Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 49

Θέμα: Μέγεθος επισυναπτομένων φωτογραφιών...

Re: Re: Re: Re: Μέγεθος επισυναπτομένων φωτογραφιών...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
    και όχι μόνο...
    ε πείτε ντε...

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Καλό θα ήταν μεν να μεγαλώσει, αλλά ρε παιδιά ο Panayiotis πως ανεβάζει 100άρες και είναι super ?????

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	480.jpg 
Προβολές:	110 
Μέγεθος:	98,2 KB 
ID:	124311
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

και αυτή

Όνομα:	3785.jpg 
Προβολές:	107 
Μέγεθος:	96,1 KB 
ID:	124312
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

αυτή θέλει 30 ίντσες για να την δείς.

Όνομα:	08.jpg 
Προβολές:	105 
Μέγεθος:	93,7 KB 
ID:	124313
    SRX6 & Tuono Rulezzz

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    και αυτή
    Καμμιά ιδέα για το μέγεθος/ποιότητα της αρχικής εικόνας έχουμε;
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Καλό θα ήταν μεν να μεγαλώσει, αλλά ρε παιδιά ο Panayiotis πως ανεβάζει 100άρες και είναι super ?????
    χωρίς να ειμαι ειδικός και σίγουρος για αυτό που θα γράψω, το αναφέρω απο τη δική μου εμπειρία και τις προσπάθειες συμπίεσης των φωτό

όταν η εικόνα εχει απλά τη μοτο μέσα, σχεδόν να γεμίζει το κάδρο και χωρίς πολύ πολύ background τότε η πληροφορία στα pixels ειναι λιγη... πχ στη φωτό του πέφτουλα παραπάνω, το background ειναι σκέτη άσφαλτος, ενώ και τα χρώματα της μοτο και του αναβάτη ειναι κάπως απλά

σε μια φωτό όμως με τοπίο τα pixels έχουν καταγεγραμένη περισσότερη πληροφορία, και έτσι η συμπίεση της φωτό καταστρέφει πολύ απο την ποιότητα...

αυτό έχω παρατηρήσει απο δικές μου φωτό

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Σχετικά με το IMG: Ο λόγος που υποστηρίζω ότι δεν πρέπει να ενεργοποιηθεί είναι ότι το moto καλό θα ήταν να διατηρεί την ιστορία---και την ακεραιότητα---των threads του αυτόνομα και χωρίς να εξαρτάται από την διαθεσιμότητα εξωτερικών sites.

Μπαίνω π.χ. σε ένα thread βόλτας ή ταξιδιωτικού που δημιουργήθηκε πριν πέντε χρόνια και βλέπω ένα κομμάτι της ιστορίας της παρέας. Αν οι εικόνες ήταν linked από εξωτερικά sites το 90% αυτών δεν θα ήταν πλέον διαθέσιμες (και μην μου πείτε ότι πρέπει να φροντίσει ο χρήστης οι φωτό του να είναι διαθέσιμες για πάντα... γιατί πρακτικά μεγαλύτερη ελπίδα έχει ένα παγόβουνο στην έρημο από αυτό). Η εικόνα που θα έδειχνε το moto (που πέρα από μέσο επικοινωνίας, έχει και εν-μέρη τον χαρακτήρα ιστορικής παρακαταθήκες---λέμε τώρα) θα ήταν άθλια...

Σχετικά με το μέγεθος (VANDA): Δεν αντιλέγω ότι μπορείς ρίχνοντας την ποιότητα να επιτύχεις μικρά μεγέθη αρχείων, αλλά όπως και να το κάνουμε, πρέπει να ρίξεις την ποιότητα αρκετά. Σε κάποιες εικόνες αυτό δεν φαίνεται και πολύ, σε άλλες όμως (με μεγάλα, π.χ., και ομαλά ντεγκραντέ) θα βγάζει μάτι. Πέρα από την πτώση στην ποιότητα, όμως, αυτό δημιουργεί και αρκετά διαχειριστικά προβλήματα: Πρέπει μία-μία τις εικόνες να τις tunάρεις ως προς την ποιότητα ώστε να ταιριάξει το μέγεθος, κάτι μάλλον φασαριόζικο... Το ζητούμενο είναι για ένα λογικό μέγεθος (π.χ. 600x400), και μια λογική ποιότητα (π.χ 80%) να χωράνε οι εικόνες που τυπικά παράγονται... ότι υπάρχουν λύσεις, υπάρχουν αλλά η απλότητα νομίζω ότι είναι το ζητούμενο

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Καμμιά ιδέα για το μέγεθος/ποιότητα της αρχικής εικόνας έχουμε;
    Ρε δεν πάτε να αλλάξετε τα monitor σας πρώτα ;;

Σε EIZO flexscan που χρησιμοποιώ, οι φωτό είναι super.

(δεν διαφωνώ με την αύξηση του μέγεθους πάντως. Δεν ξέρω αν το σηκώνει το φόρουμ όμως)
    SRX6 & Tuono Rulezzz

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    ...

Σε EIZO flexscan που χρησιμοποιώ, οι φωτό είναι super.

....

EIZO flexscan?????? :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Aς τον ενημερώσει κάποιος ότι ανακαλύφθηκε κι ο ηλεκτρισμός πριν λιγο καιρό....
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    EIZO flexscan?????? :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Aς τον ενημερώσει κάποιος ότι ανακαλύφθηκε κι ο ηλεκτρισμός πριν λιγο καιρό....
    Τι έχουν ρε;

Μια χαρά LCD οθόνες έχω (2πλό monitor)
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    χωρίς να ειμαι ειδικός και σίγουρος για αυτό που θα γράψω, το αναφέρω απο τη δική μου εμπειρία και τις προσπάθειες συμπίεσης των φωτό

όταν η εικόνα εχει απλά τη μοτο μέσα, σχεδόν να γεμίζει το κάδρο και χωρίς πολύ πολύ background τότε η πληροφορία στα pixels ειναι λιγη... πχ στη φωτό του πέφτουλα παραπάνω, το background ειναι σκέτη άσφαλτος, ενώ και τα χρώματα της μοτο και του αναβάτη ειναι κάπως απλά

σε μια φωτό όμως με τοπίο τα pixels έχουν καταγεγραμένη περισσότερη πληροφορία, και έτσι η συμπίεση της φωτό καταστρέφει πολύ απο την ποιότητα...

αυτό έχω παρατηρήσει απο δικές μου φωτό

Σωστά τα λές!

Η πολυπλοκότητα μιας εικόνας "στα μάτια"του JPEG---και άλλων DCT (discrete cosine transformation) αλγορίθμων συμπίεσης---αυξάνει τόσο όσο αυξάνεται το υψίσυχνο περιεχόμενό τους. Όσο λοιπόν περισσότερες υψηλές συχνότητες υπάρχουν στην φωτογραφία, τόσο περισσότερα μπιτ θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει ο συμπιεστής για την κβάντιση των συνιστωσών, άρα τόσο θα αυξηθεί το μέγεθος του
    αρχείου...

Με απλά λόγια: Φωτογραφίες με μεγάλες μονόχρωμες περιοχές, ή περιοχές με χρώματα που αλλάζουν ομαλά, συμπιέζονται αρκετά καλά. Φωτογραφίες με πολά... "μπιμπίκια" (π.χ φυλλοσιές δένδρων)... άστα να πάνε...

(Λίγο υπεραπλοποιημένα αυτά... αλλά αν θέλετε βάζω και εξισώσεις )

Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
    .....και άλλων DCT (discrete cosine transformation) αλγορίθμων συμπίεσης---αυξάνει τόσο όσο αυξάνεται το υψίσυχνο περιεχόμενό τους. .....

...ο συμπιεστής για την κβάντιση των συνιστωσών, ....

(Λίγο υπεραπλοποιημένα αυτά... αλλά αν θέλετε βάζω και εξισώσεις )
    ποιά ?? αυτά???

πάλι καλά που μείναμε στα κβαντικά φαινόμενα και δεν το πήγαμε πιο βαθιά...

"πόσα κβάντα είναι η φωτογραφία σου ρε?"

Για να μη νομίζετε ότι κάνω διαφήμιση στο πρόγραμμα.. δεν είναι απαραίτητο το photoshop φυσικά. Υπάρχουν και πολλές ιστοσελίδες που κάνουν resize σε εικόνες (δείχνοντας το μέγεθος και την ποιότητα της τελικής), χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσουμε καν κάποιο software, πχ αυτή. :smilea:
    safety doesn't happen by accident

και αυτή
    πηρε ducati o Παναγιωτης??? :wacko:

σορρυ για το σπαμ αλλα ηταν πειρασμος....

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
    Για να μη νομίζετε ότι κάνω διαφήμιση στο πρόγραμμα.. δεν είναι απαραίτητο το photoshop φυσικά. Υπάρχουν και πολλές ιστοσελίδες που κάνουν resize σε εικόνες (δείχνοντας το μέγεθος και την ποιότητα της τελικής), χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσουμε καν κάποιο software, πχ αυτή. :smilea:
    Κυριλέ, μεν... αλλά: Αν είναι να κάνεις αυτή τη δουλεία σε 40-50 εικόνες... φέξε μου και ξημέρωσε! Και 40-50 να μην είναι οι εικόνες αλλά 10-15 και πάλι σπαστικό είναι. Είναι πάντως μια λύση ανάγκης, αλλά έχει πολύ κουπί η δουλειά...

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 27/06/2006, 20:45
  2. resize φωτογραφιων
    από idi στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 18/04/2006, 15:56
  3. Επειδή το μέγεθος μετράει τελικά...
    από Nik0s στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 22/03/2006, 09:33