ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ WD40 ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ??
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ WD40 ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ??
Το WD40 εξαφανίζεται από την αλυσίδα σε χρόνο dt....
το βρίσκεις στη ζάντα, στα πλαστικά και γενικά εκεί τριγύρω....
Αν η αλυσίδα είναι παλιά και θέλεις να του βάλεις μπόλικο δοκίμασέ το γιατί θα πάει παντού......
ΟΞΩ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙΕΝ!!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpan
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ WD40 ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ??![]()
![]()
![]()
Πάλι τα ίδιαααααα !!!!
Το ανωτέρω αντισκωριακό/λιπαντικό είναι Penetrating Oil και δουλειά του είναι να ξεφρακάρει-λιπαίνει μηχανισμούς και να εισχωρεί σε μέρη που δεν φτάνει απλό λιπαντικό.
Οι ιδιότητες του αυτές το καθιστούν ΑΚΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για αλυσίδες moto για 2 βασικούς λόγους :
1. Το λάδι του είναι πετρελαϊκής βάσης (όπως και το πετρέλαιο και η βενζίνη) και ΦΘΕΙΡΕΙ (ξεραίνει) τα τσιμουχάκια που κρατάνε το (από κατασκευής) λιπαντικό ανάμεσα στους πείρους και τα ράουλα της αλυσίδας....
2. Ακόμη και αν ΔΕΝ έκανε τα παραπάνω, το λάδι του είναι πολύ ΨΙΛΟ (ακριβώς για να μπορεί να εισχωρεί σε φρακαρισμένες βίδες κ.λ.π.) που ΔΕΝ μπορεί να σχηματίσει ικανοποιητικού πάχους film λιπαντικού ανάμεσα στις τριβόμενες επιφάνεις της αλυσίδας ...
(ΔΕν έχω τίποτε με το WD40 (το οποίο είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, για την δουλειά που προορίζεται όμως ...
![]()
![]()
![]()
Υ.Γ.
Μου φαίνεται ότι θα ανοίξω post περί αλυσίδων γενικότερα !!!!
(Πάρτε το και σαν απειλή ... )![]()
![]()
![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Δηλαδή αδερφε να το παρατήσω και να πάρω ένα κλασσικό σιλικονούχο σπρέι από κανα βενζινάδικο? Η ούτε πάλι είσαι ευχαριστημένος ?!!![]()
Δηλαδή αδερφε να το παρατήσω και να πάρω ένα κλασσικό σιλικονούχο σπρέι από κανα βενζινάδικο? Η ούτε πάλι είσαι ευχαριστημένος ?!!![]()
:rotflmao:
![]()
Ρε δεν πάτε να βάλετε ΑΞΟΝΑ να ησυχάσουμε ΟΛΟΙ !!!!!
![]()
Εγώ σε ρωτάω σοβαρά, θέλω να έχω ένα καλό σπρέι που να μπορώ να το βρίσκω εύκολα στην αγορά, και να βάζω μόνο αυτό, ούτε πινέλα, ούτε να λύνω αλυσίδες, ουτε τίποτα.
Ξέρεις? Υπάρχει τίποτα?
Αντε γιατί θα βάλω ΙΜΑΝΤΑ!!!! :rotflmao:
![]()
![]()
![]()
ΕΝΑ καλό spray που ΚΑΙ να καθαρίζει ΚΑΙ να λιπαίνει, ΔΕΝ υπάρχει (είναι κάτι σαν το "ασυμβίβαστο" των αρμοδιοτήτων).
Αν ΔΕΝ βαρυέσαι να πλένεις την αλυσίδα κάθε φορά (τουλάχιστον) που θα πλένεις και την μηχανή, τότε αρκεί η λίπανσή της με SHELL Advance Bio Chain ή MOTOREX 622 Racing (για street).
ΑΝ βαρυέσαι, τότε θα την καθαρίζεις πρώτα με MOTOREX 611 και μετά θα την λιπαίνεις.
![]()
![]()
![]()
Ευχαριστώωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω
![]()
![]()
![]()
Ευχαριστώωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω
![]()
![]()
![]()
![]()
Δεν κάν' τίπτις !!!!
![]()
![]()
![]()
egw 8a sou sistina anepifilakta to bel ray super clean chain lube.
to vazeis vradu.xupnas pas patra gurnas koitas.stin zanta den vlepeis ixnos grasou.stin alisida vlepeis olo to graso pou evales to perasmeno vradu.einai aspro graso mamaei.exw xt 600k.edw kai 5000 khm asximi xrisi den exw sfixei akoma alusida.to idio kai sto dakar toy aderfou mou.swstos?
Αρχικά δημιουργήθηκε από periklisk
θέλει καθάρισμα η αλυσίδα αλλά όχι υπερβολές....
εγώ έχω ένα ειδικό χημικό που διαλύει τα λάδια και τα γράσσα χωρίς να χαλάει τίποτα άλλο.... Μόλις πέσει νερό πάνω του γίνεται σα σαπουνάδα και φεύγει...
Με το πινέλο φεύγει το γράσσο και από τα δύσκολα σημεία....
Μετά λαδάκι αλυσίδας απαραίτητα....
και πιο είναι αυτό να το πάρουμε κι εμείς
Γι' αυτό το χρησιμοποιούσα όταν πια η αλυσίδα μου είχε κλάσει και τα τσιμουχάκια της επίσης και επειδή είναι ψιλό μπαίνει παντού.... έβαζα και κάθε μέρα μέχρι να πετάξει όλη τη σκουριά από μέσα... μετά λαδάκι πάλι και γλύτωσα κανα δίμηνο.....Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Το ανωτέρω αντισκωριακό/λιπαντικό είναι Penetrating Oil και δουλειά του είναι να ξεφρακάρει-λιπαίνει μηχανισμούς και να εισχωρεί σε μέρη που δεν φτάνει απλό λιπαντικό.
Οι ιδιότητες του αυτές το καθιστούν ΑΚΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για αλυσίδες moto για 2 βασικούς λόγους :
1. Το λάδι του είναι πετρελαϊκής βάσης (όπως και το πετρέλαιο και η βενζίνη) και ΦΘΕΙΡΕΙ (ξεραίνει) τα τσιμουχάκια που κρατάνε το (από κατασκευής) λιπαντικό ανάμεσα στους πείρους και τα ράουλα της αλυσίδας....
2. Ακόμη και αν ΔΕΝ έκανε τα παραπάνω, το λάδι του είναι πολύ ΨΙΛΟ (ακριβώς για να μπορεί να εισχωρεί σε φρακαρισμένες βίδες κ.λ.π.) που ΔΕΝ μπορεί να σχηματίσει ικανοποιητικού πάχους film λιπαντικού ανάμεσα στις τριβόμενες επιφάνεις της αλυσίδας ...
(ΔΕν έχω τίποτε με το WD40 (το οποίο είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, για την δουλειά που προορίζεται όμως ...
ΟΞΩ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙΕΝ!!!!
Διάβασε παραπάνω ρεεεεεεεεεεεεεεεΑρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
και πιο είναι αυτό να το πάρουμε κι εμείς![]()
ΟΞΩ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙΕΝ!!!!
bel ray lew.kararizei kiolas.
Γνωρίζει κανείς που θα βρούμε προϊόντα belray στο Ηράκλειο της Κρήτης?![]()