Λοιπόν, επειδή φεύγω το γενικό συμπέρασμα είναι πως οι πεζοί έχουν πάντα δίκιο! Το ίδιο κι εγώ!![]()
Ελπίζω να είναι προφανές ότι αστειεύομαι..
Λοιπόν, επειδή φεύγω το γενικό συμπέρασμα είναι πως οι πεζοί έχουν πάντα δίκιο! Το ίδιο κι εγώ!![]()
Ελπίζω να είναι προφανές ότι αστειεύομαι..
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Το πρώτο είναι φιλοσοφικό ερώτημα εκτός θέματος. Ξαναείπα πάντως πως όταν γίνεται αυτό, υπάρχει υπαιτιότητα του πεζού!
Ο καυγάς δεν είναι αντιπροσωπευτικός στο θέμα που συζητούμε. Με επαναφέρατε πολλές φορές στην τάξη, όταν ξέφυγα από το καθαρά νομικό μέρος και επεκτάθηκα στο ηθικό μέρος της! Μην κάνεις λοιπόν το ίδιο λάθος!
Στο πρώτο, κύριε συμφωρουμήτη, αν ο πεζός χτυπήσει γιατί είναι υπαιτιοτητα του οδηγού, όταν αυτός εξαιτίας του πεζού έχει χάσει κάθε έλεγχο του οχήματος του?
Ο καυγάς? Νομίζω, κύριε συμφωρουμήτη, ότι σας επίστησα την προσοχή ότι ήταν ένα παράδειγμα!
κύριε συμφωρουμήτη, πραγματικά πιστεύετε ότι οι πεζοί μπορούν να πενάνε όπως να' ναι τους δρόμους?
![]()
....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......
τελικα.......
αυτο.....???
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όχι βέβαια!Αν δεν έχει προκληθεί βλάβη στον πεζό, εννοείται πως θα φέρει ευθύνη για οτιδήποτε έχει κάνει, το οποίο οδήγησε σε τραυματισμό ή υλική ζημιά τον άλλο εμπλεκόμενο στο ατύχημα!
Ποιος δε θέλει να καταλάβει;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
αυτο....???
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όχι βέβαια! Το δικαστήριο θα κρίνει τα ποσοστά υπαιτιότητας του καθενός, στην πρόκληση του ατυχήματος, αναλύοντας όλες τις παραμέτρους και λαμβάνοντας υπόψιν τις λεπτομέρειες!
αυτο...???
Μα γιατί να μπλέξει; Και μάλιστα για το υπόλοιπο της ζωής του!! Αφού δε φταίει ο οδηγός, αλλά φταίει ο πεζός! Τι θα τον μπλέξει; Που θα εμπλακεί; Διευκρίνισέ το και θα σου απαντήσω μετά, σ' αυτό που με ρώτησες
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
αυτο....???
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δε χρειάζεται, να έχεις κάποιου είδους υπερφυσικές δυνάμεις, για να μη χτυπήσεις έναν πεζό. Απλώς δεν το χτυπάς! Πηγαίνεις με τέτοια ταχύτητα, του δίνεις παντού προτεραιότητα, σέβεσαι το δικαίωμά του να περπατά και απλώς δεν το χτυπάς! Οι νόμοι της φυσικής το λένε ξεκάθαρα!
Δεν είπα πουθενά πως ο πεζός είναι πάντα αθώος. Ίσως να έχει συνυπαιτιότητα! Αλλά αυτό ακριβώς έχει! Συν-!!! Επειδή υπαιτιότητα ή συνυπαιτιότητα έχει πάντα ο οδηγός!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΑΥΤΟ....???
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τέλος, ειλικρινά το πιστεύω! Έχει πάντα δίκιο! Έχει δικαίωμα να περπατά ελεύθερος, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα, ανεξάρτητα από το βαθμό που είναι ενημερωμένος, την κατάσταση της πνευματικής και σωματικής υγείας του, τη μόρφωσή του και τις φυσικές του ικανότητες!
Μολις ξαναδιαβασεις αυτα που εγραψες ελα και πες μου τι πρεπει να κανω,να τον πετυχω η οχι του παλιοπεζο για να παρω και κανονακι........???και ναι...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟ....α ναι...βαλτα καλα στο κεφαλι σου επεξεργασε λιγο καλυτερα τι θες να γραψεις,γιατι ολο μαλακιες γραφεις.....αν το κανεις για την πλακα σου καλα κανεις,γιατι και εγω μονο στα σοβαρα δεν μπορω να σε παρω....αν απο την αλλη μιλας σοβαρα και τα πιστευεις......![]()
edit και παπαλα....μειλαμε καθαρα για το νομικο θεμα κα βαση του ΚΟΚ και οχι τι νομιζει ο καθενας ειναι το ηθικο θεμα......
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Στο πρώτο, κύριε συμφωρουμήτη, αν ο πεζός χτυπήσει γιατί είναι υπαιτιοτητα του οδηγού, όταν αυτός εξαιτίας του πεζού έχει χάσει κάθε έλεγχο του οχήματος του?
Ο καυγάς? Νομίζω, κύριε συμφωρουμήτη, ότι σας επίστησα την προσοχή ότι ήταν ένα παράδειγμα!
κύριε συμφωρουμήτη, πραγματικά πιστεύετε ότι οι πεζοί μπορούν να πενάνε όπως να' ναι τους δρόμους?
![]()
Γιατί δεν έλαβε τα μέτρα του και δεν πήγαινε με ταχύτητα που να μην είναι επικίνδυνη (όπως τελικά αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος πως ήταν) ώστε να μην προκαλέσει κάποιο τραυματισμό!
Κατάλαβα πως ήταν ένα παράδειγμα! Αυτό που δεν κατάλαβες εσύ, ήταν μάλλον, πως με αυτά που είπα, ήθελα να σου επιστήσω την προσοχή στο ατυχές του παραδείγματος.
Δεν είμαι υπέρμαχος αυτής της άποψης και δεν την υποστήριξα πουθενά!
Πωω ρε blackbusa, ήταν φιλότιμη η προσπάθειά σου, να κάνεις σοβαρή συζήτηση, αλλά το ξαναγύρισες στο σκυλάδικο. Πάρε κανένα ηρεμιστικό και κάνε αυτό που σου είπα! (με το μαντρόσκυλο; Θυμάσαι; Μετά έλα να μας πεις, τι σου είπα!)
VanDiemen - Πέτρο
λέω να αρχίσω να σε αποκαλώ Νίκο από δω και πέρα
ή μάλλον Νικόλα αν δεν σε πειράζει
και η υπομονή έχει τα όριά της
Γιατί δεν έλαβε τα μέτρα του και δεν πήγαινε με ταχύτητα που να μην είναι επικίνδυνη (όπως τελικά αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος πως ήταν) ώστε να μην προκαλέσει κάποιο τραυματισμό!
Κατάλαβα πως ήταν ένα παράδειγμα! Αυτό που δεν κατάλαβες εσύ, ήταν μάλλον, πως με αυτά που είπα, ήθελα να σου επιστήσω την προσοχή στο ατυχές του παραδείγματος.
Δεν είμαι υπέρμαχος αυτής της άποψης και δεν την υποστήριξα πουθενά!
Πωω ρε blackbusa, ήταν φιλότιμη η προσπάθειά σου, να κάνεις σοβαρή συζήτηση, αλλά το ξαναγύρισες στο σκυλάδικο. Πάρε κανένα ηρεμιστικό και κάνε αυτό που σου είπα! (με το μαντρόσκυλο; Θυμάσαι; Μετά έλα να μας πεις, τι σου είπα!)
Έχω την εντύπωση κύριε συφωρουμήτη ότι δεν γνωρίζετε καθόλου από φυσική οπότε και την τριβή ολίσθησης! Άρα κατά συνεπεια δεν γνωρίζετε την απόσταση που μπορεί να διανήσει μια μηχανή την ώρα που ολισθαίνει σε μία σχετικά λεία άσφαλτο!
άρα νομίζω ότι με βάση αυτά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε συζήτηση αφού δεν είστε γνώστης βασικών πραγμάτων!!!
![]()
....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......
Μπορείς να έχεις οποιαδήποτε εντύπωση θέλεις! Γιατί αναφέρεις ξαφνικά τη φυσική; Κάνε μια ανάλυση των δυνάμεων που ασκούνται σε μια πτώση και απέδειξε τους ισχυρισμούς σου, πριν σπέυσεις να βγάλεις βιαστικά συμπεράσματα για το συνομιλητή σου. Απέδειξέ μου με τη φυσική πως κάνω λάθος!Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Έχω την εντύπωση κύριε συφωρουμήτη ότι δεν γνωρίζετε καθόλου από φυσική οπότε και την τριβή ολίσθησης! Άρα κατά συνεπεια δεν γνωρίζετε την απόσταση που μπορεί να διανήσει μια μηχανή την ώρα που ολισθαίνει σε μία σχετικά λεία άσφαλτο!
άρα νομίζω ότι με βάση αυτά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε συζήτηση αφού δεν είστε γνώστης βασικών πραγμάτων!!!
![]()
Την απόσταση που μπορεί να διανύσει μια μοτοσυκλέτα, την ώρα που ολισθαίνει σε μία σχετικά λεία άσφαλτο, φυσικά και δεν τη γνωρίζω, μη γνωρίζοντας την ταχύτητα με την οποία κινείται, όταν αυτή πέφτει, το συντελεστή τριβής της ασφάλτου, το βάρος της μοτοσυκλέτας και του αναβάτη, το μέγεθος των επιφανειών που έρχονται σε επαφή με την άσφαλτο και το δικό τους συντελεστή τριβής, την πιθανή κλίση του εδάφους και πολλούς άλλους αστάθμητους παράγοντες που είναι διαφορετικοί σε κάθε πτώση!! Εσένα, που γνώρίζεις αυτή την απόσταση (μην έχοντας τις παραπάνω παραμέτρους) και ισχυρίζεσαι παράλληλα πως γνωρίζεις φυσική (ενώ ειρωνεύεσαι εμένα, που δε γνωρίζω), αφήνω να σε κρίνουν όσοι παρακολουθούν τη συζήτηση.
εγω το ξαναγυρισα στο σκυλαδικο,ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΠΙΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ....ΑΛΛΑ...ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ.....![]()
Όταν θα μάθεις να μιλάς, χωρίς να βρίζεις χυδαία το συνομιλητή σου, επειδή διαφωνεί, τότε ίσως κι αυτός, να σου μιλήσει σοβαρά! Το να απαιτείς από το συνομιλητή σου να σε αντιμετωπίζει νηφάλια και να απαντά στα ερωτήματα που θέτεις, προϋποθέτει να πράττεις κι εσύ ανάλογα. Αν μεταξύ αυτών που επισήμανες, δε μπορείς να επισημάνεις τις διαφορές και το νόημα, δε μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι. Δε θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου.Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
εγω το ξαναγυρισα στο σκυλαδικο,ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΠΙΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ....ΑΛΛΑ...ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ.....![]()
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ....Το θεμα μας ειναι ,τη βλακιες κανουν πολλες φορες οι πεζοι.....και εσυ στην αρχη,με ειρωνικο τροπο αρχιζεις και βριζεις ολους τους οδηγους,και λες συνχρονος οτι οι πεζοι εχουν παντα δικιο....αφου στην επεσαν καποιοι αποφασησες να τεκμηριωσης αυτα που πιστευεις.....και ολες οι παραθεσεις ειναι δικες σου απαντησεις ολοκληρες για να μην ελεγες οτι απομονωνω κομματια η λεξεις....και σε ρωταω τωρα πολυ νηφαλια.....συμφωνα με εσενα οι πεζοι εχουν ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ???γιατι η λεξη ΠΑΝΤΑ σημαινει οτι σε καμμια περιπτωση δεν μπορει να βρεθουν εστω ΣΥΝ-υπευθυνοι,οπως ομορφα εκανες την τριπλα σου....η ερωτηση ειναι απλη ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ???ΝΑΙ Η ΟΧΙ???Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Όταν θα μάθεις να μιλάς, χωρίς να βρίζεις χυδαία το συνομιλητή σου, επειδή διαφωνεί, τότε ίσως κι αυτός, να σου μιλήσει σοβαρά! Το να απαιτείς από το συνομιλητή σου να σε αντιμετωπίζει νηφάλια και να απαντά στα ερωτήματα που θέτεις, απαιτεί να πράττεις κι εσύ ανάλογα. Αν μεταξύ αυτών που επισήμανες, δε μπορείς να επισημάνεις τις διαφορές και το νόημα, δε μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι. Δε θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου.
υ.γ.δεν περιμενω βεβαια απαντηση γιατι παλι θα βρεις κατι αλλο να υπεκφυγεις,και να πεις τα δικα σου....
Βάλε εδώ και τώρα το σημείο όπου έβρισα και αμέσως θα παραδεχτώ το λάθος μου! Στα υπόλοιπα που λες, συμφωνώ φυσικά!Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ....Το θεμα μας ειναι ,τη βλακιες κανουν πολλες φορες οι πεζοι.....και εσυ στην αρχη,με ειρωνικο τροπο αρχιζεις και βριζεις ολους τους οδηγους, γαB, γαβ, γαβ,γαB, γαβ, γαβ, γαB, γαβ, γαβ, γαB, γαβ, γαβ,γαB, γαβ, γαβ,γαB, γαβ, γαβ, γαB, γαβ, γαβ, γαB, γαβ, γαβ,
γαB, γαβ, γαβ,γαB, γαβ, γαβ, γαB, γαβ, γαβ, γαB, γαβ, γαβ, γαB, γαβ, γαβ,γαB, γαβ, γαβ, γαB, γαβ, γαβ, γαB, γαβ, γαβ,γαB, γαβ, γαβ,γαB, γαβ, γαβ, γαB, γαβ, γαβ, γαB, γαβ, γαβ,
γαB, γαβ, γαβ,γαB, γαβ, γαβ, γαB, γαβ, γαβ, γαB, γαβ, γαβ.
![]()
Προς όλους.....
βαρετό και κουραστικό κατάντησε...
Πείτε κατι για το θέμα αλλιώς κόφτε το
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Βάλε εδώ και τώρα το σημείο όπου έβρισα και αμέσως θα παραδεχτώ το λάθος μου! Στα υπόλοιπα που λες, συμφωνώ φυσικά!![]()
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ετσι,ετσι......κοκοοκοκοκοκοκοκοκοκοκοκοκοκοκοκοκοκοκ ........![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
γαβ,γαβ......γαβγαβγαβγαβγαβγαβγαβγαβγαβγαβγαβγαβγαβ... .....![]()
Μα ναι, αυτό λέω!