Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 42

Θέμα: Γυαλιά ηλίου και κράνος

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Τα γυαλιά μέσα από το κράνος είναι έγκλημα.

Δεν θα αναφερθώ σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αλλά ήμουν μπροστά σε πέσιμο (με 5-6χαω), τα γυαλιά σπάσανε και το αίμα από το πρόσωπο έτρεχε άφθονο.

Υπάρχουν πολλών τύπων ζελατίνες (μιλάω για Arai που έχω σχετική εμπειρία αλλά μέσες άκρες τα ίδια μάλλον ισχύουν και για τις υπόλοιπες εταιρείες - έχω σοβαρό θέμα με τον ήλιο οπότε το έχω ψάξει) που μπορούν να αντικαταστήσουν τα γυαλιά:

1. Φιμέ : Πολύ καλές στον ήλιο αλλά την νύχτα δεν βλέπεις τπτ και πρέπει να την έχεις ανοιχτή ή να έχεις μαζί σου και την διάφανη
    2. Ελαφρώς φιμέ : όπως παραπάνω αλλά δεν χρειάζεται να κουβαλάς άλλη μαζί (εκτός αν κινείσαι σε δρόμο χωρίς φωτισμό, οπότε και πάλι δεν βλέπεις τίποτα)
    3. Καθρέφτες : Καταπληκτική προστασία από το φως και τις αντανακλάσεις αλλά το βράδυ είναι σαν να είσαι τυφλός
    4. Ιριδίζουσες : Βγαίνουν σε διάφορες αποχρώσεις και την δική μου την είχα πάρει κυρίως γιατί πήγαινε με τα χρώματα του κράνους Δεν την είχα δοκιμάσει ποτέ νύχτα και την πρώτη φορά που την δοκίμασα νύχτα ήταν στον δρόμο από το χωριό Μητρόπολη του Ν. Καρδίτσας μέχρι την Καρδίτσα (εντελώς χωρίς φώτα επαρχιακός δρόμος) και δεν την άνοιξα καθόλου.

Χρησιμοποιώ την ιριδίζουζα μέρα νύχτα πλέον και δεν την αλλάζω με τίποτα. Το μονο κακό είναι ότι πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτικός μαζί της (χτυπήματα-ιπτάμενα τέρατα) γιατί γδέρνεται η εξωτερική της επικάλυψη και μπαίνει το φως μέσα σαν να έχεις διάφανη ζελατίνα.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

1.Οι περισσοτερες ζελατινες ειναι UVA &UVB απορροφητικες. 2.Ολες οι ζελατινες εκτος της διαφανης ειναι only for track use-not street legal!

Αρχικά δημιουργήθηκε από koukos
    1.Οι περισσοτερες ζελατινες ειναι UVA &UVB απορροφητικες.
    2.Ολες οι ζελατινες εκτος της διαφανης ειναι only for track use-not street legal!
    Ναι... και;

ναι, και...

ΔΕΝ είναι street-legal γιατί ΜΟΝΟ η διάφανη δίνει καλή όραση σε συνθήκες δρόμου, οι υπόλοιπες αφαιρούν ορατότητα, η κάθε μία με τον τρόπο της, και κάτω από συνθήκες

Ένα μέλος... Το avatar του/της Aggelos_SV
    Αρχικά δημιουργήθηκε από koukos
    1.Οι περισσοτερες ζελατινες ειναι UVA &UVB απορροφητικες. 2.Ολες οι ζελατινες εκτος της διαφανης ειναι only for track use-not street legal!

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper

Ναι... και;
    1.Προστασία από ακτινοβολία εφάμιλλη των γυαλιών ηλίου
    2.Χέστηκ'η φατμέ ....
    Μην απορείτε γιατί κάποιοι καβαλάν χωρίς κράνος...το κάνουν για να μη χαλάσει το τυρί που έχουν μεσ'το κεφάλι τους

Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    ναι, και...

ΔΕΝ είναι street-legal γιατί ΜΟΝΟ η διάφανη δίνει καλή όραση σε συνθήκες δρόμου, οι υπόλοιπες αφαιρούν ορατότητα, η κάθε μία με τον τρόπο της, και κάτω από συνθήκες

Ενώ σε συνθήκες πίστας δεν χρειάζεσαι ορατότητα.....

Κάτω από συνθήκες και η διάφανη αφαιρεί ορατότητα....

Τα στρητ λήγκαλ και μη τα βάζουν στην Αμερική για να έχουν καλυμμένο τον κ@λο τους. Αλλά εκείπρέπει να γράφουν κι ότι τα cruise-control δεν οδηγούν την μηχανή μόνα τους

κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις;

η πίστα είναι ΠΑΝΤΟΥ και ΤΕΛΕΙΑ φωτισμένη, είτε από το φώς της μέρας, είτε από προβολείς που κάνουν τη νύχτα μέρα

μπορείς να πεις το ίδιο για ΚΑΘΕ γωνιά της αθήνας (ή του επαρχιακού δικτύου);

κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις;

η πίστα είναι ΠΑΝΤΟΥ και ΤΕΛΕΙΑ φωτισμένη, είτε από το φώς της μέρας, είτε από προβολείς που κάνουν τη νύχτα μέρα

μπορείς να πεις το ίδιο για ΚΑΘΕ γωνιά της αθήνας (ή του επαρχιακού δικτύου);

Άκου.... είναι καλύτερα μέσα στην Αθήνα ή σε κάθε πόλη να σηκώνεις την ζελατίνα σου να δεις τι γίνεται αν δεν έχει καλό φωτισμό εάν δεν έχεις μαζί σου διάφανη ζελατίνα (που έτσι συμβαίνει στο 99.99% των περιπτώσεων), παρά να φοράς γυαλιά μέσα στο κράνος.

Απλό και κατανοητό;

Ενώ σε συνθήκες πίστας δεν χρειάζεσαι ορατότητα.....

Κάτω από συνθήκες και η διάφανη αφαιρεί ορατότητα....

Τα στρητ λήγκαλ και μη τα βάζουν στην Αμερική για να έχουν καλυμμένο τον κ@λο τους. Αλλά εκεί πρέπει να γράφουν κι ότι τα cruise-control δεν οδηγούν την μηχανή μόνα τους

:rotflmao:

ωραίος ο sniper

Για τους μοτοσυκλετιστές που φοράνε διορθωτικούς φακούς καινώς γυαλιά μυωπίας υπάρχει ένα σετάκι που το δίνει η Polo Motorrad το οποίο εφαρμόζει στο κράνος και δεν κουνιέται .Είναι φτιαγμένο από πλαστικό ABS και δεν πρόκειται να φύγει από τη θέση του σε περίπτωση πτώσης και να προκαλέσει τραυματισμό στα μάτια.
    Το χρησιμοποιώ εδώ και δύο χρόνια σε ταξίδια και μέσα στην πόλη καθημερινά.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	45001000_61.jpg 
Προβολές:	198 
Μέγεθος:	81,5 KB 
ID:	131908

και απλό, και κατανοητό, και λανθασμένο

η στραβή θα σου κάτσει όταν ΔΕΝ θα το 'χεις πάρει χαμπάρι ότι δεν έχεις καλή ορατότητα

ΔΕΝ ξέρεις τι ΔΕΝ βλέπεις, ακριβώς γιατί ΔΕΝ το βλέπεις (ειδικά αν δεν το ακούς κιόλας)

θα το καταλάβεις ότι ΔΕΝ είχες καλή ορατότητα όταν θα είσαι ήδη ξάπλα ή όταν θα δεις τον μαυροντυμένο πεζό στο ένα μέτρο και θα χτυπήσει κόκκινα ο σφυγμός σου από την τρομάρα

ένα σωρό ΜΟΤΟ-εταιρίες βγάζουν ΜΟΤΟ-γυαλιά, λες να μηντο έχουν ψάξει για την ασφάλεια αυτών των γυαλιών;

κάνε Ο,ΤΙ νομίζεις

και απλό, και κατανοητό, και λανθασμένο

η στραβή θα σου κάτσει όταν ΔΕΝ θα το 'χεις πάρει χαμπάρι ότι δεν έχεις καλή ορατότητα

ΔΕΝ ξέρεις τι ΔΕΝ βλέπεις, ακριβώς γιατί ΔΕΝ το βλέπεις (ειδικά αν δεν το ακούς κιόλας)

θα το καταλάβεις ότι ΔΕΝ είχες καλή ορατότητα όταν θα είσαι ήδη ξάπλα ή όταν θα δεις τον μαυροντυμένο πεζό στο ένα μέτρο και θα χτυπήσει κόκκινα ο σφυγμός σου από την τρομάρα

ένα σωρό ΜΟΤΟ-εταιρίες βγάζουν ΜΟΤΟ-γυαλιά, λες να μηντο έχουν ψάξει για την ασφάλεια αυτών των γυαλιών;

κάνε Ο,ΤΙ νομίζεις
    Δηλαδη εσυ πιστευεις...οτι ειναι πιο ασφαλη τα γυαλια ηλιου, ακομα και τα μοτο-γυαλια( αν και μια φωτο θα βοηθουσε), απο μια φιμε ζελατινα ......με νταλα ηλιο....

Ειδικα με μετα απο καποια χιλιομετρα......
    Warning!! Motorsports can be Dangerous....

αναφέρθηκα αποκλειστικά στο τι συμβαίνει με μια ΟΧΙ ΔΙΑΦΑΝΗ ζελατίνα τη νύχτα

με ήλιο δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με γυαλιά ηλίου, δεν ξέρω αν είναι καλύτερα με ζελατίνα, δεν έχω δοκιμάσει και δεν βλέπω λόγο να το κάνω αφού με ήλιο είμαι μια χαρά με τα γυαλιά, το βράδυ τα βγάζω, άρα είμαι ΟΚ

Φιμε ζελατινα την ημερα και διαφανη το βραδυ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της 700_Thespieis
    Τα γυαλιά μέσα από το κράνος είναι έγκλημα.

Δεν θα αναφερθώ σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αλλά ήμουν μπροστά σε πέσιμο (με 5-6χαω), τα γυαλιά σπάσανε και το αίμα από το πρόσωπο έτρεχε άφθονο.

Υπάρχουν πολλών τύπων ζελατίνες (μιλάω για Arai που έχω σχετική εμπειρία αλλά μέσες άκρες τα ίδια μάλλον ισχύουν και για τις υπόλοιπες εταιρείες - έχω σοβαρό θέμα με τον ήλιο οπότε το έχω ψάξει) που μπορούν να αντικαταστήσουν τα γυαλιά:

1. Φιμέ : Πολύ καλές στον ήλιο αλλά την νύχτα δεν βλέπεις τπτ και πρέπει να την έχεις ανοιχτή ή να έχεις μαζί σου και την διάφανη
    2. Ελαφρώς φιμέ : όπως παραπάνω αλλά δεν χρειάζεται να κουβαλάς άλλη μαζί (εκτός αν κινείσαι σε δρόμο χωρίς φωτισμό, οπότε και πάλι δεν βλέπεις τίποτα)
    3. Καθρέφτες : Καταπληκτική προστασία από το φως και τις αντανακλάσεις αλλά το βράδυ είναι σαν να είσαι τυφλός
    4. Ιριδίζουσες : Βγαίνουν σε διάφορες αποχρώσεις και την δική μου την είχα πάρει κυρίως γιατί πήγαινε με τα χρώματα του κράνους Δεν την είχα δοκιμάσει ποτέ νύχτα και την πρώτη φορά που την δοκίμασα νύχτα ήταν στον δρόμο από το χωριό Μητρόπολη του Ν. Καρδίτσας μέχρι την Καρδίτσα (εντελώς χωρίς φώτα επαρχιακός δρόμος) και δεν την άνοιξα καθόλου.

Χρησιμοποιώ την ιριδίζουζα μέρα νύχτα πλέον και δεν την αλλάζω με τίποτα. Το μονο κακό είναι ότι πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτικός μαζί της (χτυπήματα-ιπτάμενα τέρατα) γιατί γδέρνεται η εξωτερική της επικάλυψη και μπαίνει το φως μέσα σαν να έχεις διάφανη ζελατίνα.
    Sniper εγω φοραω κατι Οκλευ με πλαστικο σκελετο,ειναι επικινδυνα?

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF