Καλημέρα παιδιά. Και καλώς ήρθα
Παρακολουθώ το φόρουμ λίγο καιρό τώρα, έχω διαβάσει αρκετά - σχετικά και μη - θέματα, αλλά κάθε περίπτωση είναι μοναδική, οπότε αποφάσισα να γράψω, με την ελπίδα να μάθω 5 πράγματα παραπάνω από τους εμπειρότερους.
Είμαι οπαδός των αυτοκινήτων εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά λόγω συνθηκών αποφάσισα να αλλαξοπιστήσω. Ή έστω να δοκιμάσω και βλέπουμε. Έχω δίπλωμα μηχανής φυσικά, έχω και μια μικρή εμπειρία από μηχανάκια μικρού κυβισμού (μέχρι 125, με εξαίρεση ένα FZ6 φίλου που οδήγησα για 3-4 χλμ :P), αλλά με θεωρώ ακόμα άπειρο. Το θέμα που με ενδιαφέρει είναι χιλιοθιγμένο και ξέρω ότι βαριέστε και μόνο που το σκέφτεστε, αλλά νομίζω άξιζε να προσπαθήσω.
Η πρώτη μηχανή λοιπόν.
Έχω "καταλήξει" σε κάτι της σειράς CB. Δε θέλω παπιά και αυτόματα. Θέλω κάτι που μπορώ να το αποκαλέσω "μηχανή", παρολαυτά να είναι φιλικό και ευκολοδήγητο. Συγκεκριμένα κάτι σε 400 SF, CB 500, CBF 250/500/600, πιάνετε το νόημα. Σαν άπειρος καβαλάρης δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η δύναμη (εξάλλου είμαι σίγουρος ότι οτιδήποτε 400+ cc θα μπορέσει άνετα να με τρομάξει), αλλά η άνεση, η ευκολία (μέσα στην πόλη κυρίως, αλλά να βγάζει και κανά μικρό ταξιδάκι αν τύχει), η αξιοπιστία, η οικονομία και φυσικά η τιμή. Έθεσα ένα όριο μεταξύ 1500-3000ε, δε θέλω να πάω παραπάνω. Βέβαια μπορώ να το υπερβώ λίγο αν υπάρξει κάτι που - πιστεύετε ότι - πραγματικά αξίζει. Εννοείται ότι μιλάμε για μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση.
Α επίσης θα ήθελα να μάθω αν έχετε υπόψη σας κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο που πωλείται σε καλή τιμή και αν υπάρχει κάποιος μηχανικός/συνεργείο που μπορώ να εμπιστευτώ προς δυτικά προάστια μεριά.
Δεν πιστεύω να ξέχασα κάτι. Εδώ γύρω θα είμαι έτσι κι αλλιώς. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Ακούω![]()