Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 3 από 3

Θέμα: FZS600 front brake calipers service.

Νέο μέλος

FZS600 front brake calipers service.

Εφτασε ο καιρος να κάνω κάποια συντήρηση στις εμπρός δαγκανες του fzs600 που έχω.Σε αυτο συντέλεσε η προτροπή φίλου αφότου οδήγησε την μηχανη μου.

Τα τσιμουχακια τωρα γνήσια κοστίζουν αρκετα. Τι κανουμε σε αυτή τη περιπτωση?
    Αγοράζουμε απο μαμα η παμε στην αγορά και τα βρίσκουμε aftermarket (και απο που?) ?

Εχω την εντυπωση πως το fazer moy φοράει τα ίδια φρένα με καποιο R1 (αλλα δεν ξέρω με ποιο).Οταν την κυριακή καβάλησα ενα R1 2003 είχα μια πολυ καλη αισθηση στα φρενα που στην δική μου μηχανή δεν έχω.Η αισθηση αυτή υπάρχει περιπτωση να οφείλετε σε ολη την μηχανή (στην ολη διαφορά Ρενας - fazer και να με ξεγελάει?) , σε διαφορετική τρόμπα μου πιθανον να εχει η ρενα (δεν ξερω) , η στα χάλια αφτερ μαρκετ επωνυμα τακάκια (οκ δεν θυμαμαι πως τα λενε ) που έχω βαλει στην δική μου?

Να σημειωθεί πως τα υγρα έχουν αλλάξει πριν 5000ΚΜ και ημουν εκει οταν το εκαναν.
    Ο προβληματισμος μου επικεντρώνεται στην ποιότητα της τσιμουχας - oring?- που θα βρω στο εμποριο, γενικα στο κατα ποσο ειναι ασφαλες να μην παρεις κατι γνήσιο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Re: FZS600 front brake calipers service.

Αρχικά δημιουργήθηκε από lazy
    Εφτασε ο καιρος να κάνω κάποια συντήρηση στις εμπρός δαγκανες του fzs600 που έχω.Σε αυτο συντέλεσε η προτροπή φίλου αφότου οδήγησε την μηχανη μου.

Τα τσιμουχακια τωρα γνήσια κοστίζουν αρκετα. Τι κανουμε σε αυτή τη περιπτωση?
    Αγοράζουμε απο μαμα η παμε στην αγορά και τα βρίσκουμε aftermarket (και απο που?) ?

Δηλαδή πόσο κοστίζουν ?
    Και νομίζεις πως αν βάλεις τα τάδε σούπερ-ντούπερ τσιμουχάκια θα είναι φθηνότερα?
    Εγώ τουλάχιστον δεν γνωρίζω εταιρία που να βγάζει after market τσιμουχάκια.

Εχω την εντυπωση πως το fazer moy φοράει τα ίδια φρένα με καποιο R1 (αλλα δεν ξέρω με ποιο).Οταν την κυριακή καβάλησα ενα R1 2003 είχα μια πολυ καλη αισθηση στα φρενα που στην δική μου μηχανή δεν έχω.Η αισθηση αυτή υπάρχει περιπτωση να οφείλετε σε ολη την μηχανή (στην ολη διαφορά Ρενας - fazer και να με ξεγελάει?) , σε διαφορετική τρόμπα μου πιθανον να εχει η ρενα (δεν ξερω) , η στα χάλια αφτερ μαρκετ επωνυμα τακάκια (οκ δεν θυμαμαι πως τα λενε ) που έχω βαλει στην δική μου?

Ολα μπορεί να παίζουν, και τα τακάκια και η τρόμπα αλλά και η γεωμετρία.

Να σημειωθεί πως τα υγρα έχουν αλλάξει πριν 5000ΚΜ και ημουν εκει οταν το εκαναν.
    Ο προβληματισμος μου επικεντρώνεται στην ποιότητα της τσιμουχας - oring?- που θα βρω στο εμποριο, γενικα στο κατα ποσο ειναι ασφαλες να μην παρεις κατι γνήσιο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Νομίζω πως μιλώντας για φρένα ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ

Δες τα σχόλια μου....

Με αγγλίδα πλεον.. Το avatar του/της vasilisFZ
    Ποσα χιλιομετρα εχεις? τι μοντελο ειναι το μηχανακι?
    Εμενα το φειζερ στα 70000 κμ παρουσιασε φθορα στο εμβολο της τρομπας. Το προβλημα του ηταν οτι η μανετα εκανε ενα μικρο μαγκωμα σε καποια σημεια κυριως σε μικρη πιεση του φρενου με αποτελεσμα να μην εχει καθολου καλη αισθηση το φρενο.
    Αντικατεστησα το εμβολο με καινουριο και το προβλημα λυθηκε.
    Το θεωρω λιγο δυσκολο να εχεις προβλημα στα τσιμουχακια των δαγκανων αν και το μανουαλ προτεινει αλλαγη τους καθε 2 χρονια!
    Κι όπως θα παίρνω τις στροφές εσύ αν θέλεις κοίταζε με......

Παρόμοια θέματα

1. Brake calipers service
    από McGyver στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 15/04/2008, 23:29
  2. Service times
    από tgriparis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 28/08/2006, 13:03
  3. service manual πού;
    από cityfly στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 28/03/2004, 13:05
  4. kathe pote service to vsttrom 650????
    από vstrom650 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 28/03/2004, 12:50
  5. Plirofories apo service manual gia ZRX 1100 97'
    από KRHTIKOS στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 10/01/2004, 19:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας