Με αφορμη αλλο ποστ οπου συζητηθηκε αυτη η ημερομηνια.
2012:
- Ετος με 366 μερες.
Προβλεψεις>
- 31 Ιανουαριου — Ο 433 Eros, δευτερο μεγαλυτερο αστρικο σωμα κοντα στη γη (με διαστασεις 13x13x33 km) θα περασει απο τη γη σε αποσταση 26.8 εκατ. χιλιομετρων.
- 6 Ιουνιου — Δευτερο και τελευταιο περασμα αυτου του αιωνα της Αφρδιτης απο τον Ηλιο (σε σχεση με τη γη)
- 19 Οκτωβριου θα γεννηθει ο υπ αριθμον 7 δισεκατομμυρια ανθρωπος στη γη (κατα το US Census Bureau)
Γεγονοτα>
Ληγουν οι συνθηκες χημικων οπλων, του Κυοτο και της προστασιας του περιβαλοντως της ΕΕ. Επισης γινονται και ενα σωρο προεδρικες εκλογες.
Προς τι ο ντορος λοιπον για αυτο το ετος? Ειναι συμπτωματικα και το τελευταιο ετος του ημερολογιου των Μαγια. Οι Μαγια ειναι αρκετα μυστηριος λαος της νοτιας Αμερικης, που εξαφανιστηκε πρακτικα για αγνωστους λογους στην Αμερικη, περιπου το 900μΧ. Εφτιαξε πολεις, δρομους και ναους, αλλα ειχε την περιεργη συνηθεια να μετακομιζει μαζικα σε μια αλλη πολη οταν τελειωνε με το χτισιμο μιας πολης. Παρεπιμπτοντως το ημερολογιο τους κραταει πανω απο 5000 χρονια και ειναι μαθηματικα το πιο εφυιες που εχει δημιουργησει (και κρατησει) ο ανθρωπος.
Τι λενε οι Μαγια λοιπον για το 2012?
Στις 21.12.2012 του δικου μας ημερολογιου κλεινει ο 12ος κυκλος B'ak'tun (144,000 μερες ~400χρονια) και ο 13ος ξεκιναει (ημερομηνια 13.0.0.0.0 στο ημερολογιο των Μαγια)
Εχουν βρεθει προφητειες για το οτι σε αυτη τη ημερομηνια θα δημιουργηθει μια "νεα ταξη των πραγματων". Χαρακτηριστικα αναφερει "το τελος του χρονου" και "η ανοδος του ανθρωπου".
Προσωπικα προφανως δεν ξερω τι θα γινει, αλλα δνε εχω και καμια θεωρια. Γενικα εχω υποψην μου την ημερομηνια, και θα προσεξω εκεινη τη μερα να ξυριστω, να φορεσω τα καλα μου και να παρω τη μηχανη μου μαζι καλου κακουπου ξερεις μπορει στον αλλο κοσμο να χρειαζομαι ενα γρηγορο μεσο μετακινησης
![]()
Αλλα περα απο τη πλακα, μιας και πολλοι το ρωτησανε και καποιοι *κοιταζει τον εχων το σουζουκι* εχουν καποιες συγκεκριμενες αποψεις στο θεμα, ας το συζητησουμε εδω. Τοσα και τοσα συζητιονται εδω ασχετα με τις μηχανες οποτε γιατι οχι και αυτο? Προσωπικα θα με ενδιεφερε, αλλα ειμαι και επιστημονικο ατομο, οποτε μονο γεγονοτα με αποδειξεις θα μπορουσαν να με ενθουσιασουν. Αυτα. Περιμενω αποψεις.
![]()