Ειναι απογευμα Τριτης 6 Μαιου και βρισκομαι να περπαταω στους δρομους του Reinbek, ενα μικρο προαστιο του Αμβουργου. Εχω ερθει για δουλεια αλλα εχω ξεμπερδεψει νωρις, οποτε μιας που και ο καιρος ειναι καταπληκτικος ειναι μια εξαιρετικη ευκαιρια να κανω μια καλη βολτιτσα τριγυρω.
Βλεπω μικρα μαγαζακια με λιγοστες καρεκλιτσες εξω στο πεζοδρομιο -εκει οπου επιτρεπεται και δεν εμποδιζουν την διελευση πεζων- και πολλοι κατοικοι καθονται απολαμβανοντας ενα παγωτακι η (τι αλλο; ) μια μπυρα στον ηλιο. Κινηση υπαρχει αρκετη αλλα μου κανει εντυπωση οτι δεν ακουγεται ΚΙΧ. Ουτε ενα κορναρισμα, ουτε μαρσαρισματα, ουτε τιποτε αλλο.
Παω να περασω απεναντι και περιμενω στη διαβαση -προφανως για να περασουν τα αμαξια. Το αμαξι που ΕΓΩ περιμενω ομως να περασει εχει σταματησει και περιμενει και αυτο με τη σειρα του ΕΜΕΝΑ να περασω απεναντι, οποτε κανεις δεν περναει και κοιταζομαστε! :wacko:
Τελικα του κανω νοημα να περασει και το κανει εχοντας ενα βλεμμα απολογητικο, λες και ενοιωθε ασχημα/ενοχος που ΔΕΝ περασα απεναντι και περασε αυτος.
Την Παρασκευη το βραδυ και μετα απο μερικες μερες στο Αμβουργο, γυριζω στην Αθηνα. Σαββατο πρωι φευγω για Γιαννενα οδικως, οποτε και δεν εχω ακουσει τιποτα απο ειδησεις.
Καθοδον βλεπω πολλα φορτηγα σταματημενα σε κομβους στην ΕΟ, αλλα δεν δινω σημασια.... Στα Γιαννενα, βλεπω πολλα πρατηρια κλειστα αλλα και παλι δεν παει ο νους μου στο κακο.
Τελικα μαθαινω με εκπληξη οτι υπαρχει μια γενικοτερη απεργια των φορτηγων & μεταφορεων καυσιμων ενω τα δελτιατου ασχους
φωναζουν οτι "Στερευει απο καυσιμα η χωρα" κλπ.
Εχω προνοησει και εχω γεμισει καυσιμα το κουτι απο πριν οποτε η επιστροφη την Δευτερα το πρωι γινεται χωρις προβλημα.
ΟΜΩΣ......
Ο γυρισμος ειναι τραγικος χαρην στον ΚΟΠΑΝΟ με την Porsche που το παιζει γληγορος και περναει 10-10 τα αυτοκινητα στην Πατρων - Κορινθου στο αντιθετο ρευμα. Καποια στιγμη στο υψος του Αιγιου με προσπερναει με 200+ και λιγο πιο πανω σταματαει δεξια και κανει ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ενω εγω και αλλα διερχομενα κουτια προσπαθουμε να μην την φορεσουμε στον αρχικοπανο!!! Πινακιδα Αθηναικη... ΙΖκατι 3000.![]()
Τελικα επιτρεφω Αθηνα αλλα εκει αρχιζει το παρτι....
Καποια στιγμη στη Χαμοστερνας βλεπω μια Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Α ουρα αυτοκινητων που ξεκιναει πριν τα φαναρια των Πετραλωνων και συνεχιζει μεχρι κανα χιλιομετρο πιο πανω -σε ενα πρατηριο Shell.
Αμαξια σπρωχνονται τσαμπουκαλιδικα με αμαξια, μηχανες με μηχανακια, αλλοι "εξυπνοι" προσπαθουν να χωθουν απο εξω κατευθειαν μεσα στο πρατηριο για να αποφυγουν την ουρα, φωνες, βρισιες, κορνες ενω καποιοι εχουν πιαστει στα χερια και τσιριζουν!
Μεσα στο χαμο αυτο ενας παππους με 2 πλαστικα μπουκαλια νερου στο χερι προσπαθει να παρει βενζινη, λες και θα τον σωσει αν βαλει 2 λιτρα βενζινης στο αμαξι του!
Το ιδιο σκηνικο συνεχιζεται σε οσα πρατηρια ειναι ανοιχτα...
Φθανω σπιτι και βλεπω στις ειδησεις οτι αυτο το σκηνικο εχει φορεθει πολυ τις τελευταιες μερες...
Ασυλληπτα τεραστιες ουρες αυτοκινητων σε πρατηρια που ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ εχει λιγο μυαλο θα καταλαβει οτι ειναι ΑΝΟΥΣΙΟ να γινονται αφου τα καυσιμα ΔΕΝ θα φτασουν για ολους οταν εχεις αλλους 200+ μπροστα σου να περιμενουν!
Και ομως... Τσαμπουκας, φασαρια, βρισιες, μεχρι και ξυλο για ενα κωλολιτρο βενζινης!
Και σκεφτομαι: τελικα ΠΟΣΟ καφρος ειναι ο νεοελληνας;![]()
Νοιωθω οτι ολοι γυρω μου ειναι σε μια αλλοφρονη ημιαγρια κατασταση, περιμενοντας τη σπιθα που θα τα τιναξει ολα στον αερα. Οι σκηνες αυτες στα πρατηρια ειλικρινα μου θυμισαν σκηνες απο ταινιες Mad Max...![]()
Ρε σεις νεοΚαφροι: ακομα και αν το κουτακι σας μεινει ΧΩΡΙΣ καυσιμα μερικες ημερες, χαθηκε ο κοσμος; ΔΕΝ μπορειτε να πατε με το μετρο στη δουλεια σας η με το λεωφορειο;
Εξαιρω οσους εχουν να ταξιδεψουν για την δουλεια τους, αλλα αυτοι θα βρουνε καυσιμα καθοδον οπως βρηκα και εγω.
Ναι, τωρα και εγω ΔΕΝ εχω καυσιμα στο κουτακι, και η μηχανη επισης δεν ειναι για πολλα πολλα. Και λοιπον; Τι εγινε;
Οι ανθρωποι που απεργουν παλευουν για τα δικαιωματα τους. Εμεις πρεπει να γινομαστε ΖΩΑ ρε γ@μωτο καθε φορα που κατι αναπαντεχο συμβαινει;![]()
Ζουμε στην πιο ομορφη χωρα με τους χειροτερους κατοικους....![]()
Καντε τα ισιωμα ολα πια....
ΥΓ. Διαβαζω στην Ε της προηγουμενη Κυριακης οτι ΜΕΣΑ στα καμμενα της Παρνηθας εχουν ΗΔΗ αποψιλωθει μεγαλες εκτασεις και εχουν ανεγερθει διαφορες ΒΙΛΕΣ....![]()
![]()