Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 42 από 42

Θέμα: Θα μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μα τον Τουτατή!

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Οι στρατιωτικοί δορυφόροι απο την άλλη ίσως να θέλουν να μη βασίζονται στην ηλιακή ενέργεια οπότε μπορεί να έχουν γεννητριες ισοτόπων.

Ισως γιατί να θέλουν μερικοί να μπορούν να γίνουν και γεωστατικοί, να αλλάζουν τροχιές, να μπορούν να σκοπεύσουν τις κάμερες ή τα λέιζερ όταν είναι στην σκοτεινή πλευρά της Γης.....
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

...ο θεατής μου !!! Το avatar του/της AVATOS
    όχι...

όπως δε χρειαζόμαστε τους δεκάδες δορυφόρους που μας στέλνουν σήμα στο gps και στα δορυφορικά πιάτα, δε χρειαζόμαστε τα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος (πετρελαιου, άνθρακα, ουρανίου), δε χρειαζόμαστε βενζινο/πετρελαιοκινητήρες, δε χρειαζόμαστε κινητα τηλέφωνα....

όπως δε χρειαζόμαστε και το 1-2 πακέτα τσιγάρα που καπνίζουμε αλλά κατα τα άλλα μας πειραξε ο καρκινος εξ' ουρανου

Δε βγαίνει άκρη

...οπως επισεις κ αυτο το forum,μια κ βασιζεται σε ολα τα παραπανω!!!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    ...που να στα λέω κύριε πρόεδρε!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
    Οι "μπαταριες" αυτες λεγονται και RTG (radioisotope thermoelectric generators) και χρησιμοποιουνται σε διαστημικες συσκευες ως πηγες ενεργειας, με τελευταιο επιβεβαιωμενο οχημα που φερει τετοιες μπαταριες το Cassini, με 33 κιλα πλουτωνιου-238.
    http://seds.org/archive/spaceviews/cassini/rtg.html
    Κι εγώ για γεννήτριες ισοτόπων μιλαγα

Αρχικά δημιουργήθηκε από Druuna
    Ωραιες εποχες!!!!!!!Ξεχασες τα Σαντέ κασσετινα που καπνιζε ο παππους μου.....Και αυτο με το τσιπουρο, μεγαλη ανακριβεια....Κρασακι πινανε οι περισσοτεροι ντοπιο βέρτζαμο, αντε και κανα ουζακι....Κατα τα αλλα σε διπλα χωριο ημανε κι εγω....μεγαλος τζερτζελες......Ωραια ητανε.....
    σπαμ, αλλά

Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
    Ισως γιατί να θέλουν μερικοί να μπορούν να γίνουν και γεωστατικοί, να αλλάζουν τροχιές, να μπορούν να σκοπεύσουν τις κάμερες ή τα λέιζερ όταν είναι στην σκοτεινή πλευρά της Γης.....
    και μια πουταναφεραμε

Γεωστατική τροχία είναι ΜΟΝΟ πάνω απο τον ισημερινό

Κοινώς όταν ακούτε οτι οι αμερικάνοι έχουν "παρκαρει" κατασκοπευτικούς δορυφόρους πάνω απο πχ τη Σερβία μπορείτε να γελάτε άφοβα :rotflmao:
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Ασχετο μελος Το avatar του/της Druuna
    Αφου ζουμε κι αναπτυσσομαστε σ΄εναν πολιτισμο "παραφυση¨", κι αυτη τη στιγμη καθομαστε και γραφουμε σε κομπιουτερ και δεν στελνουμε μηνυματα με φωτιες και ταμ-ταμ, ενω αν συνεχιζαμε να ειμαστε μεσα στην φυση δεν θα τα χρειαζομαστε ολα αυτα....
    Αρα την τεχνολογικη προοδο σημαινει πως θα την καταπιουμε μαζι με το κουκουτσι....Θελουμε δεν θελουμε....Ας φαμε λοιπον και τον κατασκοπευτικο αμερικανικο δορυφορο (με ολα τα παρελκομενα του, που ενας θεος μονο ξερει ποια στ αληθεια ειναι) στο δοξα πατρι, κι οτι αλλο προκυψει μελλοντικα.....

victi vincimus.....

Το δεντρο για να φτανει μεχρι τον ουρανο πρεπει να εχει ριζες στην κολαση........

Nietzsche

Δεν παμε καλα.. Το avatar του/της Daemon
    Καλά...

Ζούμε στην Αθήνα, μιλάμε στα κινητά, αναπνέουμε αρωματικούς υδρογονάνθρακες απο τους διαλυμένους καταλύτες των αυτοκινήτων και τις ανοιχτές εξατμίσεις των μοτο και μας πειραξαν τα 4 κιλα πλουτώνιο...

...
    Λιγο ειναι δηλαδη τα 4 κιλα πλουτωνιο? Να βαλουμε καννα κιλο η δυο ακομα και ειναι ικανα να σβησουν την Αθηνα απ'το χαρτη..
    Αν και δεν εχω ακουσει ποτε για πυρηνικους δορυφορους.. Δεν νομιζω να συρικνωσανε εναν αντιδραστηρα τοσο πολυ να χωραει μεσα σε ενα κονσερβοκουτι δορυφωρο..

Οσω για μπαταριες πλουτωνιου.. Λετε να βγουνε και στην αγορα? Ακουγετε ενδιαφερων.. Πουλανε και τον αντιδραστηρα ξεχωριστα η θα ειναι μεσα στην τιμη?

* χμμ.. μαλλον εχω μεινει πισω.. :wacko: *
    "Διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπίσω με την ζωή μου το δικαίωμά σου να τα λες και με την ζωή σου το δικαίωμα μου να μην σε ακούω"
    "Δημοκρατια ειναι 4 λυκοι και 1 προβατο να ψηφιζουν για φαγητο"

Αρχικά δημιουργήθηκε από Daemon
    Λιγο ειναι δηλαδη τα 4 κιλα πλουτωνιο? Να βαλουμε καννα κιλο η δυο ακομα και ειναι ικανα να σβησουν την Αθηνα απ'το χαρτη..
    Αν και δεν εχω ακουσει ποτε για πυρηνικους δορυφορους.. Δεν νομιζω να συρικνωσανε εναν αντιδραστηρα τοσο πολυ να χωραει μεσα σε ενα κονσερβοκουτι δορυφωρο..

Οσω για μπαταριες πλουτωνιου.. Λετε να βγουνε και στην αγορα? Ακουγετε ενδιαφερων.. Πουλανε και τον αντιδραστηρα ξεχωριστα η θα ειναι μεσα στην τιμη?

* χμμ.. μαλλον εχω μεινει πισω.. :wacko: *
    Aντρεα, αντι να ειρωνευεσαι μπορεις απλα να διαβασεις λιγο τις παραπομπες παραπανω.
    Νίκος
    Open Horizons

Μα και τα 2 Voyager (τεχνολογιάς δεκαετίας του '70) έχουν πάνω μίνι πυρ. αντιδραστήρες. Δεν είναι κάτι νέο. Χωράει άνετα σε δορυφόρο (δυστυχώς για μας)
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Aντρεα, αντι να ειρωνευεσαι μπορεις απλα να διαβασεις λιγο τις παραπομπες παραπανω.
    χαλάρωσε ρε παπαρα, πολύ τσαντίλας είσαι τελευταία
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Για να μην το ξαναλέμε

Γεννητριες ισοτόπων (στην ουσία μικροί αντιδραστήρες σχάσης) υπάρχουν σε πολλές διαστημοσυσκευές (πχ Cassini, το συγχωρεμένο Galileo ), όπως επίσης και στα Voyager (ή V-Ger για όσους θυμούνται )

Επίσης έχουν προταθεί σκάφη με κινητηρες ιόντων που να δουλεύουν εξ' αρχής (να μη γίνεται εκτόξευση με συμβατικο πυραυλικό φορέα) αλλά κατι τέτοιο σκονταφτει στην - ακόμα - φοβία του κόσμου για την πυρηνική ενέργεια

την ίδια ώρα που ο ίδιος κοσμος γ@μάει τον πλανήτη καιγοντας πετρέλαιο
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Δεν παμε καλα.. Το avatar του/της Daemon
    Καλα ντε.. μη βαρας..
    "Διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπίσω με την ζωή μου το δικαίωμά σου να τα λες και με την ζωή σου το δικαίωμα μου να μην σε ακούω"
    "Δημοκρατια ειναι 4 λυκοι και 1 προβατο να ψηφιζουν για φαγητο"

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Daemon
    Δεν νομιζω να συρικνωσανε εναν αντιδραστηρα τοσο πολυ να χωραει μεσα σε ενα κονσερβοκουτι δορυφωρο..

SNAP-27 APOLLO RADIOISOTOPE THERMOELECTRIC GENERATOR AND FUEL CASK

The SNAP-27 radioisotope thermoelectric generator is one of several atomic-powered electric generators developed jointly by the National Aeronautics and Space Administration and the Atomic Energy Commission. (SNAP stands for Systems Nuclear Auxiliary Power.) It is fueled by plutonium-238. The fuel capsule, containing 3.8 kilograms (8.36 pounds) of fuel, was carried to the Moon in a separate Fuel Cask attached to the side of the Lunar Module. The fuel cask provided thermal insulation and added structural support to the fuel capsule. On the Moon, the Lunar Module pilot removed the fuel capsule from the cask and inserted it in the RTG.

The SNAP-27 Radioisotope Thermoelectric Generator (RTG) converted the heat energy from radioactive decay to electrical energy. Five such RTGs provided electric power for the Apollo Lunar Surface Experiment Packages (ALSEP) left on the Moon by Apollos 12, 14, 15, 16 and 17. These stations transmitted information about moonquakes and meteor impacts, lunar magnetic and gravitational fields, the Moon's internal temperature, and the Moon's atmosphere for several years after the missions. After ten years, a SNAP-27 still produces more than 90% of its initial output of 70 Watts.

Πηγή http://www.nasm.si.edu/

Και όλα αυτά το 1970
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Να καταργηθει η οπισθεν ! Το avatar του/της tifoefs
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Ερώτηση αδαούς, έτσι; Τα ραδιενεργά υλικά (πλουτώνιο, ουράνιο και τα σια) σε βεβιασμένη επαφή με την ατμόσφαιρα με υπερυψηλές ταχύτητες (επανέισοδος στην ατμόσφαιρα κάθετα ή υπό γωνία), τι απογίνονται; Πόσο πλήρης είναι η καύση τους και τι κατάλοιπα παραμένουν (ενδεχομένως) και τα λουζόμαστε οι γήινοι;
    Τι γκρινιαζεις εσυ εε ;;

και παψε να με πατας τ' αυτι !!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Αν του έφερνα το λουκέτο στο κεφάλι θα έφταιγα;
    από bonepeeler στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 06/10/2005, 14:43
  2. Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 05/07/2005, 17:51
  3. Νεος στο club μα οχι στο χορο