Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 31

Θέμα: Υπανθρωπος...ενα παγκοσμιο φαινομενο

A.I.R.P. Το avatar του/της pissaman
    Affiliate
    Αρχικά δημιουργήθηκε από cartman
    Φίλε Pissaman εσύ ζήτησες χρήματα απο τους συγγενείς του μεθυσμένου? Αν όχι, γιατί όχι? Θα μπορούσες να το κάνεις με καθαρή συνείδηση? Δεν είναι τουλάχιστον ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ? Δεν πρέπει να είναι κάποιος πολύ "λίγος" για να το κάνει, όσο και αν του κόστισε σε χρήμα?

Κατά τα άλλα έχεις και εσύ δίκαιο σε αυτά που λές για συνυπαιτιότητα, αλλά άλλο το ένα άλλο το άλλο!
    Δεν ζήτησα για δύο λόγους:
    α. Γιατί ο νόμος τότε στην ελλάδα δεν το υποστήριζε και
    β. Γιατί το κόστος το δικό μου ήταν μικρό. Το αυτοκίνητο μου βγήκε άχρηστο, αλλά ήταν ένα παλιό golf του 88 και η αξία του ήταν 2000.
    Το θέμα είναι άλλο, εγώ σώθηκα γιατί φορούσα τη ζώνη, αν όμως είχα χτυπήσει, δε θα έπρεπε να αποζημιωθώ?
    Αν όμως ήταν κάποιος από εσάς στα δικαστήρια να δείτε τι έλεγαν για εμένα, τότε θα τρελαινόσασταν! Μέχρι και πρεζάκι με είπαν!
    Και μια και μιλάμε για οικονομική κατάσταση, να σας πω ότι: Ο δικός μου ήταν βιομήχανος, με 23 ακίνητα, δικό του εργοστάσιο και κότερο! Τώρα που αυτός είναι ο ποιο πλούσιος τον κάνει λιγότερο θύμα ή περισσότερο θύτη?
    Do You Ride? Ανταλλακτικά Μοτο
    Τα πάντα είναι εφικτά! Είναι απλά θέμα χρόνου και χρήματος!
    Videos

Affiliate
    Αρχικά δημιουργήθηκε από CIRUS
    δε θέλω να αμφισβητίσω τίποτα από αυτά που λες και μπορεί να έχεις δίκιο σε μερικά πράγματα
    αλλά το να λες <<και πήραν και 50.000?>> δεν κολάει δηλαδή δεν κατάλαβα πολλά νομίζεις οτι τους έδωσες???? και 5.000.000? να μου έδινες αν μου έπερνες μια ζωή να τα χέσω ρε φίλε!!!!!!

φιλικά
    Τα 50 που πήραν είναι τραγικά πολλά!
    Και το δικαιολογώ ώς εξής:
    ΔΕΝ ανέβηκα στο πεζοδρόμιο να τον χτυπήσω. Ήταν ένας ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ που ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ στην ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ. Μπορείς να φανταστείς στην εθνική οδό να έρχεται ένας μεθυσμένος να πέσει πάνω σου? Δεν την πήρα εγώ τη ζωή! Αυτό το πράγμα μόνο αυτοκτονία μπορεί να χαρακτηριστεί.
    ΑΝ αυτός ο μεθυσμένος, αντί να πέσει σε ένα αυτοκίνητο, έπεφτε πάνω σε μία μηχανή μπορείτε να μου πείτε ποιος θα χτυπούσε ποιο πολύ?
    Αν κάποιος μηχανόβιος τον έβλεπε και στην προσπάθεια να τον αποφύγει έπεφτε και χτυπούσε ποια θα ήταν η θέση μας.
    Εγώ δεν λέω ότι καλά έκανε ο Α8 και ζητάει λεφτά ή όχι, αλλά δεν πέρνω θέση αν δεν ξέρω ΌΛΑ τα δεδομένα!!!
    Στο δρόμο καλώς ή κακώς συμβαίνουν πολλά. Την υπαιτιότητα όμως, δεν την κρίνω βάση της οικονομικής επιφάνειας κάποιου. Ούτε με τι απώλειες υπέστει. Την κρίνω βάση του νόμου.
    Videos

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από pissaman
    Τα 50 που πήραν είναι τραγικά πολλά!
    Και το δικαιολογώ ώς εξής:
    ΔΕΝ ανέβηκα στο πεζοδρόμιο να τον χτυπήσω. Ήταν ένας ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ που ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ στην ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ. Μπορείς να φανταστείς στην εθνική οδό να έρχεται ένας μεθυσμένος να πέσει πάνω σου? Δεν την πήρα εγώ τη ζωή! Αυτό το πράγμα μόνο αυτοκτονία μπορεί να χαρακτηριστεί.
    ΑΝ αυτός ο μεθυσμένος, αντί να πέσει σε ένα αυτοκίνητο, έπεφτε πάνω σε μία μηχανή μπορείτε να μου πείτε ποιος θα χτυπούσε ποιο πολύ?
    Αν κάποιος μηχανόβιος τον έβλεπε και στην προσπάθεια να τον αποφύγει έπεφτε και χτυπούσε ποια θα ήταν η θέση μας.
    Εγώ δεν λέω ότι καλά έκανε ο Α8 και ζητάει λεφτά ή όχι, αλλά δεν πέρνω θέση αν δεν ξέρω ΌΛΑ τα δεδομένα!!!
    Στο δρόμο καλώς ή κακώς συμβαίνουν πολλά. Την υπαιτιότητα όμως, δεν την κρίνω βάση της οικονομικής επιφάνειας κάποιου. Ούτε με τι απώλειες υπέστει. Την κρίνω βάση του νόμου.
    + 10000

έτσι όπως το περιγράφεις θα έπρεπε να απαλλαγείς.
    αλλά τί να λέμε τώρα ...
    τα παμε και στο άλλο thread

Affiliate
    http://edition.cnn.com/2008/WORLD/eu...car/index.html
    Προσέξτε τι γράφει στο μέσο του κειμένου:
    " Iriondo Trinidad's father told CNN he heard the screeching of the car from the campgrounds. The teen was struck from behind and dragged 106 meters (347 feet) along the rural highway, the father said.

A traffic report said Delgado was traveling 113 km per hour (70 mph) in an area where the speed limit is 90 km (55 mph). An independent expert hired by Trinidad's family said Delgado was going 173 km per hour (107 mph)."

Σίγουρα λοιπόν ο φραγκάτος έτρεχε, αλλά ο πιτσιρικάς ήταν μέσα στην εθνική οδό πηγαίνοντας από ένα χωριό στο άλλο.
    Σε συνδυασμό λοιπόν με το προηγούμενο κείμενο που λέει ότι δεν είχε και αντανακλαστικά στο ποδήλατο του έχουμε μοιραίο αποτέλεσμα.
    Επιμένω λοιπόν ότι ίσως είναι απάνθρωπο να κάνεις τέτοια αγωγή, αλλά ΑΝ η συμπεριφορά των γονέων ήταν : Δώσε μας γκαφρά να μην το προχωρήσουμε, εγώ δηλώνω ότι στη θέση του θα τους έκανα αγωγή και θα τους ζητούσα ότι είχαν και δεν είχαν.
    Και πιστεύω ότι όποιος πηγαίνει στο δρόμο τρέχοντας ή όχι, όταν ο άλλος του πεταχτεί στις ρόδες του, αυτό θα πει!
    Videos

Αιώνιος Νεανίας! Το avatar του/της Lupo
    Από το πρώτο ποστ σκεφτόμουν πόσο άδικο ήταν για το παιδί, αλλά και ότι ίσως και να μην έφταιγε ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Συμφωνώ με τον pissaman.
    5/2/2008 Καλωσόρισες!
    22/1/2013 Καλωσόρισες!
    :a07:

Σιγουρα ακουγεται σκληρο,μα μπορει να εκανε μυνηση ο φραγκατος για να γλητωσει περισσοτερρες μυνησεις και δικαστηρια απο την οικογενεια του παιδιου.Να τους κοψει την ορεξη κατα καποιο τροπο.
    Τι να πεις!Νεα ηθη ,νεες εποχες.
    Πισσαμαν ,εμπλεξες σε παλιοκατασταση,ετσι οπως το λες ειναι σαν να ειχε ο τυπος αυτοκτονικες τασεις.Κι εμεις μεθαμε αλλα δεν περπαταμε τις εθνικες μεθυσμενοι.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    ρε σεις το θεμα δεν ειναι ποιος φταει στην συγκεκριμενη περιπτωση, αλλα το να πας και να ζητας λεφτα απο του γονεις (και οχι απο την ασφαλιστικη) την στιγμη που το παιδι τους ειναι νεκρο, προκειμενου να αποκαταστησεις υλικες ζημιες και να παρεις επισης οσα χαλασες σε ταξι και νοικιαρικα αυτοκινητα...

ε για μενα τουλαχιστον ειναι πολυ!

Έχεις δίκιο ρε χυμαδώρ στο ότι έπρεπε να ζητήσει από την ασφαλιστική.
    Όχι από τους γονείς, που είχαν τον πόνο τους.
    Αλλά ίσως να μην το έκανε για τα λεφτά.Ίσως για να σταματήσει τις μηνύσεις εναντίον του, ενώ πραγματικά δεν είχε και όλη την ευθύνη.

Μπροστά μου συνέβη, στην Συγγρού, να κατεβαίνει πιτσιρικάς με τ'αυτοκίνητο του , με περίπου 100.
    Ξαφνικά, μεθυσμένος(λιώμα) πήδηξε μέσα από το διάζωμα μπροστά του στα 5 μέτρα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Μπόρεσε και το απέφυγε χτυπώντας απλά το χέρι του. Έφερε τρελές σβούρες χτυπώντας στο διάζωμα, κι έσκασε με πολύ ταχύτητα στο πεζοδρόμιο, λιγότερο από ένα μέτρο από μένα που ήμουν με τα πόδια, μισο-πέταξε , κι έσκασε πάνω σε παρκαρισμένο φορτηγό.
    Ο μεθυσμένος, είχε μόνο την σούρα του, και λίγες γρατζουνιές στο χέρι. Ο πιτσιρικάς οδηγός, από θαύμα, δεν είχε ούτε γρατζουνιά, ενώ όλο τ'αυτοκίνητο του, είχε γίνει κ@λος, εκτός από την θέση και την πόρτα του οδηγού. Εγώ είχα μείνει στήλη άλατος χωρίς να έχω καταλάβει αν είδα εφιαλτη ή όχι.
    Αν δεν είμασταν όλοι τόσο τυχεροί, ποιος έφταιγε? Ποιός έπρεπε να πληρώσει τον άλλον, ή την οικογένεια του? Εγώ στκόμουν στο πεζοδρόμιο. Ο οδηγός, οδηγούσε στον δρόμο του(και με 200 να πήγαινε δεν θεωρώ ότι είχε ευθύνη).
    Ακόμα, θεωρώ τον πιτσιρικά-οδηγό, γάτο που γλύτωσε τον πεζό.
    Αλλά αν ήταν αλλιώς τα πράγματα, δεν βλέπω γιατί να μην έπρεπε να αποζημιωθεί.
    5/2/2008 Καλωσόρισες!
    22/1/2013 Καλωσόρισες!

big boned μέλος Το avatar του/της cartman
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Lupo
    ... Ο οδηγός, οδηγούσε στον δρόμο του(και με 200 να πήγαινε δεν θεωρώ ότι είχε ευθύνη)...

Για αυτό υπάρχουν τα όρια ταχύτητας και πρέπει να τηρούνται ιδιαίτερα στις πόλεις! Μπάς και προλάβει ο οδηγός να αντιδράσει σωστά σε στραβή (πεζός κ.τ.λ). Σίγουρα φταίει ο πεζός, αλλά αν τρέχει ο οδηγός τότε έχει ευθύνη και μάλιστα μεγάλη! (σκέψου ότι αν δεν τρέχει, σπάνια θα γίνει μεγάλη ζημιά ή/και θάνατος του πεζού)
    Γενικά συμφωνώ με el_hymedor στο προηγούμενο ποστ.
    Chris

Αρχικά δημιουργήθηκε από cartman

Για αυτό υπάρχουν τα όρια ταχύτητας και πρέπει να τηρούνται ιδιαίτερα στις πόλεις! Μπάς και προλάβει ο οδηγός να αντιδράσει σωστά σε στραβή (πεζός κ.τ.λ). Σίγουρα φταίει ο πεζός, αλλά αν τρέχει ο οδηγός τότε έχει ευθύνη και μάλιστα μεγάλη! (σκέψου ότι αν δεν τρέχει, σπάνια θα γίνει μεγάλη ζημιά ή/και θάνατος του πεζού)
    Γενικά συμφωνώ με el_hymedor στο προηγούμενο ποστ.
    Δεκτόν και με βρίσκεις σύμφωνο, αλλά δεν είναι μαθηματικά. 1+1=2
    Αν είμαι αναμεσα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και πεταχτώ μπροστά σου, στα 2 μέτρα , την ώρα που περνάς, κι εσύ πηγαίνεις με 50 χλμ, πιστεύεις ότι θα προλάβεις?
    Όσο για το αν δεν τρέχει, δεν θα γίνει μεγαλη ζημιά και θάνατος του πεζού, είναι μεγάλη κουβέντα, και δεν πρέπει να γίνει εδώ. Απλά σκέψου, να ρίξεις μια μπουνιά με ΜΟΝΟ 40 χλμ σε μια σιδερένια μάζα. Δεν είναι καθόλου λίγο.

Για να μην παρεξηγηθούμε, κι εγώ θεωρώ ότι μέσα στην πόλη ΔΕΝ τρέχουμε ,
    αλλά δεν θεωρώ ότι τα όρια ταχύτητας δεν είναι σωστά,
    ότι δεν σκοτώνει η ταχύτητα αλλά ΚΑΙ κάποιος άλλος λόγος,
    και ότι δεν είναι το θέμα για να κάνουμε μια τέτοια συζήτηση .(που άλλωστε έχουμε κάνει σε δεκάδες άλλα threads)

5/2/2008 Καλωσόρισες!
    22/1/2013 Καλωσόρισες!

big boned μέλος Το avatar του/της cartman
    Δεκτόν και με βρίσκεις σύμφωνο, αλλά δεν είναι μαθηματικά. 1+1=2
    Αν είμαι αναμεσα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και πεταχτώ μπροστά σου, στα 2 μέτρα , την ώρα που περνάς, κι εσύ πηγαίνεις με 50 χλμ, πιστεύεις ότι θα προλάβεις?
    Όσο για το αν δεν τρέχει, δεν θα γίνει μεγαλη ζημιά και θάνατος του πεζού, είναι μεγάλη κουβέντα, και δεν πρέπει να γίνει εδώ. Απλά σκέψου, να ρίξεις μια μπουνιά με ΜΟΝΟ 40 χλμ σε μια σιδερένια μάζα. Δεν είναι καθόλου λίγο.
    Συμφωνώ

Μακάρι φίλε μου να τηρούμε όλοι τα όρια (κάτι που ιδιαίτερα εμείς με μηχανές ΔΕΝ κάνουμε αλλά έχουμε απαίτηση οι άλλοι να το κάνουν) και τα υπόλοιπα είναι δευτερεύων!

Chris

Αν δεν είμασταν όλοι τόσο τυχεροί, ποιος έφταιγε? Ποιός έπρεπε να πληρώσει τον άλλον, ή την οικογένεια του? Εγώ στκόμουν στο πεζοδρόμιο. Ο οδηγός, οδηγούσε στον δρόμο του
    Στο παράδειγμα που λες φταίει ο πεζός.

Όμως η περίπτωση της συζήτησης είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ.
    Γιατί ναι μεν μπορεί να έφταιγε και ο ποδηλάτης, έφταιγε όμως ΚΑΙ ο οδηγός και προφανώς η ευθύνη του ήταν μεγαλύτερη απο αυτή του ποδηλάτη.

Άλλο το ένα άλλο το άλλο..

Σέργιο,
    στις εθνικές οδούς απαγορεύεται η κίνηση πεζών,ποδηλάτων και κανονικά, μοτοποδηλάτων.
    Για τους λόγους ακριβώς που συνέβη το δυστύχημα.
    Δεν ξέρω αν κατάλαβα λάθος φίλε μου, αλλά κατάλαβα ότι ήταν σε εθνική οδό.

Έτσι όπως το βλέπω , είναι σαν να πηγαίνω στην πχ, Κορίνθου-Τριπόλεως και να πηγαίνει και ένας ποδηλάτης, με μαύρα ρούχα, μεσα στην νύχτα.
    Και με 120 αν πήγαινα, αν μου έφευγε λίγο τ'αυτοκίνητο από την νύστα? Η αν ο ποδηλάτης έχανε την ισορροπία του και έπεφτε μπροστά μου?

Στο μόνο που συμφωνώ, είναι ότι είναι πολύ "άγριο", να πάει κάποιος στον γονιό που έχασε παιδί και να πει, θέλω λέφτά για το φτερό που πάνω του σκοτώθηκε το παιδί.
    5/2/2008 Καλωσόρισες!
    22/1/2013 Καλωσόρισες!

Σέργιο,
    στις εθνικές οδούς απαγορεύεται η κίνηση πεζών,ποδηλάτων και κανονικά, μοτοποδηλάτων.
    Για τους λόγους ακριβώς που συνέβη το δυστύχημα.
    Δεν ξέρω αν κατάλαβα λάθος φίλε μου, αλλά κατάλαβα ότι ήταν σε εθνική οδό.

Έτσι όπως το βλέπω , είναι σαν να πηγαίνω στην πχ, Κορίνθου-Τριπόλεως και να πηγαίνει και ένας ποδηλάτης, με μαύρα ρούχα, μεσα στην νύχτα.
    Και με 120 αν πήγαινα, αν μου έφευγε λίγο τ'αυτοκίνητο από την νύστα? Η αν ο ποδηλάτης έχανε την ισορροπία του και έπεφτε μπροστά μου?

Στο μόνο που συμφωνώ, είναι ότι είναι πολύ "άγριο", να πάει κάποιος στον γονιό που έχασε παιδί και να πει, θέλω λέφτά για το φτερό που πάνω του σκοτώθηκε το παιδί.
    Φίλε Νικόλα,

αν διαβάσεις αυτό που έγγραψα λίγο παραπάνω:
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    Από τη στιγμή που το δικαστήριο έκρινε ότι υπήρχε ΣΥΝΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ, νομικά τουλάχιστον έχει δικαίωμα να το κάνει...

Από κει και πέρα -για μένα- η συμπεριφορά αυτή είναι κάφρικη ....
    θα δεις ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Απλά επισήμανα ότι στη μία περίπτωση (του πεζού στη συγγρού) η ευθύνη ήταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ του πεζού, ενώ στην περίπτωση της συζήτησης κρίθηκε ότι η ευθύνη βάρυνε και τους δύο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    Φίλε Νικόλα,

αν διαβάσεις αυτό που έγγραψα λίγο παραπάνω:

θα δεις ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Απλά επισήμανα ότι στη μία περίπτωση (του πεζού στη συγγρού) η ευθύνη ήταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ του πεζού, ενώ στην περίπτωση της συζήτησης κρίθηκε ότι η ευθύνη βάρυνε και τους δύο.
    Σωστός

5/2/2008 Καλωσόρισες!
    22/1/2013 Καλωσόρισες!

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ένα ποίημα για χάρη της
    από Julius στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2003, 17:37
  2. Ένας τύπος πηγαίνει μια μέρα σε ένα μπαρ
    από niko13g στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ