Παιδιά καλησπέρα!
Καινούριος αναβάτης εδώ και πριν από όλα κοιτάω για κράνος. Μετά από πολύ διάβασμα, κατέληξα σε τρία μοντέλα, Shoei X-Spirit, ARAI RX-7 και Schuberth R1. Αλλά έχω μια απορία.
Μέτρησα το κεφάλι μου και μου βγαίνει ακριβώς ανάμεσα σε 56 και 57cm. Το πρόβλημά μου είναι ότι για τα δύο πρώτα, εκεί ακριβώς αλλάζει το size.
Τα δοκίμασα και τα δύο σε S. Tο μεν shoei στο S (55-56cm) μου είναι πάρα πολύ στενό, κυρίως στα αυτιά. Δυστυχώς το M (57-58cm) δεν το είχε να το δοκιμάσω. Το ARAI μου ήταν ακριβώς το S, χωρίς όμως να είναι πολύ σφιχτό. Το ίδιο και το Schuberth, αλλά ήταν πολύ μεγαλύτερο το κέλυφος και το απέρριψα, αν και με βαριά καρδιά (γιατί ο σχεδιασμός του μου φάνηκε εκπληκτικός). Τι να κάνω?
Προτιμώ το shoei λόγω γραφικών και πιο σύγχρονου σχεδιασμού (λιγότερος θόρυβος, πιο αεροδυναμικό κλπ). Αν καταλήξω εκεί να πάρω το S? Στο μαγαζί μου είπε ότι αφού μπαίνει ίσα ισα και είναι αρκετά σφιχτό, είναι ακριβώς το μεγεθός μου γιατι έτσι κιαλλιώς ανοίγει 2-3mm. Το Μ όμως είναι για μέχρι και 2 πόντους μεγαλύτερο κεφάλι...Αν ανοίξει κιόλας, δεν θα μου πλέει?
Για πέστε pls...