τόσο καιρό έχει τσιμπήσει λίγο, δε το ξέρω, γιατί από τη χαρά μου δεν ρώτησα καν!
Φίλε gigenis η puig δεν έχει "φρύδι", αυτή που λες εσύ είναι MRA (www.mra.de) που τη φοράνε και τα Vstrom. Και όποιος τη θέλει σοβαρά, η ευρωπαϊκή τιμή είναι μόλις ?119. Άντε να χρεώσουν και κανένα ?10 μεταφορικά; Γλιτώνετε ένα 30άρι σε σχέση με Ελλαδιστάν. Μπείτε στο site της MRA και παραγγείλετε με email.
gigenis τι ύψος έχεις και δε σε καλύπτει 10 πόντους πιο ψηλή ζελατίνα; Εγώ είμαι 1,87... Τέλος πάντων, ας ξεφορτωθώ τον αέρα στο στήθος και μετά βλέπουμε τι άλλο θα σκεφτώ...
Την Puig την ήθελα ακριβώς γιατί ΔΕΝ έχει κανένα "λαστιχάκι" ή άλλο κόλπο στο τελείωμα της. Αν και κάποιος φίλος από Ιταλία που είχε βάλει της Givi με το "λαστιχάκι" και πήγε Πορτογαλία είπε ότι το συνηθίζεις εύκολα και μετά δε σε ενοχλεί.
Καλοτάξιδο και όρθιο gavcr![]()
Εδώ ( Ηράκλειο Κρήτης) την προηγούμενη εβδομαδα πήγαμε με ένα φίλο ( Vstorm 650 ) για σερβις 12.000 .. λάδια, φίλτρο, φίλτρο αέρα, μπουζί και εργατικά 200? , το ρώτησα και για το δικό μου πόσο θα πάει περίπου και μου είπε το ίδιο !!!!!!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από amyroukai
Καλοτάξιδο και όρθιο gavcr![]()
Ευχαριστώ πολύ !!!!![]()
Ναι έχεις δίκιο εγώ έκανα λάθος MRA είναι.Αρχικά δημιουργήθηκε από amyroukai Φίλε gigenis η puig δεν έχει "φρύδι", αυτή που λες εσύ είναι MRA (www.mra.de)
gigenis τι ύψος έχεις και δε σε καλύπτει 10 πόντους πιο ψηλή ζελατίνα; Εγώ είμαι 1,87...
1,80 είμαι, δεν λέω σίγουρα είναι πολύ καλύτερη από τη ζελατίνα της μαμάς αλλά τώρα αντί να με χτυπά στο στήθος ο αέρας, χτυπά ακριβώς πάνω στο κράνος, με συνέπεια ακόμη και με 80 χλμ να ακούγεται απίστευτος θόρυβος. ίσως να φταίει και το κράνος μου (Nolan 102). Βέβαια στα πολλά χιλιόμετρα αν σκύψεις λίγο πας άνετα πιστεύω ταξίδι.
Πάντως όποιος φίλος από Αθήνα την θέλει του τη δίνω με 50? πάω να παραγγείλω τη ζελατίνα της MRA.
Φίλε ρώτησα για το κόστος της ρύθμισης των βαλβίδων ΜΟΝΟ .Τωρα αν υπολογίσεις λάδια φιλτρά κλπ ε το 200 σίγουρα θα το τσιμπήσει . Τωρα 200 εβρά για λάδια , 3 λίτρα πες 45 Ε, φλιτρο κάνα 8αρι αν δεν κάνω λάθος , μπουζι και φίλτρο ......σαν πολλά μου φαίνονται αλλά και πάλι δεν μπορώ να ξέρω σίγουραΑρχικά δημιουργήθηκε από gavcr
Εδώ ( Ηράκλειο Κρήτης) την προηγούμενη εβδομαδα πήγαμε με ένα φίλο ( Vstorm 650 ) για σερβις 12.000 .. λάδια, φίλτρο, φίλτρο αέρα, μπουζί και εργατικά 200? , το ρώτησα και για το δικό μου πόσο θα πάει περίπου και μου είπε το ίδιο !!!!!!!!
![]()
Modenas Kriss 125
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τιμολόγιο συγκεκριμένο, όπως έχω δει σε άλλη εταιρία. Πίνακας που να λέει ακριβώς "τόσα χιλιόμετρα, τόσα λεφτά" δεν υπάρχει, οπότε ο κάθε ένας χρεώνει ότι του καπνίσει. Και συνήθως δεν κάνουν και δουλειά, απλά χρεώνουν. Δείτε στο thread των Vtsrom τι γράφουν για τα σέρβις...Αρχικά δημιουργήθηκε από Anritsu
Φίλε ρώτησα για το κόστος της ρύθμισης των βαλβίδων ΜΟΝΟ
παιδιά έχω να μπω αρκετό καιρό κ έχω χάσει μερικά επεισόδια
βλέπω μιλάτε για ζελατίνες
εγώ έχω την givi
το λαστιχάκι μετά από 1 βδομάδα ούτε καν καταλάβαινα ότι υπήρχε
η μηχανή σε 8 μήνες έχει 14.000 κμ
κ έχει κάνει κ Νάπολη Ιταλία - Έβρο
η ζελατίνα αυτή προσφέρει αρκετά καλή κάλυψη από αέρα
μέχρι 140-160 από εκεί κ μετά βαράει πολύ αέρας πλάγια στα χέρια κ στους ώμους οπότε
πέφτει σκύψιμο
είναι όμως άσχημη να την έχεις συνέχεια
γι αυτό σε κοντινά ταξίδια (μέχρι 500κμ πάνε έλα) δεν την βάζω
στα ταξίδια μου κρατάω σταθερά 180+ οπότε με έχει βολέψει η στάση τέτοια
ώστε τα μάτια να είναι ακριβώς πάνω από το τελείωμα της ζελατίνας
απόλυτη ησυχία κ άριστη ορατότητα (γιατί η ζελατίνα είναι φιμέ κ το βράδυ ίσως ζορίσει)
γενικά το μηχανάκι είναι για τρελά ταξίδια
(έχω πάνω κ 3βάλιτσο givi)
απλά είναι πολύ ήρεμο κ για τις ταχύτητες που θέλω μάλλον δεν έκανα σωστή επιλογή (γιατί είναι αρκετά ήρεμο αθόρυβο κ πολιτισμένο)
γι αυτό κ μάλλον θα πάω σε ss (οχι τόσο για ταξίδια αλλά για το ξέσπασμα του γκαζιού)
πάντως μέγιστη μέχρι στιγμής 236
κ στο ταξίδι με 3βάλιτσο φουλ γεμάτο έστριβε πιο σταθερά από ότι άδεια
κ κρατούσε άνετα για αρκετή ώρα 200-220
αλλά ρούφηξε
γενικά πιστεύω 180 βγάζεις ατελείωτα κμ ταξίδι
Αρχικά δημιουργήθηκε από aman17-2
παιδιά έχω να μπω αρκετό καιρό κ έχω χάσει μερικά επεισόδια...
...στα ταξίδια μου κρατάω σταθερά 180+...
απλά είναι πολύ ήρεμο κ για τις ταχύτητες που θέλω μάλλον δεν έκανα σωστή επιλογή (γιατί είναι αρκετά ήρεμο αθόρυβο κ πολιτισμένο)
γι αυτό κ μάλλον θα πάω σε ss (οχι τόσο για ταξίδια αλλά για το ξέσπασμα του γκαζιού)
Παλιόπαιδο να μπαίνεις πιό συχνά!![]()
Στην Ελλάδα 180+ συνεχώς είναι ο πιο γρήγορος δρόμος για την κηδεία μας... Όχι τόσο λόγω δρόμων, λόγω παιδείας οδηγών.
Το θέμα είναι ότι αυτές ακριβώς είναι οι απαιτήσεις του ταξιδίου, ηρεμία, πολιτισμός, για να ταξιδεύεις ξεκούραστα.
Εγώ ελπίζω σύντομα να αξιωθώ να συμπληρώσω με SS το γκαράζ, όχι να αλλάξω το Bandit. Δεν υπάρχει περίπτωση SS μοτοσικλέτα να καλύπτει αυτή τη γκάμα χρήσεων. Όπως λες και εσύ, για μια ημερήσια βόλτα είναι τα SS... Άντε να πας με όποιο "RRR" το ταξίδι που έκανες καλοκαίρι! Φυσικοθεραπεία για να ισιώσεις τον υπόλοιπο χρόνο...
όλοι αυτό λένε
ότι τα ss δεν είναι για μακρινές βόλτες
αλλά εκτός του ότι ταξίδι με μηχανή θα είναι βαριά 2 φορές το χρόνο και αν
δεν θα θυσιάσω την αίσθηση αυτή για 2 φορές τον χρόνο
εκτός κ αν το μετανιώσω...θα δούμε
πάντως μέχρι Έβρο πήγαμε 2 μηχανές
η δεύτερη ήταν ένα R1 κ μια χαρά κατέβηκε από την μηχανή (άσε που ήταν σαν να πάμε ρελαντί
για αυτόν)
απλά εγώ είχα κ 2*41+46 λίτρα πίσω μου![]()
Έφτασε η ώρα... της ζελατίνας! Μετά από αναμονή 6 μηνών, ήρθε η Puig που έλεγα... Τώρα αν φταίει ο εισαγωγέας ή το εργοστάσιο, δε θα το μάθω ποτέ. Γεγονός είναι πάντως ότι η παραγγελία μου δε χάθηκε και είχαν κρατήσει κανονικά τα στοιχεία μου. Τιμή, ?89.
Στο θέμα μας όμως. Η ζελατίνα λοιπόν είναι σε light smoke, είναι λίγο πιο ψηλή από την εργοστασιακή, με το μάτι δηλαδή κάπου 5 εκατοστά και έχει ένα ελαφρό "χείλος" στο τελείωμα για να στέλνει τον αέρα πιο ψηλά. Τοποθετείται εύκολα και ταιριάζει ακριβώς (δεν το θεωρώ αυτονόητο πάντα). Έχει ένα διαφανές κορδονάκι για να μπει στο τελείωμά της, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να το βάλω. Εξάλλου είναι καλά κομμένη, χωρίς γρέζια και γρατσουνιές.
Το πρακτικό τώρα... Ο αέρας δεν κόβεται τόσο όσο περίμενα. Έχει αλλάξει όμως εντελώς η ποιότητα της ροής. Ενώ πριν από τα 120χαω περίπου ο αέρας γινόταν ενοχλητικός, με έντονο "χτύπημα" στο στήθος και στη συνέχεια ακολουθούσε το σώμα και ερχόταν από κάτω από το κράνος, κάνοντας φασαρία και σηκώνοντάς το, τώρα έχει στρώσει η ροή στο ύψος του κεφαλιού. Θα μου πείτε, είναι καλό δηλαδή αυτό; ΟΚ δεν είναι το τέλειο, αλλά είναι καλύτερο από πριν. Το κράνος κάνει σαφώς λιγότερο θόρυβο και άλλης προέλευσης (ακούγονται τα κενά ανάμεσα ζελατίνας/λάστιχου στο περίγραμμα της τρύπας αλλά αυτό είναι θέμα ρύθμισης και λίπανσης), το κράνος δε σηκώνεται, ο λαιμός μου δεν παγώνει και πλέον οι υψηλές ταχύτητες (μέχρι τα 180 που βρήκα άδειο δρόμο και πάτησα) δεν αποτελούν ζόρι γιατί δε τραβάει πίσω το κορμί ο αέρας, οπότε μπορώ να είμαι όρθιος. Υποθέτω ότι έναν αναβάτη στο 175-180 ύψος θα τον καλύψει εντελώς.
Ένα πρόβλημα υπάρχει μόνο: Ότι λόγω της γεωμετρίας της ζελατίνας, που δεν έχει μεγαλύτερη κλίση από την "μαμά" αλλά μεγαλύτερο μήκος, όταν σκύψω, η ζελατίνα είναι κοντά στο κράνος, ο αέρας έρχεται με μεγαλύτερη ταχύτητα από πριν επάνω στο κράνος και δεν είναι καθόλου βολικό αυτό. Ενώ πριν, σκύβοντας πίσω από τη ζελατίνα ήταν και μακριά και υπήρχε ένας "καθαρός" από αέρα χώρος πίσω της. Αλλά μιά που σπάνια -ως ποτέ- πάω τόσο σκυμμένος, όπως λέει και ένας φίλος μου, πολύ το ψειρίζω το θέμα.
Συνολικά λοιπόν ευχαριστημένος. Αν και στο πνεύμα της παράνοιας που με δέρνει, θα ήθελα να δοκιμάσω και την ρυθμιζόμενη. Η οποία όμως ακόμα και ψηλά, είναι στο ίδιο μήκος με αυτήν που πήρα, άρα μάλλον δε θα καλύπτει καλύτερα. :rotflmao:
Την προστασία του Vstrom δε θα την πιάσουμε ποτέ όμως... Αν κάποιος ενδιαφέρεται για τη μέγιστη προστασία, οι Givi/Kappa είναι τελικά οι καλύτερες και ψηλότερες λύσεις (ίσως όμως άσχημες, λόγω του μαύρου "κορδονιού" στο τελείωμα).
Φωτογραφίες αύριο παιδιά, με το φως ημέρας γιατί σήμερα ξεχάστηκα.