Σελίδα 4 από 10 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 140

Θέμα: Αξιζει τελικα?

Παλαιό μέλος
    Δε νομίζω πως πήρε λάθος δρόμο. Απλώς συνεχίζω να πιστεύω πως δεν αξίζει να ρισκάρω την παραμικρή αλλαγή στην πολυτέλεια που μου χάρισε ο Θεός (εννοώ την υγεία μου για το υπόλοιπο της ζωής μου ή την ίδια μου τη ζωή), για χάρη οποιασδήποτε μεταλλικής σκοτώστρας. Εσύ συνεχίζεις να έχεις την άποψή σου. Απολύτως δεκτό! Συνεχίζω να πιστεύω πως για ορισμένους κουφιοκέφαλους (συμπεριλαμβανομένου και εμού), ισχύει το "πρέπει να χάσεις την υγεία σου για να την εκτιμήσεις". Αν εσύ αντιλαμβάνεσαι αυτό το "αξίζει;" διαφορετικά, είμαστε εδώ για να το συζητήσουμε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mako
    Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
    Δε νομίζω πως πήρε λάθος δρόμο. Απλώς συνεχίζω να πιστεύω πως δεν αξίζει να ρισκάρω την παραμικρή αλλαγή στην πολυτέλεια που μου χάρισε ο Θεός (εννοώ την υγεία μου για το υπόλοιπο της ζωής μου ή την ίδια μου τη ζωή), για χάρη οποιασδήποτε μεταλλικής σκοτώστρας. Εσύ συνεχίζεις να έχεις την άποψή σου. Απολύτως δεκτό! Συνεχίζω να πιστεύω πως για ορισμένους κουφιοκέφαλους (συμπεριλαμβανομένου και εμού), ισχύει το "πρέπει να χάσεις την υγεία σου για να την εκτιμήσεις". Αν εσύ αντιλαμβάνεσαι αυτό το "αξίζει;" διαφορετικά, είμαστε εδώ για να το συζητήσουμε.
    Το προσπαθησαμε αλλα δεν βγηκε ακρη!!!!! Για οποιον θελει να καταλαβει τι λεω, ας ξαναδιαβασει οτι εγραψα. Εκει θα βρει τι εννοω οταν λεω "αξιζει". Εγω γυρισα εχοντας κανει με την (οπως χαρακτηριζεις) "μεταλλικη σκοτωστρα" μου 136 χιλιομετρα απο το μεσημερι, χωρις να νιωθω οτι επαιζα "ρωσσικη ρουλετα" και οχι για δουλεια αλλα για βολτα!!! Και τελος αν εχεις ζησει την εμπειρια, να προσπαθησεις να ξαναμαθεις να περπατας, μετα απο 12 μερες, που δεν μπορουσες να κουνησεις τιποτα εκτος απο το κεφαλι σου. Αν εχεις κατσει ατελειωτες ωρες εξω απο μια εντατικη για δεις για 10 λεπτα (2 φορες την μερα) τον κολλητο σου που εχει χειρουργηθει για 8 + 5 ωρες. Αν εχεις παει "μαλικουβαρα" (αδιαφορωντας ουσιαστικα για τη ζωη σου) για να δεις τι εχει παθει το παιδι σου στο τροχαιο του, τοτε ναι ισως να ειχαμε κατι να πουμε, αλλα αληθεια, εχω χασει καθε διαθεση!!!!

Παλαιό μέλος
    Το γεγονός πως έχασες κάθε διάθεση, δεν ξέρω τι να το κάνω, σαν πληροφορία. Αν έλεγες πως έχασες την όρεξή σου και ήμουν διαιτολόγος, ίσως να το έβαζα στο βιογραφικό μου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από mako
    Για οποιον θελει να καταλαβει τι λεω, ας ξαναδιαβασει οτι εγραψα.
    Ας ξανα-διαβάσουμε αυτά που λες καθώς στα τελευταία σου posts, ότι λες περιστρέφεται γύρω από το ότι “δε διάβασα αυτά που είπες, γι’ αυτό μιλάω ακόμη”.

Το πρώτο σου post:

Οταν πρωτοδηγησα το 1983 ημουν σαν χαμενος στο πελαγος!!!! Η πρωτη τουμπα ηρθε την ιδια μερα που αγορασα τη μηχανη. Δεν ειχα το κουραγιο να την παω ουτε το ενα τετραγωνο που εμενε, για να φτασω στο σπιτι. Φωναξα ενα φιλο και την πηγε!!!! Τα χρονια περασαν με καλες αλλα και ασχημες στιγμες. Ομως δεν το μετανιωσα ποτε και τωρα ειναι που δεν κανω βημα χωρις αυτη. Ουτε θυμαμαι πλεον ποσα χιλιομετρα μετραει πανω στη σελα ο κ@λος μου. Ουτε εγω εχω καταλαβει πως μετα απο τοσες μηχανες που εχω αλλαξει, πως γινεται και το παθος μου γι'αυτες δεν λεει να σβησει!!!! Το πλεονεκτημα που δεν ειχαμε εμεις παλιοτερα ειναι η τοση γνωση που μοιραζεται πλεον απολοχερα απο παντου (και κυριως στα τα μαθηματα ασφαλους οδηγησης), και σε βοηθανε να αποκτησεις οσα εφοδεια χρειαζονται, χωρις να πειραματιζεσαι θετωντας τον εαυτο σου σε κινδυνο για χρονια. Τωρα ειναι που την ευχαριστιεμαι περισσοτερο απο ποτε, εχοντας σαν οπλα την γνωση και την εμπειρια. Ναι αξιζει!!!!
    Ένα μικρό ιστορικό για το πως μπλέχτηκες στα “δίχτυα” της υπόθεσης μοτοσυκλέτα, μπλα, μπλα, μπλα, γνώση, εμπειρία. Συμπέρασμα: Αξίζει!
    Πολύ ωραία τα λες εδώ.

Μετά από μια ψιλοπαρεξηγησούλα, όπου νόμιζες πως ήσουν ο μάγκας που ανέφερα στο δικό μου κείμενο, συνεχίζεις:

Δεν υπαρχει καμια παρεξηγηση με κανεναν. Φιλε μου "οριζοντα" καταλαβαινω (νομιζω) πως το θετεις. Θα σου πω μονο οτι τον περασμενο Οκτωβριο ο γιος μου (23 ετων) ειχε ενα σοβαρο τροχαιο με τη μηχανη του. Ηταν πολυ τυχερος και η ζημια τον ψιλοταλαιπωρει ακομα. Θα μπορουσε να εχει χασει τη ζωη του και παροτι τη γλυτωσε παραλιγο να χασει το αριστερο του ποδι απο τον αστραγαλο. Οπως πιστευω καταλαβαινεις και εγω εχω στα 25 χρονια που οδηγαω μηχανες καποιες "ασχημες" στιγμες οπως και σοβαρο ατυχημα. Παρολ'αυτα πιστευω πως αξιζει. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως καποιοι που εχουν διαφορετικη αποψη, οδηγανε μηχανη και βρισκονται εδω μεσα!!!! Εχω ακουσει πολλες φορες την εκφραση "αυτες οι μηχανες, ειναι σκοτωστρες" . Δεν το αποδεχομαι ομως και το δικαιολογω οταν το λεει ενας ανθρωπος που δεν οδηγει, η φοβαται να οδηγησει μηχανη. Πως μπορει να το εκφραζει ενας που το κανει (οπως και το γιατι το κανει), θελω να καταλαβω!!! Επισης αν προσεξες αναφερθηκα στα εφοδια που χρειαζονται (σε ολους μας) για να εχουμε τις οσο δυνατον λιγοτερες, ασχημες εμπειριες.
    Εδώ πάμε σε πιο ουσιώδη, όπως το γεγονός πως ο γιος σου κόντεψε να σκοτωθεί. Με ρωτάς (ας μην παίζουμε την κολοκυθιά, πως δεν είχες στο μυαλό, αυτά που είπα εγώ) γιατί καβαλάς μοτοσυκλέτα, αν πιστεύεις αυτά που γράφεις; Σου απαντώ με ερώτηση, αν μου επιτρέπεις. Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι καβαλάω μοτοσυκλέτα; Κι αν συνέχιζα να καβαλάω, δε θα είχα δικαίωμα να βάζω πάνω απ’ όλα τη σωματική μου ακεραιότητα, αμφισβητώντας το γεγονός πως αξίζει να επιλέξεις να αψηφάς τον κίνδυνο για χάρη των όποιων χαρισμάτων σου εξάπτουν την ψυχολογική διάθεση και σου προκαλούν τα όποια συναισθήματα (τα οποία δε θέλω να διαθέσω χρόνο, για να αναλύσω και να αποδείξω πόσο ματαιόδοξα είναι); Λες επίσης πως ο γιος σου παραλίγο να χάσει το πόδι του ή τη ζωή του. Σε ρωτάω το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό. Το αυτονόητο! Αν (χτύπα ξύλο) ο γιος σου είχε χάσει το πόδι του, θα είχες την ίδια άποψη και θα την υποστήριζες το ίδιο ένθερμα; Θα σου είχαν μπει αμφιβολίες; Τι θα έκανες; Τι θα θεωρούσες σημαντικότερο; Την ποιότητα ζωής του ανάπηρου γιου σου κι αυτά που θα είχε να αντιμετωπίσει μπροστά του ή τις βόλτες και τα υπέροχα συναισθήματα που σου προκαλεί το δίτροχό σου; Εδώ απορρίπτεις μόνος σου τον ισχυρισμό σου, πως έχοντας τη γνώση και την εμπειρία, αξίζει! Ωραία λοιπόν. Αφού αξίζει, γιατί ο γιος σου κόντεψε να χάσει το πόδι του; Τον βοήθησε σε κάτι η γνώση και η εμπειρία σου; Λες:
    τον περασμενο Οκτωβριο ο γιος μου (23 ετων) ειχε ενα σοβαρο τροχαιο με τη μηχανη του. Ηταν πολυ τυχερος”.
    Η τύχη, χάρην της οποίας σώθηκε το πόδι του, ήταν συνάρτηση της γνώσης και της εμπειρίας; Ας πάμε παρακάτω..

Απο οσο εγραψα δεν το εβγαλες αυτο το συμπερασμα;;;; Ειπα εγω το αντιθετο;;;; Γιαυτο εβαλα το ατυχημα του γιου μου!!! Για να το παω ομως λιγο πιο μακρια. Μηπως να κατσουμε σπιτι η να φοβηθουμε το σεισμο;;; Παντου υπαρχει παραμονευει ο κινδυνος. Αν θυμασαι πριν 1-2 χρονια ενα παληκαρι, στο μοναστηρακι εφαγε στο κεφαλι ενα κομματι απο μπαλκονι που επεσε και τον τραυματησε. Εχασε τη μαχη στο νοσοκομειο. Πριν πολλα χρονια (μεσα στην Αθηνα), μια μπετονιερα που την μετεφερε τρακτορας, λυθηκε και πλακωσε ενα αυτοκινητο, που μεσα ηταν μια οικογενεια με μικρο παιδι. Υπαρχουν πολλα παραδειγματα που μπορω να θυμηθω, αλλα δεν νομιζω οτι χρειαζεται. Ναι πανω στη μηχανη εισαι περισσοτερο εκτεθειμενος, αλλα παιζεις και εσυ καποιο ρολο. Γνωση, εξοπλισμος και λιγο παραπανω προσοχη συντροφια με λιγη τυχη, ισως βοηθησουν. Αυτο λεω!!!

Εδώ απαντάς στον mats8282, επιχειρηματολογώντας για το γεγονός πως προκειμένου να μη χτυπήσει κάποιος, δε θα έπρεπε να απολαμβάνει κανενός είδους “χαρά” της ζωής. Εδώ η ένστασή μου είναι πως υπάρχουν διαφορετικής επικινδυνότητας χαρές. Θεωρείς το πλέξιμο, σαν χόμπυ, το ίδιο επικίνδυνο με τη μοτοσυκλέτα; Θεωρείς σωστό το να προκαλούμε την τύχη μας (εφόσον πιστεύεις σ’ αυτή);

Παρακάτω απαντάς πάλι σε μένα:

Εγω δεν ανεφερα τετοια πραγματα!!! Μιλησα για γνωση, εξοπλισμο, απολαυση κλπ. Στο τελος μια ερωτηση, θα φτασει να μπει στις διαμαχες γιατι δεν καταλαβαινομαστε! Αν δεν αξιζει, η γνωμη μου ειναι οτι σταματας να ανεβαινεις σε μηχανη ! Αυτα.

Σου απάντησα ήδη, να μην επαναλαμβάνομαι, ε;

Μετά λες πως σταματάς να γράφεις.

Θεωρω οτι εχεις παρεξηγησει τι λεω και το σταματαω εδω. Αλλωστε δεν ειμαι εγω αυτος που θα μπορουσε να σου δωσει την αδεια για το τι θα κανεις. Δεν εχω παρει τιποτα προσωπικα.
    Είναι νομίζω προφανές ότι δεν το εννοούσες.
    Μετά ρωτάς το Veletza, την ίδια ερώτηση που απήυθηνες σε μένα, η οποία όπως φαίνεται, είναι το βασικό σου επιχείρημα. Σου απαντά κι αυτός.

Οκ φιλε veletzas, αλλα αλλο πραγμα ειναι το "φοβαμαι" και αλλο το "δεν αξιζει". Εκτος απο μπερδεμενος με τις λεξεις (που πιστευω οτι εισαι), με τελειως φιλικο πνευμα θα σου πω οτι φοβαται κυριως οποιος δεν ξερει, αλλα δεν ξερει, οτι δεν ξερει. Χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν θα συμβει κατι, σε οποιον "πραγματικα" ξερει. Απο τη στιγμη που γνωριζουμε τους κινδυνους που υπαρχουν καλως η κακως γυρω μας και αναλογα παντα με το οχημα που οδηγουμε, ζυγιζουμε και πρατουμε. Δεν μας υποχρεωνει καποιος να παιζουμε "ρωσικη ρουλετα" τη ζωη μας. Εμεις το αποφασιζουμε και πρεπει να περνουμε και τα μετρα μας!!!!
    Εδώ λες πως ο Veletzas είναι μπερδεμένος. Σου απαντά κι αυτός και παρακάτω κάνω πλάκα με το “δεν ξέρω, ότι ήξερα, πως αν δεν ήξερα, ότι δεν ξέρω, θα ήξερα τι ξερόλας είμαι”. Μετά λες πως κανείς δε μας υποχρεώνει ανεξαρτήτως πόσο μεγάλη είναι η εμπειρία του καθενός μας, να παίζουμε “ρώσικη ρουλέτα”. Πολύ σωστό, αλλά δεν καταλαβαίνω σε τι στηρίζει την άποψή σου, όσον αφορά το (να μην ξεχνάμε) αν “αξίζει να ανεβάζουμε τις πιθανότητες πρόκλησης μόνιμης βλάβης στον εαυτό μας (και σε άλλους πιθανόν) για χάρη της ψευδευεξίας, της ψευδελευθερίας κ.λπ.”

Εχω την εντυπωση οτι η συζητηση εχει παρει λαθος δρομο!!! Νομιζω οτι καποιοι στεκονται σε λεξεις απο ενα ολοκληρο κειμενο, καθως και οτι καποιοι αλλοι απλα διαβαζουν το πολυ την πρωτη σελιδα (αν την διαβαζουν κι'αυτη) και βαζουν μια απαντηση. Αυτο ειναι η γενικη αποψη που εχω σχηματισει, διαβαζοντας αυτα που γραφονται στα θεματα που ανοιγονται εδω μεσα, οσο καιρο συμετεχω. Η δε διαθεση για παρεξηγηση ειναι αστα να πανε!!!! Λες και οταν καποιος γραφει το κανει με προθεση να θιξει. Ισως αυτος να ειναι και ο λογος που ενω ειναι γραμμενα τοσα μελη, γραφουν ελαχιστοι. Εχω καλυτερα πραγματα να κανω απο το να"συγκρουομαι" με αλλα μελη. Αυτο ειναι που δεν αξιζει καθολου !!!!! Αν καποιος θιχτηκε του ζηταω συγνωμη, αν και μια πιο προσεκτικη ματια στΑ κειμενΑ μου, θα τον βοηθησει να καταλαβει ισως τι εννοουσα!!!! Καλους δρομους σε ολους.
    Υ.Γ. Χαιρομαι που υπαρχουν και ατομα με χιουμορ και φιλικη διαθεση, για να ισορροπει καπως η κατασταση.
    Εδώ να σχολιάσω; Το αν αξίζει να συγκρουστείς, δεν το κρίνω, αλλά είναι προφανής η ερώτηση που σκέφτομαι. Στην ουσία πάντως δίνεις την εντύπωση, πως αυτό ήταν με τη συμμετοχή σου, στο συγκεκριμένο θέμα. Πάντως, επειδή διεφώνησα μαζί σου, δε σημαίνει πως είμαι εχθρικός απέναντί σου, αλλά να σε ρωτήσω και κάτι; Γιατί εκτίμησες το χιούμορ, μόνο αυτών που συμφωνούν μαζί σου;
    Συνεχίζεις: --> βλ. επόμενο post.

Παλαιό μέλος
    Το προσπαθησαμε αλλα δεν βγηκε ακρη!!!!! Για οποιον θελει να καταλαβει τι λεω, ας ξαναδιαβασει οτι εγραψα. Εκει θα βρει τι εννοω οταν λεω "αξιζει". Εγω γυρισα εχοντας κανει με την (οπως χαρακτηριζεις) "μεταλλικη σκοτωστρα" μου 136 χιλιομετρα απο το μεσημερι, χωρις να νιωθω οτι επαιζα "ρωσσικη ρουλετα" και οχι για δουλεια αλλα για βολτα!!! Και τελος αν εχεις ζησει την εμπειρια, να προσπαθησεις να ξαναμαθεις να περπατας, μετα απο 12 μερες, που δεν μπορουσες να κουνησεις τιποτα εκτος απο το κεφαλι σου. Αν εχεις κατσει ατελειωτες ωρες εξω απο μια εντατικη για δεις για 10 λεπτα (2 φορες την μερα) τον κολλητο σου που εχει χειρουργηθει για 8 + 5 ωρες. Αν εχεις παει "μαλικουβαρα" (αδιαφορωντας ουσιαστικα για τη ζωη σου) για να δεις τι εχει παθει το παιδι σου στο τροχαιο του, τοτε ναι ισως να ειχαμε κατι να πουμε, αλλα αληθεια, εχω χασει καθε διαθεση!!!!
    Προσωπικά δε με έπεισες με όλα τα παραπάνω και σου απάντησα λεπτομερώς σε κάθε επιχείρημα που έθεσες από την αρχή! Μην ξαναθέσεις λοιπόν σαν επιχείρημα το γεγονός πως αγνόησα όοοοολα όσα είχες γράψει απ’ την αρχή, γιατί πλέον δε στέκει. Να σε ρωτήσω κάτι τελευταίο; Ξέρεις τι είδους εμπειρίες έχει ο συνομιλητής σου και αναφέρεις τις δικές σου που υποδηλώνουν πως ήπιες τη ζωή με το κουτάλι (όπως οι φαντάροι που υπηρετούν εδώ στον Έβρο και μετά παρουσιάζουν τον εαυτό τους σα να ήταν κάτι παραπάνω από τον Καραϊσκάκη); Σημαίνουν κάτι αυτές; Δε νομίζεις πως κάνουν πιο έγκυρη τη δική μου άποψη εις βάρος της δικής σου; Τέλος να σου πω (για κάποιο λόγο έχει σημασία, όπως φαίνεται) πως η δική μου διάθεση είναι ακμαιότατη και θα συνεχίσω να σου απαντώ.

Οκ λοιπον, η απαντηση αυτη (την φορα) αφορα εσενα!!! Εχεις καθε δικαιωμα να καταλαβαινεις η να πιστευεις οτι καταλαβες αυτα που εγραψα. Εγω πηρα απαντηση (την μιση) στο ερωτημα που εθεσα απο την αρχη.

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως καποιοι που εχουν διαφορετικη αποψη, οδηγανε μηχανη και βρισκονται εδω μεσα;;;;

Και η απαντηση σου μιση και καθυστερημενη .........

Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι καβαλάω μοτοσυκλέτα;

Αυθαιρετα υποθετω οτι ειδες φως και μπηκες!!!! Και επειδη αυτα που εγραψα δεν ηταν για να σου δειξω οτι ειμαι ο "Καραισκακης", αλλα και επειδη θεωρω (απο την μιση απαντηση σου) οτι

δεν εισαι ενας απο 'μας , παω να κανω με τη "σκοτωστρα" μου αλλα 130-150 χλμ. στον ψιλοβρεγμενο δρομο εξω, να ξανανωσω αυτο το συναισθημα, που εσυ δεν καταλαβαινεις πως γινεται να προσφερουν ενα "ματσο σιδερα"!!!! Εγω διαθετω για το πληκτρολογιο και την οθονη 30 λεπτα την μερα και το θεωρω πολυ. Εχουν γραφτει 4 σελιδες εκ των οποιων τις 2 σχεδον κατελαβαν οι μεταξυ μας (κατα καποιο τροπο) απαντησεις. Φανταζομαι οτι θα κουρασαν και οσους ετυχε να διαβασουν. Οι απαντησεις μου γραφτηκαν γιατι (αν και το υποψιαστηκα) νομιζα οτι ανταλλασω αποψεις με μοτοσυκλετιστη. Τωρα πια ξερω οτι δεν εχω λογο να το κανω!!!!
    Εκτος απο μονο μια περιπτωση, που δεν θα ευχομουν ουτε στο χειροτερο εχθρο μου.-

Παλαιό μέλος
    Πάρα πολύ ωραίος ελιγμός, για να αποφύγεις να απαντήσεις σε ένα πλήθος από ουσιώδεις ερωτήσεις που σου έθεσα. Για 15χρονο!
    Λοιπόν, δε θα σου αναλύσω καθόλου το προσωπικό μου status για το παρόν ή το παρελθόν. Δε με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν πως έχω ή όχι (κατά τη δική σου ανώριμη εκδοχή) λόγο εδώ μέσα. Ad hominem circumstantial! Έτσι λέγεται η επιχειρηματολογία σου. Ο ισχυρισμός σου δηλαδή, πως επειδή δεν έχω μοτοσυκλέτα (που δεν το επιβεβαιώνω επ’ ουδενί), δεν έχω δικαίωμα να μιλάω γι’ αυτές, ή να βρίσκομαι εδώ μέσα! Η γνώμη μου δηλαδή, είναι κατώτερη από αυτή κάποιου, ο οποίος κατέχει μοτοσυκλέτα. Δεν είμαι ένας από σας, οπότε έχω άδικο! Ε; Σωστά; Και το υποψιάστηκες! Έχεις μύτη εσύ! Είδα φως και μπήκα! Μάλιστα..
    Κατά τα άλλα, δεν απάντησες ούτε σε μισή ερώτηση από όλες αυτές που σου έθεσα. Γιατί δεν είμαι μοτοσυκλετιστής! Σα να λέμε δηλαδή πως κάποιος που δεν έχει αυτοκίνητο, δεν έχει άποψη, γνώμη και δικαίωμα να συνδιαλέγεται γι’ αυτά. Λοιπόν αν επιμείνεις, θα σου στείλω αντίγραφο της άδειας της μοτοσυκλέτας μου, αλλά απαιτώ απάντηση σε όλα τα ερωτήματα που σου έθεσα και όχι σκυλάδικες υπεκφυγές!

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Αν αξιζει ε?

Δύσκολη η παλάτζα, με τον τρόπο που τίθεται το ερώτημα...

Νομίζω οτι είναι λάθος διατυπωμένο (επομένως παγίδα), αλλά παρ' όλα αυτά αν έπρεπε να απαντήσω μονολεκτικά και με βάση την λογική, θα απαντούσα μ' ενα ξερό "Οχι"...

Ελα όμως που όλη η ζωή μας ΔΕΝ είναι απλές και μονολεκτικές απαντήσεις...

Η λογική μου υπαγορεύει την παραπάνω απάντηση, η ψυχή μου όμως λέει άλλα.
    Ξέρω οτι σ' όποια συνάθροιση τολμήσω και σιγοψιθυρίσω ένα "Ναι" θα με κοιτάξουν σαν εξωγήινο...
    Ακόμα κι η γυναίκα μου, που με ξέρει και με καταλαβαίνει καλύτερα απ' οποιονδήποτε άλλον σ' αυτόν τον κόσμο (27 χρόνια συμβίωσης είναι αυτά), ακόμα κι αυτή μερικές φορές με κοιτάει μ' ένα βλέμμα, γεμάτο αγωνία και προσπάθεια να καταλάβει τι είναι αυτά που λέω (και κάνω).

Σ' όλες τις παρέες, εκτός ίσως από 'δω μέσα.

Πιστεύω (κι ήδη έχω διαβάσει) ότι υπάρχουν κι άλλοι μοτοσυκλετιστές εδώ μέσα.
    Και "μοτοσυκλετιστής" δεν είναι φίλοι μου αυτός που έχει μιά (ή δυό ή τρεις...) άδεια μηχανής στ' όνομα του.

Είναι αυτός που ζει με την αίσθηση του αέρα στο πρόσωπο του.
    Είναι αυτός που τρέφεται απ' τον δρόμο μπροστά του.
    Είναι αυτός που σφιχταγκαλιάζεται με την αγαπημένη του μηχανή, την νιώθει και τον νιώθει, και μαζί σαν ένα σώμα, σαν παθιασμένοι εραστές σε ένα φλογερό Αργεντίνικο ταγκό, ξεχύνονται στην διαδρομή μιάς ατέλειωτης εκδρομής...
    Είναι αυτός που δεν μπορεί να την απαρνηθεί ούτε μέσα στις αντιξοότητες της καθημερινότητας μιάς πόλης.
    Είναι αυτός που δεν θα κοιτάξει ποτέ τον "καιρό".
    Είναι...
    Είναι...

Θα μπορούσα ειλικρινά να γράφω δυό μέρες, χωρίς ποτέ να καταφέρω ίσως να δώσω έναν αποδεκτό και κατανοητό απ' τον πολύ κόσμο, "ορισμό".
    Πιστεύω όμως οτι υπάρχουν αρκετοί από 'δω μέσα που μπορούν να καταλάβουν.

Τα σπασμένα κόκκαλα, μόνο οι αλλαγές του καιρού μου τα θυμίζουν πιά.
    Η αίσθηση της έλλειψης της μηχανής εκείνα τα διαστήματα όμως, μου έχει αφήσει μιά μόνιμη πικρίλα.

Ξέρω οτι είναι "ανώμαλο" και δεν έχω καν, στα 47 μου, την δικαιολογία οτι "μεγαλώνοντας θα βάλω μυαλό", αλλα...
    Αυτό το "μάτσο παλιοσίδερα", γιά μένα, έχει ψυχή.
    Κι αν δεν έχει ψυχή με την έννοια του ζωντανού οργανισμού, μπορεί και ταξιδεύει την δική μου ψυχή πρώτα και σε δεύτερη μοίρα το σώμα μου.

Έχοντας λοιπόν επίγνωση "των συνεπειών του νόμου" θα τολμήσω να ψελλίσω...

Ναι γαμώ το κέρατό μου.. Αξίζει!!!
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    Αξίζει!!!
    Αξιζει?

Σου ρχεται.

Παλαιό μέλος
    Δε μιλάμε για ένα θέμα, για το οποίο υπάρχει μια αντικειμενική απάντηση. Δε βλέπουμε ένα άσπρο χαρτί, στο οποίο ο ένας μπορεί να βλέπει ζωγραφισμένο, το βόρειο πόλο όπως είναι το χειμώνα, ή όπως ήταν παλιά και ο άλλος αγελάδες στο λιβάδι.
    -Που είναι το λιβάδι;
    -Το έφαγαν οι αγελάδες!
    -Και οι αγελάδες που είναι;
    -Ε, έφυγαν, πήγαν να βοσκήσουν αλλού.
    Αντικειμενικά, όπως και να το κάνουμε, είναι ένα άσπρο χαρτί και μόνο αυτό!
    Είναι πολύπλοκο το θέμα που δεν καταττάσεται ούτε στην αντικειμενική ούτε στην υποκειμενική πλευρά των πραγμάτων και η απάντηση που δίνει ο καθένας μας βασίζεται μεν πάνω στα υποκειμενικά βιώματα που έχει σε σχέση με τη μοτοσυκλέτα, έχει δε τόσες πολλές αντικειμενικές αποδείξεις μέσα από τη ζωή που δε μπορείς να πεις πως είναι καθαρά υποκειμενικό. Όσον αφορά την αντιπαράθεση που έχω/είχα με το mako, τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε μέχρι τώρα ενισχύουν τη δική μου υποκειμενική άποψη (η οποία βασίστηκε στα δικά μου βιώματα, τα οποία ζυγίζοντάς τα, έκρινα πως δεν άξιζε να ανεβώ ποτέ σε μοτοσυκλέτα) και θέτει το εξής παράλογο δίλημμα: Είτε ο ισχυρισμός μου είναι παράλογος, επειδή δε γίνεται να καβαλάω μοτοσυκλέτα και να υποστηρίζω πως δεν αξίζει, είτε είναι πάλι παράλογος επειδή δεν έχω μοτοσυκλέτα και συνεπώς δικαίωμα να μιλάω!
    Τρεχα-γύρευε δηλαδή. Το τελικό συμπέρασμα είναι μάλλον, πως είμαι παράλογος επειδή διαφωνώ μαζί του!

Van ειπα στον εαυτο μου μου να μην απαντησει σε οτι ξαναγραψεις, αλλα δεν το καταφερα γιατι ακομα δεν εχεις καταλαβει οτι ............ δεν εχω προβλημα επειδη διαφωνεις μαζι μου, ουτε επειδη αφου δεν καβαλας μηχανη δεν δικαιουσαι να ομιλεις. Αλλα αν δεν τρως κεφτεδες δεν μπορεις να λες οτι δεν ειναι νοστιμοι, γιατι σε πιανει κατι και μονο που βλεπεις τον κιμα. Μονο αν νιωσεις (οπως εγω) αυτα που περιγραφει ο crs-k θα καταλαβεις τι εγραφα. Ισως να φταιει οτι ειμαστε της ιδιας ηλικιας και εχω το ιδιο συναισθημα με αυτον. Δεν ξερω ..................!!!!

ΦΙΛΕ crs-k εγω δεν θα ψελλιζω θα το φωναζω, οπως φωναζω σε καθε πιτσιρικο που χαζευει το ss μου στο φαναρι ξεκρανωτος η με το κρανος περασμενο στον αγκωνα. Οπως του φωναζω οταν δεν εχει λαμπα στο κωλοφαναρο, δεν φοραει τιποτα απο πανω γιατι κανει ζεστη, γιατι το σηκωνει εχοντας πανω τη φιλη του με κινδυνο να την τσακισει για να το παιξει ροσσι, γιατι περναει με κοκκινο αλλα εχει προβλημα με τον ταριφα που σταματησε χωρις να αναψει τα "αλαρμ" και τοσα αλλα, που δεν θα επρεπε να μου πεφτει λογος γιατι δεν ειμαι πατερας του!!!

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    ειναι ανωφελο να προσπαθεις να μαθεις σε ενα γουρουνι να τραγουδαει.
    χανεις τον χρονο σου....

ταλαιπωρεις και το γουρουνι.

τσωρτσιλ.

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παλαιό μέλος
    Ωραία λοιπόν, δε νιώθω/ένιωθα το ίδιο με σένα όταν οδηγώ ή οδηγούσα (πάρ'το όπως θέλεις, επιμένω πως δεν έχει σημασία) τη μοτοσυκλέτα, άρα εφόσον δε δύναται να μεταδοθεί αυτό το (100% ματαιόδοξο<-- η εφηβεία ή η παλιμπαιδίζουσα φάση του γερομπεμπέκου, δεν είναι μόνο δικό σου "προνόμιο") συναίσθημα με λόγια, ενώ οι δικές μου αντιρρήσεις δύνανται, παίζεις στην έδρα μου.
    Αν τους κεφτέδες τους φάνε πολλοί, είτε φίλοι μου, είτε άγνωστοι και πεθάνουν, ή τους φάω εγώ και πάω με τροφική δηλητηρίαση στο νοσοκομείο και τη γλυτώσω παρά τρίχα; Τότε δικαιούμαι, όχι να κακολογώ τους κεφτέδες, αλλά να λέω πως δεν αξίζει να τους φας άμα είναι να χαλάσεις την υγειά σου; Ακόμη καμμία απάντηση, σε ότι ρώτησα, σε περίπτωση που η απάντηση είναι "ναι". Αυτό είναι! Μάλλον η ηλικία φταίει..
    Εν τω μεταξύ άκου λίγο, ή μάλλον κοίτα τι λες:
    "δεν εχω προβλημα επειδη αφου δεν καβαλας μηχανη δεν δικαιουσαι να ομιλεις. Αλλα αν δεν τρως κεφτεδες δεν μπορεις να λες οτι δεν ειναι νοστιμοι"
    Τι εννοείς εδώ; Πως δεν έχεις πρόβλημα να μιλάω επειδή δεν έχω μοτοσυκλέτα, αλλά έχεις πρόβλημα επειδή μιλάω χωρίς να έχω;
    Κοίτα... κι εγώ δεν έχω πρόβλημα να μου λένε μπούρδες, αλλά έχω όταν μου λένε τέτοιου είδους "πράγματα", όπως τα παραπάνω, που είπες.

Εν τω μεταξύ άκουσα και κάτι γαβγίσματα. Μάζεψε το σκυλί σου, γιατί έτσι και κάνει πως με δαγκώνει, θα σου κάνω μήνυση! Και στο σκυλί!

Σελίδα 4 από 10 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. F800gs τελικά αξίζει?
    από ssokinn στο forum BMW
    Απαντήσεις: 49
    Τελευταίο μήνυμα: 30/04/2010, 18:54
  2. Τελικά αξίζει τον κόπο?
    από btmxyz στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 22/08/2006, 14:00
  3. Επιδαυρος..τελικα αξιζει;
    από gcrook στο forum Off topic