Κάνεις λάθος σε αυτό. Ψάξ' το. Άλλο να τον χτυπήσεις από πίσω, οπότε δεν μπορεί να αποδειχτεί ότι προκάλεσε αυτός το ατύχημα και άλλο να τον βρείς στο πλάι οπότε φαίνεται ότι σου έκλεισε τον δρόμο με την αλλαγή της πορείας του.
Δες το και αλλιώς: 2 αυτοκίνητα κινούνται στην εθνική, το ένα αριστερή λορίδα το άλλο στην μεσαία. Το πίσω μέρος του 1ου είναι στο ύψος της μούρης του 2ου. Το 1ο ανάβει φλας και κόβει απότομα δεξιά και το πίσω φτερό του βρίσκει στο μπροστά του δευτέρου. Φταίει ο "μπροστά". Αν είχε μπεί στην λορίδα και έσκαγε μετά ο άλλος πίσω του θα είχε την ευθύνη αυτός.
Στο σχέδιο φαίνεται η μηχανή να προσπερνάει από αριστερά και να βρίσκει στο πλάι του αυτοκινήτου που της έκλεισε τον δρόμο. Η μηχανή λοιπόν πρέπει να ήταν δίπλα ή πολύ κοντά στο αυτοκίνητο. Γι' αυτό λέω ότι δεν φταίει. Αν ερχόταν βέβαια από μεγάλη απόσταση και "ξέχασε" να φρενάρει τότε φταίει, αλλά δεν το κατάλαβα έτσι εγώ.
Όπως και να έχει, έχω μια άποψη και την αιτιολογώ. Δεν κάθομαι να λέω ότι όποιος διαφωνεί μαζί μου είναι άσχετος, δεν έχει δίπλωμα ή δεν θα έπρεπε να έχει... Αλλά δυστυχώς απ' ότι έχω δει τελευταία και σε άλλα post η ειρωνία και οι προσβολές πάνε σύνεφο. Αν διαφονούμε με κάτι το κράζουμε. Η ειρωνία όμως δεν είναι επιχείρημα. Το να προσβάλεις (όχι εσύ προσωπικά, γενικά μιλάω) κάποιον διότι έχει διαφορετική άποψη από εσένα (ακόμα και αν είναι λανθασμένη) δείχνει απλά αδυναμία στο να κάνεις διάλογο. Εκτός αν ο σκοπός του forum είναι να βγάζει ο καθένας το άχτι του και όχι να γίνεται διάλογος...
Μπορεί να έχω άδικο. Πες μου το γιατί και επιχειρηματολόγησε για να στηρίξεις την θέση σου. Μπορεί να μην συμφωνήσουμε ποτέ... ε, και;! Μην με προσβάλεις όμως και μην μου μιλάς λες και με ξέρεις 10 χρόνια. Τόσο δύσκολο είναι; Τόσο ανάγκη έχετε να μειώνετε τους άλλους γύρω σας;
Αν αυτή είναι τελικά η φιλοσοφία του forum και δεν γουστάρετε να ακούτε άλλες απόψεις (όσο τρελές και αν σας φαίνονται) να φύγω ρε παιδιά, μην σας χαλάω και την παρέα...