Καλησπερα παιδια, καλως σας βρηκα. Σκεφτομαι να μπω και εγω στον κοσμο των μηχανων και θα ηθελα τις συμβουλες σας. Με ενδιαφερουν οι supersport μηχανες κυριως επειδη μου αρεσουν πολυ εμφανησιακα και επειδη η μηχανη ναι μεν θα με βολεψει λιγο στη πολη σε σχεσημε το αυτοκινητο για παρκαρισμα και ευκολια ωστοσο γενικα θα ειναι περισσοτερο για διασκεδαση/βολτες και δε προκειται ποτε να παω ταξιδι ή να κανω σοβαρες δουλειες με αυτην.
Το διλλημα μου ειναι το εξης. Επειδη πρωτη φορα θα ασχοληθω με μηχανες (δεν εχω καν ξεκινησει για διπλωμα αφου ειναι υπο σκεψη το θεμα ακομα), νομιζω πως η 600αρα ειναι too much και φοβαμαι μη σκοτωθω... Ειχα σκεφτει να ξεκινησω με το Kawasaki 250r που ερχεται τωρα το οποιο πρεπει να ειναι αριστο για πρωτη μοτοσυκλετα, ωστοσο διαβαζω πολλα σχολια του τυπου "σε 2 μηνες θα το βαρεθεις, ειναι μικρο και δε θα μπορεις να μεταφερεις δευτερο ατομο με ασφαλεια...κλπ". Επειδη λοιπον δεν εχω την πολυτελεια να παρω κατι και να πρεπει να ψαχνω να το πουλησω σε λιγο καιρο για να αναβαθμιστω, θα ηθελα να παρω μια CBR600 του 2003 πχ εξαρχης και να προσπαθησω να μαθω πανω της. Ειναι αυτο εφικτο? Ενα αλλο μειονεκτημα επισης του 250r ειναι οτι δεν μπορω να το παρω μεταχειρησμενο αφου τωρα πρωτοερχεται στη χωρα μας και γενικα ειμαι υπερ του μεταχειρησμενου αφου θα ειναι και η πρωτη μου αγορα. Οποτε οταν σκεφτομαι 4 χιλιαρικα για το 250r ή 5-6 για το cbr600rr 2003? προφανως με δελεαζει πολυ περισσοτερο το δευτερο αφου με λιγα λεφτα παραπανω παιρνεις μια απειρως καλυτερη μοτοσυκλετα εστω και μεταχειρησμενη (και εχοντας και την εγγυηση οτι δε προκειται να ζητησω κατι παραπανω κα να ψαχνω να πουλησω).
Να προσθεσω οτι δεν ειμαι κανενας 19χρονος που ψηνεται για 1000αρα και να τρεχει για κοντρες και πλαγιασματα στις πιστες. Σε 2 μηνες θα ειμαι 24ων χρονων, οδηγω αυτοκινητο απο τα 18 μου και τα 4 τελευταια χρονια ενα 200 αλογων, ουτε κοντρες κανω ουτε εχω τρακαρει ποτε μου. Λαβετε το και αυτο υποψην σας πρωτου απαντησετε...
Οποτε τι λετε, μπορει κανεις με συνεση να μαθει με 600αρα SS? και τι προτεινετε να κανω?
Επισης θα ηθελα μια διευκρινηση σχετικα με το τι γινεται με τα διπλωματα. Εχω ακουσει οτι μεχρι τα 23 βγαζεις το "μικρο" που επιτρεπει μεχρι 33 αλογα και μετα αυτοματα αναβαθμιζεται σε απεριοριστο? Εγω που ειμαι 23+ και παω τωρα για πρωτη φορ αγια διπλωμα τι θα βγαλω? Απεριοριστο κατευθειαν, μικρο που θα γινει απεριοριστο αργοτερα? τι?
Ευχαριστω προκαταβολικα οσους απαντησουν...