[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Πρεπει να αλλαξει το πολιτικο σκηνικο στην χωρα.Σαν μοναδες ειναι το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανουμε.Και αυτο γινεται με την ψηφο μας ή την αντιδραση της κοινωνιας σαν συνολο σε ζητηματα οπως το ασφαλιστικο.Με την συμμετοχη του λεγομενου πνευματικου κοσμου στην πολιτικη ζωη με κριτικη διαθεση κτλ κτλ.
Δεν διαφωνω.Να αλλαξει το πολιτικο σκηνικο.Να παμε εναντια σε οτι προσπαθουν να μας πασαρουν και να αντιδρασουμε σαν κοινωνια...Υπαρχει ομως τροπος να γινει αυτο?
Κατα την γνωμη μου οχι...Και αυτο συμβαινει γιατι ολες οι νεοτερες γενιες -και αναφερομαι σε αυτες που αποτελεσαν και αποτελουν παραγωγικες μοναδες της κοινωνιας μετα την μεταπολιτευση- εχουν μια βασικη αδυναμια.. Δεν εχουν κινητρα...Ειναι οι γενιες αυτες (και ηλικιακα ειμαι και εγω μεσα) που μεγαλωσαν σε καθεστως απολυτης ελευθεριας. Οι συνθηκες απο το 74' και μετα οδηγουν σε ελλειψη πολιτικης σκεψης και δρασης.
Οταν το συστημα στο συνολο του νοσει (παιδειας, υγειας, πολιτισμου κτλ) που και πως θα μπορεσει ο πολιτης να διαμορφωσει πολιτικο ηθος και χαρακτηρα? Ακομη και ο χωρος της ανωτατης εκπαιδευσης που αποτελουσε φυτωριο πολιτικων, εχει χασει καθε σοβαροτητα, με τους οργανωμενους σε παραταξεις φοιτητες ερμαιο στα "γουστα" των κομματων.
Νομιζω οτι εχουμε περασει πλεον το σημειο που μπορουσε να γινει αναστροφη και τα πραγματα δεν εχουν γυρισμο...Φαυλος κυκλος. Δεν υπαρχει ακρη στο κουβαρι γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει τιποτα στο συστημο ασπιλο και αγνο.. Ουτε καν ο χωρος του πνευματος και του πολιτισμου που σχεδον παντοτε στο παρελθον ηταν αυτος που εβγαζε τον κοσμο στις επαλξεις εναντια στα εκαστωτε καθεστωτα...![]()