Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 40 από 40

Θέμα: Η κυβέρνηση που έγινε ταμπλόιντ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282

Πρεπει να αλλαξει το πολιτικο σκηνικο στην χωρα.Σαν μοναδες ειναι το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανουμε.Και αυτο γινεται με την ψηφο μας ή την αντιδραση της κοινωνιας σαν συνολο σε ζητηματα οπως το ασφαλιστικο.Με την συμμετοχη του λεγομενου πνευματικου κοσμου στην πολιτικη ζωη με κριτικη διαθεση κτλ κτλ.

Δεν διαφωνω.Να αλλαξει το πολιτικο σκηνικο.Να παμε εναντια σε οτι προσπαθουν να μας πασαρουν και να αντιδρασουμε σαν κοινωνια...Υπαρχει ομως τροπος να γινει αυτο?
    Κατα την γνωμη μου οχι...Και αυτο συμβαινει γιατι ολες οι νεοτερες γενιες -και αναφερομαι σε αυτες που αποτελεσαν και αποτελουν παραγωγικες μοναδες της κοινωνιας μετα την μεταπολιτευση- εχουν μια βασικη αδυναμια.. Δεν εχουν κινητρα...Ειναι οι γενιες αυτες (και ηλικιακα ειμαι και εγω μεσα) που μεγαλωσαν σε καθεστως απολυτης ελευθεριας. Οι συνθηκες απο το 74' και μετα οδηγουν σε ελλειψη πολιτικης σκεψης και δρασης.
    Οταν το συστημα στο συνολο του νοσει (παιδειας, υγειας, πολιτισμου κτλ) που και πως θα μπορεσει ο πολιτης να διαμορφωσει πολιτικο ηθος και χαρακτηρα? Ακομη και ο χωρος της ανωτατης εκπαιδευσης που αποτελουσε φυτωριο πολιτικων, εχει χασει καθε σοβαροτητα, με τους οργανωμενους σε παραταξεις φοιτητες ερμαιο στα "γουστα" των κομματων.
    Νομιζω οτι εχουμε περασει πλεον το σημειο που μπορουσε να γινει αναστροφη και τα πραγματα δεν εχουν γυρισμο...Φαυλος κυκλος. Δεν υπαρχει ακρη στο κουβαρι γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει τιποτα στο συστημο ασπιλο και αγνο.. Ουτε καν ο χωρος του πνευματος και του πολιτισμου που σχεδον παντοτε στο παρελθον ηταν αυτος που εβγαζε τον κοσμο στις επαλξεις εναντια στα εκαστωτε καθεστωτα...
    Quod me nutrit... me destruit.....

Αποσυντονισμένο Μέλος Το avatar του/της Desperado
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
    Μην ξεχνάς ότι οι γείτονες για πολίτευμα έχουν την προεδρευομένη στρατοκρατορία. Και οι Αμερικάνοι "φίλοι" τους αρέσκονται να συνεργάζονται με τέτοια πολιτεύματα.
    Από την στιγμή που είναι αρκετές δεκάδες εκατομύρια, συνεργάζονται με τους Αμερικάνους, αγοράζουν όπλα από αυτούς, είναι στρατηγικής σημασίας εταίρος για τα αμερικανικά συμφέροντα, θεωρούνται ο εξ ανατολών δούρειος ίππος της Ε.Ε., προσπαθούν να απαρνηθούν τον ακραίο ισλαμισμό, είναι μία παραδοσιακή αεροπορική τους βάση, δεν μπορούν παρά να κάνουν που και που υποχωρήσεις έναντι των Τούρκων.
    Έχεις δίκιο σαφώς, αλλά η στάση αυτή των μεμέτηδων είναι γενικότερη σε όλες τις περιπτώσεις όσον αφορά την εξωτερική πολιτική. Για την δική μας στάση στο θέμα των σκοπίων τι έχεις να πεις όμως? σκέψου να υπήρχε το ανάλογο σκηνικό μεταξύ σκοπίων - τουρκίας.........Ακόμα και εκεί που μας "παίρνει" αν θέλεις, πολύ περισσότερο εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος από την πολιτική μας, θυμάμαι έβγαινε ο πρωθυπουργός τους και μας έλεγε σχεδόν κατάμουτρα ότι εμείς θα ονομαστούμε μακεδονία θέλετε δεν θέλετε.... και εμείς κρεμόμασταν από τα χείλη των αμερικάνων τι θα πούνε για το θέμα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Δεν ζείτε σε αυτή την χώρα, σε αυτό το κόσμο?
    Γιατί νομίζετε οτι ένας άνθρωπος θέλει να γίνει ηγέτης? (δημοσιογράφος-πολιτικός-πλούσιος-στρατηγός το ίδιο είναι με άλλα λόγια).
    Χρήμα, δύναμη, γυναίκες, και ότι άλλο βάζει ο νούς σας που ΔΕΝ έχει καμιά σημασία για το κανονικό απλό άνθρωπο (σε τέτοιο βαθμό βέβαια που να κάνεις τόσο μεγάλες θυσίες για να το αποκτήσει)
    Ετσι είναι παντού και οχι μόνο στην Ελλάδα.
    Οποιος νομίζει το αντίθετο είναι εκτός τόπου και χρόνου.
    Παρόλα αυτά κάποιος πρέπει να κάνει και αυτές τις αγγαρίες, εγώ προτιμάω τη ζωή μου όπως είναι.

δύο ημισφαιρίων Το avatar του/της ΙΠΠΕΑΣ
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Desperado
    Για την δική μας στάση στο θέμα των σκοπίων τι έχεις να πεις όμως? σκέψου να υπήρχε το ανάλογο σκηνικό μεταξύ σκοπίων - τουρκίας.........Ακόμα και εκεί που μας "παίρνει" αν θέλεις, πολύ περισσότερο εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος από την πολιτική μας, θυμάμαι έβγαινε ο πρωθυπουργός τους και μας έλεγε σχεδόν κατάμουτρα ότι εμείς θα ονομαστούμε μακεδονία θέλετε δεν θέλετε.... και εμείς κρεμόμασταν από τα χείλη των αμερικάνων τι θα πούνε για το θέμα
    Έχεις δίκιο. Πιστεύω ότι δεν κάνουνε αυτά που θα έπρεπε. Προφανώς το λάθος έγινε στην έκρηξη του προβλήματος γιατί η τότε εξουσία ή ήταν ανίκανη να αντιληφθεί τον επερχόμενο κίνδυνο και άφησε το πρόβλημα να εξελιχθεί ή όπως εγώ νομίζω γιατί αυτή η οικογένεια εξαρτάται από ξένα κέντρα εξουσίας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο εν λόγω πολιτικός φιλοξενούσε πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ. Και για να μην χρωματιστώ πολιτικά (δεν πιστεύω σε χρώματα στην πολιτική αντιπαράθεση), πιστεύω αν ο χοτ-ντογκ ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 90 στην θέση του πρωθυπουργού, τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά. Και αυτό πιστευω δεν σχετίζεται με τη σημερινή κατάντια αυτών που τον περιβάλλουν.
    Πάντα όρθιοι

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Δεν ζείτε σε αυτή την χώρα, σε αυτό το κόσμο?
    Γιατί νομίζετε οτι ένας άνθρωπος θέλει να γίνει ηγέτης? (δημοσιογράφος-πολιτικός-πλούσιος-στρατηγός το ίδιο είναι με άλλα λόγια).
    Χρήμα, δύναμη, γυναίκες, και ότι άλλο βάζει ο νούς σας που ΔΕΝ έχει καμιά σημασία για το κανονικό απλό άνθρωπο (σε τέτοιο βαθμό βέβαια που να κάνεις τόσο μεγάλες θυσίες για να το αποκτήσει)
    Ετσι είναι παντού και οχι μόνο στην Ελλάδα.
    Οποιος νομίζει το αντίθετο είναι εκτός τόπου και χρόνου.
    Παρόλα αυτά κάποιος πρέπει να κάνει και αυτές τις αγγαρίες, εγώ προτιμάω τη ζωή μου όπως είναι.

Οποτε εγκαταλειπουμε την οποια προσπαθεια εστω και κουβεντας γυρω απο την πολιτικη αφου μηδενισαμε τα παντα και τους αφηνουμε να κανουν οτι γουσταρουνε.

Ο κανονικος απλος ανθρωπος ποιος ειναι?Και γιατι πρεπει να ανεχεται ολα αυτα που γινονται γυρω του κατω απο την μηδενιστικη δηλωση οτι οποιος κυνηγαει την εξουσια το κανει για χρημα-δυναμη-γυναικες κτλ?

Επειδη λοιπον εχουμε δημοκρατια,μαλλον, και ο απλος κανονικος ανθρωπος δινει την ψηφο του και την δυναμη στους πολιτικους πρεπει αυτος να κανει την αρχη και να αλλαξει κατι που δεν του αρεσει.Με λιγα λογια να μην ψηφιζει αυτους που δεν του κανουν.

Δημοσκοπηση της εταιρίας RASS, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ".
    ΝΔ 31.7%
    ΠΑΣΟΚ 29.2%
    ΚΚΕ 7.9%
    ΣΥΡΙΖΑ 7.7%
    ΛΑΟΣ 4.8%
    Οικολογοι-Πρασινοι 2.1%

Οπως βλεπεις η κατηφορα συνεχιζεται για τα 2 κομματα <<εξουσιας>> και σε λιγο ουτε οι 60 εδρες μπονους δεν θα τους φτανουν.Και πολυ μου αρεσει

Ε ρε γλέντια!!!! Το avatar του/της DoctorS
    ένα άρθρο που συμφωνώ απόλυτα και περιγράφει απόλυτα τις σημερινές πολιτικές ηγεσίες...

Ο ηγέτης και το χάρισμα

Γιώργος Τσιάμης

Είναι γνωστή η βεμπεριανή διάκριση ανάμεσα στους τρεις τύπους εξουσίας, της νόμιμης, της παραδοσιακής και της χαρισματικής εξουσίας. Η νόμιμη εξουσία εδράζεται σε μία νόμιμα κατεστημένη αλλά απρόσωπη τάξη, η παραδοσιακή εξουσία εδράζεται στην επικυρωμένη θέση εξουσίας του αρχηγού η οποία δεσμεύεται από την παράδοση, ενώ η χαρισματική εξουσία εδράζεται στο χάρισμα και στην προσωπική εμπιστοσύνη που εμπνέει ο ηγέτης.

Αυτοί οι τρεις τύποι εξουσίας δεν αποτελούν παρά ιδεότυπους με τη βεμπεριανή έννοια και σπάνια υπάρχουν αυτοτελώς, αντίθετα τους χαρακτηρίζει η συνύπαρξη. Εκείνος ο τύπος ηγέτη που ασκεί μία ιδιαίτερη γοητεία και προκαλεί ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ο χαρισματικός τύπος ηγέτη.

Συνήθως η χαρισματική ηγεσία εμφανίζετα ι σε στιγμές κρίσης του πολιτικού συστήματος, όταν το τελευταίο πρέπει να ξεπεραστεί ή να αναπροσαρμοστεί σε νέες ιστορικές, πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες. Ο Ρούζβελτ, ο Ντε Γκωλ, ο Φρανσουά Μιτεράν, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Βίλι Μπραντ είναι μερικά παραδείγματα ηγετών που μέσα σε ένα πλαίσιο νόμιμης εξουσίας έδρασαν χαρισματικά και προσάρμοσαν το κοινωνικοπολιτικό σύστημα σε νέα δεδομένα εμφυσώντας νέα πνοή σε αυτό, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή όχι ιδεολογικά με τον καθένα από αυτούς. Ηταν ηγέτες που εμφάνιζαν στοιχεία οράματος, προσέφεραν νέες κατευθύνσεις και αναγνώριζαν τον περιορισμό ή την ανεπάρκεια του κοινωνικοπολιτικού συστήματος μέσα στο οποίο δρούσαν ιστορικά. Γεννούσαν πάθη, αντιπαλότητες, αλλά κυρίως λατρεύτηκαν, ανανέωσαν τους κομματικούς τους σχηματισμούς ή ίδρυσαν εξαρχής νέους. Τους διέκρινε λοιπόν το όραμα και η τάση υπέρβασης της μέχρι τότε λειτουργίας του συστήματος.

Μέσα σε στιγμές κρίσης όπως η σημερινή τι πιο λογικό από την αναμονή της εμφάνισης αυτού του τύπου ηγεσίας. Ωστόσο η σημερινή ιστορική πραγματικότητα τείνει να διαψεύσει μία τέτοια προσδοκία. Εχουμε ηγέτες που προκαλούν το ενδιαφέρον, μιλούν για τάξη και ηθική παρέμβαση, στηρίζουν τον «νόμο» και τους μηχανισμούς εξουσίας, αλλά δύσκολα διακρίνει κανείς στον πολιτικό τους λόγο στοιχεία μιας νέας πορείας και ενός σαφούς πολιτικού προτάγματος που να δίνει έναν νέο ορίζοντα και μία ελπίδα υπέρβασης της συνεχώς βιούμενης κρίσης που χαρακτηρίζει τον οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό χώρο. Κατά την άποψή μου βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα μορφή εξουσίας, τη μεταχαρισματική εξουσία.

Μεταχαρισματικός είναι ο ηγέτης που τραβά το ενδιαφέρον στις προσωπικές του στιγμές και στην κοινωνική ζωή του. Ο μεταχαρισματικός ηγέτης βλέπει ως λύση λειτουργίας του πολιτικού συστήματος την ενίσχυση των υφισταμένων παραγωγικών και κατασταλτικών θεσμών. Απαντά στην κρίση αντιπροσώπευσης με την τυπική λειτουργία των θεσμών αρνούμενος να ανιχνεύσει νέες μορφές θεσμικής οργάνωσης που θα ενσωματώνουν ευρύτερα κοινωνικά στρώματα στη λειτουργία των πολιτικών θεσμών. Χαρακτηρίζεται συνήθως από ηθικοπλαστικό λόγο, ενδιαφέρεται για το «φαίνεσθαι» και αδιαφορεί για το «είναι», οι παρεμβάσεις του είναι αποσπασματικές, οριοθετημένες από δημοσκοπικές τεχνικές και οι ενέργειές του προκαθορίζονται από τεχνικές επικοινωνίας, συμβατές με την εικόνα star των μέσων επικοινωνίας. Ο μεταχαρισματικός ηγέτης δεν παρεμβαίνει αποφασιστικά στο ιστορικό γίγνεσθαι, αλλά προσπαθεί να επιπλεύσει στο επίπλαστο εννοιολογικό σύμπαν των νέων τεχνολογιών επικοινωνίας. Δρα αμυντικά φοβούμενος το κόστος και βασίζεται στο αυτονόητο και στο δεδομένο. Η μεταχαρισματική ηγεσία είναι μία βαθύτατα συντηρητική ηγεσία και κινείται στον αντίποδα της χαρισματικής.

Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Νικολά Σαρκοζί είναι τα έμβια αρχέτυπα αυτού του τύπου της μεταχαρισματικής ηγεσίας. Στα καθ΄ ημάς ο Κ. Καραμανλής τείνει να προσεγγίσει αυτόν τον τύπο της μεταχαρισματικής ηγεσίας. Συντήρηση του κατεστημένου, αδυναμία έκφρασης ενός συγκροτημένου πολιτικού προτάγματος, ηθικοπλαστικός λόγος, στέρηση οράματος, λαγνεία των δημοσκοπικών αναλύσεων και παιχνίδι με την προσωπική και οικογενειακή του εικόνα σε προεκλογικές περιόδους. Αντίθετα η πολιτική εικόνα του Γ. Παπανδρέου θα πρέπει να ερμηνευθεί μέσα από το πρίσμα του δευτερογενούς χαρίσματος, το οποίο οφείλει να μετατρέψει σε πρωτογενές.

Ο κ. Γ. Τσιάμης είναι δρ Κοινωνικής Ψυχολογίας- κοινωνιολόγος, σύμβουλος επικοινωνίας.

Εκτύπωση - Email - Απόκομμα
    Copyright © ΤΟ ΒΗΜΑ - Ημερομηνία δημοσίευσης 17/1/2008
    ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ.....!!!!!!

Υπομονη αδελφια σιγοβραζει το 'καζανι',ο κοσμος δεν αντεχει τη βλακεια /αναισθησια /αδιαφορια /ηλιθιοτητα /τυχοδιωκτισμο τους.Ας ελπισουμε οτι θα ερθει ενας ΕΛΛΗΝΑΣ που θα εχει τη δυναμη να συγκρουστει με μικροπολιτικα ωφελη,οικονομικα συμφεροντα,διεθνες παρασκηνιο.........και να φερει τη χωρα εκει που της αξιζει.Προσωπικα δε δινω τη ψηφο μου σε κομματα που εχουν 'διαβρωθει'.Φτυστε τους συναδελφοι,οπως μας φτυνουν...οπως φτυνουν την εκπαιδευση,την υγεια ,το στρατο μας,τη δημοσια διοικηση, τα ταμεια,τους εργαζομενους τους συνταξιουχους.......................................................................... .................

ενας βρομερος και τρισαθλιος μηχανοβιος

κάθε μέρα και καλύτερα λέμεεεεεεεεε.......

σήμερα έγινε γνωστό ότι η υπόθεση των υποκλοπών μπήκε οριστικά στο αρχειο............μας ποιος το περίμενε αυτό άραγε......
    ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ.....!!!!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005

Re: Re: Re: Η κυβέρνηση που έγινε ταμπλόιντ

Αρχικά δημιουργήθηκε από DoctorS

θα μπορούσα να έχω γράψει έγώ κάτι αντίστοιχο και να έχω βάλει το όνομά μου από κάτω.

καλύτερα να το ειχες κανει.....θα ειχε πιο μεγαλο ενδιαφερον και θα ηταν και πιο αξιολογο....

ξερεις ποσοι θα κλείσουν κατευθειαν το thread με το που δου το ονομα του Πρετεντέρη??
    εγώ για παράδειγμα δεν διαβασα καν τι γραφει...δεν με αφορα τι λεει το φερέφωνο της καθε εξουσιας οικονομικο-πολιτικης.....

"δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Re: Re: Re: Re: Η κυβέρνηση που έγινε ταμπλόιντ

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    καλύτερα να το ειχες κανει.....θα ειχε πιο μεγαλο ενδιαφερον και θα ηταν και πιο αξιολογο....

ξερεις ποσοι θα κλείσουν κατευθειαν το thread με το που δου το ονομα του Πρετεντέρη??
    εγώ για παράδειγμα δεν διαβασα καν τι γραφει...δεν με αφορα τι λεει το φερέφωνο της καθε εξουσιας οικονομικο-πολιτικης.....

και ποιος από αυτούς που γράφουν σήμερα στις εφημερίδες ή εμφανίζονται στο χαζοκούτι δεν είναι φερέφωνο????

ακόμα όμως και μέσα από τη σκοπιμότητα κάποιες φορές λέγονται αλήθειες και αυτή ήθελα να σχολιάσω άλλωστε τα μετέπειτα γραφώμενά μου το διασαφηνίζουν αυτό....

ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ.....!!!!!!

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 30
    Τελευταίο μήνυμα: 13/07/2007, 08:35
  2. Μια βόλτα που έγινε πριν λίγο καιρό
    από sas στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 60
    Τελευταίο μήνυμα: 05/02/2007, 13:50
  3. Δε μπορώ να το πιστέψω αυτό που έγινε.
    από bonepeeler στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2005, 13:12
  4. O Μορνος που εγινε Καλαβρυτα-Δημιτσανα...
    από Giannis_L στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 27/03/2005, 08:10
  5. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 12/03/2004, 19:49

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ