Tα παίρνω δίπιτα... μάλλον αυτό φταίει...Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Με πατατες?
![]()
![]()
![]()
![]()
Tα παίρνω δίπιτα... μάλλον αυτό φταίει...Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Με πατατες?
![]()
![]()
![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
Ρε λες να φταίνε τα σουβλάκια που τρώμε μέσα στη βδομάδα και βγαίνουμε εκτός προυπολογισμου... ?
:rotflmao:
:rotflmao::rotflmao:
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Δεν το προσπαθησα...Ουτε πιστευω οτι ειμουν ειρωνικος....Ειρωνικος εισαι εσυ φιλε με τον τιτλο που εβαλες....Απλες ερωτησεις εκανα σε αυτα που ειπες καταδικαζοντας τους παντες και τα παντα οτι λενε αλλα αντι αλλων που θεωρουν τον Ελληνα φτωχο ενω περναει τζαμι με Mercedes,ταξιδια,Euro,διακοπες,ΠΣΚ σε παραλιες,μπουζουκια κτλ...Ποια 700Ε...Εδω μιλαμε περναμε καταπληκτικα...
μερικες απαντησεις
Ε ναι 2,500 δικαιολογει τιτλο <<Η Ελλαδα που πειναει?>>
αφορμη ηταν η "μαχη" των εισητηριων αν δεν καταλαβες
απο τα στοιχεια του forbes το μεσο κατα καφαλη εισοδημα ειναι 22000ε περιπου 1500ε το μηνα αρα για ποια ελλαδα των 700ε μιλαμε.
Το οτι υπαρχει ενα μεγαλο κομματι που ζει στα ορια της "φτωχιας",αμοιβεται με 700ε,και ειναι χρεωμενο δεν το αμφισβητω.Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως εμεις προσδιοριζουμε τον ορο φτωχεια.
Τι ειναι φτωχεια λοιπον οι θλιβερες εικονες απο την μαυρη ηπειρο?οι αστεγοι που κοιμουνται στα παγκακια?τα παιδακια που πουλανε στυλο στα φαναρια?Οι ηλικιωμενοι που μετραν και το τελευταιο λεπτο στη λαικη?
Πιθανον αντιλαμβανομαι διαφορετικα τον ορο φτωχεια.
Για πες μου λοιπον τι θεωρεις εσυ φτωχεια.Δεν νομιζω οτι υπηρξε ειρωνεια στο αρχικο μου ποστ γιαυτο και ερωτηματικο μετα το πειναει.Τωρα αν αυτο που αντικριζεις γυρω σου ειναι "υλικη" μιζερια(γιατι ουσιαστικα ειναι ,αλλα δεν εχει να κανει με τιποτα το υλικο)δεν ειμαι εγω αυτος που θα σου αλλαξει την οπτικη.![]()
Αυτο εχεις μπερδεψει....Τους πλουσιους και το μεσο ορο....Το μεσο κατα κεφαλη εισοδημα δεν καθοριζει την πραγματικοτητα....Αυτη την στιγμη υπαρχει τεραστια συγκεντρωση πλουτου σε λιγα ατομα....Σε συνδυασμο με την τρομακτικη ακριβεια υπαρχει φοβερο προβλημα....
Τελος παντων δες και τις απαντησεις των υπολοιπων εδω μεσα....
Εγω εχω να πω αυτα και το κλεινω εδω...
Εχω περασει τα 27 και μενω ακομα με τους δικους μου...Και εχω δικη μου δουλεια....Η αδερφη μου 25 μια απο τα ιδια...Ο κολλητος ειναι συνομιληκος και ειναι υπεργολαβος οικοδομων...Μενει με τους γονεις του και την 26χρονη αδερφη του...Ο αλλος ο κολλητος ειναι 28 υπαλληλος και ναι μενει με την μανα του και τον αδερφο του...Ο αλλος ψυκτικος μια απο τα ιδια....Ενας αλλος υπευθυνος σε σερβερς εταιρειων μενει σε σπιτι που του παραχωρησαν οι δικοι του...Αλλος μπαρμαν στα 28 του ακομα με τους δικους του...Ο μελλον γαμπρος μου() με την μανα του....Η πρωην μου...Με τους δικους της...
Ολοι δουλευουμε...Οι πιο πολλοι πανω κατω 1000 τον μηνα....Οι πιο πολλοι πανω απο 10 ωρες την μερα...
ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ.+_
ΥΓ Αν πιστευεις οτι παμε στα μπουζουκια ή καλοπερναμε πεφτεις εξω...
για κατσε ρε φιλαρακι δεν ειναι ολοι ετσι!!!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από madox
αφορμη ηταν η "μαχη" των εισητηριων αν δεν καταλαβες
απο τα στοιχεια του forbes το μεσο κατα καφαλη εισοδημα ειναι 22000ε περιπου 1500ε το μηνα αρα για ποια ελλαδα των 700ε μιλαμε.
Το οτι υπαρχει ενα μεγαλο κομματι που ζει στα ορια της "φτωχιας",αμοιβεται με 700ε,και ειναι χρεωμενο δεν το αμφισβητω.Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως εμεις προσδιοριζουμε τον ορο φτωχεια.
Τι ειναι φτωχεια λοιπον οι θλιβερες εικονες απο την μαυρη ηπειρο?οι αστεγοι που κοιμουνται στα παγκακια?τα παιδακια που πουλανε στυλο στα φαναρια?Οι ηλικιωμενοι που μετραν και το τελευταιο λεπτο στη λαικη?
Πιθανον αντιλαμβανομαι διαφορετικα τον ορο φτωχεια.
Για πες μου λοιπον τι θεωρεις εσυ φτωχεια.Δεν νομιζω οτι υπηρξε ειρωνεια στο αρχικο μου ποστ γιαυτο και ερωτηματικο μετα το πειναει.Τωρα αν αυτο που αντικριζεις γυρω σου ειναι "υλικη" μιζερια(γιατι ουσιαστικα ειναι ,αλλα δεν εχει να κανει με τιποτα το υλικο)δεν ειμαι εγω αυτος που θα σου αλλαξει την οπτικη.![]()
εμενα ο πατερα μου ειναι οικοδομος 6 με 7 μηνες το χρονο καθεται δεν εχει ουτε αμαξι εδω που τα λεμε δεν εχει ουτε για τα εισητηρια του λεωφορειου!!!!
και πιστεψε με ειναι παρα πολλοι ετσι εχω φιλους που ξεπερνανε το 10ωρο την ημερα για 750 ευρω το πολυ!!!!!!
εμενα η γυναικα μου δουλευει σε βιοτεχνια με ρουχα 10 με 11 ωρες την ημερα για 750 ευρω και τωρα που ειναι εγκυος ειναι ετοιμη για απολυση!!!!!
θα σου μιλησω λοιπον για μενα καταρχην ειμαι 28 εγω θεωρω τον εαυτο μου απο τους προνομιουχους!!!!!
δουλευω 12 με 14 ωρες την ημερα 2 εβδομαδες νυχτα και 2 πρωι για να παρω 1700 ευρω αρχιδια προνομιουχος απο την μια αλλα για μενα τυχερος απο την αλλη!!!!!
χωρις περιτα εξοδα και σπαταλες μπορω να σου πω οτι με ενοικιο και τα καθημερινα εξοδα δεν βγαινει με την καμια δεν ξερω αν ζεις μονος σου αλλα super market και λογαριασμοι παγιοι σου θεριζουν το μηνιατικο για πλακα με τοσες ωρες δουλεια ο μηνας δεν περναει με τιποτα και ερχεται η μερα της πληρωμης και εξαφανιζονται σε 2 εβδομαδες!!!!!!
κανα ταβερνακι παιζει και αυτο μια φορα το μηνα και παλι τα μετρας αν θα εχεις για βενζινα μετα απο 10 μερες!!!!!!
τα πραγματα ειναι πολυ διαφορετικα απο οτι τα παρουσιαζεις παω με φιλους για καμια μπυρα και περνουν μια γιατι τα 700 δεν επιτρεπουν για παραπανω!!!!!!
Μήπως κάπου η πορεία της γενιάς των 700 Ε με την γενιά των "κάθομαιολημερακαφετέρια" κάπου, κάπως, ίσως τέμνεται? Ή είναι παράλληλες?![]()
ειναι ΔΥΣΤΥΧΩΣ πολυ λιγοι κατω των 30 (αντρες-γυναικες) που μενουν μονοι τους,ακριβως για τους λογους που ειπε ο Κωστας.Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Αυτο εχεις μπερδεψει....Τους πλουσιους και το μεσο ορο....Το μεσο κατα κεφαλη εισοδημα δεν καθοριζει την πραγματικοτητα....Αυτη την στιγμη υπαρχει τεραστια συγκεντρωση πλουτου σε λιγα ατομα....Σε συνδυασμο με την τρομακτικη ακριβεια υπαρχει φοβερο προβλημα....
Τελος παντων δες και τις απαντησεις των υπολοιπων εδω μεσα....
Εγω εχω να πω αυτα και το κλεινω εδω...
Εχω περασει τα 27 και μενω ακομα με τους δικους μου...Και εχω δικη μου δουλεια....Η αδερφη μου 25 μια απο τα ιδια...Ο κολλητος ειναι συνομιληκος και ειναι υπεργολαβος οικοδομων...Μενει με τους γονεις του και την 26χρονη αδερφη του...Ο αλλος ο κολλητος ειναι 28 υπαλληλος και ναι μενει με την μανα του και τον αδερφο του...Ο αλλος ψυκτικος μια απο τα ιδια....Ενας αλλος υπευθυνος σε σερβερς εταιρειων μενει σε σπιτι που του παραχωρησαν οι δικοι του...Αλλος μπαρμαν στα 28 του ακομα με τους δικους του...Ο μελλον γαμπρος μου() με την μανα του....Η πρωην μου...Με τους δικους της...
Ολοι δουλευουμε...Οι πιο πολλοι πανω κατω 1000 τον μηνα....Οι πιο πολλοι πανω απο 10 ωρες την μερα...
ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ.+_
ΥΓ Αν πιστευεις οτι παμε στα μπουζουκια ή καλοπερναμε πεφτεις εξω...
εμενα η μανα μου νοικιαζει μια γκαρσονιερα και ενα δυαρι και το σκεφτομαι να παω να ζησω μονος μου σε ενα απο τα 2 γιατι αυτοματα μειωνεται το οικογενειακο εισοδημα και αυξανονται τα εξοδα μου.
ετσι χωρις νοικι θα εχω ρευμα,νερο,τηλεφωνο και φαγητο.θα ειμαι δλδ τσιμα τσιμα και θα καθομαι μεσα στο σπιτι να βλεπω dvd για διασκεδαση.
ενω τωρα αυτα που θα εδινα,τα κραταω για την παρτυ μου και παω και κανω κανα σ/κ στο εξοχικο και παω και σε κανα μπουζουκι που και που![]()
Μην μασάτε ρε με τα περι φτώχειας!
Ευφυολογήματα των ΜΜΕ είναι προκειμένου να ανεβαίνει η ακροαματικότητα και η κυκλοφορία τους.
Ο όρος "γενιά των 700?" είναι κάτι σαν... ας το πούμε "brand name" προερχόμενο εκ των αριστερών κομμάτων στην προσπάθεια τους να βρούνε πιασάρικες εκφράσεις προκειμένου να παίζουν "μπάλα"!
Φτωχοί υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν σε κάθε κράτος.
Νομοτελειακό αυτό, τα ποσοστά τους απλά μεταβάλονται ανάλογα με την εκάστοτε φάση του κύκλου της κάθε οικονομίας.
Σκεφθείτε όμως ότι η Ελλάδα απορόφησε σε μία δεκαετία περίπου 3.000.000 οικονομικούς μετανάστες! Ποσοστό αντίστοιχο με το 30% του πληθυσμού της!
Ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Γερμανία, ούτε η Αυστραλία στις καλύτερες περιόδους ανάπτυξης τους δεν δέχτηκαν τέτοια μετανάστευση!
Είμαστε η πίο high οικονομία στην ιστορία και με διαφορά!
Όλα τρίκαλα λοιπόν, συνεχίστε να πηγαίνετε στα μπουζουκομάγαζα, νοικιάστε studios στη Σαντορίνη, πάρτε λιμουζίνες και σπίτια με πισινάρες, NO PROBLEMA!
Και όσον αφορά το αισθητικό μέρος των υποβαθμισμένων περιοχών, απλά μήν περνάτε από εκεί!
Αγνοείστε τις, κάντε πώς δεν υπάρχουν!
(Μπορούμε να μαζέψουμε και υπογραφές για να γίνουν επιτέλους επίσημα γκέτο ώστε να απογορευτεί στους κατοίκους τους να κυκλοφορούν εκτός και να μας χαλάνε την αισθητική και τη διάθεση!)
![]()
Όλα είναι έτσι, μέχρι να αποδειχθεί ότι είναι αλλιώς! :a39:
Ενας αλλος υπευθυνος σε σερβερς εταιρειων μενει σε σπιτι που του παραχωρησαν οι δικοι του..
Αν εξαιρεσεις τους τυχερους του τζοκερ μετα απο 5πλο τζακ ποτ ,ειναι η πλεον τυχερη κατηγορια ανθρωπων
Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)
"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"
Οταν λες πως τους αποροφησε η Ελλαδα τι ακριβως εννοεις ?Αρχικά δημιουργήθηκε από Antwnis
Σκεφθείτε όμως ότι η Ελλάδα απορόφησε σε μία δεκαετία περίπου 3.000.000 οικονομικούς μετανάστες! Ποσοστό αντίστοιχο με το 30% του πληθυσμού της!
Ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Γερμανία, ούτε η Αυστραλία στις καλύτερες περιόδους ανάπτυξης τους δεν δέχτηκαν τέτοια μετανάστευση!
-Εχουν βρει δουλεια ή καθαριζουν τζαμια στα φαναρια ?
-Ισχυει παρομοιο εργατικο καθεστως με αυτο των Ελληνων ή δουλευουν μαυρα κατα 99% ?
-Εχει γινει καποια μεριμνα να μαθουν τα ελαχιστα ελληνικα που θα χρειαστουν ?
-Μπορουν να αγορασουν σπιτι , αυτοκινητο ?
-Μπορουν να κανουν οικογενεια ? (Αληθεια ποσες γυναικες απο το Πακισταν βλεπουμε στους δρομους? )
Οι ανθρωποι αν δεν ηταν αμορφωτοι , τοσοι που ειναι θα μπορουσαν να εχουν αναγνωριστει σαν μειονοτητα εν τελει διεκδικωντας ιδιες εργασιακες συνθηκες και παροχες με τους Ελληνες συναδελφους τους .
Φυσικα θα εμεναν ολοι ανεργοι την επομενη ημερα . Θα επαιρναν ξανα Ελληνες στις θεσεις τους .
Η πρασινη καρτα ειναι οτι καλυτερο συνεβη σε αυτους τους ανθρωπους και η εφαρμογη της κατεστησε σαφες πως προκειται για ειδικη κατηγορια ανθρωπων .
Ειμαστε ενας ενδιαμεσος σταθμος προς πιο ανεπτυγμενες χωρες και δουλευουμε απλα με τους " περαστικους " .
- Omnia mea mecum porto -
Αρχικά δημιουργήθηκε από Band(age)it
Οταν λες πως τους αποροφησε η Ελλαδα τι ακριβως εννοεις ?
-Ισχυει παρομοιο εργατικο καθεστως με αυτο των Ελληνων ή δουλευουν μαυρα κατα 99% ?
-Μπορουν να κανουν οικογενεια ? (Αληθεια ποσες γυναικες απο το Πακισταν βλεπουμε στους δρομους? )
Οι ανθρωποι αν δεν ηταν αμορφωτοι , τοσοι που ειναι θα μπορουσαν να εχουν αναγνωριστει σαν μειονοτητα εν τελει διεκδικωντας ιδιες εργασιακες συνθηκες και παροχες με τους Ελληνες συναδελφους τους .
Φυσικα θα εμεναν ολοι ανεργοι την επομενη ημερα . Θα επαιρναν ξανα Ελληνες στις θεσεις τους .
Η πρασινη καρτα ειναι οτι καλυτερο συνεβη σε αυτους τους ανθρωπους και η εφαρμογη της κατεστησε σαφες πως προκειται για ειδικη κατηγορια ανθρωπων .
Ειμαστε ενας ενδιαμεσος σταθμος προς πιο ανεπτυγμενες χωρες και δουλευουμε απλα με τους " περαστικους " .
Νομιζω πως ο Αντωνης μιλαει ειρωνικα απο την αρχη μεχρι το τελος
Αρχικά δημιουργήθηκε από Band(age)it
Οταν λες πως τους αποροφησε η Ελλαδα τι ακριβως εννοεις ?
Νομιζω πως ο Αντωνης μιλαει ειρωνικα απο την αρχη μεχρι το τελος..
Αρχικά δημιουργήθηκε από 700_Thespieis
Νομιζω πως ο Αντωνης μιλαει ειρωνικα απο την αρχη μεχρι το τελος..
![]()
![]()
![]()
Όλα είναι έτσι, μέχρι να αποδειχθεί ότι είναι αλλιώς! :a39:
Μην το πάρεις προσωπικά...ως παράδειγμα σε παίρνω μια και ανέφερες νούμερα...Αρχικά δημιουργήθηκε από kawasaki ZX-12
εμενα η γυναικα μου δουλευει σε βιοτεχνια με ρουχα 10 με 11 ωρες την ημερα για 750 ευρω...
...δουλευω 12 με 14 ωρες την ημερα 2 εβδομαδες νυχτα και 2 πρωι για να παρω 1700 ευρω ...
Προσωπικά πιστεύω οτι αν με 2.450 το μήνα ζορίζεσαι...κάτι είναι στραβό στην όλη ιστορία...!!!
Δε νομίζω ότι μιλάμε για τα απαραίτητα προς το ζειν ούτε και να περνάς "κοτσάνι"...αλλά αυτό ποσό είναι πέρα για πέρα ικανοποιητικό...
Όσο για το ότι κάποιοι είναι κοντά στα 30 και ζουν ακόμα με τοθς δικούς τους παρότι έχουν δικιά τους δουλειά...νομίζω είναι επιλογή τους και δεν αναγκάζονται...και 700 να παίρνεις, ένα άτομο μόνο του θα βγεί πέρα.
Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση...όπως πάντα...φυσικά είμαστε πολύ πίσω στους μισθούς αλλά όχι στο χάλι που παρουσιάζει η τηλεόραση κάθε μέρα!!!
κανενα προβλημα γιατι να το παρω προσωπικα!!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από nocarder
Μην το πάρεις προσωπικά...ως παράδειγμα σε παίρνω μια και ανέφερες νούμερα...
Προσωπικά πιστεύω οτι αν με 2.450 το μήνα ζορίζεσαι...κάτι είναι στραβό στην όλη ιστορία...!!!
Δε νομίζω ότι μιλάμε για τα απαραίτητα προς το ζειν ούτε και να περνάς "κοτσάνι"...αλλά αυτό ποσό είναι πέρα για πέρα ικανοποιητικό...
Όσο για το ότι κάποιοι είναι κοντά στα 30 και ζουν ακόμα με τοθς δικούς τους παρότι έχουν δικιά τους δουλειά...νομίζω είναι επιλογή τους και δεν αναγκάζονται...και 700 να παίρνεις, ένα άτομο μόνο του θα βγεί πέρα.
Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση...όπως πάντα...φυσικά είμαστε πολύ πίσω στους μισθούς αλλά όχι στο χάλι που παρουσιάζει η τηλεόραση κάθε μέρα!!!
πιστεψε εχω μεγαλωσει σε οικογενεια τετραμελης με παρα πολυ ζορι!!!!!!
με πατερα οικοδομο που δουλευε 4-5 μηνες το χρονο!!!!!
το ποσο που λες ειναι ικανοποιητικοτατο αλλα δεν ειναι πια τετοιο!!!!!!
εκαναν στην γυναικα μου ολοκληρη ιστορια απο την δουλεια της για την εγκυμοσυνη με αποτελεσμα να την χασει!!!!!(την δουλεια)
αρα μιλαμε για 1700!!!!!
εκανα το λαθος επειδη μενω στο νοικι να κοιταξω για αγορα σπιτιου μην φανταστεις κατι μεγαλο για 80 τετραγωνικα!!!!!σε καμια τραπεζα και πηγα σε πολλες δεν βρηκα τραπεζα με δοση κατω απο 900 ευρω για ποσο 160.000 ευρω και κατω και αν βαλεις και τα παγια εξοδα συν οτι ερχεται και παιδι σε λιγες μερες αστα βραστα!!!!
αρα μενεις στο νοικι και η γυναικα βρισκει αργοτερα μια δουλεια με 600 και κατι κουτσοκανεις!!!!
α και κατι αλλο παιρνω 1700 οχι βασικο μισθο αλλα φτανω τα 1700 με 100 ωρες υπερωρια τον μηνα και τα βραδυνα μου!!!!!
αυριο μπορει να μην ειναι 1700 καταλαβαινεις τι εννοω!!!!!!
γι αυτο πιο πανω λεω οτι ειμαι προνομιουχος γιατι απλα δεν παιρνω 700-800 σαν την πλειοψηφια αλλα επειδη δεν ειναι σταθερα δεν μπορω να κανω ενα σημαντικο βημα οπως ειναι η αγορα σπιτιου γιατι αυριο δεν ξερουμε τι μας ξημερωνει και επειδη μεγαλωσα στερημενα και στριμωγμενα δεν θελω να περασει τα ιδια και οικογενεια μου!!!!!