Παίδες , γνωρίζει κανείς την ύλη και τι ακριβώς χρειάζεται για άδεια ραδιοερασιτέχνη?
Ευχαριστώ!![]()
Παίδες , γνωρίζει κανείς την ύλη και τι ακριβώς χρειάζεται για άδεια ραδιοερασιτέχνη?
Ευχαριστώ!![]()
καλημερα,
ριξε εδω μια ματια...
"...για να γίνει κανείς ραδιοερασιτέχνης πρέπει να περάσει με επιτυχία εξετάσεις του Υπουργείου Μεταφορών-Επικοινωνιών. Οι εξετάσεις είναι γραπτές και προφορικές και διενεργούνται δύο φορές τον χρόνο. Η εξεταστέα ύλη περιλαμβάνει: Εκπομπή - Λήψη σε κώδικα Μόρς, ραδιοθεωρία, κανονισμούς ραδιοεπικοινωνιών, βασικές γνώσεις ηλεκτρονικής και ηλεκτρολογίας, στοιχειώδεις γνώσεις Αγγλικής γλώσσας κ.λ.π..."
http://www.raag.org/amateur_gr.html
και εδω...
http://www.yme.gr/?tid=263&aid=0
και εδω η υλη...
http://www.yme.gr/imagebank/categori...1192093641.pdf
σε ποια περιοχη εισαι?
ο πατερας ενος φιλου μου ειναι πολλα χρονια ερασιτεχνης
εαν θελεις να σου δωσω ενα μσν να μιλησετε
The sickness
A good rider has balance, judgment, and good timing. So does a good lover.
...καλά και ο Mr. Τριανταφυλλόπουλος ραδιοερασιτέχνης δεν είναι ??![]()
![]()
Thnx για τις απαντήσεις guys.Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
σε ποια περιοχη εισαι?
ο πατερας ενος φιλου μου ειναι πολλα χρονια ερασιτεχνης
εαν θελεις να σου δωσω ενα μσν να μιλησετε
Βρίσκομαι Κρήτη.
Εκτός απο χόμπι πιστεύω οτι μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά σε θέματα έκτατης ανάγκης .
Παράδειγμα κινητά τηλ που σε πολλά σημεία δη απομακρυσμένα (βουνά , λαγκάδια) δεν έχουν σήμα.
Mors παιδιά, ποτέ δε μετάνιωσε κανείς που τον έμαθε. Όποιος μπορεί το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
του εχω μιλησειΑρχικά δημιουργήθηκε από motaba
...καλά και ο Mr. Τριανταφυλλόπουλος ραδιοερασιτέχνης δεν είναι ??![]()
![]()
![]()
The sickness
ειναι κολλημα ομωςΑρχικά δημιουργήθηκε από Ktm.Prestige
Εκτός απο χόμπι πιστεύω οτι μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά σε θέματα έκτατης ανάγκης .
Παράδειγμα κινητά τηλ που σε πολλά σημεία δη απομακρυσμένα (βουνά , λαγκάδια) δεν έχουν σήμα.
αμαξι μηχανη και σπιτι φουλ κεραιες!και κανα 15 χιλιαρικα εξοπλισμος
The sickness
υπαρχουν 2 αδειες......... η sv και η sw
η πρωτη θελει μορς και σου επιτρεπει να μιλας βραχεα και vhf-uhf και γενικα στις συχνοτητες του ραδιοερασιτεχνη
η δευτερη δεν θελει μορς αλλα σου δινει το δικαιωμα να μιλας μονο vhf-uhf........βραχεα οχι.
Δικαιολογητικά :
1. Αίτηση.
2. Πιστοποιητικό γεννήσεως η φωτοαντίγραφο ταυτότητας η διαβατηρίου.
2. Σε περιπτώσεις υπηκόων άλλων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, αποδεικτικά έγγραφα που σχετίζονται με την νομιμότητα παραμονής τους, την υπηκοότητα τους και την μόνιμη διαμονή τους.
3. Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει αφαιρεθεί η άδεια ερασιτεχνικού σταθμού ασυρμάτου και αναφορικά με τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.
4. Αντίγραφο πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη [Κατηγορίας 2] εάν υπάρχει.
5. Παράβολο των 17.50 ευρώ.
6. Δύο (2) έγχρωμες φωτογραφίες.
εγω ειμαι ακομα παρανομος..........![]()
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΑΠΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΝΕΙΣ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ.....
μην ακολουθείς το μονοπάτι...πήγαινε εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε τα ίχνη σου.....
Έχω ακούσει για ενα μηχάνημα που το έχουν οι "νόμιμοι" ραδιοφωνικοί σταθμοί που λέγεται ραδιογωνόμετρο ,το οποίο σκανάρει και ελέγχει τις συχνότητες.Εαν πέσει πάνω σου , μπορεί να δει απο που εκπέμπει και να σε καταγγείλει.εγω ειμαι ακομα παρανομος..........
Ισχύουν αυτά?
Ktm.Prestige εχεις γνωσεις ηλεκτρονικων?τωρα ασχολησε εστω και λιγο παρανομα?
μην ακολουθείς το μονοπάτι...πήγαινε εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε τα ίχνη σου.....
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ktm.Prestige
Έχω ακούσει για ενα μηχάνημα που το έχουν οι "νόμιμοι" ραδιοφωνικοί σταθμοί που λέγεται ραδιογωνόμετρο ,το οποίο σκανάρει και ελέγχει τις συχνότητες.Εαν πέσει πάνω σου , μπορεί να δει απο που εκπέμπει και να σε καταγγείλει.
Ισχύουν αυτά?
μεχρι στιγμης ραδιογωνιομετρο εχει μονο η αθηνα.......
εξαλου αν δεν ενοχλεις δεν σε ενοχλει κανενας....τουλαχιστον εδω στην πατρα.........
τωρα πριν κανα 4 μηνες ειχε βγει ενας εδω και εμπαινε στις συχνοτητες των ταξι και εβριζε τις τηλεφωνητριες...........ραδιογωνιομετρο δεν ηρθε......απλα βγηκαν παγανια απο το τοπικο υπουργειο
και σε οποιο σπιτι εβλεπαν κεραια χτυπαγαν και ζηταγαν αδεια!!!!
ενοειτε πως εκεινες τις μερες ολοι ειχαμε ξηλωσει κεραιες κτλ...........
και για την ιστορια....ακομα των ψαχνουν!!!!!!!