Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 96

Θέμα: Σάββατο 2/2/2008, Καλάβρυτα - The day after...

Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
    Καταθέτω λοιπόν έναν προβληματισμό μιας και το συζητάμε...
    Υποθέτουμε πως ο McGyver ανοίγει ένα βολτο-thread και δίνει ραντεβού στα McDonalds...
    Προορισμός δεν έχει σημασία, αλλά ας πούμε πως είναι ο Μπράλος...
    Η βόλτα ανακοινώνεται ως "χαλαρών ρυθμών" και τα σχετικά...
    Έρχεται λοιπόν ο sniper (τυχαία επιλογή) και φοράει jeans και αθλητικά παπούτσια...
    Αν εγώ πω πως δε θέλω να έρθει μαζί μας, γιατί έχει ελλειπή εξοπλισμό, πώς θα ακουστεί τόσο στο sniper όσο και στους υπόλοιπους;
    Μήπως πρέπει να προσθέτω (το αυτονόητο) στα threads : Απαραίτητος πλήρης εξοπλισμός αναβάτη (κράνος - μπουφάν - γάντια - κατάλληλο παντελόνι - μπότες);
    Αμα ξεκινήσουμε να βάζουμε κριτήρια για τη συμμετοχή σε βόλτα, διολισθαίνουμε...

Αρχικά δε θα δεχόμαστε ημιπλήρη (sic) εξοπλισμό
    Μετά δε θα θέλουμε γυμνά μηχανάκια
    Μετά κοντους
    Μετα κομμουνιστές
    Μετα αδερφές
    Μετά μαύρους

:wacko:

Δε θέλω να γελοιοποιήσω τη συζήτηση, αλλά εάν Θωμά εσύ ή όποιος άλλος δεν έχετε σκοπό να δεχτείτε σε βόλτα κάποιον που δεν είναι πλήρως εξοπλισμένως θα το λέτε εξ' αρχής

"θα γίνονται δεκτοί συμμετέχοντες μόνο όσοι έχουν:

- Κράνος {δεκτά και τα ανοιγόμενα ή μονο τα full face?}
    - Μπουφάν μηχανής με προστατευτικά κατα CE
    - Παντελόνι μηχανής με προστατευτικά κατα CE
    - Μπότα μηχανής
    - Γάντια με προστατευτικά και εφεδρικά αδιάβροχα γάντια ειδικά απο Οκτώβριο έως Απρίλιο και εάν η βόλτα θα είναι σε υψόμετρο ανω των 499 μέτρων

Όποιος δεν έχει κατι απο τα παραπάνω καλύτερα να μην έρθει στο Περίπτερο στις 9 αύριο"

Προτιμώτερο αυτό απο το να πεις σε καποιον που ήρθε, "μην έρθεις μαζί μας"

Άσχετα βέβαια αν εγώ, εάν δω τέτοια σχετική ανακοίνωση δεν πρόκειται να πατήσω στη βόλτα κι ας είμαι ΠΑΝΤΑ πλήρης ούτως ή άλλως

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Ποιος Νίκος απ' όλους;
    ο Μεαθρατ βεβαίως βεβαίως....

Σαφώς και στον χαβαλέ της βόλτας δεν μας περνάει απ΄το μυαλό ότι κάτι μπορεί να στραβώσει, αλλά στον Χελμό με τζινακια και αθλητικά ΔΕΝ πάς.
    Σε χαλαρή βόλτα στα Καλάβρυτα μου έχει τύχει να πίνουμε στο πέτρινο καφέ με ήλιο, και μέχρι να φτάσουμε στο Μεγα Σπήλαιο, δεν βλέπαμε στα 20 μέτρα.

Sorry αν το χαλάω σε κάποιους, αλλά αυτά που λέει ο sniper εκ των προτέρων, είναι οι κουβέντες που έχουμε κάνει εδώ πολλές φορές εκ των υστέρων σε δυσάρεστες καταστάσεις.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Δε θέλω να γελοιοποιήσω τη συζήτηση,
    Το γ@μησες και ψόφησε....
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Το γ@μησες και ψόφησε....
    Πιθανόν, αλλά γιατί το λές αυτό;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator

Υποθέτουμε πως ο McGyver ανοίγει ένα βολτο-thread και δίνει ραντεβού στα McDonalds...

Προορισμός δεν έχει σημασία, αλλά ας πούμε πως είναι ο Μπράλος...

Η βόλτα ανακοινώνεται ως "χαλαρών ρυθμών" και τα σχετικά...

Έρχεται λοιπόν ο sniper (τυχαία επιλογή) και φοράει jeans και αθλητικά παπούτσια...

Αν εγώ πω πως δε θέλω να έρθει μαζί μας, γιατί έχει ελλειπή εξοπλισμό, πώς θα ακουστεί τόσο στο sniper όσο και στους υπόλοιπους;
    Αν πιστεύεις ότι o snipper (τυχαίο το παράδειγμα) μπορεί να γίνει επικίνδυνος για σένα και για την παρέα σας, τότε οφείλεις να του πεις να μην έρθει. Το ότι η επικινδυνότητα ενός αναβάτη (ως συμπεριφορά και παιδεία) συνήθως είναι αντιστρόφως ανάλογη του επιπέδου εξοπλισμού του είναι γεγονός---με αρκετές εξαιρέσεις---αλλά είναι και κάτι που δεν θα ήθελα να θίξω εδώ---δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Αν πιστεύεις ότι διατρέχει ο ίδιος κίνδυνο, τότε οφείλεις να τον προειδοποιήσεις, και από εκεί και πέρα η απόφαση είναι δική του.

Από αυτό το σημείο και μετά, πολλά ανάγονται σε προσωπικές επιλογές του αναβάτη, και πρωτίστως η απόφασή του να καβαλάει μηχανή. Αλλιώς ανοίγουμε ένα τεράστιο κουτί που μας οδηγεί στο "αυτές οι μπότες που φοράς δεν είναι αρκετά καλές", "γιατί μόνο μπουφάν και όχι θώρακα", "γιατί μπουφάν και παντελόνι και όχι δερμάτινη στολή", και δεν έχει τέλος.

Τι θέλω να πω: Η απόφαση κάποιου να καβαλάει μηχανή εμπεριέχει κάποιον κίνδυνο. Πολλά μπορεί να κάνει για να περιορίσει αυτόν τον κίνδυνο, αλλά ποτέ δεν θα τον εξαλείψει. Αυτό που εγώ θεωρώ απαραίτητο, κάποιος μπορεί να το θεωρεί ανεπαρκές και άλλος υπερβολικό. Οφείλεις λοιπόν να ενημερώσεις τον φίλο σου για το τι πιστεύεις εσύ για τον εξοπλισμό του, και από εκεί και πέρα είναι δικιά του απόφαση.

Μπορείς και πρέπει, επίσης, να δίνεις το καλό παράδειγμα, όντας πάντα καλά εξοπλισμένος.

Μπορείς, τέλος, από ένα σημείο και πέρα, όταν θεωρείς τον εξοπλισμό του τελείως ανεπαρκή να αρνηθείς να πας βόλτα μαζί του. Πρέπει όμως να ξέρεις ότι αυτό εμπεριέχει μια σαφώς προσωπική θεώρηση για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει και για το που θέτει ο καθένας τη γραμμή.

Moderator
    Αμα ξεκινήσουμε να βάζουμε κριτήρια για τη συμμετοχή σε βόλτα, διολισθαίνουμε...

Αρχικά δε θα δεχόμαστε ημιπλήρη (sic) εξοπλισμό
    Μετά δε θα θέλουμε γυμνά μηχανάκια
    Μετά κοντους
    Μετα κομμουνιστές
    Μετα αδερφές
    Μετά μαύρους

...

Άσχετα βέβαια αν εγώ, εάν δω τέτοια σχετική ανακοίνωση δεν πρόκειται να πατήσω στη βόλτα κι ας είμαι ΠΑΝΤΑ πλήρης ούτως ή άλλως

Τα ίδια λέμε λίγο πολύ πακετάνιε... και ανησυχώ!

Συμφωνώ για άλλη μια φορά μετα τη φυγόκεντρο με τον npat

Ειναι, νομίζω, ξεκάθαρο οτι δεν διαφωνούμε για τη χρησιμότητα του εξοπλισμού αλλά για τον "τρόπο νουθεσίας" προς τους άλλους (αλλα κι εμάς)

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    @ byron : Βύρωνα συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με το Νίκο (sniper) ...

@ Cpt. Haddock : Βλ. την απάντηση του Βύρωνα...

@ Cpt. Haddock : Βλ. την απάντηση του Βύρωνα...
    Ναι, το γ@μησα και ψόφησε αλλά δικαιολογήστε το λίγο αυτό
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Πιθανόν, αλλά γιατί το λές αυτό;
    Η μοναδική υποχρέωση που έχει όποιος συμμετέχει σε βόλτα, είναι να φροντίσει τη δική του ασφάλεια μεν, και να μην εμπλέξει τους άλλους σε δυσάρεστες καταστάσεις δε.

Σαφώς και σε μια χαλαρή βόλτα στο Λουτράκι με ήλιο πχ. μπορείς να πας με τζινάκι και αθλητικά (συζητήσιμο πιθανόν αλλά όλοι το έχουμε κάνει) αφού οι καιρικές συνθήκες δεν θα επηρεάσουν την ασφάλεια σου.

Σαφώς και δεν μπορείς να πάς όμως καγκουροβόλτα στον Μπράλλο με SS φορώντας τον εξοπλισμό του Λουτρακίου.

Στον Χελμό ή στο Πήλιο ή δεν ξέρω εγώ σε πια βουνοκορφή, ένας αναβάτης με ελλιπή εξοπλισμό διατρέχει πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο απ΄ότι κάποιος με πλήρη. Διαφωνείς σ΄αυτό; Μάλλον διαφωνείς, μιας και στον Μπράλλο επέμενες να κατέβεις το παγωμένο κομμάτι αν θυμάμαι καλά το πόστ.....

(Με την ίδια ακριβώς λογική δεν σ΄αφήνουν να μπεις σε πίστα με κορντούρες και επιμένουν σε δέρματινα πχ. Διότι οι συνθήκες επηρεάζουν την «ποιότητα» του εξοπλισμού σου)
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Moderator

Ειναι, νομίζω, ξεκάθαρο οτι δεν διαφωνούμε για τη χρησιμότητα του εξοπλισμού αλλά για τον "τρόπο νουθεσίας" προς τους άλλους (αλλα κι εμάς)

Προφανώς!

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Εντάξει..... αφού το γυρίσαμε στο "ελευθερία στον λαό" κλπ αν ξαναδώ άνθρωπο να λέει "πήγαμε βόλτα αλλά έπεσα κι έπαθα το Α ή το Β ή το Γ" και "μαλακία μου αλλά δεν φόραγα το Χ, Ψ, Ω" και δω κάποιους να λένε τα γνωστά μελό "περαστικά, ποτέ ξανά, ας είναι το τελευταίο" θα γίνω πολύ πιο κυνικός απ' όσο ήμουν μέχρι σήμερα....

Γιατί δεν νομίζω πολλοί από εσάς να έχετε πέσει με 200+ να κουτρουβαλάγατε για 400μ και να γράφετε εδώ μέσα γιατί σας έσωσε ο εξοπλισμός σας...... ο οποίος και διαλύθηκε κι άμα τον βλέπατε θα νομίζατε ότι τον πάτησε άρμα μάχης.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Η μοναδική υποχρέωση που έχει όποιος συμμετέχει σε βόλτα, είναι να φροντίσει τη δική του ασφάλεια μεν, και να μην εμπλέξει τους άλλους σε δυσάρεστες καταστάσεις δε.

Σαφώς και σε μια χαλαρή βόλτα στο Λουτράκι με ήλιο πχ. μπορείς να πας με τζινάκι και αθλητικά (συζητήσιμο πιθανόν αλλά όλοι το έχουμε κάνει) αφού οι καιρικές συνθήκες δεν θα επηρεάσουν την ασφάλεια σου.
    Σαφώς και δεν μπορείς να πάς όμως καγκουροβόλτα στον Μπράλλο με SS φορώντας τον εξοπλισμό του Λουτρακίου.
    Στον Χελμό ή στο Πήλιο ή δεν ξέρω εγώ σε πια βουνοκορφή, ένας αναβάτης με ελλιπή εξοπλισμό διατρέχει πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο απ΄ότι κάποιος με πλήρη. Διαφωνείς σ΄αυτό; Μάλλον διαφωνείς, μιας και στον Μπράλλο επέμενες να κατέβεις το παγωμένο κομμάτι αν θυμάμαι καλά το πόστ.....
    (Με την ίδια ακριβώς λογική δεν σ΄αφήνουν να μπεις σε πίστα με κορντούρες και επιμένουν σε δέρματινα πχ.)
    Να αρχίσω λέγοντας οτι ο Μπράλλος ειναι άλλη περίπτωση. Θέλαμε να πάμε προς Παυλιανη αλλά ο δρόμος όντας παγωμένος μας απέτρεψε.

ΕΑΝ ήμουν μόνος κι επειδή ήθελα να συνεχίσω προς Ερατεινή ΠΙΘΑΝΟΝ να το πάλευα. Επειδή όμως ο sniper θα έπρεπε να ξαναγυρίσει απο εκείνο το κομμάτι (και δεν ξέραμε πως ήταν μετα) δεν είχε νοημα να συνεχίσουμε.

Προσοχή: Δεν θέλω να πω (ασχέτως της πλάκας που - πιστεύω - κάνουμε) οτι εγώ ειμαι ο δε-μασαω-τιποτα-πηγαινω-παντου-κοτες-στριταδες. Ορθώς γυρίσαμε, ο δρόμος ήταν επικίνδυνος, ίσως όχι σοβαρά μια και πηγαίναμε με 10 αλλά σίγουρα δεν το ευχαριστιόμαστε.

Να ξαναπω οτι ΔΕΝ διαφωνούμε εάν ο εξοπλισμός ειναι χρήσιμος, απαραίτητος, σωστός κλπ.
    Ο τρόπος που λέμε κατι ειναι το ζητούμενο εδώ και σ' αυτό διαφωνώ με Θωμά και μαεθρατ. Πιθανόν να ακούγομαι γραφικός και "αριστερίζων Βέλτσος" αλλά έτσι είναι.

Ξαναλέω: Που θα θέσουμε το όριο του πληρους εξοπλισμου ως προϋπόθεση για συμμετοχή σε βόλτα; Στο είδος του κρανους (τα ανοιγόμενα αποκλείονται βεβαίως); Μήπως πρέπει να έχουμε και προστασία αυχένα; Και στριταδικο θώρακα; Και προστασία γοφών έξτρα; Και κατάλληλη στολή με βάση τις συνθηκες; (όχι δέρματα αν ειναι πιθανόν να βρέξει).

Δεν έχει τέλος αυτό....

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Moderator

Γιατί? Η ζεστή άσφαλτος τραυματίζει λιγότερο από την κρύα?

Χωρίς SS, δεν κινδυνεύεις δηλαδή?

Πηγαίνοντας καγκουρόβολτα στο Μπράλο, κινδυνεύεις ότι και να κάνεις. Απαραίτητος ο εξοπλισμός, μην τον χρησιμοποιούμε όμως σαν άλλοθι για την συμπεριφορά μας. Εξάλλου δεν νομίζω να υπάρχει φόρμα που γράφει "εγγυημένη για καγκουρόβολτες"

Στον Χελμό ή στο Πήλιο ή δεν ξέρω εγώ σε πια βουνοκορφή, ένας αναβάτης με ελλιπή εξοπλισμό διατρέχει πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο απ΄ότι κάποιος με πλήρη.
    Στα χωριά του Χελμού ή του Πηλίου, ένας αναβάτης χρειάζεται καλύτερη ΕΝΔΥΣΗ αλλά λίγο-πολύ τον ίδιο εξοπλισμό ασφαλείας με αυτόν που χειάζεται και στο Λουτράκι. Και αυτό ΑΝ τα καιρικά φαινόμενα είναι τέτοια.

Αλλά ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, ένας αναβάτης με ελλιπή εξοπλισμό διατρέχει ΠΟΛΥ μεγαλύτερο κίνδυνο από έναν με πλήρη. Και οι δυο τους διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο από κάποιον που πάει με αυτοκίνητο. Και οι τρεις τους μεγαλύτερο από κάποιον που πάει με τραίνο.

Πιθανόν να ακούγομαι γραφικός και "αριστερίζων Βέλτσος" αλλά έτσι είναι.
    λες και τό 'ξερα :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Εντάξει..... αφού το γυρίσαμε στο "ελευθερία στον λαό" κλπ
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΕΚΔΡΟΜΗ Moto.gr 2006 - The Day After
    από SF στο forum Εκδηλώσεις παλαιοτέρων ετών
    Απαντήσεις: 312
    Τελευταίο μήνυμα: 23/11/2009, 11:12