Χαλο εβριμπαντι… (σε απταιστα ηνγκλισγκρικ)
Επειδή κωλοβαριέμαι τις γιορτές έκατσα και πάλευα με το viamichelin και ονειρευόμουνα την καλοκαιρινή άδεια... Βέβαια, θα πείτε, από τώρα? Ε ναι, από τώρα. Γιατί θα μάθω πολύ αργά πότε θα πάρω άδεια, γιατί δεν αντέχω τις γιορτές, γιατί θέλω να το σχεδιάσω από τώρα για να μπορώ μετά να κάνω οτιδήποτε άλλο εκτός από το προσχεδιασμένο και να νιώθω δικαιωμένος αφού θα έχω βαρεθεί τη διαδρομή (καλά, ντάξει,,,)
Έχω ήδη αποφασίσει ότι φέτο θα πάρω όλη την άδεια μαζεμένη (οπότε μέχρι τότε, αχχχχχχ).
Πιθανότατα μαζί με πολύ κοντινό μου φίλο (που πιθανότατα μπορεί να με αντέξει για τόσο καιρό) και γλυκοκοιτάζει το gs800, λέγαμε να πάμε Λισσαβώνα και να κάνουμε επι της ευκαιρίας τα παράλια της ιβηρικής γύρου γύρουουουουου...
Κοιτάζοντας τα χιλιόμετρα (από επαρχιακούς αυστηρά) και με βάση την μικρή μου εμπειρία από το φετεινο καλοκαίρι προέκυψαν οι εξής προβληματισμοί
1. Δεν θα μπορούμε (πέρα από τη Λισσαβώνα) να δούμε κανένα μέρος από αυτά που θα περάσουμε (νότια Γαλλία, Ισπανία, Ανδόρα) αφού με τόσες ώρες οδήγηση και τη διαδικασία του αντίσκηνου βράδυ θα φτάνουμε, μέρα θα φεύγουμε. Πολύ περισσότερο δε ότι δυτικά από το Μιλάνο δεν έχουμε πάει ποτέ!
2. Από san sebastian ξεκινώντας και καταλήγοντας βαρκελώνη ο γύρος της Χισπανίας είναι περίπου 3200!!! Βάλτε άλλα τόσα για μέχρι εκεί και βγάλτε συμπέρασμα.
3. Μήπως θα ήταν καλύτερα να πάμε μέχρι βασκία-καταλωνία και να προσθέσουμε και λίγο από κεντρική Ευρώπη και να αφήσουμε την δυτική ακτή για του χρόνου αφού θα έχουμε εικόνα της περιοχής τουλάχιστον μέχρι εκεί? Που σημαίνει ότι δε θα ήταν καλύτερα να ξέρεις τους χρόνους για τέτοια απόσταση αλλά και να έχεις δει περίπου ότι θα ήθελες πάνω στη διαδρομή οπότε να μη σταματάς κάθε λιγο?
4. Η εναλλακτική είναι να πάμε (χοντρικά έτσι?) Issburg, Μοναχο, Βέρνη, Σαιντ Ετιεν, Τουλουζ, Μπιλπάο, Βαρκελώνη και επιστροφή από παραλία με ολίγον Φλωρεντία και πίσω...
Θα έχουμε στη διαθεσή μας περίπου 20-25 μέρες... Διάβασα αρκετά από όσους εκλεκτούς συμφορουμίτες έχουν πάει προς ή ΚΑΙ προς τα εκεί και μάλλον θα προτιμήσω την κουρτίνα δυο (το ενναλακτικό δηλαδής)...
Πεστε καμια γνώμη και εσείς για να ξέρω για που να ρωτήσω πληροφορίες...
ΥΓ 1. Πληροφορίες (κυρίως για το σίγουρο κομμάτι Νότια Γαλλία και Βασκία Καταλωνία) για camping που κάποιος έχει μείνει, για ιδιαιτερότητες, για must go διαδρομές-περιοχές-χωριά κλπ (για να τα αποφύγουμε) θα γίνουν δεκτές με αντάλαγμα αιώνια ευγνωμοσύνη... (σιγά μη ζήσουμε για πάντα)
ΥΓ 2. Το αν θα αντέξει το ντακαράκι ή όχι θα θεωρηθεί εντελώς εκτός θέματος... Αντε που καλομάθαμε και ακούμε 650 και ξυνίζουμε...
(Βέβαια θα έχω φτάσει τις 98000 μέχρι τότε αφού ήδη 90ρίζω...)
Ευχαριστούμε πολύ και αν είμαστε σε λάθος ενότητα θα υποστούμε τις συνέπειες των πράξεών μας με σεμνότητα (Μήπως να πάει ταξιδιωτικά? Αλλά το ταξίδι δεν έγινε ακόμα... Μήπως πληροφορίες, έ? Το ρίχνω στις πληροφορίες και το κρίμα στο λαιμό μου...)