Μιας και ένα ενδιαφέρον θέμα το καταλήξε σε προσωπική αντιπαράθεση και σπαμ, το θέμα μεταφέρθηκε στις Διαμάχες.
Αν δεν κοπεί η ειρωνεία και τα τα ψιλομπινελίκια, θα φύγει για πιο μακριά.![]()
Μιας και ένα ενδιαφέρον θέμα το καταλήξε σε προσωπική αντιπαράθεση και σπαμ, το θέμα μεταφέρθηκε στις Διαμάχες.
Αν δεν κοπεί η ειρωνεία και τα τα ψιλομπινελίκια, θα φύγει για πιο μακριά.![]()
Λυπάμαι που η προσωπική εμπάθεια και η αδυναμία να επικεντρωθούν ορισμένοι στο υπό συζήτηση θέμα, περισσεύει, ορισμένες φορές, στο forum. Πάντως ακόμη κι εδώ, όταν θα επιστρέψουν οι όποιοι συνομιλητές (από το φροντιστήριο όπου παραδίδουν μαθήματα "φυσικής" ή από το supermarket που πήγαν για friskies) , θα συνεχίσω να υποστηρίζω, πως η ανθρώπινη ζωή πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα στο μυαλό μας και πολύ μετά να ακολουθεί το όποιο "δίκιο", μας δίνει ο Κ.Ο.Κ. ή ο εγωισμός μας.
Υποτιθεται ομως πως ο ΚΟΚ υπαρχει ακριβως για αυτο το λογο...
Να προστατευει οδηγους και πεζους με το να θετει καποιους κανονες...
Τεσπα πολυ θεωρια ειναι το θεμα και ο ΚΟΚ εχει πολλα πραγματα
![]()
Σίγουρα έχεις δίκιο! Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξής του. Αυτό όμως απέχει πολύ από την αναζήτηση ενός άλλοθι στις σελίδες του, για κάποια λανθασμένη ερμηνεία του, της οποίας η εφαρμογή οδήγησε στον τραυματισμό ή στο θάνατο κάποιου. Ακόμη και η μονόπλευρη, πιστή εφαρμογή του Κ.Ο.Κ. δε δικαιολογεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Μπορείς να έχεις οποιαδήποτε εντύπωση θέλεις! Γιατί αναφέρεις ξαφνικά τη φυσική; Κάνε μια ανάλυση των δυνάμεων που ασκούνται σε μια πτώση και απέδειξε τους ισχυρισμούς σου, πριν σπέυσεις να βγάλεις βιαστικά συμπεράσματα για το συνομιλητή σου. Απέδειξέ μου με τη φυσική πως κάνω λάθος!Την απόσταση που μπορεί να διανύσει μια μοτοσυκλέτα, την ώρα που ολισθαίνει σε μία σχετικά λεία άσφαλτο, φυσικά και δεν τη γνωρίζω, μη γνωρίζοντας την ταχύτητα με την οποία κινείται, όταν αυτή πέφτει, το συντελεστή τριβής της ασφάλτου, το βάρος της μοτοσυκλέτας και του αναβάτη, το μέγεθος των επιφανειών που έρχονται σε επαφή με την άσφαλτο και το δικό τους συντελεστή τριβής, την πιθανή κλίση του εδάφους και πολλούς άλλους αστάθμητους παράγοντες που είναι διαφορετικοί σε κάθε πτώση!! Εσένα, που γνώρίζεις αυτή την απόσταση (μην έχοντας τις παραπάνω παραμέτρους) και ισχυρίζεσαι παράλληλα πως γνωρίζεις φυσική (ενώ ειρωνεύεσαι εμένα, που δε γνωρίζω), αφήνω να σε κρίνουν όσοι παρακολουθούν τη συζήτηση.
Αγαπητέ κυριε συμφωρουμήτη, νομίζω ότι πουθενά δεν σας ειρωνεύτικα! Απλώς με βάση αυτά που έχω δει στην καθημερινή μου κυκλοφορία στους δρόμους, σας πληροφορώ ότι η ολίσθηση της μηχανής είναι κάτι ανεξέλεγκτο, άρα λοιπόν μπορεί ανα πάσα στιγμή, προς αποφυγή πεζού, να καταλήξει η μηχανή να τον χτυπήσει την ώρα που αυτή θα ολισθαίνει στην άσφαλτο! Άρα λοιπόν μήπως θα πρέπει να κατηγορήσουμε την μηχανή που ολισθένει???
![]()
....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......
Λυπάμαι που η προσωπική εμπάθεια και η αδυναμία να επικεντρωθούν ορισμένοι στο υπό συζήτηση θέμα, περισσεύει, ορισμένες φορές, στο forum. Πάντως ακόμη κι εδώ, όταν θα επιστρέψουν οι όποιοι συνομιλητές (από το φροντιστήριο όπου παραδίδουν μαθήματα "φυσικής" ή από το supermarket που πήγαν για friskies) , θα συνεχίσω να υποστηρίζω, πως η ανθρώπινη ζωή πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα στο μυαλό μας και πολύ μετά να ακολουθεί το όποιο "δίκιο", μας δίνει ο Κ.Ο.Κ. ή ο εγωισμός μας.
Κύριε συμφωρουμήτη, για άλλη μια φορά η ειρωνία σας προς το άτομο μου είναι εμφανής!
Κανείς, κύριε φωρουμήτη, δεν είπε πως η ανθρώπινη ζωή δεν είναι πρώτη προταιρεότητα! Μα, κύριε συμφωρουμήτη, διορθώστε με αν κάνω λάθος, πού είναι ο σεβασμός του πεζού και του κάθε πεζού όταν περνάει ανεξέλεγκτα ένα δρόμο για την ζωή ενός αναβάτη μηχανής? Που είναι ο σεβασμός, κύριε συμφωρουμήτη, στη ζωή αυτού που θα πρέπει να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς για να τον αποφύγει? Που είναι ο σεβασμός για την ζωή αυτού του άτυχου κάποια μέρα οδηγού μηχανής που ο ελιγμός θα τον οδηγήσει στο θάνατο?
Κυριε συμφωρουμήτη οι κανόνες φτιάχνοντε για να μπορούμε να ρίχνουμε ευθύνες! Από ΄κει και πέρα πάει η κοινή λογική! Και ένας πεζός που περάει όπως νά 'ναι έναν δρόμο, δεν έχει κοινή λογική! Έχει την δική του λογική!!!
![]()
Σίγουρα έχεις δίκιο! Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξής του. Αυτό όμως απέχει πολύ από την αναζήτηση ενός άλλοθι στις σελίδες του, για κάποια λανθασμένη ερμηνεία του, της οποίας η εφαρμογή οδήγησε στον τραυματισμό ή στο θάνατο κάποιου. Ακόμη και η μονόπλευρη, πιστή εφαρμογή του Κ.Ο.Κ. δε δικαιολογεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα.
Μιλάτε πολύ αόριστα, κύριε συμφωρουμήτη!
Δεν διευκρινίζετε ποιός κάνει την λανθασμένη ερμηνεία! Ο πεζος, ο οδηγός ή και οι δύο??
![]()
Η ειρωνία σου είναι φανερή, από τον τρόπο που μου μιλάς, αλλά δε διαμαρτυρήθηκα σε κανέναν, ούτε σε σένα, γι' αυτό!Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Αγαπητέ κυριε συμφωρουμήτη, νομίζω ότι πουθενά δεν σας ειρωνεύτικα! Απλώς με βάση αυτά που έχω δει στην καθημερινή μου κυκλοφορία στους δρόμους, σας πληροφορώ ότι η ολίσθηση της μηχανής είναι κάτι ανεξέλεγκτο, άρα λοιπόν μπορεί ανα πάσα στιγμή, προς αποφυγή πεζού, να καταλήξει η μηχανή να τον χτυπήσει την ώρα που αυτή θα ολισθαίνει στην άσφαλτο! Άρα λοιπόν μήπως θα πρέπει να κατηγορήσουμε την μηχανή που ολισθένει???
![]()
Είπες πως δεν υπάρχει λόγος να μου μιλάς, αφού δεν έχω βασικές γνώσεις φυσικής και δε γνωρίζω την απόσταση που θα διανύσει μια μοτοσυκλέτα μετά την πτώση της, αφήνοντας να εννοηθεί πως εσύ γνωρίζεις! Λέω μήπως κάτι περισσότερο ή λιγότερο από ότι έχεις πει; Τι συνέβη λοιπόν και συνεχίζεις τη συζήτηση; Ξαφνικά έμαθα φυσική; Εσύ από που την έμαθες; Από αυτά που έχεις δει, στην καθημερινή σου κυκλοφορία στους δρόμους; Εφόσον λοιπόν η ολίσθηση της μοτοσυκλέτας, μετά την πτώση, είναι κάτι το ανεξέλεγκτο, γιατί εφόσον παίρνεις το ρίσκο να κυκλοφορείς μ' αυτή, παρά τις γνώσεις της φυσικής που σε οδήγησαν στην πεποίθηση πως αν πέσεις, θέτεις σε θανάσιμο κίνδυνο τον πεζό, απαλλάσεις τον εαυτό σου από την ευθύνη τραυματισμού κάποιου, του οποίου η παράβαση, δε θέτει σε κίνδυνο κάποιον ο οποίος κινείται έχοντας πάντα στο νου, πρώτα την ακεραιότητα των συνανθρώπων του και μετά τη δουλειά την οποία, προκειμένου να "προλάβει", χρησιμοποιεί τη μοτοσυκλέτα του; Η υπόθεση που αναφέρεις προς πληροφόρησή μου, είναι μια εξαίρεση και όχι ο κανόνας και πάλι σε παραπέμπω στο λόγο που είσαι ένοχος στην περίπτωση που συμβεί: Γιατί δεν έλαβε τα μέτρα του και δεν πήγαινε με ταχύτητα που να μην είναι επικίνδυνη (όπως τελικά αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος πως ήταν) ώστε να μην προκαλέσει κάποιο τραυματισμό!
Η ειρωνία (που παραδέχομαι πως δε λείπει από αυτά που γράφω και της οποίας η παραδοχή αντικειμενικά μου δίνει περισσότερη αξιοπιστία από αυτούς που τη χρησιμοποιούν μεν, δεν το παραδέχονται και διαμαρτύρονται για τη χρήση της απέναντί τους δε) αν θέλεις να εξαληφθεί, πρέπει να γίνει αμοιβαία και όχι μονόπλευρα.Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Κύριε συμφωρουμήτη, για άλλη μια φορά η ειρωνία σας προς το άτομο μου είναι εμφανής!
Κανείς, κύριε φωρουμήτη, δεν είπε πως η ανθρώπινη ζωή δεν είναι πρώτη προταιρεότητα! Μα, κύριε συμφωρουμήτη, διορθώστε με αν κάνω λάθος, πού είναι ο σεβασμός του πεζού και του κάθε πεζού όταν περνάει ανεξέλεγκτα ένα δρόμο για την ζωή ενός αναβάτη μηχανής? Που είναι ο σεβασμός, κύριε συμφωρουμήτη, στη ζωή αυτού που θα πρέπει να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς για να τον αποφύγει? Που είναι ο σεβασμός για την ζωή αυτού του άτυχου κάποια μέρα οδηγού μηχανής που ο ελιγμός θα τον οδηγήσει στο θάνατο?
Κυριε συμφωρουμήτη οι κανόνες φτιάχνοντε για να μπορούμε να ρίχνουμε ευθύνες! Από ΄κει και πέρα πάει η κοινή λογική! Και ένας πεζός που περάει όπως νά 'ναι έναν δρόμο, δεν έχει κοινή λογική! Έχει την δική του λογική!!!
![]()
Ο σεβασμός του πεζού, στην περιγραφή που κάνεις, δεν υπάρχει! Εφόσον δεν τον εμβολίσεις διότι οδηγείς 100% σύμφωνα με το γράμμα του νόμου και όχι με υπακοή στο νόμο κατά βούληση όπως το 100% των ελλήνων οδηγών, έχεις κάθε δικαίωμα και ίσως υποχρέωση, να σταματήσεις να το νουθετήσεις, να τον αναφέρεις στην αστυνομία, να το μηνύσεις! Οι κανόνες υπάρχουν για να τους γνωρίζουμε και να τους τηρούμε ώστε να αποφεύγονται κατά το δυνατόν καταστάσεις στις οποίες θα χρειαστεί κατόπιν εορτής να ανατρέξουμε σ' αυτούς για να δούμε ποιος έχει περισσότερο δίκιο (μάλλον λιγότερο άδικο)!
Συνήθως η λανθασμένη ερμηνεία είναι αμφίπλευρη! Αυτή όμως (η λανθασμένη ερμηνεία), έχει τις σοβαρότερες συνέπειες για τον πρώτο, και γι' αυτό ο δεύτερος πάντα οφείλει να κινείται με τρόπο ώστε να είναι πρακτικά αδύνατη η πρόκληση ατυχήματος! Σύμφωνα με το νόμο δηλαδή! Χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο πεζός δεν οφείλει να πράττει το ίδιο, αλλά αυτός έχει με το μέρος του δεκάδες πραγματικά άλλοθι, αν δεν το κάνει! Εσύ σαν οδηγός έχεις υποχρέωση να αποδείξεις πως είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις τον κίνδυνο να με τραυματίσεις, εμένα τον πεζό! Γι' αυτό βγάζεις το δίπλωμα! Εγώ σαν πεζός έχω το δικαίωμα να περπατάω εκ προοιμίου, είτε είμαι αγράμματος, είτε είμαι 100 χρονών, είτε κατέβηκα από το χωριό μου, στη ραχούλα του καρακίτσου μετά από 50 χρόνια, είτε είμαι ανάπηρος, τυφλός, κωφάλαλος, καθυστερημένος, βλάκας... Μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά;Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Μιλάτε πολύ αόριστα, κύριε συμφωρουμήτη!
Δεν διευκρινίζετε ποιός κάνει την λανθασμένη ερμηνεία! Ο πεζος, ο οδηγός ή και οι δύο??
![]()
Κύριε συμφωρουμήτη,
Πραγματικά εκλπήσομαι με αυτά που διαβάζω! θέλετε να μου πείτε δλδ ότι θα έπρεπε τα οχήματα να πηγαίνουν με 5 στο δρόμο για να μην προκαλούνται ατυχήματα με πεζούς γιατί ό πεζός έχει δικαίωμα να κάνει ότι του την καρφωσει? Τότε ποιός ο λόγος των οχημάτων κύριε?
μήπως τα λεγόμενά σας ξεκινούν από το εγωιστικό σας είναι, λόγω των αδυναμιών σας σε σχέση με την οδήγηση? Μήπως ο φόβος σας για τα οχήματα σας κάνει να υποστιρίζετε με τόσο πάθος πως ένας οδηγός μπορεί να αποφύγει κάθε ατύχημα? Κύριε συμφωρουμήτη, ζούμε στο 2008, σε μια εποχή που το κάθε χωριουδάκι έχει αυτοκίνητο! Που και η τελευταία εν ζωή γενιά μεγάλωσε με αυτά! Δεν υπάρχει άνθρωπος πλέον (στον ελλαδικό χώρο) που να μην γνωρίζει τι είναι όχημα!
Και κύριε συμφωρουμήτη, το μόνο ελεγχόμενο σε κίνηση και αντίδραση είναι ο πεζός και όχι το όχημα! Το όχημα αν χαθεί ο έλεγχος είναι άγνωστο το τι θα συμβεί! Μα ο πεζός αν δεν βγει στο δρόμο όπως να ΄ναι τότε σίγουρα δεν θα συμβει τίποτα!!!
![]()
Πραγματικά, δεν εκπλήσσομαι καθόλου! Δεν υποστηρίζω πως τα οχήματα πρέπει να κινούνται συνεχώς με ταχύτητα 5 χλμ/ώρα, αλλά να κινούνται με ταχύτητα τέτοια, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να τραυματιστεί πεζός. Αν αυτό προϋποθέτει την κίνηση των οχημάτων με ταχύτητα μικρότερη των 5χλμ/ώρα, τότε αυτό ακριβώς υποστηρίζω πως πρέπει να πράττουν! Ο λόγος ύπαρξης των οχημάτων, δεν είναι να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη, γρηγορότερη, πιο άνετη και πιο πολυτελή, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τη ζωή των υπολοίπων που έχουν την ατυχία να βρεθούν σε κοντινή σε εμάς απόσταση, αλλά να κάνουν όλα τα παραπάνω, χωρίς να επηρεάζουν στο παραμικρό (με την αρνητική έννοια) κανέναν από τους συνανθρώπους μας! Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα! Λυπάμαι που δε μπορείς να δεις πόσο ακραία εγωιστικό είναι, να θεωρούμε την οποιαδήποτε λεπτομέρεια μας αναγκάζει, να κάνουμε έκπτωση στην αξία της ζωής των συνανθρώπων μας, για να κάνουμε τη δική μας ζωή κατά ένα “τικ” πιο εύκολη, πιο σημαντική από τη ζωή του κάθε ατυχούς πλάσματος που φέρνει η "μοίρα" μπροστά μας! Ακριβώς για το λόγο πως ο έλεγχος του οχήματος είναι τόσο εύκολο να χαθεί, έως ώτου εξασφαλιστεί πως οι συνέπειες της απώλειάς του δε θα έχουν καμμία συνέπεια στη ζωή κανενός, θα πρέπει οι οδηγοί τους, οι οποίοι εν γνώσει τους λαμβάνουν μεν το ρίσκο να τα οδηγούν και να διακινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να χάσουν τον έλεγχο με τις συνέπειες που περιέγραψες, να απολαμβάνουν τις ευκολίες που τους προσφέρουν δε, να φροντίζουν να διαφυλάττουν ανά πάσα στιγμή τη ζωή όλων όσων βρίσκονται σε ακτίνα που υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσουν πεζό! Εφόσον τα παραπάνω δεν είναι εφαρμόσιμα, τότε ο οδηγός ΠΑΝΤΑ ευθύνεται για τον τραυματισμό του πεζού! Είναι το ρίσκο που αναλαμβάνεις, από τη στιγμή που πιάνεις τιμόνι στα χέρια σου!Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Κύριε συμφωρουμήτη,
Πραγματικά εκλπήσομαι με αυτά που διαβάζω! θέλετε να μου πείτε δλδ ότι θα έπρεπε τα οχήματα να πηγαίνουν με 5 στο δρόμο για να μην προκαλούνται ατυχήματα με πεζούς γιατί ό πεζός έχει δικαίωμα να κάνει ότι του την καρφωσει? Τότε ποιός ο λόγος των οχημάτων κύριε?
μήπως τα λεγόμενά σας ξεκινούν από το εγωιστικό σας είναι, λόγω των αδυναμιών σας σε σχέση με την οδήγηση? Μήπως ο φόβος σας για τα οχήματα σας κάνει να υποστιρίζετε με τόσο πάθος πως ένας οδηγός μπορεί να αποφύγει κάθε ατύχημα? Κύριε συμφωρουμήτη, ζούμε στο 2008, σε μια εποχή που το κάθε χωριουδάκι έχει αυτοκίνητο! Που και η τελευταία εν ζωή γενιά μεγάλωσε με αυτά! Δεν υπάρχει άνθρωπος πλέον (στον ελλαδικό χώρο) που να μην γνωρίζει τι είναι όχημα!
Και κύριε συμφωρουμήτη, το μόνο ελεγχόμενο σε κίνηση και αντίδραση είναι ο πεζός και όχι το όχημα! Το όχημα αν χαθεί ο έλεγχος είναι άγνωστο το τι θα συμβεί! Μα ο πεζός αν δεν βγει στο δρόμο όπως να ΄ναι τότε σίγουρα δεν θα συμβει τίποτα!!!
![]()
Κύριε συμφωρουμήτη, συγνώμη κιόλας αλλά όταν σε μια κατάσταση έχουμε κάτι που μπορούμε να ελέγξουμε και κάτι που δεν μπορούμε, τότε είναι λογικό να βάλουμε κανόνες σε κάτι που μπορούμε να ελέγξουμε! Κι αυτό γιατί αυτό που δεν μπορεί να ελεγχθει σίγουρα δεν μπορεί ν μπει σε κανόνες! Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τι ακριβώς θα γίνει με μια πρώση της μηχανής άρα, βάζουμε ένα όριο ταχύτητας και από κει και πέρα προσπαθούμε να ελέγηουμε αυτό που ελέγχεται! Η νοημοσίνη του πεζού!!!
Αλλά φαίνεται ο εγωισμός του πεζού είναι τόσο μεγάλος που δεν μπορεί να δεχθεί πλέον, κύριε συμφωρουμήτη, πως δεν του ανήκει ο δρόμος, αφού αυτός κατασκευάστικε για τα οχήματα! Δυστυχώς κύριε συμφωρουμήτη στους πεζούς ανήκουν μόνο οι ΠΕΖΟδρομοι και εκεί,ναι έχουν πάντα δίκιο! Γι' αυτό λέγονται ΠΕΖΟδρομοι! Τώρα αν ο εγωισμός του πεζού δεν μπορεί να δεχθεί πως δεν του ανήκουν όλα, τότε συγνώμη κύριε συμφωρουμήτη, αλλά μήπως θα έπρεπε να ξεκαβαλήσουν λίγο το καλάμι, για το ότι η ζωή του πεζού ειναι πιο πάνω από την ζωή οποιουδήποτε άλλου???
![]()
Συμφωνώ με την επιβολή κανόνων. Δεν είπα πουθενά πως δεν πρέπει να υπάρχουν είτε για τους πεζούς είτε για τους οδηγούς. Σχετικά με τη νοημοσύνη του πεζού σε παραπέμπω στο “Χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο πεζός δεν οφείλει να πράττει το ίδιο, αλλά αυτός έχει με το μέρος του δεκάδες πραγματικά άλλοθι, αν δεν το κάνει! Εσύ σαν οδηγός έχεις υποχρέωση να αποδείξεις πως είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις τον κίνδυνο να με τραυματίσεις, εμένα τον πεζό! Γι' αυτό βγάζεις το δίπλωμα! Εγώ σαν πεζός έχω το δικαίωμα να περπατάω εκ προοιμίου, είτε είμαι αγράμματος, είτε είμαι 100 χρονών, είτε κατέβηκα από το χωριό μου, στη ραχούλα του καρακίτσου μετά από 50 χρόνια, είτε είμαι ανάπηρος, τυφλός, κωφάλαλος, καθυστερημένος, βλάκας... Μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά;”
Αλλά φαίνεται ο εγωισμός του πεζού είναι τόσο μεγάλος που δεν μπορεί να δεχθεί πλέον, κύριε συμφωρουμήτη, πως δεν του ανήκει ο δρόμος, αφού αυτός κατασκευάστικε για τα οχήματα!
Σε παραπέμπω στο “Λυπάμαι που δε μπορείς να δεις πόσο ακραία εγωιστικό είναι, να θεωρούμε την οποιαδήποτε λεπτομέρεια μας αναγκάζει, να κάνουμε έκπτωση στην αξία της ζωής των συνανθρώπων μας, για να κάνουμε τη δική μας ζωή κατά ένα “τικ” πιο εύκολη, πιο σημαντική από τη ζωή του κάθε ατυχούς πλάσματος που φέρνει η "μοίρα" μπροστά μας! Ακριβώς για το λόγο πως ο έλεγχος του οχήματος είναι τόσο εύκολο να χαθεί, έως ώτου εξασφαλιστεί πως οι συνέπειες της απώλειάς του δε θα έχουν καμμία συνέπεια στη ζωή κανενός, θα πρέπει οι οδηγοί τους, οι οποίοι εν γνώσει τους λαμβάνουν μεν το ρίσκο να τα οδηγούν και να διακινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να χάσουν τον έλεγχο με τις συνέπειες που περιέγραψες, να απολαμβάνουν τις ευκολίες που τους προσφέρουν δε, να φροντίζουν να διαφυλάττουν ανά πάσα στιγμή τη ζωή όλων όσων βρίσκονται σε ακτίνα που υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσουν πεζό!” και σε ρωτάω: Ποιου ο εγωισμός είναι μεγαλύτερος, κατά την “αντικειμενική” γνώμη σου;
Δυστυχώς κύριε συμφωρουμήτη στους πεζούς ανήκουν μόνο οι ΠΕΖΟδρομοι και εκεί,ναι έχουν πάντα δίκιο! Γι' αυτό λέγονται ΠΕΖΟδρομοι! Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος αν πιστεύεις πως ένας πεζόδρομος, ονομάζεται έτσι για να ορίσει πως μόνο εκεί έχει το δικαίωμα να κινηθεί ο πεζός! Λέγεται πεζόδρομος για να καταστήσει σαφές πως απαγορεύεται “αυστηρώς” (ελπίζω να κατανοείς το εύλογο της χρήσης των εισαγωγικών) η διέλευση του δρόμου από οποιοδήποτε όχημα.
Τώρα αν ο εγωισμός του πεζού δεν μπορεί να δεχθεί πως δεν του ανήκουν όλα, τότε συγνώμη κύριε συμφωρουμήτη, αλλά μήπως θα έπρεπε να ξεκαβαλήσουν λίγο το καλάμι, για το ότι η ζωή του πεζού ειναι πιο πάνω από την ζωή οποιουδήποτε άλλου???
Η ερώτησή σου εδώ είναι αν η ζωή του πεζού είναι ανώτερη από αυτή του οδηγού ή αν είναι ανώτερη από πέντε λεπτά (ίσως ώρες, δε με ενδιαφέρει) που πρέπει να θυσιάσει ο οδηγός προκειμένου να παραμείνουν οι πάντες ασφαλείς και να φτάσουν σίγουρα στον προορισμό τους; Αν ισχύει η εκδοχή της ερώτησης όπως τη θέτω, φυσικά και είναι ανεκτίμητα ανώτερη.
μήπως τα λεγόμενά σας ξεκινούν από το εγωιστικό σας είναι, λόγω των αδυναμιών σας σε σχέση με την οδήγηση? Hitting me where it hurts! My driving skills!Ας πάμε στο παρακάτω..
Μήπως ο φόβος σας για τα οχήματα σας κάνει να υποστιρίζετε με τόσο πάθος πως ένας οδηγός μπορεί να αποφύγει κάθε ατύχημα? Όχι. Το πάθος μου οφείλεται, στο γεγονός πως αυτά που υποστηρίζω, τα πιστεύω πραγματικά! Επιδεικνύω το ίδιο πάθος για οτιδήποτε πιστεύω πραγματκά!
Κύριε συμφωρουμήτη, ζούμε στο 2008, σε μια εποχή που το κάθε χωριουδάκι έχει αυτοκίνητο! Που και η τελευταία εν ζωή γενιά μεγάλωσε με αυτά! Δεν υπάρχει άνθρωπος πλέον (στον ελλαδικό χώρο) που να μην γνωρίζει τι είναι όχημα! Αυτό δε μου λέει τίποτα απολύτως.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
τι μ@λ@κιες διαβαζω θεε μου......
![]()
![]()
![]()
![]()