Σελίδα 7 από 9 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 127

Θέμα: Τρία κράτη εναντίον ενός

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Χαλαρά....!!!

(Νόμισα ότι μέσα στο site που έβαλες είχε κάποιες αναλήθειες επί ιστορικών γεγονότων.... παρεξήγησα; )

Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο;;; Τι σχέση έχει η αναλήθεια κάποιων πραγμάτων στο εν λόγω site με το αν ο Βενιζέλος ήταν εθνάρχης ή προδότης και πολύ περισσότερο με το εάν εσύ θα ρώταγες αυτό το πράγμα τον καθηγητή πανεπιστημίου! Δηλαδή για να κατανοήσω εσύ σε μία σύζήτηση ιστορικού επιπέδου με τις γνώσεις που έχεις και τα βιβλία που έχεις διαβάσει θα ρώταγες τον Χ καθηγητή ξέρετε κ. καθηγητά ο Βενιζέλος ήταν εθνάρχης ή προδότης; Εσύ δηλαδή ρε Νίκε την βρίσκεις ιστορικού επιπέδου αυτήν την ερώτηση;;;

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Θα σου κάνω 1-2 ερωτήσεις να δούμε τι πιστεύεις....

1. Οι βούλγαροι κομμιτατζήδες (από το κομμιτάτ - επιτροπή αγώνα αν θες) κατέσφαξαν τον ντόπιο (Ελληνικό και Τουρκικό) πληθυσμό στην Μακεδονία;

2. Οι Βούλγαροι, ήταν συμμαχοι των Ναζί στον 2οΠΠ με σαφή κυριαρχία στην Ανατ. Μακεδονία και Θράκη απο το 41-44;

3. Οι Τούρκοι είναι σύμμαχοι με τους Βούλγαρους;

4. Οι Μουσουλμάνοι, πρώην Τουρκοι υπήκοοι, μετεγκαταστάθηκαν στα σύνορα μας (τυχαία κοντά στους Πομάκους);

5. Υπάρχει η ιδέα του μουσουλμανικού τόξου; Κι αν ναι από ποιες χώρες ή μέρη χωρών αποτελείται;

Αυτά για αρχή και βλέπουμε πιο κάτω....
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Θα σου κάνω 1-2 ερωτήσεις να δούμε τι πιστεύεις....

1. Οι βούλγαροι κομμιτατζήδες (από το κομμιτάτ - επιτροπή αγώνα αν θες) κατέσφαξαν τον ντόπιο (Ελληνικό και Τουρκικό) πληθυσμό στην Μακεδονία;

2. Οι Βούλγαροι, ήταν συμμαχοι των Ναζί στον 2οΠΠ με σαφή κυριαρχία στην Ανατ. Μακεδονία και Θράκη απο το 41-44;

3. Οι Τούρκοι είναι σύμμαχοι με τους Βούλγαρους;

4. Οι Μουσουλμάνοι, πρώην Τουρκοι υπήκοοι, μετεγκαταστάθηκαν στα σύνορα μας (τυχαία κοντά στους Πομάκους);

5. Υπάρχει η ιδέα του μουσουλμανικού τόξου; Κι αν ναι από ποιες χώρες ή μέρη χωρών αποτελείται;

Αυτά για αρχή και βλέπουμε πιο κάτω....

1). Αν δεν κάνω λάθος οι κομμιτατζήδες ήταν ένοπλα σώματα παραστρατιωτικά Βούλγαροι τα οποία επέδραμαν στην περιοχή της μακεδονίας. Νομίζω αρχές της δεκαετίας του 1900 αν και η προσπάθεια των Βουλγάρων για την προσάρτηση της περιοχής ξεκινά νωρίτερα. ΝΑΙ σαφώς και κατέσφαξαν τον ελληνικό πληθυσμό και ξεκλήρισαν ολόκληρα χωριά. Για τον τουρκικό πληθυσμό ΔΕΝ το γνωρίζω.

2). Ναι η Βουλγαρία τάχθηκε με το μέρος των ΝΑΖΙ γνωστότατο αυτό και μάλιστα εγκατέστησε στρατεύματά τςη στην περιοχή της Μακεδονίας.Εξού και η μεγάλη σφαγή του Δοξάτου στην οποία πήραν μέρος οι χασάπησές τους.

3). Δεν αντιλαμβάνομαι την ερώτηση σου. Τι γενικά αν είναι σύμμαχοι;;;;;

4). Δεν γνωρίζω αν μετεγκατάστηθαν όπως λες τυχαία. Δεν το ξέρω.

5). Το μουσουλμανικό τόξο για μένα είναι απάτη! Για μένα το ξαναλέω. Πρόκειται για ένα φόβητρο το οποίο το χρησιμοποιήσαμε κατά κόρον τη δεκαετία του 90 για να δηλώσουμε για άλλη μια φορά κυκλωμένοι από εχθρούς. Το χρησιμοποίησαν αναλόγως και οι Σέρβοι επίσης ορθόδοξοι αλλά και άλλοι σε αντιμουσουλμανικές εξάρσεις. Αν δεν κάνω λάθος περιλαμβάνει μία σειρά από ΄κράτη όπως το ΜΑρόκο το Πακιστάν την Παλαιστίνη και άλλα.

Αυτά ξέρω αυτά λέω. εντάξει δάσκαλε;

Δάσκαλε... έχω να πάω στο Ciao κι ακόμα είμαι στη δουλειά. Μπορώ να φύγω ή θα με ρωτήστε κι άλλα;;;

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
    1). Αν δεν κάνω λάθος οι κομμιτατζήδες ήταν ένοπλα σώματα παραστρατιωτικά Βούλγαροι τα οποία επέδραμαν στην περιοχή της μακεδονίας. Νομίζω αρχές της δεκαετίας του 1900 αν και η προσπάθεια των Βουλγάρων για την προσάρτηση της περιοχής ξεκινά νωρίτερα. ΝΑΙ σαφώς και κατέσφαξαν τον ελληνικό πληθυσμό και ξεκλήρισαν ολόκληρα χωριά. Για τον τουρκικό πληθυσμό ΔΕΝ το γνωρίζω.

Τα κομιτάτα ήταν παρόντα στην κατοχή της Θράκης από τους Βουλγάρους το 41-44 , και ανέλαβαν δράση αμέσως μόλις οι Γερμανική ταξιαρχία που κατέλαβε την περιοχή , εγκαταστάθηκε στον Έβρο, αφήνοντας την περιοχή στο έλεος τους και στο έλεος του τακτικού Βουλγαρικού στρατού, της συμμάχου τότε προς τον άξονα χώρας.

Βοηθούσαν Βούλγαρους εποίκους να εγκατασταθούν στην περιοχή, τρομοκρατώντας τον ντόπιο πληθυσμό, και προβαίνοντας σε φρικαλεότητες , ώστε να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν ξανά (μιας και οι περισσότεροι ήταν πρόσφυγες από την Ανατ. Ρωμυλία και την Ανατ. Θράκη) για δεύτερη φορά.
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
    Τα κομιτάτα ήταν παρόντα στην κατοχή της Θράκης από τους Βουλγάρους το 41-44 , και ανέλαβαν δράση αμέσως μόλις οι Γερμανική ταξιαρχία που κατέλαβε την περιοχή , εγκαταστάθηκε στον Έβρο, αφήνοντας την περιοχή στο έλεος τους και στο έλεος του τακτικού Βουλγαρικού στρατού, της συμμάχου τότε προς τον άξονα χώρας.

Βοηθούσαν Βούλγαρους εποίκους να εγκατασταθούν στην περιοχή, τρομοκρατώντας τον ντόπιο πληθυσμό, και προβαίνοντας σε φρικαλεότητες , ώστε να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν ξανά (μιας και οι περισσότεροι ήταν πρόσφυγες από την Ανατ. Ρωμυλία και την Ανατ. Θράκη) για δεύτερη φορά.

Δηλαδή πριν το 40 δεν επέδραμαν οι κομιτατζήδες;;;;;; Ο Παύλος Μελάς πριν το 40 δεν ήταν ρε φίλε; Τι πολεμούσε τότε; Τι λέω... ρε συ από το 1900 δρούσαν είμαι βέβαιος! Αφού ο μακεδονικός αγώνας ξεκίνησε τέλη του 1890 αρχές του 1900.

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Αφού ο μακεδονικός αγώνας ξεκίνησε τέλη του 1890 αρχές του 1900.
    Στελιο, 1904-1908 ειναι ο ''Μακεδονικος''..
    Παυλος Μελας με πρωτοπαλλικαρα τους εξης:
    Γεωργιο Κατεχακη, Γεωργιο Τσοντο, Νικηφορο...και πληθος Αλλων Γνωστων κ Αγνωστων...

δύο ημισφαιρίων Το avatar του/της ΙΠΠΕΑΣ
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Δεν έχεις άδικο για το τι θεωρούσαν οι Αθηναίοι (οχι οι Έλληνες) τους Μακεδόνες. Ειδικά μετά την κατάκτηση τους απο τους Σπαρτιάτες , που αν θυμάμαι καλά είχαν συμμαχήσει με τους Μακεδόνες.
    Φυσικό είναι να χαρακτηριστούν βάρβαροι , όπως και οι Σπαρτιάτες....
    Και για να τελειώνουμε με το θέμα. Η πρώτη υποτυπώδης υπόσταση έθνους Ελληνικού με ίδια γλώσσα και εξουσία , ήταν υπό την ηγεμονία του Αλέξανδρου.
    +1
    Επίσης να μην ξεχνούμε τον μεταγενέστερο γεωγράφο και ιστορικό Στράβων που γεννήθηκε το 63 π.Χ. και ανεφέρει στο συγγραφικό του έργο το "Εστίν ουν Ελλάς και η Μακεδονία".

Ακόμα όμως και χωρίς τις δεκάδες ιστορικές αποδείξεις που αποδεικνύουν ότι Μακεδονία και Ελλάς είναι έννοιες που επικαλύπτει η μία την άλλη, μόνο και μόνο τα ονόματα και η παιδεία των ηγετών των Μακεδόνων δείχνουν τι ήταν και που άνηκαν. Το γεγονός επίσης ότι ελληνικές πόλεις, ελληνικός πολιτισμός, ελληνική γραφή, ελληνικά μνημεία βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την ανατολή ως προς την κυρίως Ελλάδα, αποδεικνύει τι συνείδηση(ελληνική) είχαν αυτοί που διέδωσαν τα προηγούμενα(δηλαδή οι Μακεδόνες ώς ελληνική φυλή).
    Είναι σαν να προσπαθούνε να μας πείσουν ότι μεταγενέστερα οι αποικίες σε όλο το κόσμο που χρησιμοποιούσαν την αγγλική γλώσσα, στην πραγματικότητα δεν ιδρύθηκαν-αναπτύχθηκαν από τους Άγγλους αλλά από ένα άλλο έθνος το οποίο απλά χρησιμοποίησε τυχαία την αγγλική αντί για την δική του υποβαθμίζοντας ουσιαστικά την ίδια του την υπόσταση !!! .
    Όπως και να έχει καλά ξεμπερδέματα ... αν και δεν το νομίζω με τις πλάτες που έχουν εντός και εκτός Ελλάδας-Ε.Ε.

Τέλος θα συμφωνήσω απόλυτα με την διαπίστωση ότι επιτυγχάνεται το ιδεολόγημα Κίσινγκερ. Επίσης θα συμφωνήσω ότι η Διχόνοια με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο - όντας μεταμφιεσμένη ως κάποιο σύγχρονο πολιτικοκοινωνικό φαινόμενο - δεν λέει να αφήσει ποτέ αυτό το τόπο.
    Πάντα όρθιοι

ρε οι παλιο σερβιετες με εκαναν και βουλγαρο που να τους μαμηθει το ταλιρο.....κολω φαντασμενοι δειτε τι λεει για τον αγιο ιλαριωνα και το μοναστηρι το υποτιθεμενο στην Αριδαια πελλας ενω δεν υπαρχει κανενα τετοιο μοναστηρι στην περιοχη δειτε το παρακατω λινκ

http://www.bulgarmak.org/hilarion.htm

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kalamaria
    τελικα ρε παιδια υπαρχει κατι Ελληνικο?
    ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Δηλαδή πριν το 40 δεν επέδραμαν οι κομιτατζήδες;;;;;; Ο Παύλος Μελάς πριν το 40 δεν ήταν ρε φίλε; Τι πολεμούσε τότε; Τι λέω... ρε συ από το 1900 δρούσαν είμαι βέβαιος! Αφού ο μακεδονικός αγώνας ξεκίνησε τέλη του 1890 αρχές του 1900.
    Mea culpa....!!!!!

Τα κομιτάτα ήταν παρόντα KAI στην κατοχή της Θράκης από τους Βουλγάρους το 41-44 , και ανέλαβαν ΞΑΝΑ δράση ......
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Mea culpa....!!!!!

Τα κομιτάτα ήταν παρόντα KAI στην κατοχή της Θράκης από τους Βουλγάρους το 41-44 , και ανέλαβαν ΞΑΝΑ δράση ......

κανένα ζήτημα! Ευχαριστώ που το διευκρίνισες γιατί σκεύτηκα πως ήμουν λάθος.
    Trap ευχαριστώ για τη διόρθωση στις χρονολογίες. :bye:

Να μάθαινα πως μπαίνουν και όλα τα ρημάδια τα emoticon...

Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό.Να δούμε άραγε τώρα με τα Σκόπια τι θα γίνει που έχουν την εμμονή του ονόματος και τους στηρίζει και η Αμερική . Βέβαια εμείς μπορεί να λέμε πως όλα αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές όμως έλα πουη Ιστορία κύκλους κάνει και πάντα θα υπάρχουν φανατισμοί , ακρότητες που δημιουργούν σπινθήρες . Και εμένα δε μου λέει και τίποτα που τώρα υπάρχει Ε.Ε και δήθεν εγγυημένα σύνορα . Σιγά μη του κάιγεται καρφάκι του Δανού αν η Ελλάδα έχει πρόβλημα ονομασίας με τα Σκόπια .

δύο ημισφαιρίων Το avatar του/της ΙΠΠΕΑΣ
    3.Με τον Λιακόπουλο γελάω...δηλώνει φυσικός , και δεν μπορεί να ξεχωρίσει το φαινόμενο Vortex (στα αεροπλάνα που μας ψεκάζουν αναφέρομαι)..
    Επειδή εγώ το έχω απορία καθώς μπήκα σε σκέψεις με αυτό που αναφέρει και με αυτά που βλέπω καθημερινά στον ουρανό(λόγω τοποθεσίας του γραφείου και των αναγκών της εργασίας μου), μπορείς σε παρακαλώ να μου το εξηγήσεις με 2-3 προτάσεις. Απλά πράγματα θέλω γιατί δυστυχώς γνωρίζω την φυσική που κάναμε στο σχολείο.

Θα ήθελα αν ήταν δυνατόν να επικεντρωθείς στην αιτία που ενώ κάποιες φορές φαίνεται ότι η ουρά διαλύεται μετά από 1-2 λεπτά, κάποιες άλλες φορές μένει στον ουρανό για ώρες και απλώνεται !!! (Αυτό ειδικά το σημείο δεν μπορώ να το καταλάβω. Σχετίζεται με την θερμοκρασία ή με το υψόμετρο ; )
    Επίσης να αναφέρω ότι από έρευνα που έκαναν συνεργάτες του Χαρδαβέλα, κάποιες πτήσεις από αυτές που παρατηρήθηκαν πάνω από συγκεκριμένες περιοχές δεν επιβεβαιώθηκαν από την ΕΜΥ. Δεν ήταν δηλαδή μετεωρολογικά αεροσκάφη που έκαναν κάποιου είδους εκπομπή ουσιών για να προβλέψουν το καιρό.

Αν θες στείλε το σε pm γιατί εδώ θα μας κράξουν.

Πάντα όρθιοι

Σελίδα 7 από 9 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Το ημερολόγιο ενός Ινδιάνου
    από petridist στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 23/10/2008, 18:34
  2. Ενός κακού, τρία έπονται!
    από Χωμάτινος στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 30/05/2006, 15:12
  3. Απαντήσεις: 11