τώρα γιατί γίνεσαι εριστικός;Αρχικά δημιουργήθηκε από Stabak
...... αν δεν ξερετε να μην μιλατε. Αμα δεν υπήρχε το open source δεν θα γραφατε εδω πέρα
δεν ξέρουμε και ρωτάμε
δεν βγάλαμε κανένα συμπέρασμα ούτε κρίση
τώρα γιατί γίνεσαι εριστικός;Αρχικά δημιουργήθηκε από Stabak
...... αν δεν ξερετε να μην μιλατε. Αμα δεν υπήρχε το open source δεν θα γραφατε εδω πέρα
δεν ξέρουμε και ρωτάμε
Έχεις δίκιο σε όσα είπες, ωστόσο πρέπει να επικεντρωθούμε στην περίπτωση του συνάδελφου.Αρχικά δημιουργήθηκε από gavos
Τα openoffice τα χρησιμοποιώ καιρό χωρίς κανένα πρόβλημα συμβατότητας με excel και word και powerpoint αλλά εγω δε βάζω περίεργα πράγματα/σχήματα μέσα στα έγγραφα ποτέ.. Με τον εκτυπωτή θα ζοριστείς πάντως..
Αν του στείλουν κάποιο doc με περίεργες μορφοποιήσεις και θελήσει να το επεξεργαστεί τότε το openoffice θα τον ρωτήσει αν θέλει να κάνει κάποιες μετατροπές στην μορφοποίηση, ώστε να είναι συμβατό το έγγραφο με την τελευταία έκδοση του openoffice.
Όταν θα σώσει αυτό το έγγραφο με την μορφή-έκδοση που το κάνει το openoffice - δεν παραλείπω να αναφέρω ότι το save as θα γίνει σαν word2000/XP - τότε αν κάποιος συνεργάτης ή πελάτης του συνάδελφου το λάβει και πάει να το ανοίξει, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα ανοίγει από MS OFFICE !!!
Εκεί έγκειται η ένσταση μου. Επίσης τι θα κάνει με τον εκτυπωτή !!!
---------------------------------
Για το πρόγραμμα που ανέφερε κάποιος προηγούμενα και σου επιτρέπει να έχεις ανοιχτά και να τρέχουν δύο λειτουργικά ταυτόχρονα, είναι κάτι που δεν γνώριζα.
Και πάλι όμως προσωπικά δεν θα μπορέσω να αποφύγω το dual boot καθότι εγώ χρησιμοποιώ ουσιαστικά το linux για την δικτυακή προστασία που σου παρέχει. Αν είναι να τρέχει και άλλο λειτουργικό ταυτόχρονα όπως τα win, τότε είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε το σύστημα μπάζει αφού τρέχουν στην πραγματικότητα τα win και όχι κάποιος προσομοιωτής λειτουργικού που φαίνεται σαν win.
Ευχαριστώ όμως για την πληροφόρηση που μου παρείχατε, καθότι τώρα όταν θα έχω θέσει εκτός λειτουργίας τον ρούτερ(δρομολογητή) μου, θα μπορώ να εργάζομαι στο linux να φτιάχνω ότι θέλω, να το σώζω σε μία μορφή που καταλαβαίνει ο βασιλάκης και να το εκτυπώνω μέσω των win χωρίς να κάνω επανεκκίνηση.
Επαναλαμβάνω όμως ότι το πρόβλημα χρήσης δικτύου ενόσω τα win έχουν τον έλεγχο είναι υπαρκτό, τουλάχιστον για αυτούς που δεν έχουν την διάθεση και την νοοτροπία να ασχολούνται με τους τζακ Σπαροου για αγορά λογισμικού προστασίας - κάθε χρόνο.
Πάντα όρθιοι
αν τρέχεις παράθυρα μέσα από VM μπορείς να απενεργοποιείς το διαδίκτυο όποτε θέλεις...
θα προσπαθησω,και μολις εχω νεα θα γραψω ξανα.....![]()
dagazono
VINCERE................
φτηνα κτεβατια-επιπλα
www.kouketa.com
αυτο εχω κανει στο σπιτιΑρχικά δημιουργήθηκε από acpr
...χρειάζεσαι drivers.
Καλύτερη λύση, πιο αξιόπιστη, πιο γρήγορη και πιο σταθερή όμως, είναι να κοτσάρεις στο PC μια κάρτα δικτύου, (10 ? κοστίζει...) και καρφώνεις κατευθείαν καλώδιο UTP από το router στην κάρτα και ούτε drivers, ούτε τίποτα.![]()
dagazono
VINCERE................
φτηνα κτεβατια-επιπλα
www.kouketa.com
τελικά???![]()
![]()
εχεις δικιο αλλα ειναι εκνευριστικό... ειναι σαν να κανεις ενα test ride σε εκθεση και να έχεις γνωμη μεταγια ολα τα μοντελα.Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
τώρα γιατί γίνεσαι εριστικός;
δεν ξέρουμε και ρωτάμε
Απαντώντας στο αρχικο ποστ, ψαχτο λιγακι ρε συ φιλε τζαμπα ειναι.....
Ban 'em all
Αμα θέλει κατι τέτοιο πιο επαγγελματικό είναι να το κάνει export σε pdf και να τελειώνουμεΑρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
Όταν θα σώσει αυτό το έγγραφο με την μορφή-έκδοση που το κάνει το openoffice - δεν παραλείπω να αναφέρω ότι το save as θα γίνει σαν word2000/XP - τότε αν κάποιος συνεργάτης ή πελάτης του συνάδελφου το λάβει και πάει να το ανοίξει, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα ανοίγει από MS OFFICE !!!
Εκεί έγκειται η ένσταση μου. Επίσης τι θα κάνει με τον εκτυπωτή !!!
---------------------------------
Ban 'em all
+1000Αρχικά δημιουργήθηκε από gavos
Φίλε ρώτα σε ένα φόρουμ που είναι σχετικοί.. Εδώ τα μισά που ακούστηκαν ήταν άκυρα.. Μπες http://wiki.ubuntu-gr.org/Wiki/DownloadUbuntu και ή κατέβασέ τα ή παρήγγειλέ τα και στα στέλνουν τσάμπα σπίτι.. Μέσα έχει αυτά που θες για να κάνεις τη δουλειά σου.. Φαντάζομαι αν ήθελες να στηρίξεις τη δουλειά σου όλη σε αυτά τα pc θα έδινες παραπάνω από 40 ευρώ οπότε τα ubuntu 7.10 θα σε υπερκαλύψουν.. Μέσα περιέχουν τα openoffice οπότε δε χρειάζεσαι κατέβασμα.. Τα openoffice τα χρησιμοποιώ καιρό χωρίς κανένα πρόβλημα συμβατότητας με excel και word και powerpoint αλλά εγω δε βάζω περίεργα πράγματα/σχήματα μέσα στα έγγραφα ποτέ.. Με τον εκτυπωτή θα ζοριστείς πάντως.. Κατα τα άλλα θα είσαι οκ και πάνω απόλα νόμιμος..
Το μόνο πρόβλημα με το UBUNTU είναι συμβατότητες με παλιό hardware, οπότε μπορεί να παίξει λίγο πρόβλημα με τόσο παλιά μηχανήματα που λεέι ο φίλος. Προσωπικά θα το βάλω σαν κύριο λειτουργικό, μιάς και είναι ΕΥΧΡΗΣΤΟ σχεδόν όσο τα windows, και υπέρ πλήρες σαν εγκατάσταση.
Οι εταιρείες εκτυπωτών πάντως δίνουν πλέον οδηγούς και για linux.
"Growing old is inevitable. Growing up is optional"...
Βασικά με το ubuntu και γενικά με όλα τα Linux distros ισχύει ακριβώς το αντίθετο.Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
+1000
Το μόνο πρόβλημα με το UBUNTU είναι συμβατότητες με παλιό hardware, οπότε μπορεί να παίξει λίγο πρόβλημα με τόσο παλιά μηχανήματα που λεέι ο φίλος. Προσωπικά θα το βάλω σαν κύριο λειτουργικό, μιάς και είναι ΕΥΧΡΗΣΤΟ σχεδόν όσο τα windows, και υπέρ πλήρες σαν εγκατάσταση.
Οι εταιρείες εκτυπωτών πάντως δίνουν πλέον οδηγούς και για linux.
Υποστηρίζονται στην συντριπτική πλειοψηφία Hardware που είναι παλαιότερα απο 2 χρόνια.
Οχι πως με έναν νέο ΗΥ δεν θα παίζει σωστά. Αλλά μια νέα τεχνολογία θέλει λίγο καιρό να ενσωματωθεί στον πυρήνα (kernel) του linux.
Αυτό γίνεται διοτι πολλές εταιρίες κατασκευής hardware, δεν δίνουν στην κοινότητα "πληροφορίες" (το λέω χονδρικα) για να κατασκευάσει drivers για το linux **Δεν είναι drivers, το λέω έτσι για κατανόηση.
Και βέβαια πολλές απο τις εταιρίες το κάνουν αυτό, έχουν συμφωνίες με την Microsoft.
Οπότε αναγκάζονται οι developers να εφαρμόζουν μια τακτική που λέγεται reverse engineering. Τακτική υπερβολικά χρονοβόρα.
Με τους εκτυπωτές δεν θα έχεις κανένα προβλημα πια. Ειδικά με τους HP.
Δοκίμασε το. Το προβλημα με το compatibility του office και του Open Office είναι γεγονός, αν και έχει βελτιωθεί με τα χρόνια και δεν είναι τόσο ακραίο οσο ακούστηκε..
+1Αρχικά δημιουργήθηκε από id12586
Βασικά με το ubuntu και γενικά με όλα .... ισχύει ακριβώς το αντίθετο.
Υποστηρίζονται στην συντριπτική πλειοψηφία Hardware που είναι παλαιότερα απο 2 χρόνια.
Οχι πως με έναν νέο ΗΥ δεν θα παίζει σωστά. ....δεν δίνουν στην κοινότητα "πληροφορίες" (το λέω χονδρικα) για να κατασκευάσει drivers για το linux **
Και βέβαια πολλές απο τις εταιρίες το κάνουν αυτό, έχουν συμφωνίες με την Microsoft.
οι developers να εφαρμόζουν ... reverse engineering. Τακτική υπερβολικά χρονοβόρα.
Επίσης συμφωνώ ότι οι πιο "φιλικοί" ως προς το λίνουξ εκτυπωτές είναι αυτοί της HP. Η εκτύπωση στην πράξη όμως δεν ξέρω αν είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα.
Πάντα όρθιοι
Μόλις έβαλα το Ubuntu και το μόνο που έχω να πώ είναι:
Windows? never again.![]()
![]()
![]()
"Growing old is inevitable. Growing up is optional"...