Καλησπερα . Λεω μεσα στην επομενη εβδομαδα να αγορασω μποτες racing .
Πιγα σημερα σε ενα καταστημα και δοκιμασα τις ακολουθες :
http://www.motoexpert.gr/product_inf...8a6a14d07d8cbe
και αν δεν κανω λαθως και αυτες:
kai
Καθως την μποτα δεν την θελω μονο για πιστα (καθως εχω σκοπο να μπω καποια μερα, αλλα δεν νομιζω να ειμαι και καθε εβδομαδα εκει, θελω μια μποτα που να μου παρεχει ασφαλια αλλα να μην δειχνω και σαν αστροναυτης.
Η sidi οντως ειναι racing και αρκετα σκληρη , οσως dainese δοκιμασα ομως και μου τις εδειξε ο πωλητης σαν racing , ειχαν μεγαλη διαφορα απο τις aplinstar & sidi . Πολυ ποιο ελαφριες , ανετες και σιγουρα μποτες που μπορεις να πεις οτι θα της φορεσεις και μεσα απο ενα τζην να πας και για ενα καφεδακι χαλκιδα πχ. Ποσο "προστασιας" και ποσο "racing" ειναι αυτες της dainese ?
Ειμαι λιγο μπερδεμενος οπως σας ειπα στο θεμα καφε-πιστας. Καθως δεν εχω σκοπο να αγορασω 2 ζευγαρια , θα ηθελα κατι που να μην ειναι κατι extreme οπως Sidi-Corsa , αλλα οχι και κατι απο πανι... Κατι που να εχω μια σχετικα καλη ασφαλια οταν θα θελησω να μπω πιστα αλλα να μπορω να προχορισω και μερικα μετρα.
ξερω πως μια μποτα των 300 ευρω μπορει να μην θελει να κατσει στο ποδι μου, και μια με 180 να ειναι φτιαγμενη, σιγουρα δεν θα αγορασω κατι χωρις να φορεσω, απλα θελω να μου δωσετε λιγο στα φωτα σας που να προσανατολιστω και τι να κοιταξω
Ακομα σκεφτομαι να σταξω 20-30 ευρα παραπανω και να παω στην ομορφη κατηγορια της dainese tourque.
Ρωτωντας , εμαθα πως το torque in ειναι να μπενει η μποτα μεσα απο την στολη και out απο εξω. Διαφορα υπαρχει φυσικα και στην τιμη , κανοντας την in πιο φτηνη κατα 20-30 ευρω.
Αυτο που με παραξενεψε ηταν οτι το 43 OUT εκανε περιπου την ιδια εφαρμογη με το 44 IN .
Tourqe in : 230 euro
Tourqe out: 270 euro.
Σε ενα καταστημα μου κανανε και λιγο τους χαζους. Ρωτησα ποσο παει η τιμη στην IN μου λεει 240. Ρωταω μετριτης ?
Η απαντηση του ηταν "Θα την παρεις τωρα? " , Απανταω "να κοιταξω πρωτα τι υπαρχει" . "Ε τοτε , 240 μου" μου απαντα. Το βρικα λιγο χαζω. Αν μου ελεγε ο τυπος 200-210 δεν θα ψαχνομουν αλλο, το βρικα λιγο χαζο απο μερος του. Δεν καταλαβα γιατι επρεπε να δεσμευτω οτι θα την αγορασω για να μου πει ποσο θα μου ριξει την τιμη.
Τωρα μια ερωτηση για να μην κανω λαθως αγορα. Λογο οικονομικων θα κοιταξω μαλλον την tourqe in , πιστευω ειναι πολυ καλη μποτα και μου αρεσε στο θεμα εφαρμογης, ηταν ποιο ανετες απο alpinstars & sidi. Αυτο που θελω να μου πειτε ειναι ποσο στενες 'πρεπει' να ειναι η μποτες. Πχ στο 44 οταν ημουν ορθιος η μποτα ηταν μια χαρα , αντιθετα με το 43 οταν ημουν ορθιος (με λεπτη καλσα) , χτυπουσαν λιγο μπροστα τα δαχτυλα, αλλα στον αερα το 43 το ενοιωθα να κραταει πολυ καλυτερα το ποδι. Τι να κοιταξω ? Δεν ξερω αν το 43 ειναι καλο και ξενιχιαστω μετα απο 10 βηματα, η το 44 ειναι πολυ "ανετο" για να προστατευει.
Επισης , λογο της μεγαλης διαφορας τιμης μεταξυ IN/OUT (Dainese) , εχω μια απορια. Βλεπω οτι τα περισοτερα παντελονια στολης μπενουν μεσα απο την μποτα, τη γινεται στην περιπτωση της αγορας της μποτας IN ?
Τελος ξερω πως μια μποτα των 300 ευρω μπορει να μην θελει να κατσει στο ποδι μου, και μια με 180 να ειναι φτιαγμενη, σιγουρα δεν θα αγορασω κατι χωρις να φορεσω, απλα θελω να μου δωσετε λιγο στα φωτα σας που να προσανατολιστω και τι να κοιταξω