Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Να προβληματίσεις και να ευαισθητοποιήσεις προς (ή ως προς) κάτι που κατά γενική παραδοχή αξίζει την προσοχή του κόσμου (ας πούμε, να κεντρίσει την προσοχή των ανθρώπων στην υπερθέρμανση του πλανήτη, είναι απόλυτα κατανοητό. Έγινε με πολλές κινήσεις και σε καμμία απολύτως δεν είδα, δεν άκουσα και δεν έμαθα το όνομα του εμπνευστή της). Στην προκειμένη περίπτωση, κατά την προσωπική μου γνώμη, πέρα από τη συζήτηση που ευελπιστεί (ο εν λόγω σκυλάς) πως θα πυροδοτήσει η πράξη του, γύρω από το όνομά του και την αιτία για την οποία την έκανε (επιτυχώς), δε νομίζω να υπήρξε άλλο κίνητρο, για να προχωρήσει σ' αυτή. Τέλος, δε νομίζω να ρώτησε το σκύλο αν συμφωνεί με την κράτηση και τη συμμετοχή του στο ανόητο παιχνίδι του.
Από τις πολλές κινήσεις που αναφέρεις, όπου πρόκειται για έργα τέχνης (γιατί οι υπόλοιπες κινήσεις είναι άσχετες με το θέμα μας), πιστεύω ότι το όνομα του δημιουργού είναι κάτω από το κάθε έργο. Απλά δεν το ξέρεις γιατί διάλεξε να μη σε προκαλέσει (ίσως είναι καλοί χριστιανοί, τι να πω..), ή γιατί δε σε ενδιέφερε γενικότερα να το κοιτάξεις.
Στην προκειμένη περίπτωση, η συζήτηση που ευελπιστούσε να γίνει, έγινε και γίνεται. Πόσα ακόμα κίνητρα έπρεπε να έχει... κάτι δεν καταλαβαίνω μάλλον, αλλά τέλος πάντων.. για μένα, μια ακόμα προέκταση της κίνησής του είναι ότι κάθομαι και σου γράφω ακόμα, λες και είναι ξάδερφος μου και μου τον θίγεις. Αν κατάλαβα καλά, τον θεωρείς ψωνάρα. No problem..
Τον σκύλο ναι, προφανώς δεν τον ρώτησε.. αλλά αν πέρασε καλά εκεί μέσα, δεν είναι περισσότερο κατακριτέα η πράξη του από τον καθένα που αγοράζει έναν σκύλο για το σπίτι του χωρίς να τον ρωτήσει αν θέλει να πάει.