Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 38

Θέμα: BAD COMPANY ...live report

Αρχικά δημιουργήθηκε από hercul
    Για whitesnake αν βολέψει με εξεταστική παίζει να κατέβω αθήνα!!

Όσο για τους παλιούς νομίζω ότι γεννήθηκα σε λάθος εποχή...

Μπορεί να είμαι μεταγενέστερος αλλά καλλιτέχνες όπως o Rory, οι Page και Plant και ο Uli John Roth(δικοί μου αγαπημένοι) δεν γίνεται να σε αφήσουν ανεπηρέαστο!!
    Earth, Wind and Fire ε? D' aranjuez?

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Uriah Heep
    Βλέποντας τις φωτογραφίες στους τοίχους, νόμισα ότι έβλεπα τη δισκοθήκη μου!

Είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο να μεταφέρεις το ...mood της εποχής. Είχα την τύχη ν΄αγοράσω από δισκοπωλείο το τελευταίο άλμπουμ των Beatles όταν κυκλοφόρησε το ΄70, να μου φέρουν στη γιορτή μου το "Get yer ya yas out" των Rolling Stones, το φρέσκο, να περιεργάζομαι το (πραγματικό) φερμουάρ στο εξώφυλλο του Sticky fingers μόλις το παρέλαβε φίλος ...δισκοπώλης μαζί με το Aqualung των Jethro Tull, που ακούγαμε την εισαγωγή του και μας έφευγε ο τάκος...
    .
    .
    ...και ακόμα μας φεύγει!

Εποχές με πάρτυ και Samba Pa Ti, Revival και All right now...

Απλά ήταν οι εποχές που δημιουργούσαν από ...μηδενική βάση τη μουσική, που θα ανακύκλωναν για δεκαετίες τα μελλοντικά συγκροτήματα και θα έδιναν την ψευδαίσθηση στον κόσμο ότι γράφουν ιστορία...

...θυμίζοντας το ανέκδοτο με τον ελέφαντα και το ποντίκι, που έτρεχαν σε μιά αλάνα και όταν σταματήσανε λέει το ποντίκι ..."κοίτα σκόνη που σηκώσαμε"!

Αυτή η μουσική έχει "χαράξει" την ψυχή μας, τη ζωή μας ....
    ...και όσοι έχουν ζήσει, ταξιδέψει με τραίνο και interail μαζί με χίππυς και αλάνια της εποχής, έχουν ροκάρει σε συναυλίες στο εξωτερικό στα "early seventies", πίστευαν πραγματικά στο σύνθημα του Μάη του ΄68 "ρεαλισμός είναι η διεκδίκηση του αδύνατου", έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν ότι τουλάχιστον μουσικά ξεπεράστηκε το όριο του αδυνάτου κατά πολύ!

Ζώντας στη μεταεμμηνοπαυσιακή μουσικά εποχή...
    ...χωρίς καν αντίλαλους από μουσικούς υπερβατικούς καλπασμούς...
    ...στην ηχορύπανση των πνευματικών βοθρολυμάτων που σερβίρει αφειδώς η νέα τάξη πραγμάτων...
    ...με την μετριότητα να αφοδεύει τη γνώμη της στα ...media σε συνδυασμό με τη φήμωση της όποιας διανόησης...
    ...κάτι τέτοιες στιγμές σαν τη χθεσινή, αποτελούν δροσερές σταγόνες στην ξηρασία που πλάκωσε!

Ακούω όλα τα είδη μουσικής.

Παρ΄όλ΄αυτά, δεν ξέρω γιατί μου φαίνονται πιό πειστικές κάτι επαγγελματίες τουρμπογκόμενες του πρώην Υπαρκτού, ότι έρχονται σε οργασμό με τον 85άρη που θέλουν να παντρευτούν...

...από τα νέα ροκ συγκροτήματα που προσπαθούν να πείσουν ότι παίζουν ...ροκ!

ΥΓ το ποστ δεν προσφέρεται για αντιπαραθέσεις περί των μουσικών, γιατί δεν υπάρχουν κοινά σημεία. Είναι σκέψεις που μπορούν να κατανοήσουν μόνο οι παληοί. Έτσι Βαγγέλη?

Το γελοιο με ολη αυτη τη φαση της μουσικης ειναι οτι αυτοι που δεν τα προλαβαν ολα αυτα μας θεωρουν μιζερους και κολλημενους.Πως ομως να τους εξηγησεις οτι οταν εχεις δει Frank Zappa,BOC,Camel,WHO και αλλους θρυλους της ροκ τρελαινεσαι γιατι δεν υπαρχει σημερα κατι ανταξιο τους?
    Και πως να τους μεταφερεις το κλιμα στις συναυλιες,τις μυρωδιες μεσα στο magic bus,το κεφι στο Λουκυ Λουκ,την τρελλα στις καταληψεις του Βερολινου,το Γερμανο ιδρυτη του κοινοβιου στα Ματαλα που επαιζε το satisfaction με το ρουθουνι του,την Πρεβελη?
    Γιατι δεν ηταν η μουσικη απο μονη της αλλα μια τεραστια παρεα που ταξιδευε.Κι ισως ακομα καποιοι λιγοι να συνεχιζουν το ταξιδι.
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Μιας και το thread γίνεται πολύ ενδιαφέρον,ανέσυρα κάποια από τα εφηβικά μου μουσικά σκιρτήματα.
    Ήταν λοιπόν στά τέλη τής δεκαετίας τού 70 όταν οι Dire Straits έκαναν το πρώτο τους άλμπουμ.
    Μού είναι δύσκολο να περιγράψω το σοκ που έπαθα ακούγοντας αυτήν την κιθάρα,που όμοιά της δεν είχαμε ακούσει,την κιθάρα τού Mark,τα τύmpανα τού Pick Withers...πωπωωω!!!
    Ήταν λοιπόν και μια εκπομπή στην ΕΡΤ,το "Μουσικόραμα",κάθε Παρασκευή στις εφτά.Τότεχωρίζανε τη σχολική βδομάδα στη μέση.Τρείς μέρες πρωί και δυό απόγευμα και αντιστρόφως.
    Όταν ήμασταν λοιπόν απογευματινοί την Παρασκευή,σχολάγαμε στις 7 παρά 10 και έτρεχα σπίτι να δώ την εκπομπή.Τότε ήταν η πρώτη φορά που είδα κλιπ τών Straits,γυρισμένο στο στούντιο και παίζανε κανονικά,δεν ήταν playback!
    Ήταν η πρώτη εκτέλεση τού Sultans of swing η οποία υπάρχει(?)σε 45άρι δισκάκι και διαφέρει σε κάποια σημεία από την μετέπειτα γνωστή.
    Αυτό που θυμάμαι ήταν ότι πήγε να σπάσει η καρδιά μου από τη λαχτάρα-αγωνία-χαρά...ό,τι νά'ναι! ,βλέποντας το δεξί χέρι τού Knopfler κι ενώ ήμουν σίγουρος ότι έπαιζε με τα δάχτυλα κι όχι με πέννα.
    Ξέρω είναι δύσκολο να μεταδώσεις τέτοια συναισθήματα,αλλά τα εφηβικά ινδάλματα αφήνουν βαθειά αποτυπώματα.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	mark.jpg 
Προβολές:	84 
Μέγεθος:	35,6 KB 
ID:	127335
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Where are you think you going? E βαγγέλη? :smilea:

Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Μιας και το thread γίνεται πολύ ενδιαφέρον,ανέσυρα κάποια από τα εφηβικά μου μουσικά σκιρτήματα.
    Ήταν λοιπόν στά τέλη τής δεκαετίας τού 70 όταν οι Dire Straits έκαναν το πρώτο τους άλμπουμ.
    Μού είναι δύσκολο να περιγράψω το σοκ που έπαθα ακούγοντας αυτήν την κιθάρα,που όμοιά της δεν είχαμε ακούσει,την κιθάρα τού Mark,τα τύmpανα τού Pick Withers...πωπωωω!!!
    Ήταν λοιπόν και μια εκπομπή στην ΕΡΤ,το "Μουσικόραμα",κάθε Παρασκευή στις εφτά.Τότεχωρίζανε τη σχολική βδομάδα στη μέση.Τρείς μέρες πρωί και δυό απόγευμα και αντιστρόφως.
    Όταν ήμασταν λοιπόν απογευματινοί την Παρασκευή,σχολάγαμε στις 7 παρά 10 και έτρεχα σπίτι να δώ την εκπομπή.Τότε ήταν η πρώτη φορά που είδα κλιπ τών Straits,γυρισμένο στο στούντιο και παίζανε κανονικά,δεν ήταν playback!
    Ήταν η πρώτη εκτέλεση τού Sultans of swing η οποία υπάρχει(?)σε 45άρι δισκάκι και διαφέρει σε κάποια σημεία από την μετέπειτα γνωστή.
    Αυτό που θυμάμαι ήταν ότι πήγε να σπάσει η καρδιά μου από τη λαχτάρα-αγωνία-χαρά...ό,τι νά'ναι! ,βλέποντας το δεξί χέρι τού Knopfler κι ενώ ήμουν σίγουρος ότι έπαιζε με τα δάχτυλα κι όχι με πέννα.
    Ξέρω είναι δύσκολο να μεταδώσεις τέτοια συναισθήματα,αλλά τα εφηβικά ινδάλματα αφήνουν βαθειά αποτυπώματα.
    Οποτε θελω να "τουμπαρω" τη γυναικα μου της βαζω να ακουσει dire straits.Πετυχαινει παντα
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
    Where are you think you going? E βαγγέλη? :smilea:
    Ακριβώς,αν κι αυτό το κομμάτι πρέπει να είναι από το Communique νομίζω.
    Εγώ την είχα ψωνίσει με το Setting me up και το θέμα τής εισαγωγής.Δεν κατάφερα να το παίξω ποτέ!
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.

Ακριβώς,αν κι αυτό το κομμάτι πρέπει να είναι από το Communique νομίζω.
    Εγώ την είχα ψωνίσει με το Setting me up και το θέμα τής εισαγωγής.Δεν κατάφερα να το παίξω ποτέ!
    six blade knife

Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
    six blade knife
    moto perpetuo

hasta luego.

awesome μέλος Το avatar του/της hercul
    Earth, Wind and Fire ε? D' aranjuez?
    Δεν κατέω τι με λες ...
    Αν εννοείς το συγκρότημα δεν έχω ακούσει ιδιαίτερα!
    And the road becomes my bride
    I have stripped of all but pride
    So in her I do confide
    And she keeps me satisfied
    Gives me all I need

Εχεις ακουσει καθολου Mountain?http://www.youtube.com/watch?v=KszD_MfB798
    Κιθαρα Leslie West φοβερος ο χοντρος
    Τυμπανα Corgy Laing Τα τυμπανα σε hard rock
    Μπασο Felix Papalardi Παιδι μεταναστων απο το Αργος!!!Εκανε την παραγωγη σε ΟΛΕΣ τις δουλειες των Cream.Ο Hendrix που εκεινη την εποχη ειχε πεντ'εξι κοματια στο top ten τον ηθελε να του κανει παραγωγη εστω εναν δισκο.Αλλα ο Αργειτης επειδη ειχε συμβολαιο δια λογου με τον Clapton αρνηθηκε.

Μού είναι δύσκολο να περιγράψω το σοκ που έπαθα ακούγοντας αυτήν την κιθάρα,που όμοιά της δεν είχαμε ακούσει,την κιθάρα τού Mark...
    Dire Straits είδα ζωντανά στο στάδιο Comunale του Torino το 80-81 όταν σπούδαζα στην Ιταλία.
    55.000 κόσμος!
    Απίθανη ακουστική και διασκευασμένες, με μεγάλη έμπνευση και ευρηματικότητα, όλες οι εισαγωγές των κομματιών που παίζανε.
    Τούς είδα γιατί τους θεωρούσα από τότε μαζί με τους Police το νέο αίμα που πραγματικά ...κάτι είχε να πεί, όπως και τελικά αποδείχθηκε.

Μόνο στο Τορίνο...Ζαppa, Ten Yars After, Uriah Heep, Ginger Baker & friends, Status Quo, Rolling Stones ανήμερα του τελικού στο Μουντιάλ! 1982 ...Η συναυλία ξεκινούσε στις 5 το απόγευμα , γιατί έπαιζε στον τελικό η Ιταλία. Ο Jagger φορούσε τη φανέλα του Paolo Rossi, σούταρε προς τον κόσμο 3 μπάλες και είπε το προφητικό θα βάλετε 3 γκολ... Η Ιταλία νίκησε εκείνο το βράδυ την Γερμανία 3-1...

Ας μη πιάσω, τώρα, καταστάσεις 74 και μετά, στο εξωτερικό που βίωσα...ιδίοις βλεφάροις και ιδίοις τυμπάνοις σε συναυλιακούς χώρους...

...γιατί δεν θα το γλυτώσω το μπλάστρι στο κεφάλι από τη γυναίκα μου Κυριακάτικα! Πρέπει να μαγειρέψω για την οικογένεια...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Uriah Heep

...γιατί δεν θα το γλυτώσω το μπλάστρι στο κεφάλι από τη γυναίκα μου Κυριακάτικα! Πρέπει να μαγειρέψω για την οικογένεια...

[/B]
    Κι εγω παω βολτα τα παιδια.Καλη ορεξη και τσακο και

Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
    Εχεις ακουσει καθολου Mountain?http://www.youtube.com/watch?v=KszD_MfB798
    Κιθαρα Leslie West φοβερος ο χοντρος
    Τυμπανα Corgy Laing Τα τυμπανα σε hard rock
    Μπασο Felix Papalardi Παιδι μεταναστων απο το Αργος!!!Εκανε την παραγωγη σε ΟΛΕΣ τις δουλειες των Cream.Ο Hendrix που εκεινη την εποχη ειχε πεντ'εξι κοματια στο top ten τον ηθελε να του κανει παραγωγη εστω εναν δισκο.Αλλα ο Αργειτης επειδη ειχε συμβολαιο δια λογου με τον Clapton αρνηθηκε.
    Πω πωω ξήγα!! Τούς τύπους δεν τούς ήξερα αλλά είναι pure rock!
    moto perpetuo

hasta luego.

Υπάρχει και η νέα γενιά που συνεχίζει να ακούει και να ψάχνει για ακούσματα...
    Άμα ψάχνει ...νέα ακούσματα στο "Fire and Water" που έχεις επισυνάψει στη φωτογραφία...
    .
    .
    .
    .
    .
    ....είναι σε καλό δρόμο!

Long Way Anywhere Το avatar του/της liberec
    Με τους Dire Straits έννιωθα ξανά το ίδιο όταν μάθαινα τους Pink Floyd.
    Dark Side of the Moon ήτανε το 1973 και ήμουνα 13 και άρχιζα να ακούω πιο περίπλοκη μουσική από τους Beatles και όταν μου το έβαλε ένας τύπος [σε πομπίνα] και με ανάγκασε να το γράψω, δεν τον καταλάβαινα, δεν μου άρεσε και απορούσα. Μέχρι το τρίτο άκουσμα, εκεί έγινε το κλικ και έμαθα να ακούω αλλιώς την μουσική. Όχι μόνο τον φανερό, επιφανειακό ρυθμό, αλλά κυρίως την προσμονή για το πέρασμα, ΤΙΣ ΠΑΥΣΕΙΣ!! Γιατί από τότε ξέρω, ότι
    ΟΙ ΠΑΥΣΕΙΣ........ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ!!!
    Το ίδιο λοιπόν τότε το 1978 όταν παρουσιάστηκαν οι Dire Straits μου το ξαναθύμισαν, την αλήθεια αυτή. Και μέχρι και σήμερα θεωρώ τα αργά και βασανιστικά τους κομμάτια σαν "γνήσια Dire Straits" ενώ τα γρήγορα ροκενρολάκια απλώς συπλήρωμα, για να πουλάει ο δίσκος από την αρχή.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	dire.jpg 
Προβολές:	65 
Μέγεθος:	46,6 KB 
ID:	127337

πάμε με τον άλλον δρόμο, μπορεί να είναι πιο μακριά, αλλά από την άλλη είναι ..... χειρότερος

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τεχνολογία Live CD
    από dxeavy στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 08/10/2004, 22:56
  2. MotoGP set-up report - Malaysia
    από RapidShade στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 05/10/2004, 13:50
  3. kalgeorge lives!
    από adam_tsouk στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ