Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 34

Θέμα: Νέος δίτροχος help plx !!11

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER

Νέος δίτροχος help plx !!11

Καλημέρα παιδιά. Και καλώς ήρθα

Παρακολουθώ το φόρουμ λίγο καιρό τώρα, έχω διαβάσει αρκετά - σχετικά και μη - θέματα, αλλά κάθε περίπτωση είναι μοναδική, οπότε αποφάσισα να γράψω, με την ελπίδα να μάθω 5 πράγματα παραπάνω από τους εμπειρότερους.

Είμαι οπαδός των αυτοκινήτων εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά λόγω συνθηκών αποφάσισα να αλλαξοπιστήσω. Ή έστω να δοκιμάσω και βλέπουμε. Έχω δίπλωμα μηχανής φυσικά, έχω και μια μικρή εμπειρία από μηχανάκια μικρού κυβισμού (μέχρι 125, με εξαίρεση ένα FZ6 φίλου που οδήγησα για 3-4 χλμ :P), αλλά με θεωρώ ακόμα άπειρο. Το θέμα που με ενδιαφέρει είναι χιλιοθιγμένο και ξέρω ότι βαριέστε και μόνο που το σκέφτεστε, αλλά νομίζω άξιζε να προσπαθήσω.

Η πρώτη μηχανή λοιπόν.

Έχω "καταλήξει" σε κάτι της σειράς CB. Δε θέλω παπιά και αυτόματα. Θέλω κάτι που μπορώ να το αποκαλέσω "μηχανή", παρολαυτά να είναι φιλικό και ευκολοδήγητο. Συγκεκριμένα κάτι σε 400 SF, CB 500, CBF 250/500/600, πιάνετε το νόημα. Σαν άπειρος καβαλάρης δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η δύναμη (εξάλλου είμαι σίγουρος ότι οτιδήποτε 400+ cc θα μπορέσει άνετα να με τρομάξει), αλλά η άνεση, η ευκολία (μέσα στην πόλη κυρίως, αλλά να βγάζει και κανά μικρό ταξιδάκι αν τύχει), η αξιοπιστία, η οικονομία και φυσικά η τιμή. Έθεσα ένα όριο μεταξύ 1500-3000ε, δε θέλω να πάω παραπάνω. Βέβαια μπορώ να το υπερβώ λίγο αν υπάρξει κάτι που - πιστεύετε ότι - πραγματικά αξίζει. Εννοείται ότι μιλάμε για μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση.

Α επίσης θα ήθελα να μάθω αν έχετε υπόψη σας κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο που πωλείται σε καλή τιμή και αν υπάρχει κάποιος μηχανικός/συνεργείο που μπορώ να εμπιστευτώ προς δυτικά προάστια μεριά.

Δεν πιστεύω να ξέχασα κάτι. Εδώ γύρω θα είμαι έτσι κι αλλιώς. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Ακούω

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της SF
    Welcome

Κατ'αρχην μη νομίζεις ότι είναι σίγουρο ότι θα τρομάξεις με κυβικά ή άλογα. Οδηγείς αυτοκίνητο, ξέρεις πως είναι οι δρόμοι και τα πράγματα. Αν έχεις το νου σου, και το CBF600 μια χαρα είναι. Πάντως για 1ο μηχανάκι καλό είναι να παρεις κάτι φτηνό και μεταχειρισμένο για να μην απελπιστείς (ψυχολογικά ή οικονομικά) όταν π.χ. σου πέσει. Και το 400 και το 500 είναι μια χαρά μηχανάκια (βλ. εμένα που μετά από 10 χρόνια το 400 δε το βαριέμαι και δε το αλλάζω). Και τα CBF δλδ μια χαρά είναι. Τωρα για το ποιο μοντέλο ακριβώς, εξαρτάται από τη χρήση που θα κάνεις (πόλη/εκδρομή). ΓΙα πες...
    ---
    Προσέχουμε για να τρέχουμε

Μμμ βασικά με ενδιαφέρει η γρήγορη μετακίνησή μου μέσα στην πόλη, ειδικά στο κέντρο λόγω δουλειάς κτλ. Το αμάξι έχει καταντήσει ανυπόφορο πια. Αλλά θέλω να μπορώ να βγω και λίγο πιο έξω όποτε τύχει. Δε με ενδιαφέρει να πηγαίνω Λαμία σε 1.5 ώρα, αλλά θέλω να _μπορώ_ να πάω αν το θελήσω. Προέχει όμως η μετακίνηση στην Αθήνα. Θα προτιμούσα επίσης να μπορώ να έχω και συνεπιβάτη χωρίς να νιώθει πάνω σε δοκό ισορροπίας.

Κάτι που με καίει επίσης είναι το οικονομικό γιατί πριν λίγες ημέρες έπιασα δουλειά, έχω 0 οικονομίες και θέλω τη μηχανή το ταχύτερο δυνατό. Με έχουν κουράσει τα ΜΜΜ. Γι'αυτό ανέφερα και το 250, σκεφτόμενος ότι αν έβρισκα κάτι καλό με 1500ε πχ θα το έπαιρνα την άλλη μέρα και όσο κρατήσει. Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζει.

Για το SF, είναι έρωτας αλλά έχω ακούσει πολλά περί πανάκριβης συντήρησης κτλ. Και είναι λίγο δύσκολο να εμπιστευτείς κάποιον ξένο, όταν πρόκειται για μεταχειρισμένο.

Το hornet 600 είναι πανέμορφο και νομίζω αν είχα τα λεφτά θα υπήρχε μόνο αυτό στη λίστα μου. Αλλά είναι ακριβούτσικο.

Αυτά :P

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της SF
    Ακριβή συντήρηση το SF; Όχι! Ποιός τα λέει αυτά;
    Επίσης Hornet 600 μπορείς να βρεις σε πολύυυυ καλή τιμή αν ψάξεις.
    Κατα τ'αλλα μάλλον είσαι σε καλό δρόμο. Άσε το 250, και δες τι ευκαιρίες θα βρεις στα άλλα.

Το περί μεταχειρισμένου και εμπιστοσύνης... δε το γλυτώνεις (όπως όλοι μας δλδ). Οπότε πριν ψωνίσεις βρες πρώτα έναν καλό μηχανικό εκεί στα μέρη σου για να μην πας εντελώς στα τυφλά.
    ---
    Προσέχουμε για να τρέχουμε

Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
    Ακριβή συντήρηση το SF; Όχι! Ποιός τα λέει αυτά;
    Αναφερόμουν στο θέμα των ανταλλακτικών βασικά. Ίσως δεν το έθεσα σωστά.

Stops Squeaks!! Το avatar του/της lamoun
    Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzER
    Αναφερόμουν στο θέμα των ανταλλακτικών βασικά. Ίσως δεν το έθεσα σωστά.
    Εγώ αν πω την πικρή μου αλήθεια όταν πέρυσι έψαχνα για CB400 βρήκα ένα σε μαγαζί αλλά του έλειπαν τα όργανα. Του είπαμε να ψάξει και μετά από κανα δυο μέρες μας είπε οτι δε βρήκε... (μάλλον ήθελε να το πουλήσει έτσι;;; )

Άν τελικά πας για το 500αρι δες και το GS500 της suzuki.

Δε θα πρότεινα περισσότερα κυβικά.
    O lamoun στη βροχή με λάδια είναι μέγας βρόντακας!

Λάμπρος

και γ@μω τα μελη Το avatar του/της xampos
    file hornet 600 βρισκεις σε παρα πολυ καλες τιμες μεταχειρισμενα μπορεις να βρεις και με 3200- 3500

και ειναι ωραιο μηχανακι, βεβαια εχει 98 αλογα αλλα αν εχεις το μυαλο στο κεφαλι σου μη μασας

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    CB 500 μπορεις ανετα να βρεις καλο και μεσα στο budget που διαθετεις.

ομοιως φυσικα και 400αρι το οποιο ομως για τα δικα σου δεδομενα θεωρω οτι ειναι υποδυεστερο του 500.

αμφοτερα ειναι αλεξισφαιρα και δεν καταλαβαινουν τιποτα, απλα το 400 ειναι τετρακυλινδρο με τα + και τα - που συνεπαγεται αυτο, ενω το 500 ως δικυλινδρο εχει + τα οποια στην περιπτωση σου μετρουν σαφως περισσοτερο...π.χ. ειναι πιο ροπατο απο το 400 και εχει πιο φθηνη συντηρηση.

σε αυτη την κατηγορια παιζει επισης και το suzuki gs500 οπως ειπωθηκε και πιο πανω.

Αν δεν εχει προβλημα με την κατηγορια εγω θα ελεγα να κοιταξεις κατι και σε Transalp 600 που ειναι πολυδιαστατο, τα κανει ολα και συμφερει!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παίδες.

Θέλω γυμνό για να είμαι ειλικρινής. Τα βρίσκω πολύ όμορφα και με εξυπηρετούν λόγω ύψους (1.70). Προτιμώ να πατάω καλά κάτω.

Με μια ματιά που έριξα σε GS500, βρήκα από 800ε, πάμφτηνα. Θα μπορούσα να χτυπήσω ένα τέτοιο πολύ σύντομα. Πραγματικά αξίζει? Ή να κάνω λίγη υπομονή και να πάω για το hornetaki? Θα έδινα 3500 για κάτι καλό, με δόσεις ή κάτι. Χμ..

Θα συνεχίσω να ψάχνω για καμιά ευκαιρία. Αν έχετε τίποτα υπόψη σας ειδοποιήστε. Ευχαριστώ και πάλι

έχω το 400 αλλά σου προτείνω το 500

γιατί τραβάει από χαμηλά, έχει φθηνώτερη συντήρηση και εισάγεται κανονικά από σαρακάκη

ωστόσο για τους περισσότερους υστερεί σε εμφάνιση, και μάλλον υστερεί αντικειμενικά και σε στήσιμο

επίσης είναι λίγο παντρειά αφού δεν είναι δημοφιλές στην ελλάδα

πάντως θα μπορούσε να σε εξυπηρετήσει σε όλα όσα θέλεις με άνεση για πολλά χρόνια άρα η παντρειά δεν είναι απαραίτητα κάτι που δεν θέλεις...

τώρα αν έχεις τα φράγκα και καλό αυτοέλεγχο, παίρνεις ένα χόρνετ και καθάρισες από καθε άποψη

καλά ψώνια

...και γυμνιστής Το avatar του/της odt
    Αρχικά δημιουργήθηκε από xampos
    file hornet 600 βρισκεις σε παρα πολυ καλες τιμες
    και ειναι ωραιο μηχανακι, βεβαια εχει 98 αλογα
    Υπερβολές

Σοβαρά τώρα...

Το cb400...Είναι πολύ καλό...για αυτά που το θες...αλλά και για αυτά που μπορεί να χρειαστείς στο μέλλον....

Επίσης πάει και Λαμία σε 1,5 ώρα ( η βενζίνη τελειώνει αμέσως μόλις πιάσεις Λαμία και πάει αριστερά για Καρπενήσι και δεξιά για κέντρο )

Αλλά...υπάρχουν ακόμη μοντέλα στην αγορά από το 92-93 τα οποία έχουν κάνει δισεκατομμύρια χιλιόμετρα...Ανταλλακτικά θα βρεις δύσκολα έως πολύ δύσκολα...Για ψυγείο 'ας πούμε' θα πρέπει να οργώσεις τα ανταλλακτηκάδικα, για να βρεις(αν βρεις) αμφιβόλου ποιότητας (και προέλευσης) πράγματα...Να πας στον Ακατονόμαστο δεν συνιστάται...εκτός κι αν έχεις πολύ ανεπτυγμένη αίσθηση του χιούμορ...και λεφτά, που μάλλον δεν έχεις (λεφτά)

Στην τελική με 2 χιλιάρικα θα πάρεις ένα μηχανάκι 10 - 15 ετών...το οποίο επειδή είναι χόνδα δουλεύει, όσο άσχημα και να του έχουν φερθεί οι ιδιοκτήτες του και θα έχει κλασμένο μπροστινό που στο πρώτο φρενάρισμα θα σου μπλοκάρει και θα πέσεις, καμμένη εξάτμιση,κλασμένα πίσω αμορτισέρ, κλπ,κλπ, και τουλάχιστον 1 καλό πέσιμο....Δεν αξίζει...Και στα λέω αυτά γιατί έτσι την πατάνε πολλοί (μέσα τους κι εγώ ) Βρες τουλάχιστον έναν μάστορα να σου πει τη γνώμη του άμα βρεις κάτι...

cb500...Δεν μου αρέσει εμφανισιακά...Αλλά δεν έχει τα κουσούρια της παραεισαγωγής, αν το ρίξεις δηλαδή, δεν χρειάζεται να πας στις Φιλιππίνες ή στη Σαϊγκόν για να βρεις ανταλλακτικά, είναι πιο καινούργιο...αλλά όπως είπα και πριν είναι άσχημο...και όπως γράφτηκε πιο πριν, είναι τόσο αντιεμπορικό που μαζί με την αγορά του σου δίνουν δώρο και ένα cd με μελωδίες που παίζουν σε γάμους...

χόρνετ (cb600f)....

Δεν είναι τρομαχτικό...δεν είναι τόσο γρήγορο όσο φαίνεται ....Με 3,5 χιλιάρικα αγοράζεις ένα, τουλάχιστον 5 χρόνια νεότερο και σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ένα 400αρι που θα αγόραζες με 2 και θα του έριχνες άλλο 1,5 (χαλαρά) για να το μαζέψεις...
    Είναι γραμμικό, στην Ε.Ο, αν έχεις σβέρκο, πάει 180 χωρίς να το λυπάσαι...δε σπάει δε χαλάει...
    Ειδικά δε τις περιόδους που μπαίνουν οι νέες σειρές στο στρατό και οι διάφοροι ιδιοκτήτες μηχανών τις πουλάνε κοψοχρονιά γιατί νομίζουν ότι θα πάνε στη ζούγκλα του Αμαζονίου να πολεμήσουν μαζί με τον Ράμπο, μπορείς να βρεις τρελλές ευκαιρίες...
    Εισαι σωστος μοτοσυκλετιστής...
    …αν
    Τα προφυλακτικά που χρησιμοποιείς ειναι δίγομα , σκληρά στο κέντρο και μαλακά στα πλάγια
    Βρέθηκε πένσα, παρακαλείται ο κάτοχος να επικοινωνήσει με πμ :a29:

Pics

Stops Squeaks!! Το avatar του/της lamoun
    Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzER
    Με μια ματιά που έριξα σε GS500, βρήκα από 800ε, πάμφτηνα. Θα μπορούσα να χτυπήσω ένα τέτοιο πολύ σύντομα. Πραγματικά αξίζει? Ή να κάνω λίγη υπομονή και να πάω για το hornetaki? Θα έδινα 3500 για κάτι καλό, με δόσεις ή κάτι. Χμ..
    GS500 vs CB500

To GS είναι πιο απλό τεχνολογικά και ίσως να έχει λίιιιιιγο φθηνότερα service. Άν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς τα περισσότερα να τα κάνεις και μόνος σου (και στο cb αλλά έχει λίγο περισσότερο νταβαντούρι)

Το CB είναι λίγο πιο δυνατό και το κυριότερο ατού του, είναι οτι εισάγεται ακόμα επίσημα στην Ελλάδα. Το GS σταμάτησε πέρυσι.
    O lamoun στη βροχή με λάδια είναι μέγας βρόντακας!

Λάμπρος

Γνωρίζει κανείς κανέναν καλό/αξιόπιστο μαστόρη για να βοηθήσει? Κατά προτίμηση κοντά μου :P

Επίσης τι άμεσα έξοδα θα έχω, εκτός από την αγορά της μηχανής φυσικά? Εννοώ μεταβίβαση, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας, σέρβις, οτιδήποτε προκύπτει. Δεν έχω ιδέα από μεταχειρισμένα.

Χάι πάλι

Βρήκα ένα cb600f hornet, ασημί, 2001 μοντέλο, καινούρια λάστιχα, αλυσίδα, γρανάζια, αλλαγμένη εξάτμιση, ανάρτηση, γύρω στα 4000. Νομίζω θα το πάρω μέσα στη βδομάδα.

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για τη βοήθεια. Αν υπάρχει κάτι της τελευταίας στιγμής που θα πρεπε να ξέρω σχετικά με τη μεταβίβαση ή κάτι, θα το εκτιμούσα. Ελπίζω να μην πέσω θύμα απάτης ή κάτι :P Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.

Θα ποστάρω φωτός σύντομα αν όλα πάνε καλά.

cb 400

entaksei re paidia mi ta vgaloume kai axrista ta cb400 me 2000 euro oute inova den pairneis!!!
    Hold your fire!

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. νεος στο forum εχει απορια!!help!!!!
    από stormshadow στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2008, 15:02
  2. HELP! ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ HJC AC-11 Dragon? Ψάχνω κράνος!
    από effieee στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 19/05/2008, 19:56
  3. 9/11 Ορεινή Κορινθία ή Ναυπακτία ή ...
    από filippos_hornet στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 10/11/2003, 13:28
  4. Admins help.. (διευκρίνηση)
    από DEMINIO στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 04/11/2003, 23:39

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας