Καλησπέρα σε ολους.
Θέλω να καταθέσω 2 προβλήματα που θεωρώ οτι αξίζει να λυθούν στο φόρουμ για να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή όλων.
1) Υποθέτω ότι το σύστημα σε πετάει έξω κάθε τόσο,έτσι, που αν βάλεις τον κωδικό σου και το username και δείς για παράδειγμα τα πμ κλπ, σε 10 λεπτά που θα θέλεις να ανοίξεις μια συζήτηση η να συμμετέχεις σε μια ήδη υπάρχουσα πρέπει να ξαναδώσεις στοιχεία για να εισέλθεις στο σύστημα.
Εάν γίνεται κάπως να διορθωθεί αυτό το πράγμα θα είναι βολικό για όλους μας (φαντάζομαι το αντιμετωπίζουν και άλλοι αυτό το θέμα) και θα κερδίζουμε χρόνο και ... υπομονή υποθέτω...
2) Στην "Εύρεση" όταν βάζουμε τις λέξεις που μας ενδιαφέρουν, π.χ. "bmw funduro"![]()
τα αποτελέσματα που μας δίνονται είναι όλες οι συζητήσεις στις οποίες έχει βρεθεί το αντικείμενο της αναζήτησής μας. Αυτό είναι από τη μία καλό και θεμιτό αλλά σε πολλά από αυτά που βρίσκουμε δεν υπάρχει ενδιαφέρον ουσιαστικό με αποτέλεσμα να χάνουμε χρόνο στο ανοίξουμε τις 17 σελίδες μιας συζήτησης να τις σκανάρουμε με το μάτι μέχρι να βρούμε τα κόκκινα γραμματάκια τα οποία όμως δε μας λένε τίποτα ουσιώδες μερικές φορές. Επειδή φαντάζομαι πως η μηχανή αναζήτησης του φόρουμ δεν μπορεί να μυρίσει τα δάχτυλά μας για το τι ακριβώς μας ενδιαφέρει, ίσως είναι εύκολο τα αποτελέσματα της αναζήτησης να μας δίνουν τις συζητήσεις στις οποίες βρέθηκε το αντικείμενο που ψάχνουμε αλλά να ανοίγουν πρώτα τη σελίδα στην οποία βρέθηκαν οι λέξεις. Δηλαδή να μην χάνει κανείς ανούσιο χρόνο "διαβάζοντας" τόσα άσχετα πράγματα με αυτό που πραγματικά ψάχνει.
Επίσης ίσως να βοηθούσε στο παράθυρο αναζήτησης η ύπαρξη μιας λεζάντας με περιεχόμενα όλες τις κατηγορίες του φόρουμ (πχ μοντέλα, ταξιδιωτικά, γενικές κλπ) ώστε να επιλέγεται από τον "εξερευνητή" του φόρουμ η κατηγορία στην οποία υποθέτει πως θα βρεί τις πληροφορίες που χρειάζεται.
Ελπίζω να μην κούρασα με τις παρατηρήσεις μου και να ήμουν σαφής γιατί νιώθω πως μάλλον δεν μπορώ να περιγράψω καλύτερα τα παραπάνω προβλήματα.
Ευχαριστώ
Τις καλημέρες μου από Θεσσαλονίκη που μόλις έβγαλε ήλιο και μας τρόμαξε Τσικνοπεμπτιάτικα...![]()