05/03/2008
Θέμα: Ζητείτε Άξιος Αντικαταστάτης CBF600S ABS (επικρατέστερος υποψήφιος για την ώρα CBF1000 ABS; Kάποια άλλη πρόταση; )
Καλημέρα σε όλους και όλες… Μια ήσυχη μέρα στο γραφείο… Συννεφιά έξω, ψιχάλα και δυνατός βορειοδυτικός άνεμος… H ηλιόλουστη Ρόδος κάθε άλλο παρά ηλιόλουστη είναι σήμερα. Σκηνικό που προσωπικά μου ανοίγει την όρεξη για γράψιμο.. Ευκαιρία λοιπόν να στήσω το συγκεκριμένο thread και να κάνω το διάλυμα μου συντροφιά με το Moto.gr… Θα μπω στο θέμα κατευθείαν… Δεν κρύβω πως είναι κάτι που με απασχολεί αρκετά τον τελευταίο καιρό.
Έχω αποφασίσει να δώσω το Cbfάκι μου και να πάρω μια άλλη μηχανή (καινούργια). Το έχω γύρω στα τρία χρόνια και μπορώ να πω μου χάρισε μια πολύ καλή εμπειρία όσον αφορά τις καθημερινές μου μετακινήσεις και βόλτες… Μια μηχανή all-round commuter που προσωπικά με άφησε 100% ικανοποιημένο. Ήταν η πρώτη μου ιδιόκτητη μεγάλη μου μηχανή οπότε αποτέλεσε άριστο σχολείο εκμάθησης.
Όπως πολύ από εσάς είδη υποψιάζεστε ψάχνω για άξιο αντικαταστάτη, μια μηχανή παρόμοιου χαρακτήρα sports-touring-commuter που όμως θα είναι
α)δυνατότερη (Φλερτάρω με χιλιάρια τον τελευτάιο καιρό δεν το κρύβω...The only way is up?)
β)ευκολοδήγητη για καθημερινό commuting, βόλτες
γ) αξιόπιστη και με το ελάχιστο κόστος συντήρησης
δ) Καλοζυγισμένη με χαμηλό κέντρου βάρους (καλύτερη ευστάθεια κατά την γνώμη μου)
ε) Να προσφέρει άνεση για καθημερινή χρήση τόσο σε επιβάτη όσο και σε συνεπιβάτη
ζ) Χωρίς υπερβολική κατανάλωση
η) εμπορική ώστε να μπορώ να την δώσω με σχετική ευκολία χωρίς να χάσω μεγάλο κομμάτι του αρχικού κεφαλαίου αγοράς (ζητάω πολλά ξέρω…)
Με ενδιαφέρει ο κινητήρας να είναι φιλικός και χωρίς ξεσπάσματα. Ο αντίστοιχος του Cbf600S ABS ήταν υπόδειγμα γραμμικότητας και φιλικότητας πιστεύω, με εξιτάρει επίσης ο ηλεκτρονικός και σχεδόν αθόρυβος ήχος του μοτέρ.
Πρώτος υποψήφιος είναι το Cbf1000 ABS , σκέφτομαι ακόμα και το καινούργιο Cbf600S ABS, 2008 model (δύσκολα θα καταλήξω στην ίδια μηχανή ακόμα και ανανεωμένη αλλά είναι ένα ενδεχόμενο). Πετάξτε ιδέες… Θα με βοηθήσετε αφάνταστα.
Αλήθεια σε ποιο μαγαζί να απευθυνθώ για να ανταλλάξω την μηχανή μου; Μιλάμε πάντα για Αθήνα.. Ποιό κατάστημα φημίζεται για καλά πακέτα ανταλλαγής; Tι να προσέξω στην διαδικασία; Δεν έχω κάνει κάτι ανάλογο στο παρελθόν και θα ήθελα συμβουλές από τους ποιό έμπειρους.
Ελπίζω πάντως να μην κούρασα ούτε στο ελάχιστο. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Φιλικά,
Αλέξανδρος
![]()
![]()
![]()
![]()