Σελίδα 7 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 190

Θέμα: Εχουν σαλτάρει όλοι και όλες;

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
    Σας πληροφορώ λοιπόν ΑΓΑΠΗΤΕ κύριε συμφωρουμήτη ότι το περιστατικό είναι πραγματικό και εκδικάστικε πέρσι! Ο τραυματισμός του είχε σαν αποτέλεσμα να μείνει στο νοσοκομείο κάποιες μέρες και επίσεις να έχει ναρθηκα κατά την αποχώρησή του! Δεν αναφέρθεικε στην αρχή γιατί δεν είναι τα περιστατικά αυτά που δικαιώνουν αλλά το δικαστήριο με τους κανόνες και τους νόμους του!

Κύριε συμφωρουμήτη ειληκρινά πιστεύετε ότι ο πεζός έχει πάντα δίκιο? Θα ήθελα μια ειληκρινή απάντηση επάνω σ΄αυτό χωρίς υπεκφιγές!

Λυπάμαι αλλά δε μπορώ να δεχτώ, ειδικά εδώ μέσα, ένα circumstantial arguement. Ξέρεις. Αν υποστηρίζω πως π.χ. τα αεροπλάνα μπορούν να κάνουν κάποιο ελιγμό και φέρνω σαν επιχείρημα το "Μπορούν!! Ο Θείος μου που είναι αεροπλάνος (πιλότος δηλαδή! Απλώς θέλω να δείξω την παιδική αξιοπιστία του επιχειρήματος), το έχει κάνει!"

Τέλος, ειλικρινά το πιστεύω! Έχει πάντα δίκιο! Έχει δικαίωμα να περπατά ελεύθερος, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα, ανεξάρτητα από το βαθμό που είναι ενημερωμένος, την κατάσταση της πνευματικής και σωματικής υγείας του, τη μόρφωσή του και τις φυσικές του ικανότητες!

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
    Δε χρειάζεται, να έχεις κάποιου είδους υπερφυσικές δυνάμεις, για να μη χτυπήσεις έναν πεζό. Απλώς δεν το χτυπάς! Πηγαίνεις με τέτοια ταχύτητα, του δίνεις παντού προτεραιότητα, σέβεσαι το δικαίωμά του να περπατά και απλώς δεν το χτυπάς! Οι νόμοι της φυσικής το λένε ξεκάθαρα!
    Δεν είπα πουθενά πως ο πεζός είναι πάντα αθώος. Ίσως να έχει συνυπαιτιότητα! Αλλά αυτό ακριβώς έχει! Συν-!!! Επειδή υπαιτιότητα ή συνυπαιτιότητα έχει πάντα ο οδηγός!

Κι όμως κύριε συμφωρουμήτη, το είπατε πως ο πεζός δεν έχει πάντα δίκιο!!!

Επείσης θα έλεγα πως το τελευταίο σας ποστ είναι προσβλητικό απέναντί μου αφού θεωρήτε ότι λέω ψέματα και μάλιστα λόγω παιδικής αφέλειας! Αν δεν εκτιμάτε κύριε συμφωρουμήτη τον συνομηλιτή σας τότε δεν εκτιμάτε ούτε την συζήτηση!

Να σας θυμήσω κύριε συμφωρουμήτη, όσο για την ελευθερία που αναφέρετε, πως ο πεζός έγκιται στους ανθρώπινους νόμους! Και ίσως εσείς να μην τους γνωρίζετε αλλά δυστυχώς υπάρχουν! Ο πεζός κύριε συμφωρουμήτη είναι άθρωπος όπως εσείς κι εγώ! Κι εγώ κύριε συμφωρουμήτη, σαν πεζός περνάω άπό την διάβαση, γιατί σέβομαι τους οδηγούς! Κύριε συμφωρουμήτη αν δεν σέβεται ο ένας τον άλλο και δεν τηρούνται οι κανόνες τότε θα ονομαζόμασταν ζώα και όχι άνρθωποι!

....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mako
    Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Ο οδηγός θεωρήται υπεύθυνος και για τους δικούς του επιβάτες άσχετα με το αν φταίει η όχι. Το ποιός φταίει κρίνεται στο δικαστήριο. Στην ποινή που εκδικάζεται όμως υπάρχει και «φυλάκιση» για τον τραυματισμό των επιβατών σου. (αν είχες)

Πριν πολλά χρόνια, είχα ένα ατύχημα με άλλη μοτο. (μοτό με μοτό). Πέραν του αστικού και ποινικού μέρους εγώ είχα κατηγορίες για τον συνεπιβάτη μου και ο άλλος για τον δικό του.
    Αγαπητε byron
    1. Αυτο που περιγραφεις εχει παψει απο καιρο και ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ πλεον. Μονο αν δεχθει ο συνεπιβατης ασκειται διωξη εναντιον σου. Αυτεπαγγελτη διωξη απο την αστυνομια ΟΧΙ.
    2. Το "ξυρισμα" που εγινε στο ερωτημα μου, ΔΕΝ μου αρεσε γι'αυτο θα σε παρακαλουσα να μου δωθει απαντηση. Αν υπαρχει δυσκολια να γινει δημοσια ας γινει εστω και με π.μ
    3. Σε περιπτωση που κανω λαθος και δεν ευθυνεσαι (για το "ξυρισμα"), ζητω προκαταβολικα συγνωμη.-

Παλαιό μέλος
    Κι όμως κύριε συμφωρουμήτη, το είπατε πως ο πεζός δεν έχει πάντα δίκιο!!!

Επείσης θα έλεγα πως το τελευταίο σας ποστ είναι προσβλητικό απέναντί μου αφού θεωρήτε ότι λέω ψέματα και μάλιστα λόγω παιδικής αφέλειας! Αν δεν εκτιμάτε κύριε συμφωρουμήτη τον συνομηλιτή σας τότε δεν εκτιμάτε ούτε την συζήτηση!

Να σας θυμήσω κύριε συμφωρουμήτη, όσο για την ελευθερία που αναφέρετε, πως ο πεζός έγκιται στους ανθρώπινους νόμους! Και ίσως εσείς να μην τους γνωρίζετε αλλά δυστυχώς υπάρχουν! Ο πεζός κύριε συμφωρουμήτη είναι άθρωπος όπως εσείς κι εγώ! Κι εγώ κύριε συμφωρουμήτη, σαν πεζός περνάω άπό την διάβαση, γιατί σέβομαι τους οδηγούς! Κύριε συμφωρουμήτη αν δεν σέβεται ο ένας τον άλλο και δεν τηρούνται οι κανόνες τότε θα ονομαζόμασταν ζώα και όχι άνρθωποι!

Η συνυπαιτιότητα σημαίνει πως έχεις μερίδιο ευθύνης. Όχι αν έχεις δίκιο ή όχι! Αν το μερίδιο ευθύνης είναι μικρό, σε σχέση με αυτό του συν-υπαίτιου, τι σημαίνει; Πως έχεις άδικο; Οι εύκολοι συνειρμοί, που αγγίζουν το όριο της ειρωνίας, να λείπουν! Δεν έδειξα σε κανέναν, ο οποίος να μίλησε σωστά, έλλειψη σεβασμού.

Η συνυπαιτιότητα σημαίνει πως έχεις μερίδιο ευθύνης. Όχι αν έχεις δίκιο ή όχι! Αν το μερίδιο ευθύνης είναι μικρό, σε σχέση με αυτό του συν-υπαίτιου, τι σημαίνει; Πως έχεις άδικο; Οι εύκολοι συνειρμοί, που αγγίζουν τα ο όριο της ειρωνίας, να λείπουν! Δεν έδειξα σε κανέναν, ο οποίος να μίλησε σωστά, έλλειψη σεβασμού.

Κύριε συμφωρουμητη, το δίκιο δεν είναι ζάχαρη! Ν έχει κάποιος λίγο δίκιο ή πολύ δίκιο!

Ή έχει ή δεν έχει! Σε περίπτωση που φταίνε και οι δύο, δεν έχει κανένας δίκιο, γιατί και οι δύο παραβίασαν τους κανόνες!!!

Αλλά κύριε συμφωουμήτη πραγματικά νομίζετε πως δεν υπάρχουν κανόνες για τους πεζούς? Αν είναι έτσι κύριε συμφωρουμήτη να σας στείλω με το ταχυδρομίο το βιβλίο του ΚΟΚ με σημειωμένη την σελίδα που αναγράφονται οι υποχρεώσεις του πεζού! Πιστέψτε με, κύριε συμφωρουμήτη δε θα μου ήταν καθόλου κόπος!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από mako
    Αγαπητε byron
    1. Αυτο που περιγραφεις εχει παψει απο καιρο και ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ πλεον. Μονο αν δεχθει ο συνεπιβατης ασκειται διωξη εναντιον σου. Αυτεπαγγελτη διωξη απο την αστυνομια ΟΧΙ.
    2. Το "ξυρισμα" που εγινε στο ερωτημα μου, ΔΕΝ μου αρεσε γι'αυτο θα σε παρακαλουσα να μου δωθει απαντηση. Αν υπαρχει δυσκολια να γινει δημοσια ας γινει εστω και με π.μ
    3. Σε περιπτωση που κανω λαθος και δεν ευθυνεσαι (για το "ξυρισμα"), ζητω προκαταβολικα συγνωμη.-

προς αποκατασταση....αυτεπαγγελτα ΠΔ κανει η αστυνομια μονο σε επαγγελματιες οδηγους.....αν εμπλακουν οδηγοι με ερασιτεχνικο διπλωμα τους ρωτανε αν θελουν να κανουν....δεν θυμαμαι αν ειναι και αυτεπαγγελτα σε περιπτωση τραυματισμου.....ο οδηγος ειναι παντα υπευθυνος για τους επιβατες που εχει μαζι του....μπορει ο ιδιος ο συνεπιβατης να ζητησει την ΠΔ του οδηγου σε περιπτωση τραυματισμου του σε ατυχημα που δεν εμπλεκεται αλλο οχημα.....εχει τυχει σε γνωστο απο τους γονεις της κοπελλας που την πιεζαν να κανει,γιατι ειχε παθει ζημια στο προσωπο απο πτωση με την μηχανη.....

Παλαιό μέλος
    Κύριε συμφωρουμητη, το δίκιο δεν είναι ζάχαρη! Ν έχει κάποιος λίγο δίκιο ή πολύ δίκιο!

Ή έχει ή δεν έχει! Σε περίπτωση που φταίνε και οι δύο, δεν έχει κανένας δίκιο, γιατί και οι δύο παραβίασαν τους κανόνες!!!

Αλλά κύριε συμφωουμήτη πραγματικά νομίζετε πως δεν υπάρχουν κανόνες για τους πεζούς? Αν είναι έτσι κύριε συμφωρουμήτη να σας στείλω με το ταχυδρομίο το βιβλίο του ΚΟΚ με σημειωμένη την σελίδα που αναγράφονται οι υποχρεώσεις του πεζού! Πιστέψτε με, κύριε συμφωρουμήτη δε θα μου ήταν καθόλου κόπος!!!

Σε παραπέμπω σ' αυτό που έγραψα σε παράλληλο θέμα συζήτησης που διεξάγεται ταυτόχρονα με το παρόν (το οποίο διάβασες και αστειεύτηκες πάνω σ' αυτό):

Όταν κάποιος με πτυχία, σπουδές, μεταπτυχιακά, σπουδαία δουλειά, ξένες γλώσσες, υπολογιστές κ.λπ. δεν είναι σε θέση να καταλάβει πως δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια παιδεία, μόρφωση, φυσικές ικανότητες κάθε είδους, με τον ίδιο, δε δικαιούται να οπλοφορεί στο δρόμο εκεί έξω.

Ελπίζω να σε καλύπτει σ' αυτά που υποστηρίζεις. Και βέβαια η συμβίωση σε μια κοινωνία, απαιτεί το συμβιβασμό του κάθε πολίτη με ορισμένους κανόνες που τη διέπουν! Το να απαιτείς όμως, από τον πολίτη άδεια για να περπατά, απέχει πάρα πολύ απ' αυτό! Κι αν κόπτεσαι τόσο πολύ για τα δικαιώματα των οδηγών που καταπατώνται από τους κακούς πεζούς, λόγω του ακέραιου χαρακτήρα σου, ίσως θα έπρεπε πρώτα να υποστηρίξεις με το ίδιο ένθερμο ενδιαφέρον, το δικαίωμα του πολίτη να κινείται ανενόχλητος ανάμεσα στα επιεικώς πολυάριθμα οχήματα που έχουν καταλάβει πεζοδρόμια, ράμπες αναπήρων διαβάσεις και γενικά όλο το σύμπαν!

Παλαιό μέλος

.........................

Αν είναι έτσι, σε λάθος άτομο απευθύνεις την ένστασή σου!

Σε παραπέμπω σ' αυτό που έγραψα σε παράλληλο θέμα συζήτησης που διεξάγεται ταυτόχρονα με το παρόν.

Όταν κάποιος με πτυχία, σπουδές, μεταπτυχιακά, σπουδαία δουλειά, ξένες γλώσσες, υπολογιστές κ.λπ. δεν είναι σε θέση να καταλάβει πως δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια παιδεία, μόρφωση, φυσικές ικανότητες κάθε είδους, με τον ίδιο, δε δικαιούται να οπλοφορεί στο δρόμο εκεί έξω.

Ελπίζω να σε καλύπτει σ' αυτά που υποστηρίζεις. Και βέβαια η συμβίωση σε μια κοινωνία, απαιτεί το συμβιβασμό του κάθε πολίτη με ορισμένους κανόνες που τη διέπουν! Το να απαιτείς όμως, από τον πολίτη άδεια για να περπατά, απέχει πάρα πολύ απ' αυτό! Κι αν κόπτεσαι τόσο πολύ για τα δικαιώματα των οδηγών που καταπατώνται από τους κακούς πεζούς, λόγω του ακέραιου χαρακτήρα σου, ίσως θα έπρεπε πρώτα να υποστηρίξεις με το ίδιο ένθερμο ενδιαφέρον, το δικαίωμα του πολίτη να κινείται ανενόχλητος ανάμεσα στα επιεικώς πολυάριθμα οχήματα που έχουν καταλάβει πεζοδρόμια, ράμπες αναπήρων διαβάσεις και γενικά όλο το σύμπαν!

Κύριε συμφωρουμήτη,

Στο πρώτο ακόμα αναρωτιέμαι τι θέλει να πει ο ποιητής!

Όσο για το δεύτερο, και βέβαια έχουν δίκιο οι πεζοί που τα πεζοδρόμια και οι ράμπες αναπήρων είναι κλεισμένα με οχήματα! Αλλά εδώ δεν μιλάμε γι' αυτό! Εδώ μιλάμε για τον πεζό που πετάγεται σε κεντρικούς δρόμους χωρίς να ελέγξει τίποτα! Ο πεζός μπορεί να κινήται ανενόχλητος, κύριε συμφωρουμήτ, στο ΠΕΖΟ-ΔΡΟΜΙΟ! Στον δρόμο δλδ για τους πεζούς! Εκτός κι αν τόση ΄ρα μιλούσατε ότι σε αυτόν τον"δρόμο" έχει δίκιο!!!

Αν είναι έτσι, σε λάθος άτομο απευθύνεις την ένστασή σου!

Κύριε συμφωρυμήτη δεν απευθύνω καμία ένσταση! Μάλλον λάθος καταλάβατε!

Παλαιό μέλος
    Κύριε συμφωρουμήτη,

Στο πρώτο ακόμα αναρωτιέμαι τι θέλει να πει ο ποιητής!

Όσο για το δεύτερο, και βέβαια έχουν δίκιο οι πεζοί που τα πεζοδρόμια και οι ράμπες αναπήρων είναι κλεισμένα με οχήματα! Αλλά εδώ δεν μιλάμε γι' αυτό! Εδώ μιλάμε για τον πεζό που πετάγεται σε κεντρικούς δρόμους χωρίς να ελέγξει τίποτα! Ο πεζός μπορεί να κινήται ανενόχλητος, κύριε συμφωρουμήτ, στο ΠΕΖΟ-ΔΡΟΜΙΟ! Στον δρόμο δλδ για τους πεζούς! Εκτός κι αν τόση ΄ρα μιλούσατε ότι σε αυτόν τον"δρόμο" έχει δίκιο!!!

Προβληματίσου λίγο ακόμη κι αν βγάλεις συμπέρασμα, τότε να εκφράσεις και τις όποιες διαφωνίες σου!
    Για το δεύτερο, δεν έγινε κάποιου είδους παρεξήγηση! Απλώς λέω, πως η ευαισθησία πολλών, εξαντλείται εκεί που σταματά το προσωπικό συμφέρον ή ίσως ο εγωισμός του καθενός.

Παλαιό μέλος
    Κύριε συμφωρυμήτη δεν απευθύνω καμία ένσταση! Μάλλον λάθος καταλάβατε!

Δεν κατάλαβα λάθος! Ίσως να εκφράστηκα λάθος. Ο όρος "διαφωνία", σε καλύπτει; Εφόσον το δικαστήριο κατανέμει ποσοστά συνυπαιτιότητας, δέχεται πως το δίκιο είναι όντως ζάχαρη (για να σου το ζωγραφίσω)!

Προβληματίσου λίγο ακόμη κι αν βγάλεις συμπέρασμα, τότε να εκφράσεις και τις όποιες διαφωνίες σου!
    Για το δεύτερο, δεν έγινε κάποιου είδους παρεξήγηση! Απλώς λέω, πως η ευαισθησία πολλών, εξαντλείται εκεί που σταματά το προσωπικό συμφέρον ή ίσως ο εγωισμός του καθενός.

Κύριε συμφωρουμήτη,

Η ευαισθησία των πεσών πού ακριβώς βρίσκεται, όταν αναγκάζουν έναν οδηγό μηχανής να ξαπλωθεί φαρδύς πλατής, ώστε να μην του πάρει παραμάζομα?

Δεν κατάλαβα λάθος! Ίσως να εκφράστηκα λάθος. Ο όρος "διαφωνία", σε καλύπτει; Εφόσον το δικαστήριο κατανέμει ποσοστά συνυπαιτιότητας, δέχεται πως το δίκιο είναι όντως ζάχαρη (για να σου το ζωγραφίσω)!

Το δικαστήριο, κύριε συμφωρουμήτη, μοιράζει την ευθύνη! Σε έναν καβγά όμως (παράδειγμα είναι αυτό) μπορεί να έχουν και οι δύο άδικο! Όχι πολύ ή λίγο! Απλά άδικο!

Παλαιό μέλος
    Κύριε συμφωρουμήτη,

Η ευαισθησία των πεσών πού ακριβώς βρίσκεται, όταν αναγκάζουν έναν οδηγό μηχανής να ξαπλωθεί φαρδύς πλατής, ώστε να μην του πάρει παραμάζομα?

Το δικαστήριο, κύριε συμφωρουμήτη, μοιράζει την ευθύνη! Σε έναν καβγά όμως (παράδειγμα είναι αυτό) μπορεί να έχουν και οι δύο άδικο! Όχι πολύ ή λίγο! Απλά άδικο!

Το πρώτο είναι φιλοσοφικό ερώτημα εκτός θέματος. Ξαναείπα πάντως πως όταν γίνεται αυτό, υπάρχει υπαιτιότητα του πεζού!

Ο καυγάς δεν είναι αντιπροσωπευτικός στο θέμα που συζητούμε. Με επαναφέρατε πολλές φορές στην τάξη, όταν ξέφυγα από το καθαρά νομικό μέρος και επεκτάθηκα στο ηθικό μέρος της συζήτησης! Μην κάνεις λοιπόν το ίδιο λάθος!

...σε τρομαξα? Το avatar του/της mpou
    Το πρώτο είναι φιλοσοφικό ερώτημα εκτός θέματος. Ξαναείπα πάντως πως, όταν γίνεται αυτό, υπάρχει υπαιτιότητα του πεζού!

Ο καυγάς δεν είναι αντιπροσωπευτικός στο θέμα που συζητούμε. Με επαναφέρατε πολλές φορές στην τάξη, όταν ξέφυγα από το καθαρά νομικό μέρος και έθεσα το θέμα ηθικά! Μην κάνεις λοιπόν το ίδιο λάθος!
    Βρε καρντασι και αγαπητε συντοπιτη.

Σε δαγκωσε ασχημα κανενα F-the_gatzoi το καλοκαιρι και παραμιλας ακομη?

Εχω καιρο να ερθω πανω, εχει γινει τοσο ασχημη η κατασταση?

Σελίδα 7 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι OFF
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF