Σελίδα 4 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 127

Θέμα: Τρία κράτη εναντίον ενός

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Φίλε Στέλιο,

όταν θέτεις τέτοια θέματα προς συζήτηση, όταν ακόμα ζούνε κάποιοι από αυτους που τα έζησαν, ή οι άμεσοι απόγονοί τους, καλά θα ήταν να μπορείς να πεις κάτι παραπάνω απ' αυτό το απαξιωτικό "Α καλά"....

Γιατί κάποιος που εχει απώλειες απο τέτοιες συρράξεις και που δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νευρα του, μπορεί να σου πει πολλά κοσμιτικά επίθετα.
    Πέστα sniper , γιατί εγώ είμαι και λίγο αψής ....
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Φίλε Στέλιο,

όταν θέτεις τέτοια θέματα προς συζήτηση, όταν ακόμα ζούνε κάποιοι από αυτους που τα έζησαν, ή οι άμεσοι απόγονοί τους, καλά θα ήταν να μπορείς να πεις κάτι παραπάνω απ' αυτό το απαξιωτικό "Α καλά"....

Γιατί κάποιος που εχει απώλειες απο τέτοιες συρράξεις και που δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νευρα του, μπορεί να σου πει πολλά κοσμιτικά επίθετα.
    ΑΚΡΙΒΩΣ..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Φίλε Στέλιο,

Κι άλλοι έχουν Νίκο απώλειες... ακόμα αναζητείται ο παπούς μου από τον "συνωστισμό" στην Σμύρνη. Και είχα υπογράψει για το απαράδεκτο για μένα βιβλίο ιστορίας της έκτης δημοτικού και είχα γράψει και εδώ... το "α καλά" δεν πάει στο ότι απαξιώνω τον πόνο ή τις μνήμες του άλλου. Δεν παίζει αυτό και δεν έχω το δικαίωμα να το κάνω.
    Πάει στο ότι έγραψα και τόνισα τις υπερβολές που ακούγονται οι οποίες είναι από ένα σημείο και μετά του ίδιου επιπέδου όπως αυτές που γράφει αυτό το απερίγραπτο site. Δεν έχει σχέση με την ιστοράι την πραγματική. Όταν λοιπόν έρχεται κάποιος και τα γενικεύει και τα κάνει ένα... λυπάμαι αλλά μόνο έτσι μπορώ να απαντήσω.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
    Πέστα sniper , γιατί εγώ είμαι και λίγο αψής ....

Απάντησα... και νομίζω ότι με αυτά που γράφω θα κατανοήσεις πλήρως τι λέω.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    παιδιά δεν είναι αναγκαστικό να φτάνουμε στα άκρα... η υπερβολή και απο την μία και απο την άλλη είναι κάτι που παραμορφώνει εικόνες... απο όποια μεριά της ιστορίας και αν είσαι.
    Είναι δύσκολο συναισθηματικά, το γνωρίζω... μιας ,και εγώ είμαι απο την μεριά των "πονεμένων"... αλλά καλό είναι μερικές φορές η λογική να υπερισχύει της καρδιάς για να έχουμε σαφή γνώση και εικόνα.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Δεν αφήνετε τα κουμπούρια λέω εγω;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider
    Ο ΛΙΑΚΟΥΠΟΥΛΟΣ δεν εχει πει τιποτα για το 2013μ.Χ αρα παλι ππαριες λενε οι Σκοπιανοαλβανοβουλγαροι
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά είμαστε μια όμορφη ατμόσφαιρα...

Και ο kaps , εκ συστήματος θα έλεγα ανοίγει thread και εξαφανίζεται....
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
    Απάντησα... και νομίζω ότι με αυτά που γράφω θα κατανοήσεις πλήρως τι λέω.
    Αν δεν σου είναι κόπος , θα μπορούσες σε παρακαλώ να εξηγήσεις , που και πως γενικεύω?
    Και γιατί θεωρούνται οι αφηγήσεις και οι μνήμες μιας ταλαιπωρημένης από δύο προσφυγιές γριάς, υπερβολές?

Συναισθηματικά φορτισμένες ναι, υπερβολικές δεν το νομίζω, και ας έχει περάσει περίπου μισός αιώνας από τότε. Τα είδε και τα ένοιωσε στο πετσί της ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.
    Πάντα φιλικά και με διάθεση για κατανόηση...

Υ.Γ. Μακριά από εμένα κάθε αλυτρωτισμός και άλλες τινές π@π@ριές .....

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Anty12...

Και οι δικές μου γιαγιάδες, αν τις ακούσεις θα σου πουν ιστορίες να σηκωθεί το πετσί σου... που όμως τις θυμούνται με συναισθηματική φόρτιση και τις "εμπλουτίζουν" κάθε φορά που τις ρωτάς.

Το κεντρικό περιεχόμενο πάντα είναι σαφώς αληθινό (σφαγές Ελληνισμού κτλ.) αλλά ο φόβος και οι εικόνες πανικού, ειδικά σε ηλικιωμένους που οι περισσότεροι ήταν απλοί άνθρωποι, πάντα διογκώνεται και εμπλουτίζεται με συναισθήματα , με τα χρόνια.

Για παράδειγμα , έβλεπαν τον Βενιζέλο και τον Βασιλιά και τους είχαν για ήρωες, όταν σήμερα γνωρίζουμε πως έκαναν οτι ήταν δυνατόν πρώτα για την καρέκλα τους και μετά για το Έθνος-χώρα.

Οπότε... ξαναλέω... το πιο δύσκολο είναι να βγείς έξω απο τον κύκλο και να παρατηρήσεις. Εντός αυτού, ναι μεν νιώθεις την αδικία, αλλά αυτό το συναίσθημα πολλαπλασιάζει τις εντυπώσεις.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
    Αν δεν σου είναι κόπος , θα μπορούσες σε παρακαλώ να εξηγήσεις , που και πως γενικεύω?
    Και γιατί θεωρούνται οι αφηγήσεις και οι μνήμες μιας ταλαιπωρημένης από δύο προσφυγιές γριάς, υπερβολές?

Συναισθηματικά φορτισμένες ναι, υπερβολικές δεν το νομίζω, και ας έχει περάσει περίπου μισός αιώνας από τότε. Τα είδε και τα ένοιωσε στο πετσί της ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.
    Πάντα φιλικά και με διάθεση για κατανόηση...

Υ.Γ. Μακριά από εμένα κάθε αλυτρωτισμός και άλλες τινές π@π@ριές .....

Μα... από την αρχή βρε γενικεύεις. Είναι δυνατόν να μπερδεύεις την σφαγή των ελλήνων στην Σμύρνη και τους Βούλγαρους κομιτατζήδες και φονιάδες με αυτό που λέω; Με τη διαστρέβλωση της ιστορίας από μία ιστοσελίδα επιπέδου... Λιακόπουλου; Αυτό χαρακτήρισα γενίκευση! Και είναι. Και μάλιστα είναι και ΑΔΙΚΟ για την ιστορία μας και για τον πόνο της γιαγιάς σου. Αυτά δεν είναι θέματα ρε συ για να τα μπερδεύουμε με γελειότητες αυτού του στιλ που προανέφερα και καυτηρίασα.
    Όσο για τις υπερβολές που λες ισχύει το ίδιο πράγμα. Δεν χαρακτήρισα υπερβολές ευθύς εξαρχής τις αναμνήσεις κανενός. Είπα υπερβολές αυτά που ακούγονται από κάποιους Έλληνες και που σχετίζονται στο επίπεδο με αυτά που γράφει το site. Ποιος σαφής δεν μπορώ να γίνω. Εκτός αν συμφωνείς με Λιακόπουλο, Πλεύρη και σία οπότε πρέπει να μεταφέρουμε αλλού σε άλλο σημείο εννοώ τη διαφωνία μας.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Anty12...

Και οι δικές μου γιαγιάδες, αν τις ακούσεις θα σου πουν ιστορίες να σηκωθεί το πετσί σου... που όμως τις θυμούνται με συναισθηματική φόρτιση και τις "εμπλουτίζουν" κάθε φορά που τις ρωτάς.

Το κεντρικό περιεχόμενο πάντα είναι σαφώς αληθινό (σφαγές Ελληνισμού κτλ.) αλλά ο φόβος και οι εικόνες πανικού, ειδικά σε ηλικιωμένους που οι περισσότεροι ήταν απλοί άνθρωποι, πάντα διογκώνεται και εμπλουτίζεται με συναισθήματα , με τα χρόνια.

Για παράδειγμα , έβλεπαν τον Βενιζέλο και τον Βασιλιά και τους είχαν για ήρωες, όταν σήμερα γνωρίζουμε πως έκαναν οτι ήταν δυνατόν πρώτα για την καρέκλα τους και μετά για το Έθνος-χώρα.

Οπότε... ξαναλέω... το πιο δύσκολο είναι να βγείς έξω απο τον κύκλο και να παρατηρήσεις. Εντός αυτού, ναι μεν νιώθεις την αδικία, αλλά αυτό το συναίσθημα πολλαπλασιάζει τις εντυπώσεις.

Gandalf

Gandalf….

Έχεις απόλυτο δίκαιο και δεν έχω παρά να συμφωνήσω μαζί σου.
    Ο πόλεμος και η ιστορία έχουν την δική τους δυναμική , και εγώ δεν είμαι ούτε ιστορικός ούτε πατριδόπληκτος.
    Καλό θα ήταν αυτοί που κατέχουν τα πράγματα , να απαντούν με επιχειρήματα , και όχι με λοξά απαξίωτικα βλέμματα.
    Επαναλαμβάνω: Αυτοί που κατέχουν....

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Anty12...

Gandalf
    Ε καλά... μόλις τώρα δεν λέγαμε για γενικότητες-απολυτότητες;;; Δεν νομίζω πως ότι έκαναν το έκαναν ρε μάγε ΜΟΝΟ για την καρέκλα τους και μετά για τη χώρα.
    Η Ελλάδα των 2 ηπείρων και των 5 θαλασσών (καλά δεν το λέω) δεν ήταν για την καρέκλα του Βενιζέλου ρε συ. Μπορείς να την πεις... επεκτατική πολιτική μεγαλοϊδεατισμό ακόμα και ιμπεριαλισμό αν θες... αλλά δεν ήταν μόνο για την καρέκλα.
    Πιστεύω πως το ίδιο ισχύεο και για τον Κωνσταντίνο τότε. Απλώς μπαίναν κι άλλοι παράγοντες στη μέση οι οποίοι δεν είναι του παρόντος...

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Για την περίοδο 1897 μέχρι και το 22 έχω 3 (μεγάλες) βιβλιοθήκες βιβλία..... (κυριολεκτικά)

Οι πηγές τους είναι από όλες τις πλευρές....

Και άκρη δεν εχω βγάλει ακόμα...

Για να δούμε τι έχουμε να πούμε εδώ μέσα.....
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
    Μα... από την αρχή βρε γενικεύεις. Είναι δυνατόν να μπερδεύεις την σφαγή των ελλήνων στην Σμύρνη και τους Βούλγαρους κομιτατζήδες και φονιάδες με αυτό που λέω; Με τη διαστρέβλωση της ιστορίας από μία ιστοσελίδα επιπέδου... Λιακόπουλου; Αυτό χαρακτήρισα γενίκευση! Και είναι. Και μάλιστα είναι και ΑΔΙΚΟ για την ιστορία μας και για τον πόνο της γιαγιάς σου. Αυτά δεν είναι θέματα ρε συ για να τα μπερδεύουμε με γελειότητες αυτού του στιλ που προανέφερα και καυτηρίασα.
    Όσο για τις υπερβολές που λες ισχύει το ίδιο πράγμα. Δεν χαρακτήρισα υπερβολές ευθύς εξαρχής τις αναμνήσεις κανενός. Είπα υπερβολές αυτά που ακούγονται από κάποιους Έλληνες και που σχετίζονται στο επίπεδο με αυτά που γράφει το site. Ποιος σαφής δεν μπορώ να γίνω. Εκτός αν συμφωνείς με Λιακόπουλο, Πλεύρη και σία οπότε πρέπει να μεταφέρουμε αλλού σε άλλο σημείο εννοώ τη διαφωνία μας.
    1.Τα δύο ιστορικά γεγονότα χωρίζονται από δύο δεκαετίες , δεν τα συγχέω.

2.Ιστιοσελίδες τέτοιου περιεχομένου είτε .gr είτε .tr, είτε οτιδήποτε , με αφήνουν αδιάφορο.

3.Με τον Λιακόπουλο γελάω...δηλώνει φυσικός , και δεν μπορεί να ξεχωρίσει το φαινόμενο Vortex (στα αεροπλάνα που μας ψεκάζουν αναφέρομαι)..

Σελίδα 4 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Το ημερολόγιο ενός Ινδιάνου
    από petridist στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 23/10/2008, 18:34
  2. Ενός κακού, τρία έπονται!
    από Χωμάτινος στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 30/05/2006, 15:12