Τα γυαλιά μέσα από το κράνος είναι έγκλημα.
Δεν θα αναφερθώ σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αλλά ήμουν μπροστά σε πέσιμο (με 5-6χαω), τα γυαλιά σπάσανε και το αίμα από το πρόσωπο έτρεχε άφθονο.
Υπάρχουν πολλών τύπων ζελατίνες (μιλάω για Arai που έχω σχετική εμπειρία αλλά μέσες άκρες τα ίδια μάλλον ισχύουν και για τις υπόλοιπες εταιρείες - έχω σοβαρό θέμα με τον ήλιο οπότε το έχω ψάξει) που μπορούν να αντικαταστήσουν τα γυαλιά:
1. Φιμέ : Πολύ καλές στον ήλιο αλλά την νύχτα δεν βλέπεις τπτ και πρέπει να την έχεις ανοιχτή ή να έχεις μαζί σου και την διάφανη
2. Ελαφρώς φιμέ : όπως παραπάνω αλλά δεν χρειάζεται να κουβαλάς άλλη μαζί (εκτός αν κινείσαι σε δρόμο χωρίς φωτισμό, οπότε και πάλι δεν βλέπεις τίποτα)
3. Καθρέφτες : Καταπληκτική προστασία από το φως και τις αντανακλάσεις αλλά το βράδυ είναι σαν να είσαι τυφλός
4. Ιριδίζουσες : Βγαίνουν σε διάφορες αποχρώσεις και την δική μου την είχα πάρει κυρίως γιατί πήγαινε με τα χρώματα του κράνουςΔεν την είχα δοκιμάσει ποτέ νύχτα και την πρώτη φορά που την δοκίμασα νύχτα ήταν στον δρόμο από το χωριό Μητρόπολη του Ν. Καρδίτσας μέχρι την Καρδίτσα (εντελώς χωρίς φώτα επαρχιακός δρόμος) και δεν την άνοιξα καθόλου.
Χρησιμοποιώ την ιριδίζουζα μέρα νύχτα πλέον και δεν την αλλάζω με τίποτα. Το μονο κακό είναι ότι πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτικός μαζί της (χτυπήματα-ιπτάμενα τέρατα) γιατί γδέρνεται η εξωτερική της επικάλυψη και μπαίνει το φως μέσα σαν να έχεις διάφανη ζελατίνα.