Σελίδα 4 από 13 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 190

Θέμα: Εχουν σαλτάρει όλοι και όλες;

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Σε τροχαίο που υπάρχει τραυματισμός, η δίωξη γίνεται αυταπάγγελτα (ακόμα και για τον συνεπιβάτη σου)
    Ο τραυματίας ζητήσει δεν ζητήσει την ποινική δίωξη του άλλου το δικαστήριο γίνεται. (Βλ.παραπάνω) Απλα αν στο δικαστήριο ζητήσει την πάυση της δίωξης, λαμβάνεται υπ΄όψη.
    Εκτός από ακραίες περιπτώσεις (κλειστός αυτοκινητόδρομος), 99% το δικαστήριο δικαιώνει τον πεζό ακόμα και αν κυκλοφορούσε νύχτα με μαύρο σεντόνι.
    Επομένως δικαιολογίες του στυλ δεν πέρασε απ΄τη διάβαση κλπ, δεν γίνονται δεκτές.

Συγνώμη σε κλειστό αυτοκινητόδρομο πώς δικαιώνει τον πεζό αφού είναι κλειστός και δεν έχει πρόσβαση στον δρόμο?Όσο για το ''αυταπάγγελτα" δεν το γνωρίζω! θα το έχω υπ' όψιν μου!

....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
    Συγνώμη σε κλειστό αυτοκινητόδρομο πώς δικαιώνει τον πεζό αφού είναι κλειστός και δεν έχει πρόσβαση στον δρόμο?Όσο για το ''αυταπάγγελτα" δεν το γνωρίζω! θα το έχω υπ' όψιν μου!

Ακριβώς το αντίθετο. Μόνο σε κλειστό αυτοκινητόδρομο μπορεί να δικαιωθεί ο οδηγός.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Ακριβώς το αντίθετο. Μόνο σε κλειστό αυτοκινητόδρομο μπορεί να δικαιωθεί ο οδηγός.

κι όμως έχει δικαιωθεί οδηγός σε δρόμο με δυο λωρίδες για την κάθε κατεύθυνση όπως επείσης και σε μονόδρομο (δεν είχε διαβάσεις ο δρόμος) όπου είχε βγει μια γιαγια μέσα στα μαύρα, μες στη νύχτα και ο οδηγός δεν την είδε! Βέβαια και η γιαγιά δεν κοίταξε τίποτα!

Στη Συγγρού έχουν αθωωθεί αρκετοί! Υπάρχουν περιπτώσεις πολλές που έχουν αθωωθεί οδηγοί!!! Εκεί βασικά που πραγματικά δεν έφταιγαν!!!

Όσο για το ''αυταπάγγελτα" δεν το γνωρίζω! θα το έχω υπ' όψιν μου!

Ο οδηγός θεωρήται υπεύθυνος και για τους δικούς του επιβάτες άσχετα με το αν φταίει η όχι. Το ποιός φταίει κρίνεται στο δικαστήριο. Στην ποινή που εκδικάζεται όμως υπάρχει και «φυλάκιση» για τον τραυματισμό των επιβατών σου. (αν είχες)

Πριν πολλά χρόνια, είχα ένα ατύχημα με άλλη μοτο. (μοτό με μοτό). Πέραν του αστικού και ποινικού μέρους εγώ είχα κατηγορίες για τον συνεπιβάτη μου και ο άλλος για τον δικό του.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

κι όμως έχει δικαιωθεί οδηγός σε δρόμο με δυο λωρίδες για την κάθε κατεύθυνση όπως επείσης και σε μονόδρομο (δεν είχε διαβάσεις ο δρόμος) όπου είχε βγει μια γιαγια μέσα στα μαύρα, μες στη νύχτα και ο οδηγός δεν την είδε! Βέβαια και η γιαγιά δεν κοίταξε τίποτα!

Στη Συγγρού έχουν αθωωθεί αρκετοί! Υπάρχουν περιπτώσεις πολλές που έχουν αθωωθεί οδηγοί!!! Εκεί βασικά που πραγματικά δεν έφταιγαν!!!
    Η Συγγρού αν δεν κάνω λάθος θεωρήται κλειστός αυτοκ. Για τις αθωώσεις δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι. Πριν δυο-τρία χρόνια η αθώωση ένος όδηγού που σκότωσε κάποιον πεζό μεθυσμένο την ώρα που έκανε βόλτες στην ΕΟ, είχε κάνει αίσθηση καθώς δημιουργούσε δεδικασμένο.

Όπως αίσθηση μου έκανε και το ατύχημα που είχε κάποιος ντελιβεράς-κούριερ που χτύπησε ένα παππού κατα 90% τυφλό (αποδεδειγμένα) την ώρα που διέσχιζε έναν δρόμο στον Πειραιά μόνος του(!).
    Εκδικάστηκε και αποζημίωση και ο κούριερ καταδικάστηκε. Σε γενικές γραμμές πέραν του ηθικού μέρους που είναι πιο σοβαρό, αν χτυπήσεις πεζό μπλέκεις άσχημα.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Η Συγγρού αν δεν κάνω λάθος θεωρήται κλειστός αυτοκ. Για τις αθωώσεις δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι. Πριν δυο-τρία χρόνια η αθώωση ένος όδηγού που σκότωσε κάποιον πεζό μεθυσμένο την ώρα που έκανε βόλτες στην ΕΟ, είχε κάνει αίσθηση καθώς δημιουργούσε δεδικασμένο.

Όπως αίσθηση μου έκανε και το ατύχημα που είχε κάποιος ντελιβεράς-κούριερ που χτύπησε ένα παππού κατα 90% τυφλό (αποδεδειγμένα) την ώρα που διέσχιζε έναν δρόμο στον Πειραιά μόνος του(!).
    Εκδικάστηκε και αποζημίωση και ο κούριερ καταδικάστηκε. Σε γενικές γραμμές πέραν του ηθικού μέρους που είναι πιο σοβαρό, αν χτυπήσεις πεζό μπλέκεις άσχημα.

Σιγουρα μπλέκεις! Αυτό είναι το κακό! Ότι υπάρχουν πολλοί πεζοί που περνάνε απερίσκεπτα τους δρόμους χωρίς να καταλαβαίνουν ότι μπορεί κάποιος να μην μπορέσει να τους αποφύγει και να μπλέξει για την υπόλοιπη ζωή του!!!!

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
    Ναι αυτό λέω!!! Αλλά το λέω ειρωνικά!!! Δες την αρχική απάντησή μου, σ' αυτόν που ρώτησε αρχικά (φιλοσοφικά, γιατί υποννούσε πως είναι το ίδιο) αν είναι το ίδιο! Αυτό που λες πως κάνω, το κάνετε εσείς που λέτε πως είναι το ίδιο!!!

Για του λόγου το αληθές:
    quote:
    --------------------------------------------------------------------------------
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    τους κινούμενους ντενεκέδες άνθρωποι δεν τους οδηγούν;;

πώς γίνεται ΟΙ ΙΔΙΟΙ άνθρωποι όταν είναι πεζοί να έχουν πάντα δίκιο και όταν είναι οδηγοί να έχουν πάντα άδικο;;;

θα τρελαθούμε τελείως πια;;
    --------------------------------------------------------------------------------

Ε, ναι το ίδιο είναι. Μην τρελαίνεσαι..

Καλά εσύ αυτό κατάλαβες;;
    Ταύτισα εγώ τους ανθρώπους με τους τενεκέδες;;

Νομίζω ότι είναι προφανές ότι αναφέρθηκα σε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που τη μια στιγμή τυχαίνει να είναι πεζοί και την άλλη να είναι οδηγοί.

Τώρα βέβαια ο καθένας καταλαβαίνει ό,τι θέλει

Παλαιό μέλος
    Σιγουρα μπλέκεις! Αυτό είναι το κακό! Ότι υπάρχουν πολλοί πεζοί που περνάνε απερίσκεπτα τους δρόμους χωρίς να καταλαβαίνουν ότι μπορεί κάποιος να μην μπορέσει να τους αποφύγει και να μπλέξει για την υπόλοιπη ζωή του!!!!

Υπάρχουν!!! Δεν αμφιβάλλει κανείς γι' αυτό! Αυτό που δε μπορείς να καταλάβεις είναι πως ακόμα κι αυτή η κουφιοκεφαλιά, η απερισκεψία, η βλακεία ή οτιδήποτε άλλο θέλεις, που σε δικαιώνει στο να πεις οτιδήποτε εναντίον αυτών (των πεζών) που το κάνουν, είναι μηδαμινό και απειροελάχιστο παράπτωμα μπροστά στο να μην προσέξεις και να τον σκοτώσεις ή να τον τραυματίσεις!

Γενικά πρέπει να είσαι στην τσίτα συνέχεια (δυστυχώς).
    Πριν καμμιά εβδομάδα κατεβαίνοντας την Ιπποκράτους πετάχτηκε απ΄το πουθενά μια γιαγιά κοιτώντας μόνο μπροστά και κουτσαίνοντας. Με την άσφαλτο της Ιπποκράτους ΔΕΝ σταματάς με την καμμία. Εγώ πέρασα πίσω της και ένα παλληκάρι με ένα εντουράκι από μπροστά της.

Στο φανάρι που σταματήσαμε μόνο που δεν αγκαλιαστήκαμε επειδή γλυτώσαμε. (και εμείς και η γιαγιά)
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Υπάρχουν!!! Δεν αμφιβάλλει κανείς γι' αυτό! Αυτό που δε μπορείς να καταλάβεις είναι πως ακόμα κι αυτή η κουφιοκεφαλιά, η απερισκεψία, η βλακεία ή οτιδήποτε άλλο θέλεις, που σε δικαιώνει στο να πεις οτιδήποτε εναντίον αυτών (των πεζών) που το κάνουν, είναι μηδαμινό και απειροελάχιστο παράπτωμα μπροστά στο να μην προσέξεις και να τον σκοτώσεις ή να τον τραυματίσεις!

Αγαπητε δεν μιλάμε να μην προσέξεις! Μιλάμε να μην μπορέσεις να το αποφύγεις!!! Νομίζω ότι κανείς δεν θέλει επίτηδες να χτυπήσει κάποιον! Ούτε οι οδηγοί βλέπουν τους πεζούς σαν κινούμενους στόχους!!!

Αλλά όταν δεν μπορείς να το αποφεύγεις τότε δεν είναι απαραίτητο ότι φταίει ο οδηγός! Μπορεί να φταίει και ο πεζός!!!!

Γενικά πρέπει να είσαι στην τσίτα συνέχεια (δυστυχώς).
    Πριν καμμιά εβδομάδα κατεβαίνοντας την Ιπποκράτους πετάχτηκε απ΄το πουθενά μια γιαγιά κοιτώντας μόνο μπροστά και κουτσαίνοντας. Με την άσφαλτο της Ιπποκράτους ΔΕΝ σταματάς με την καμμία. Εγώ πέρασα πίσω της και ένα παλληκάρι με ένα εντουράκι από μπροστά της.

Στο φανάρι που σταματήσαμε μόνο που δεν αγκαλιαστήκαμε επειδή γλυτώσαμε. (και εμείς και η γιαγιά)

Αχαρνών με ψιλόβροχο! Ο φίλος μου με το παπί! Ξαφνικά ένας παππούς αρχίζει να περνάει το δρόμο! Ξαφνικά ο παππούς σταματάει στη μέση και κοιτάζει το παπί που έρχεται! Ο φίλος μου είχε υπολογίσει πωςο παππούς προλάβαινε να περάσει!

Αποτέλεσμα???? Καμιά δεν ξέρω πόσα μέτρα γλίστρα κι αυτός και το παπί! Ευτυχώς ο παππούς όρθιος! Ο φίλος έριχνε καντύλια για κανα μήνα!!!!

Παλαιό μέλος
    Αγαπητε δεν μιλάμε να μην προσέξεις! Μιλάμε να μην μπορέσεις να το αποφύγεις!!! Νομίζω ότι κανείς δεν θέλει επίτηδες να χτυπήσει κάποιον! Ούτε οι οδηγοί βλέπουν τους πεζούς σαν κινούμενους στόχους!!!

Αλλά όταν δεν μπορείς να το αποφεύγεις τότε δεν είναι απαραίτητο ότι φταίει ο οδηγός! Μπορεί να φταίει και ο πεζός!!!!

Σ' αυτό το θέμα δεν υπάρχει τέτοια δικαιολογία! Γιατί στον άλλο κοστίζει τη ζωή του! Δικαιολογίες ότι έξυνα τα @@ μου και δεν κρατούσα το τιμόνι, όταν του γκρέμισα το scooter, μπορεί να γίνουν δεκτές! Αλλά όταν εμπλέκεται η ανθρώπινη ζωή, όλα αλλάζουν! Είναι πολύ πιο σπουδαία από οποιοδήποτε meeting, ραντεβού ή δουλειά τρέχουμε να προλάβουμε! Τα μάτια πρέπει να είναι 1200 συνεχώς! Να πηγαίνουμε πιο αργά από κότες, όταν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να χτυπήσουμε κάποιον! Δεν υπάρχει "δε μπόρεσα να τον αποφύγω!". Να πήγαινες με 3!!! Έτσι ακόμη κι αν δεν τον είχες αποφύγει, το πολύ-πολύ να του προκαλούσες ένα μικρό τραυματισμό.

Σ' αυτό το θέμα δεν υπάρχει τέτοια δικαιολογία! Γιατί στον άλλο κοστίζει τη ζωή του!
    Είναι προφανές ότι όχι απλώς δεν έχεις καταλάβει τί λέμε, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να καταλάβεις τί λέμε.

Και για πες μου,
    αν η μ@λ@κία του πεζού κοστίσει τη ζωή του οδηγού, τί δικαιολογία θα πεί ο πεζός;;;

ή μήπως και πάλι θα φταίει ο πεζός;;

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    Είναι προφανές ότι όχι απλώς δεν έχεις καταλάβει τί λέμε, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να καταλάβεις τί λέμε.

Και για πες μου,
    αν η μ@λ@κία του πεζού κοστίσει τη ζωή του οδηγού, τί δικαιολογία θα πεί ο πεζός;;;

ή μήπως και πάλι θα φταίει ο πεζός;;

Όχι βέβαια! Αν δεν έχει προκληθεί βλάβη στον πεζό, εννοείται πως θα φέρει ευθύνη για οτιδήποτε έχει κάνει, το οποίο οδήγησε σε τραυματισμό ή υλική ζημιά τον άλλο εμπλεκόμενο στο ατύχημα! Ποιος δε θέλει να καταλάβει;

Αν δεν έχει προκληθεί βλάβη στον πεζό, εννοείται πως θα φέρει ευθύνη για οτιδήποτε έχει κάνει
    Δηλαδή αν έχει προκληθεί βλάβη στον πεζό ΔΕΝ θα φέρει ευθύνη;;

Δηλαδή για σένα το κριτήριο της ευθύνης του πεζού είναι αν έχει τραυματιστεί ή όχι

Τί σχέση έχει αυτό με την υπαιτιότητα;;
    Είναι δυνατό η ευθύνη ή όχι κάποιου να συνδέεται με το ΤΥΧΑΙΟ γεγονός του τραυματισμού του ή όχι ;;;

Από που προκύπτει αυτό;;

Σελίδα 4 από 13 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι OFF