Σελίδα 2 από 9 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 134

Θέμα: GSXR gia prwti mixani???

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από packo
    ....

Sou milaei enas anthropos pou kavalaei molis 3 xronia, ek ton opoion ton ena me elaxista xiliometra. Se auta ta 3 xronia exo odigisei arketa xiliometra ta parakato mixanakia:

1. Ducati Monster 695 (To proto mou mixanaki. Ekana mazi tou 8000 klm kai ena CSS)
    2. Honda BlackBird XX (Mixanaki tou kollitou mou, stin ousia i deuteri motosikleta me tin opoia ekana polla xiliometra, giro sta 4000)
    3. Suzuki GSXR-750 k7 (To trito mou mixanaki. Exo kanei mazi tou mexri tora 6.000)

.....

1. CB400SF - 2 χρονια : 45.000 χλμ
    2. CB600F Hornet - 11 μήνες : 17.000χλμ
    3. CBR600FS - 2 χρόνια : 40.000 χλμ
    4. CBR954RR - 6 μήνες (το μουνί που σας πέταγε κλεφτρόνια) : 18.000 χλμ
    5. CBR954RR - 1,5 χρονο : 20.000 χλμ
    6. ΜΑΧ100 & Crypton 100 (παπιά 1,5 χρόνο εντός πόλης) : 30.000 χλμ

Οδηγώ 7 χρόνια μόνο κι έχω κάνει με μηχανές (τα χλμ του αυτοκινήτου ΔΕΝ υπολογίζονται) 170.000 χλμ περίπου.....

Πρέπει να σου πω ότι τα τελευταία 3 χρόνια έχω αρχίσει να μαθαίνω να οδηγώ.

Το gsxr750 δεν απευθύνεται σε σένα. Είνια φτιαγμένο για κάποιον που ξέρει τι θέλει από το συγκεκριμένο μηχανάκι.

Μην κοιτάς τι σου λένε οι υπερμέγιστοι οδηγοί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Βούτα και στον Λαιμό. Δεν θα κλάψουν αν σου συμβεί κάτι και όλοι μας ξεχνάμε πώς είναι όταν ανεβήκαμε για πρώτη φορά στην μηχανή.

Φιλική συμβουλή: ξεκίνα σταδικά απο τα χαμηλά προς τα μεγαλύτερα. Κι όταν λέω σταδιακά εννοώ να ΜΑΘΕΙΣ να οδηγείς (οχι αυτά που θα σου πούνε στην σχολή οδηγών για να περάσεις τις εξετάσεις) από φίλους με μεγαλύτερες μηχανές (αν έχεις) ή από διάφορα σχολεία που υπάρχουν ή κι από το net που υπάρχουν τόνοι πληροφορίας.

@ Div400 : 130 άλογα το 750; Εννοείς τροχό μάλλον....

Α..... και που σαι.... μετά τα 21 σου μπορείς να βγάλεις δίπλωμα για μηχανή πάνω από 600cc.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

GIa na to ksekatharisoume, simfono me ton sniper.

To 750 einai mixanaki pou gia na to pareis ksereis kala ti thes...Kai ksereis kala pou tha to vreis...AN thes xazosouzes kai pantilikia, tote ontos pare kati allo...

Episis, to ksanaleo, to simantiko pou prepei na skefteis einai o xronos gia na arxiseis na apolamvaneis to mixanaki sou...Einai krima na pareis kati pou tha to steileis meta apo 4-5-6 mines giati tha sou exei vgalei tin panagia...
    I wait and I wait
    and what i really hate
    is the panic that stops me from breathing
    my knees hit the floor
    and I panic more

non serviam Το avatar του/της kachius
    Όπως είδα ότι κατάλαβες ( ) δεν είναι αυτά τα άλογα για αρχάριους,
    οπότε δε θα σου πω τη δική μου (ανώδυνη αλλά και πόσο τυχερή τελικά; ) εμπειρία με την 1η μου.

Θα σου πρότεινα κάτι σε μεσαίου κυβισμού 2κίλυνδρο (πχ, kawasaki er, suzuki sv, honda cbf500)
    νομίζω ότι δε θα έχεις πρόβλημα με το γκάζι τους (αυτό δε σημαίνει ότι θα ξεχάσεις πως είσαι συνετός και "ψάρακλας) είναι πολύ φιλικά και έχουν να σου δώσουν πολλά και για πολύ καιρό.
    Ξέρω από βέσπα!

Re: GSXR gia prwti mixani???

Αρχικά δημιουργήθηκε από V-xarcadil
    ,,,
    συμφωνω με τους προηγουμενους αλλα θελω να σταθω σε ενα σημειο.

λες πως εισαι ατομο εγκρατης και οταν δεν σε παιρνει δεν το ζορίζεις, ελα όμως πως με το μηχανακι και ειδικα με ss πως θα ξερεις φιλε μου αν σε παιρνει ή όχι? αν το 'χει ή δεν το 'χεις?
    θα μου πεις "ρε φιλε θα προσεχω , δεν θα τρεχω κτλ,κτλ" και συμφωνω δεν θα τρεχεις και θα προσεχεις, 'ελα ομως που σε 3 μηνες θα του εχεις παρει ,και καλα, τον αέρα και θα το ανοιξεις λιιιγο παραπανω σε μια ευθεια που θα την ξερεις καλα και τοτε κατι θα πεταχτει μπροστα σου, ή κατι θα συμβει και δεν θα μπορεις να το μαζεψεις!!!

άπο την άλλη μπορεις να παρεις ενα ss και να εισαι συντηριτικος και να εισαι οκ για μια ζωη, αλλα φιλε μου τα ss δεν ειναι για το δρομο και δεν ειναι για συντηριτικη χρηση, ειναι για την πιστα μονο και για να τα δουλευεις στα κοκκινα.

και τελος να συμπληρωσω πως και εγω ημουν στην ιδια θεση με εσενα και τι έκανα? πηρα ενα SS !! γιατι αυτο πραγματικα ηθελα και δεν το μετανοιωσα ουτε λεπτο, αλλα εδω και 8 μηνες που το εχω στα χερια μου δεν μου εχει περασει ουτε λεπτο απο το μυαλο μου οτι το "εχω" το μηχανακι, παραλληλα προσπαθω να μαθω όσα πιο πολλα μπορω ωστε να μαθω να το ευχαριστιεμαι (πηγα στο 0-300, διαβαζω ότι βιβλια υπαρχουν για την οδηγιση, κανονιζω τωρα για CSS) και γενικα το ψαχνω όσο πιο πολυ μπορω.

όλοι εμεις δεν μπορουμε να σου επιβαλουμε την αποψη μας, ουτε παει να πει πως εχουμε και δικιο, ειναι καθαρα δικη σου αποφαση τι θα παρεις και γιατι, άλλα πρεπει να το σκεφτεις πολυ καλα και με καθαρο μυαλο! Στην κοινωνια που ζουμε ολα γυρω μας πιεζουν ωστε να αγοραζουμε το καλυτερο, το δυνατοτερο, το μεγαλυτερο, το κορυφαιο και πολλες φορες μας ειναι αχρηστο, αλλα τι να κανεις ετσι ειναι οι καταναλωτικες κοινωνιες...
    Σας το 'πα ???

Λαστιχάάάάάάρες !!!

Πατέρας πια...!

και γ@μω τα μελη Το avatar του/της xampos
    ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
    δεν παρεξηγώ τίποτα!
    καλύτερα να με κράξετε τώρα και να κάνω παιδιά κάποια στιγμή
    παρά να μου φουσκώσετε τα μυαλά...!

Οκ νομίζω το κατάλαβα ότι 750 δεν πρέπει να πάρω
    αλλά επειδή δεν είμαι και στη οικονομική κατάσταση του να παίρνω
    125 > 250> 600>...
    τι λέτε να πάρω? 250? 400?
    και τι ?

που να συνδυάζει τα πάντα... και το γκάζι του και τα όλα του για να μάθω!
    νταξει αφου το αποφασισες μην παρεις το 750 πιστας αλλα παρε καποιο 600 street (πολυ ξεκινανε απο τετοια μηχανακια και πανε μια χαρα)

gsr 600
    hornet,
    feizer
    ακομα και z 750 μπορεις να παρεις

ΠΡΕΠΕΙ........ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ.....

5 χρόνια λεβέντη μου........ΠΡΩΤΑ.......

άπό παπάκι........καί όλα τα ψευδοεντούρο........ΒΟΛΤΑ........όπου

βρίσκεις χωματάκι........νά μάθεις νά πέφτεις πρώτα έκεί καί άφού περάσεις

όλη τή σειρά......παπάκι,δυόμιση,τετρακοσσάρι, κανένα,χτ,κανένα fmx....

άφού δηλαδή έξαντλήσεις καμμιά πενταετία όλα αύτά μέ πολύ χώμα.....

μετά.........ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΥΛΙΝΔΡΟ , ΤΕΤΡΑΚΥΛΙΝΔΡΟ ΕΞΑΚΟΣΑΡΙ ΗΡΕΜΟ......!!!!!

Faser,cbf.........κ.λ.π.....

Καί άφού χτυπήσεις.........ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΕΚΕΙ..........!!!!!!

ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ...........

ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΞΑΚΟΣΑΡΙΑ.........R1.....CBR......ZX636......καί παραπέρα.....!!!!!

Αύτή είναι ή σειρά λεβέντη μου.........καί δέν τή γράφω ....
    ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ......!!!!!!

Σέ κάθε άλλη περίπτωση..........Ο , ΠΙΛΟΤΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ.............,
    έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες,νά πάς γρήγορα,μα πάρα πολύ
    γρήγορα..........
    ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ.......!!!!!!!!

Καί όλα αύτά πού σάς έγραψα παλικάρια μου ίσχύουν γιά κάποιον πού
    έχει ......ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ........έπαφή μέ τή μοτό του.........
    Νά γράφει δηλαδή 10-12000κμ. τό χρόνο.....!!!!!

Μετά άπό 35 χρόνια στό κουρμπέτι........ΔΕ ΝΟΙΩΘΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΕΧΩ......
    ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ......!!!!!
    Παρά τά μηχανάκια πού άλλαξα,τίς τούμπες καί τίς τράκες.....πού έφαγα....!!!
    Μέ 2 ρόδες ποτέ δέν μπορείς νάσαι σίγουρος γιά τίποτε.........
    Έδώ ό άλλος ό Japan έτρεχε ό άνθρωπος 12 χρόνια στά χιλιάρια καί πήγε ό
    καημένος άπό άναστροφή φορτηγού....!!!!

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ.........ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ

ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ........!!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Terens
    ΠΡΕΠΕΙ........ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ.....

5 χρόνια λεβέντη μου........ΠΡΩΤΑ.......

άπό παπάκι........καί όλα τα ψευδοεντούρο........ΒΟΛΤΑ........όπου

βρίσκεις χωματάκι........νά μάθεις νά πέφτεις πρώτα έκεί καί άφού περάσεις

όλη τή σειρά......παπάκι,δυόμιση,τετρακοσσάρι, κανένα,χτ,κανένα fmx....

άφού δηλαδή έξαντλήσεις καμμιά πενταετία όλα αύτά μέ πολύ χώμα.....

μετά.........ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΥΛΙΝΔΡΟ , ΤΕΤΡΑΚΥΛΙΝΔΡΟ ΕΞΑΚΟΣΑΡΙ ΗΡΕΜΟ......!!!!!

Faser,cbf.........κ.λ.π.....

Καί άφού χτυπήσεις.........ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΕΚΕΙ..........!!!!!!

ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ...........

ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΞΑΚΟΣΑΡΙΑ.........R1.....CBR......ZX636......καί παραπέρα.....!!!!!

Αύτή είναι ή σειρά λεβέντη μου.........καί δέν τή γράφω ....
    ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ......!!!!!!

Σέ κάθε άλλη περίπτωση..........Ο , ΠΙΛΟΤΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ.............,
    έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες,νά πάς γρήγορα,μα πάρα πολύ
    γρήγορα..........
    ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ.......!!!!!!!!

Καί όλα αύτά πού σάς έγραψα παλικάρια μου ίσχύουν γιά κάποιον πού
    έχει ......ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ........έπαφή μέ τή μοτό του.........
    Νά γράφει δηλαδή 10-12000κμ. τό χρόνο.....!!!!!

Μετά άπό 35 χρόνια στό κουρμπέτι........ΔΕ ΝΟΙΩΘΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΕΧΩ......
    ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ......!!!!!
    Παρά τά μηχανάκια πού άλλαξα,τίς τούμπες καί τίς τράκες.....πού έφαγα....!!!
    Μέ 2 ρόδες ποτέ δέν μπορείς νάσαι σίγουρος γιά τίποτε.........
    Έδώ ό άλλος ό Japan έτρεχε ό άνθρωπος 12 χρόνια στά χιλιάρια καί πήγε ό
    καημένος άπό άναστροφή φορτηγού....!!!!

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ.........ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ

ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ........!!!!!

μεχρι να κανει ολα αυτα που λες θα ειναι 99 χρονων :rotflmao:
    Τα αλογα ποτε δεν ειναι αρκετα

Νέο μέλος
    +1000
    gsxr 600 k8

Λοιπόν ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον σας!
    Το να πάρω όντως ένα 250-400cc είναι κάτι που αν το κάνω σίγουρα
    δεν θα λέω (αχ τι όμορφα! έχω και γαμώ τις μηχανές πόσο μου αρέσει να την καβαλάω...)
    το θέμα είναι όμως ότι φοβάμαι μην έρθει η στιγμή που θα πέσω σε λακούβα
    και κατά λάθος θα ανοίξω το γκάζι και θα ψάχνομαι! η μήπως είναι σκηνικό επιστημονικής φαντασίας;
    Πάντως για ότι κυβικά και να προτείνετε πάντα μιλάω για Street... ούτε για naked ούτε για τίποτα άλλο!

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    ....
    Πάντως για ότι κυβικά και να προτείνετε πάντα μιλάω για Street... ούτε για naked ούτε για τίποτα άλλο!
    Κυρίως για naked μιλάμε....

Έχεις ιδέα πόσο κοστίζουν τα πλαστικά ενός SS;
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Πάντως για ότι κυβικά και να προτείνετε πάντα μιλάω για Street... ούτε για naked ούτε για τίποτα άλλο! [/B]
    Φίλε, και οι naked street είναι, και μάλιστα πολύ καλές!

Μιά και ζήτησες γνώμες & εμπειρίες, θα σου πώ και εγώ τη δική μου, που ταυτίζεται με του Terens....

OTI και να οδηγείς, ΟΣΟ προσεκτικός και να είσαι, ΟΣΟ εξοπλισμένος και να είσαι, ο δημόσιος δρόμος είναι ΠΑΝΤΑ επικίνδυνος και κυκλοφορούν πολλοί μλκς εκει έξω.

Για εμένα, όταν κάποιος σου λέει "πάρε 1000άρι" και θα το μάθεις, είναι τουλάχιστον εκτός πραγματικότητας. Τί δηλαδή θα μάθεις? Πως στρίβουνε με το 1000άρι? Χέστηκε η φοράδα.... το θέμα είναι να μάθεις πώς να αντιδράς γρήγορα και σωστά σε επικείμενο κίνδυνο. Για να το κάνεις αυτό πρέπει να βρεθείς σε ελεγχόμενο (απο εσένα) περιβάλλον.

Αυτό το περιβάλλον είναι το χώμα.

Εκέι θα μάθεις πώς συμπεριφέρεται η μοτο (και εσύ) σε συνθήκες έλλειψης πρόσφυσης, αναπάντεχα εμπόδια, κλπ κλπ. Επιπλέον έχεις εσύ την ευθύνη των συνθηκών και όχι ο Χ παπαρας που παραβίασε κόκκινο.

Πάρε λοιπόν ένα εντουράκι και καλό προστατευτικό εξοπλισμό να μάθεις να οδηγάς, να σου έρχεται και φτηνή η συντήρηση και μετά βλέπουμε.

By the Way, στα 10χρ που οδηγώ, έχω πέσει 3 φορές. Η πρώτη (απο κουτάκιδες που στήναν κόντρα) με έστειλε (ευτυχώς) στο κρεβάτι για 3 μήνες. Ειμουν τυχερός.

όσο ακραίο είναι το "πάρε το ΣΣ μη μασάς"

τόσο ακραίο είναι και το

"πάρε εντουράκι, κάτσε χώμα 1-2 χρονάκια και βλέπουμε'

δηλαδή τόσο και τόσοι που έχουν μάθει σε cb400sf, er-5, bros, cb-1, cbf250 έκαναν ανοησία;

Παλαιό μέλος
    file mias k zitas gnwmes tha sou pw k gw ti diki mou gnwmi k empeiria ws twra...
    xekinisa ap ta 15mou me papi (stin athina milame panta pou einai k poli xeirotera...)sta 21 pira mia mixani(cbr600f)..pisteyw meta apo 6 xronia me to papi stous dromous eixa dei arketa wste na prosexw analoga kai pira mia mixani sxetika iremi etsi wste na mathw na odigw k mixani...afou ematha k kapoia pragmata me to 600 eipa na anevw katigoria k twra sta 24 exw ena k51000...pisteyw ekana poli kala pou pira to 600 prwta alla k twra me to 1000 exw para polla na mathw apla gnwmi mou einai an prosexeis k pas kapws etsi ta vimata tha eisai mia xara....sorry an sas kourasa!!!!

Καλησπερα.
    Επειδη δεν παει πολυς καιρος που εκανα μια επιλογη παρομοια με την δικια σου (ειμαι 24) χωρις να ακουσω τους γυρω μου η αποψη μου εχει ως εξης.

ΑΝ πραγματικα εισαι διατεθειμενος να το ψαξεις σοβαρα.
    ΑΝ εχεις καποιον να σου δειξει και να σκοπευεις να μαθεις απο αυτον χωρις να ξεπεταχτεις μετα απο 6 μηνες νομιζοντας οτι εγινες πιλοτος ξαφνικα.
    ΑΝ εχεις σκοπο να πας πιστα πριν απο οτιδηποτε αλλο.

κλ κλπ τοτε παρε ενα 600 στρητ και ολα καλα. Ειναι μεγαλα σχολεια, αρκετα γρηγορα για τον οποιονδηποτε, πιο καταληλα για τις πιστες μας απο οτι ενα 1000, τρωνε λιγοτερο λαστιχο και λιγοτερη βενζινα. Γενικα θα το διασκεδασεις περισοτερο απο οτι ενα μεγαλο και δεν θα σε φοβισει πουθενα.

Διελυσα ενα κ6 1000 πριν απο ενα μηνα (οχι δεν εφταιγα ουτε στο 1% πριν κραξετε αλλα ειμαι κρεβατι 1,5 μηνα τωρα) και τωρα σκεφτομαι σοβαρα για 600. Το ειχα 2 χρονια και ακομα οταν βγαιναμε βολτες η πιστα και μου διναν συμβουλες ανθρωποι που το κανουν αυτο 20 χρονια στο οριο χωρις να παθουν κατι σοβαρο ακουγα σαν χανος και στις βολτες ποτε δεν βγηκα μπροστα αν δεν μου κανανε νοημα. Και ομως και στο αρτεμησιο και στο μπαλι 2 φορες που μου κανανε νοημα να κοψω ειχανε δικιο γιατι δεν θα εβγαινα απο την στοφη. ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Δεν αλαζεται με τιποτα και οσα και να ξερεις θεωρητηκα δεν πιανεται.

Παραβλεπω τα κλασικα κρανος κλπ κλπ καθως αν δεν εχεις το μυαλο να τα καταλαβεις μονος τοτε και με παπι κινδυνευεις απο τον ιδιο σου τον εαυτο. Μενω ομως στο οτι η διαδικασια του να μαθεις να οδηγεις γρηγορα και ασφαλη ειναι χρονοβορα και θελει υπομονη και ορεξη.

Καλους δρομους φιλε οτι και να επιλεξεις.

Σελίδα 2 από 9 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF