Γιατί εμένα μου θυμίζουν κάτι αυτά τα 2 Suzuki...
"
Σε ένα από τα "κόκκινα" σημεία της εθνικής οδού Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου έχασε τη ζωή του χθες το απόγευμα άλλος ένας νέος άνθρωπος, ενώ ο φίλος του τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ. Το δυστύχημα έγινε στο ύψος της γέφυρας της Καλλιθέας - σημείο όπου έχουν γίνει δεκάδες τροχαία τα τελευταία χρόνια, πολλά εκ των οποίων θανατηφόρα.
Λίγο μετά τον κόμβο Καλλιθέας προς αεροδρόμιο και κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι την ώρα που έκλεινε η ύλη της "Ν.Κ." συνθήκες, ο 25χρονος Χρήστος Ζαμπετάκης έχασε τον έλεγχο της μηχανής που οδηγούσε και έπεσε στο οδόστρωμα. Η μηχανή μεγάλου κυβισμού μαζί με τον οδηγό σύρθηκε τουλάχιστον 50 μέτρα και χτύπησε στα κολονάκια της σιδερένιας διαχωριστικής νησίδας. Κάποια στιγμή, συγκρούστηκε κάθετα σε ένα από αυτά και μοιράστηκε στα δύο. Το πίσω μέρος εξοστρακίστηκε στην απέναντι πλευρά του δρόμου, ενώ ο μπροστινός τροχός με το τιμόνι πετάχτηκαν περίπου 100 μέτρα πιο πάνω στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας.
Ο άτυχος οδηγός παρέμεινε μέσα στη διαχωριστική νησίδα και το σώμα του διαμελίστηκε καθώς αποκόπηκε τελείως το ένα κάτω άκρο του. Ο 30χρονος φίλος του, που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Τροχαίας ακολουθούσε με άλλη μηχανή, επίσης μεγάλου κυβισμού, μπροστά στη θέα του περιστατικού έχασε και εκείνος τον έλεγχο και σύρθηκε στο οδόστρωμα, καταλήγοντας στην άκρη του δρόμου γύρω στα 200 μέτρα μακριά από το νεκρό φίλο του.
Συναγερμός σήμανε χθες στην Τροχαία Ηρακλείου, που έφτασε στον τόπο του δυστυχήματος και προσπαθούσε από τη μία να ρυθμίσει την κυκλοφορία και από την άλλη να εξακριβώσει τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα. Στο μεταξύ, φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει και η κατάθεση του οδηγού της δεύτερης μηχανής, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Το τελευταίο μεροκάματο
Ο 30χρονος οδηγός προσπάθησε να δει τι είχε συμβεί στο φίλο του, αλλά άνδρες της Τροχαίας δεν τον άφησαν να πλησιάσει. Για προληπτικούς λόγους οδηγήθηκε κι εκείνος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τον τόπο του δυστυχήματος, οι δύο νεαροί πήγαιναν στη δουλειά τους στη Χερσόνησο. Μάλιστα ο άτυχος νέος που έχασε τη ζωή του δούλευε σε καφετέρια της περιοχής, ενώ ο ελαφρά τραυματίας σε σουβλατζίδικο.
Την ίδια στιγμή που η Τροχαία προσπαθούσε να ρυθμίσει την κυκλοφορία από το δυστύχημα που σημειώθηκε στο ύψος της γέφυρας της Καλλιθέας, άλλο ένα τροχαίο, ευτυχώς μόνο υλικών ζημιών, έλαβε χώρα λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα, και συγκεκριμένα στο ύψος του ΚΤΕΟ.
«Διασκορπισμένα»
«Δεν ξέρω πώς ακριβώς σημειώθηκε το δυστύχημα, αλλά πρέπει να έτρεχε πάρα πολύ για να είναι διασκορπισμένα στο οδόστρωμα και σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους τα εξαρτήματα της μηχανής».
Γιωργος Ραπτακης
«Το μπαμ»
«Έφυγε το πόδι του τελείως από το σώμα του νεαρού μοτοσυκλετιστή. Εγώ που διαμένω ακριβώς απέναντι άκουσα το μπαμ και έσπευσα αμέσως στο σημείο που συνήθως αναπτύσσουν ταχύτητα οι διερχόμενοι οδηγοί».
Ηρακλης Ζερβακης "
& εδώ.
![]()
![]()
![]()
![]()