Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 45

Θέμα: Προς συναδελφους (κλινικους) ψυχολογους-ψυχιατρους

Στραβαδι-Πεφτουλας Το avatar του/της drow

Προς συναδελφους (κλινικους) ψυχολογους-ψυχιατρους

Επειδη εχω καταλαβει οτι μεσα στο φορουμ υπαρχουν παιδια που ασχολουνται με ολα τα επαγγελματα αν υπαρχει κανενας συναδελφος,ας μου απαντησει, και θα του στειλω πμ με την περιπτωση..Η περιπτωση αφορα ασθενη με Υ (διαταραχη μετατροπης) - διαταραχη προσωπικοτητας (δραματικη διαταραχη προσωπικοτητας).
    Να ειστε καλα.:wacko:
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΣΠΟΡΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ
    Ο ΠΛΑΣΤΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΝΙΑΣ ΖΩΗΣ
    ΕΣΩ ΜΑΙ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
    ΚΙ ΩΡΙΜΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ

ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ
    ΟΧΙ ΜΟΝΑΧΑ ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ
    ΚΙ ΟΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ Μ ΑΚΛΟΥΘΑΝΕ
    ΣΕ ΜΙΑΝ ΑΡΑΔΑ ΣΚΟΤΕΙΝΗ

Τώρα τελευταία μιλάω μόνος μου :wacko: λες να έχω τίποτα ? :wacko: :wacko:

εξαρταται του τι λες..:rotflmao: :rotflmao:
    ΚΙ ΩΡΙΜΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ

ΟΧΙ ΜΟΝΑΧΑ ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ
    ΣΕ ΜΙΑΝ ΑΡΑΔΑ ΣΚΟΤΕΙΝΗ

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Κόβετε το θέμα κατάλληλο για σπάμμάρισμα;
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Πολλά και διάφορα όπως τι εντουράδικες μπότες να πάρω...πάντως τα έχουμε βρεί είναι και γ@μώ τα παιδιά...:wacko:

Πλακίτσα κάνω αν θέλεις να τα σβήσω τα σβήνω

Αρχικά δημιουργήθηκε από Bavarian
    Πολλά και διάφορα όπως τι εντουράδικες μπότες να πάρω...πάντως τα έχουμε βρεί είναι και γ@μώ τα παιδιά...:wacko:

Πλακίτσα κάνω αν θέλεις να τα σβήσω τα σβήνω
    οχι,ολα καλα.εξαλλου λιγο χιουμορ ειναι καλο,ακομα και αν το θεμα ειναι σοβαρο αρκετα.
    ΚΙ ΩΡΙΜΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ

ΟΧΙ ΜΟΝΑΧΑ ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ
    ΣΕ ΜΙΑΝ ΑΡΑΔΑ ΣΚΟΤΕΙΝΗ

Παλαιό μέλος
    Χωρις να θελω να θιξω κανεναν..αλλα απο περιεργεια....δεν υπαρχουν συναδελφοι που να τους ξερεις προσωπικα με τους οποιους συζητας τετοια θεματα? Κι αν δηλαδη καποιος στειλει ΠΜ...θα του ζητησεις στοιχεια για να ξερεις σε ποιον μιλας για περιπτωσεις ασθενων?

Απλα μου φαινεται λιγο περιεργο..τι να πω....

Αρχικά δημιουργήθηκε από drow
    ΚΙ ΩΡΙΜΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ

ΟΧΙ ΜΟΝΑΧΑ ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ
    ΣΕ ΜΙΑΝ ΑΡΑΔΑ ΣΚΟΤΕΙΝΗ
    Σορρυ η υπογραφη σου απο που ειναι ,σαν κατι να μου θυμιζει.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Δεν ξέρω άμα... καλά κάνω που λένε αλλά θα απαντήσω σοβαρά. Δεν θέλω να μου στείλεις κανένα πμ με την περίπτωση δεν είμαι αρμόδιος ούτε πρέπει να ξέρω.
    Αν θες όμως γνωρίζω ψυχολόγους όχι γενικά πως λέει ο κόσμος γνωρίζω ξέρω όμως 2 ψυχολόγους οι οποίοι εάν μπορούν να χειριστούν την υπόθεση είναι σε θέση να βοηθήσουν. Η μία έχει σπουδάσει Σουηδία γράφει κατά καιρούς σε επιστημονικά περιοδικά ασχολείται πάρα πολύ με το επάγγελμά της πάει σε συνέδρια ενημερώνεται συνεχώς κλπ. Τώρα ασχολείται με μία οικογένεια ψυχολογική υποστήριξη του μικρού παιδιού καθώς ο μπαμπάς είναι χρήστης βίαιος κλπ. Δεν προχωράω άλλο δεν μπορώ να δίνω τέτοια στοιχεία.
    Ο άλλος μόλις ήρθε από ΗΠΑ με μάστερ ξέρεις τι σημαίνει η ψυχολογία στις ΗΠΑ πόσο ψηλά την έχουν.
    Εάν θες μπορώ να ρωτήσω. Όταν είναι μου λες.
    Τέρμα οι χαρές τα κεφάλια μέσα!

Υπαρχει περιπτωση ο ασθενης σου να ειναι δαιμονισμενος αλλα σιγουρα κατι τετοιο δεν θα πρεπει να σου εχει περασει απο το μυαλο.
    Δεν αστειευομε φυσικα. Δεν χωραη πλακα σε αυτα τα ζητηματα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από vestromas
    Υπαρχει περιπτωση ο ασθενης σου να ειναι δαιμονισμενος αλλα σιγουρα κατι τετοιο δεν θα πρεπει να σου εχει περασει απο το μυαλο.

Οσοι τα πιστευουν αυτα τα πραγματα ειναι κοροιδα και εσυ ο μαγκας gdevelek, λλα να προσευχεσε μην σου κατσει τιποτα τετοιο και δεν ξερουν τι να κανουν με την παρτη σου. Ειδικα αν συνεχισεις ετσι να κοπανας το κεφαλι σου στον τοιχο, χωρις κρανος

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vestromas

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό αλλά παλεύεται..αν έχεις αγάπη κα θέληση να βοηθήσεις....

και για να ξέρουμε για τι πράμα λέμε:

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ

Κλινικά χαρακτηριστικά. Διάγνωση

Δραματική (κατά μετάφραση του histrionic, που είναι ο νέος όρος που αντικατέστησε το hysterical, ώστε να μην προτείνει άμεση σχέση με «υστερικά» συμπτώματα μετατροπής) θεωρείται η διαταραχή της προσωπικότητας της οποίας το βασικό χαρακτηριστικό είναι η υπερβολική συναισθηματικότητα και η επιζήτηση προσοχής.

Άτομα με Δραματική Διαταραχή της Προσωπικότητας δεν νιώθουν άνετα αν δεν αποτελούν το επίκεντρο της προσοχής. Με ζωντάνια και δραματικότητα προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή πάνω τους και στην αρχή ο ενθουσιασμός τους, η «ανοιχτοσύνη» τους και η διάθεση τους για φλερτ γοητεύουν τους άλλους. Γρήγορα, όμως, οί ιδιότητες αυτές χάνουν τη σημασία τους, γιατί η απαίτηση τους για προσοχή είναι συνεχής και επίμονη. Συχνά, τα άτομα αυτά εμφανίζονται σεξουαλικά προκλητικά και σαγηνευτικά, όχι μόνο προς κάποιο άτομο για το οποίο μπορεί να έχουν κάποιο ερωτικό ή ρομαντικό ενδιαφέρον, αλλά και προς άλλα άτομα στον κοινωνικό ή επαγγελματικό τους χώρο.

Η συναισθηματική έκφραση των ατόμων αυτών είναι υπερβολική, θεατρική, επιπόλαιη και με ταχείες εναλλαγές (π.χ. αγκαλιάζουν και φιλούν απλούς γνωστούς σαν να είναι στενοί φίλοι, εύκολα και για το παραμικρό ξεσπούν σε κλάματα, θυμό ή οργή). Τα άτομα αυτά δίνουν μεγάλη προσοχή στην εξωτερική τους εμφάνιση και μπορεί εύκολα να γίνουν άνω — κάτω με το παραμικρό αρνητικό σχόλιο γι' αυτήν. Ο λόγος τους είναι έντονα ιμπρεσσιονιστικός και χωρίς λεπτομέρειες (οί απόψεις τους δηλ. παρουσιάζονται με έντονο και δραματικό τρόπο, χωρίς, όμως, να συνοδεύονται από λεπτομέρειες και χωρίς να υποστηρίζονται από σαφή και ισχυρή επιχειρηματολογία).

Τα άτομα αυτά εύκολα υποβάλλονται και εύκολα επηρεάζονται. Χαρακτηριστική είναι και η ευκολία με την οποία προσκολλώνται σε άτομα με δύναμη και εξουσία, από τα οποία περιμένουν μαγικές λύσεις στα προβλήματα τους. Ακόμα, τα άτομα αυτά συχνά θεωρούν και παρουσιάζουν τις σχέσεις τους σαν πολύ πιο στενές απ' ότι πραγματικά είναι.

Διαγνωστικά κριτήρια

Ένας εκτεταμένος τύπος υπερβολικής συναισθηματικότητας και επιζήτησης προσοχής, που αρχίζει νωρίς στην ενήλικη ζωή και είναι παρών σε μία ποικιλία καταστάσεων, όπως φαίνεται από πέντε (ή περισσότερα) από τα παρακάτω:

(1) το άτομο δεν νιώθει άνετα σε καταστάσεις όπου δεν είναι το κέντρο της προσοχής

(2) η διαντίδραση με τους άλλους συχνά χαρακτηρίζεται από απρόσφορη σεξουαλικά σαγηνευτική ή προκλητική συμπεριφορά

(3) επιδεικνύει ταχέως μεταβαλλόμενη και ρηχή έκφραση συναισθημάτων

(4) συστηματικά χρησιμοποιεί την εξωτερική εμφάνιση για να προσελκύσει την προσοχή στον εαυτό του

(5) έχει ένα τρόπο ομιλίας που είναι υπερβολικά ιμπρεσσιονιστικός και στερούμενος λεπτομερειών

(6) εμφανίζεται δραματικό, θεατρικό και με υπερβολική έκφραση συναισθημάτων

(7) είναι υποβόλιμο, δηλαδή επηρεάζεται εύκολα από άλλους ή τις περιστάσεις

(8) θεωρεί τις σχέσεις με τους άλλους περισσότερο στενές από ότι είναι στην πραγματικότητα

Θεραπεία

Η αποκαλυπτική ατομική η ομαδική ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία (που απευθύνεται στη διευκρίνιση των απωθημένων γνήσιων συναισθημάτων του ασθενή) θεωρείται από ορισμένους ως η θεραπεία εκλογής. άλλοι προτείνουν πιο υποστηρικτική προσέγγιση ή/και μια γνωστική προσέγγιση για τη διόρθωση της αντίληψης του ατόμου για τον εαυτό του.

Αν συνυπάρχει Διαταραχή Μετατροπής ή Σωματοποιητική Διαταραχή, θα πρέπει ο θεραπευτής να βοηθήσει τον ασθενή να κατανοήσει πώς χρησιμοποιεί τη «σωματική γλώσσα» για να εκφράσει ανάγκες όπως για αγάπη, ζεστασιά, τρυφερότητα, φροντίδα ή ασφάλεια (που είναι το δευτερογενές κέρδος της διαταραχής).

αυτά και ψυχραιμία....
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

Τωρα που το εβαλε ο Νασσος σε σωστη βαση το θεμα, παω πασο. Αλλου πηγε εμενα το μυαλο μου. Βλεπεις δεν ειμαστε ολοι επιστημονες εδω μεσα.
    Οχι ομως οτι δεν παιζουν και δαιμονισμοι επειδη εσυ εισαι μοντερνος και εξυπνος.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Προς όλους τους εντουράδες...
    από stratospr στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 09/12/2003, 13:48
  2. Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 27/11/2003, 22:55
  3. παρακληση προς τους admin
    από CHRISTINE στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 23/11/2003, 19:05
  4. Προς admins, moderatores και όποιος άλλος...
    από TManiac στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 08:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF