έεετσι...Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Κούκου...
2012: 150 ημέρες στη νότια Αμερική
2010: Βόρειο Ακρωτήρι, 2009: Πυρηναία, Χώρα Βάσκων, Άλπεις, 2008: Άλπεις
Ναι αυτό...Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Κούκου...![]()
![]()
Μήπως τώρα θα έπρεπε να ξανασκεφτείς και την γωνία Α (συμπληρωματική αυτής που δείχνεις στο σχήμα...) ???Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Ναι αυτό...![]()
![]()
![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Μπά... μόνο αν ήθελα να υπολογίζω μεθυσμένα ίχνη... ή αν άλλαζα τα ημίτονα με συνημίτονα στον τύπο... αλλά για τη σειρά μου δεν προβλέπεται...Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Μήπως τώρα θα έπρεπε να ξανασκεφτείς και την γωνία Α (συμπληρωματική αυτής που δείχνεις στο σχήμα...) ???![]()
![]()
![]()
ena poli aplo videaki pou to e3hgh poli apla einai edw
Panagiotis
Άσε που ένα κακόμοιρο κατακόρυφο πιρουνάκι θα μου έβγαζε άπειρο ίχνος, ενώ τα τσόπερ θα γινόταν πιο ευέλικτα και από τα πιο extreme supersport... Δεν λέω κάποιοι-κάποιοι εδώ μέσα μπορεί να γούσταραν, αλλά άσε καλύτερα...Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Μπά... μόνο αν ήθελα να υπολογίζω μεθυσμένα ίχνη... ή αν άλλαζα τα ημίτονα με συνημίτονα στον τύπο... αλλά για τη σειρά μου δεν προβλέπεται...
![]()
![]()
![]()
![]()
Για να υπάρχει άμεση εμπλοκή της γωνίας κάστερ σΕ λέω γιά ...Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Μπά... μόνο αν ήθελα να υπολογίζω μεθυσμένα ίχνη...![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Σε αυτό έχετε δίκιο, σεβάσμιε γέροντα!Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Για να υπάρχει άμεση εμπλοκή της γωνίας κάστερ σΕ λέω γιά ...![]()
Δια το το διδακτικότερον, ο ως άνω τύπος---δυνάμει των στοιχειωδών τριγωνομετρικών μετασχηματισμών [cos(f) = sin(90-f), και sin(f) = cos(90-f)]---δύναται εκφρασθεί και ως ακολούθως:
Τ = (R * sin(C) - O) / cos(C)
T: trail
R: Ακτίνα τροχού
C: Caster angle, γωνία μεταξύ κατακορύφου και άξονα διεύθυνσης
O: fork offset
Και μετά από τις παραστατικές ακαδημαϊκές παρατηρήσεις των φίλτατων πρυτάνεων από πάνω -τα τελευταία σκίτσα με πέθαναν-, μιά απόπειρα επεξήγησης του γυροσκοπικού φαινομένου στη πράξη σε μία μόνο παράγραφο στα ελληνικά.
Για αρχάριους... που σημαίνει ότι δεν έχετε ξαναματαστρίψει ηθελημένα στρίβωντας το τιμόνι ανάποδα, για να πάτε από την άλλη -counter steering (μεταφράζεται ατυχώς ως αντίστροφη πέδηση, η ανάποδο στρίψιμο, ή ότι σκ#τά θέλετε τέλος πάντων).
Έχεις το σώμα κανονικά στη μηχανή -όχι δεν βγάζεις ακόμα σώμα.
Φροντίζεις να μη δίνεις βάρος στα χέρια -όπως μπορείς, σε ss και μερικά street μπορεί να σου φανεί δύσκολο στην αρχή, σφίξε τα πόδια στο τεπόζιτο.
Πλησιάζεις μια στροφή με σταθερό γκάζι και λίγα χλμ/ώρα πχ 40 -αργότερα θα μάθεις να το κρατάς σταδιακά ανοιγώμενο.
Η στροφή πχ είναι δεξιά.
Αντί να γείρεις, κράτα το σώμα σου σφιχτά στη μηχανή, και με το δεξί χέρι σπρώχνεις μπροστά ελαφρά, ενώ τραβάς ελαφρά με το αριστερό.
Παρατηρείς ότι η μηχανή ενώ στρίβεις το τιμόνι αριστερά γερνεί στιγμιαία δεξία -αν το κάνεις απότομα και έχεις χαλαρό το σώμα, θα στρίψει αυτή και μετά εσύ -εδώ κολλάει το ανάποδο που λέει η έννοια counter steering, στρίβεις αριστερά, πάει δεξιά ισχύει και σε ποδήλατο όπως σε όλα τα δίτροχα με τη μια ζάντα πίσω από την άλλη.
Μετά συνεχίζεις να έχεις χαλαρά χέρια γιατί ο μπροστινός τροχός -ειδικά σε μηχανές με κοντά πιρούνια- ενώ έστριψες αριστερά, έχει τη τάση να ακολουθήσει τη στροφή, και στρίβει μόνος του πάλι δεξιά -ακριβώς μετά το πλάγιασμα.
Όσο πιο πολύ τρέχεις τόσο πιο δύσκολα στρίβει η μηχανή, σαφώς πιο γρήγορα όμως από ότι θα μπορούσες ποτέ με σώμα.
Μετά την αρχική σου έκπληξη, μένει να συνηθίσεις να οδηγάς πάντα έτσι.*
*Σημείωση:
Στη πόλη ενδεχομένως να χρειάζεται να κάνεις διάφορα, όπως πχ counter steering έχοντας το βάρος από την άλλη για να μή γείρει η μηχανή, ή να αποφύγεις τελείως το έντονο counter steering για να μη γείρεις καθόλου, αλλά έτσι κι αλλιώς στη πόλη πρέπει να οδηγάς για τους άλλους, ούτε λέει, ούτε χρειάζεται πολύ καγκουριά εκεί.
Έχουν γραφτεί πάρα πολλά για το θέμα, ξαναδιαβάστε όλο το θρεντάκι, και άλλα παρόμοια.
![]()
Nα ξαναρθεις τον αυγουστο, διαβασμενος!!!!!!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
Και μετά από τις παραστατικές ακαδημαϊκές παρατηρήσεις των φίλτατων πρυτάνεων από πάνω -τα τελευταία σκίτσα με πέθαναν-, μιά απόπειρα επεξήγησης του γυροσκοπικού φαινομένου στη πράξη σε μία μόνο παράγραφο στα ελληνικά.
Για αρχάριους... που σημαίνει ότι δεν έχετε ξαναματαστρίψει ηθελημένα στρίβωντας το τιμόνι ανάποδα, για να πάτε από την άλλη -counter steering (μεταφράζεται ατυχώς ως αντίστροφη πέδηση, η ανάποδο στρίψιμο, ή ότι σκ#τά θέλετε τέλος πάντων).
Έχεις το σώμα κανονικά στη μηχανή -όχι δεν βγάζεις ακόμα σώμα.
Φροντίζεις να μη δίνεις βάρος στα χέρια -όπως μπορείς, σε ss και μερικά street μπορεί να σου φανεί δύσκολο στην αρχή, σφίξε τα πόδια στο τεπόζιτο.
Πλησιάζεις μια στροφή με σταθερό γκάζι και λίγα χλμ/ώρα πχ 40 -αργότερα θα μάθεις να το κρατάς σταδιακά ανοιγώμενο.
Η στροφή πχ είναι δεξιά.
Αντί να γείρεις, κράτα το σώμα σου σφιχτά στη μηχανή, και με το δεξί χέρι σπρώχνεις μπροστά ελαφρά, ενώ τραβάς ελαφρά με το αριστερό.
Παρατηρείς ότι η μηχανή ενώ στρίβεις το τιμόνι αριστερά γερνεί στιγμιαία δεξία -αν το κάνεις απότομα και έχεις χαλαρό το σώμα, θα στρίψει αυτή και μετά εσύ -εδώ κολλάει το ανάποδο που λέει η έννοια counter steering, στρίβεις αριστερά, πάει δεξιά ισχύει και σε ποδήλατο όπως σε όλα τα δίτροχα με τη μια ζάντα πίσω από την άλλη.
Μετά συνεχίζεις να έχεις χαλαρά χέρια γιατί ο μπροστινός τροχός -ειδικά σε μηχανές με κοντά πιρούνια- ενώ έστριψες αριστερά, έχει τη τάση να ακολουθήσει τη στροφή, και στρίβει μόνος του πάλι δεξιά -ακριβώς μετά το πλάγιασμα.
Όσο πιο πολύ τρέχεις τόσο πιο δύσκολα στρίβει η μηχανή, σαφώς πιο γρήγορα όμως από ότι θα μπορούσες ποτέ με σώμα.
Μετά την αρχική σου έκπληξη, μένει να συνηθίσεις να οδηγάς πάντα έτσι.*
*Σημείωση:
Στη πόλη ενδεχομένως να χρειάζεται να κάνεις διάφορα, όπως πχ counter steering έχοντας το βάρος από την άλλη για να μή γείρει η μηχανή, ή να αποφύγεις τελείως το έντονο counter steering για να μη γείρεις καθόλου, αλλά έτσι κι αλλιώς στη πόλη πρέπει να οδηγάς για τους άλλους, ούτε λέει, ούτε χρειάζεται πολύ καγκουριά εκεί.
Έχουν γραφτεί πάρα πολλά για το θέμα, ξαναδιαβάστε όλο το θρεντάκι, και άλλα παρόμοια.
![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από mako
Nα ξαναρθεις τον αυγουστο, διαβασμενος!!!!!!!!![]()
Το έχω σιχαθεί το θέμα. Έψηνα ένα συγγενή -στην ηλικία μου- παλιότερα να το δοκιμάσει για πρώτη φορά κάνα τρίμηνο.
Τελικά του το είπα όσο πιο απλά μπορούσα και το κατάλαβε -η παραπάνω παράγραφος.
Ίσως υπάρχουν κι άλλοι συγγενείς μου εδώ μέσα, ποτέ δε ξέρεις...![]()
Ενα θεμα περιεργο που παρουσιαζεται σε μοτοσυκλετες με το γυροσκοπικο ειναι οτι μολις τους δινεις τη δυναμη και οδηγουνται στην επιθυμητη κατευθυνση σου κανουν και ενα κουνημα ακομα του τιμονιου και εχω την απορια γιατι το κανουν αρκετα μοντελα ενω το vtr που εχω δεν το κανει.Πχ το εκανε το zx10, το χαγιαμπουσα 2008. Μια υποθεση πουεχω κανει ειναι οτι οφειλεται σε μη επαρκεις αποσβεσεις του πιρουνιου που κανει πανω κατω στιγμιαια και δημιουργει το θεμα.
Όσο πιο πολύ τρέχεις τόσο πιο δύσκολα στρίβει η μηχανή, σαφώς πιο γρήγορα όμως ....Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
Το έχω σιχαθεί το θέμα. Έψηνα ένα συγγενή -στην ηλικία μου- παλιότερα να το δοκιμάσει για πρώτη φορά κάνα τρίμηνο.
Τελικά του το είπα όσο πιο απλά μπορούσα και το κατάλαβε -η παραπάνω παράγραφος.
Ίσως υπάρχουν κι άλλοι συγγενείς μου εδώ μέσα, ποτέ δε ξέρεις...![]()
Αυτο το εγραψες ποιο πανω. Ειναι απολυτως λαθος ως προς το δευτερο σκελος: από ότι θα μπορούσες ποτέ με σώμα. Καμμια μηχανη στο πλανητη δεν στριβει εξ' αιτιας του σωματος.-![]()
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=3nRUeEkS644Αρχικά δημιουργήθηκε από mako
Όσο πιο πολύ τρέχεις τόσο πιο δύσκολα στρίβει η μηχανή, σαφώς πιο γρήγορα όμως ....
Αυτο το εγραψες ποιο πανω. Ειναι απολυτως λαθος ως προς το δευτερο σκελος: από ότι θα μπορούσες ποτέ με σώμα. Καμμια μηχανη στο πλανητη δεν στριβει εξ' αιτιας του σωματος.-![]()
![]()
ΧΑχα... Σωστός ο mako, αλλά τώρα να πώ εγώ τί νομίζω πως εννοεί ο zireous???
kinhsh, τί ακριβώς εννοείς, ακούγετε ενδιαφέρον;; Ότι αφού πλαγιάσεις και χαλαρώσεις τα χέρια σου το τιμόνι γυρίζει προς τη στροφή (κυρίως φαίνεται σε χαμηλές ταχύτητες 30 - 40χλμ/ω);Αρχικά δημιουργήθηκε από kinhsh
Ενα θεμα περιεργο που παρουσιαζεται σε μοτοσυκλετες με το γυροσκοπικο ειναι οτι μολις τους δινεις τη δυναμη και οδηγουνται στην επιθυμητη κατευθυνση σου κανουν και ενα κουνημα ακομα του τιμονιου και εχω την απορια γιατι το κανουν αρκετα μοντελα ενω το vtr που εχω δεν το κανει.Πχ το εκανε το zx10, το χαγιαμπουσα 2008. Μια υποθεση πουεχω κανει ειναι οτι οφειλεται σε μη επαρκεις αποσβεσεις του πιρουνιου που κανει πανω κατω στιγμιαια και δημιουργει το θεμα.
Η ότι άν είσαι όρθιος και χωρίς τα χέρια στο τιμόνι ρίξεις μια σφαλιάρα στο τιμόνι, αυτό θα ταλαντωθεί;
Η μήπως κάτι άλλο;;;;
O lamoun στη βροχή με λάδια είναι μέγας βρόντακας!
Λάμπρος