Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 34

Θέμα: Πλύσιμο μότο:Εφαρμογή-Παρατηρήσεις

Αντε λοιπον να παραθεσω και γω την γνωμη μου!

Δεν χρησιμοποιω ποτε απορυπαντικο πιατων διοτι ξεραινει ολα τα λαστιχακια

Την αλυσιδα την λυπαινω με γρασσο ξυρου τυπου (ετσι λεγετε επειδη οταν στεγνωσει δεν φτυνει παντου) ειδικο για γραναζια κ αλυσιδες με μεγαλες ταχυτητες περιστροφης της wurth! (ειμαι απολυτα ευχαριστημενος η αλυσιδα ακουγετε να περιστρεφετε πολυ γλυκα)
    Τον πισω τροχο τον σηκωνω με γρυλο και σταντ και μπροστινο φρενο πιασμενο!
    Το μονο κερι που χρησιμοποιω ειναι για το bagster ειδικο για ανζωογωνιση δερματος το οποιο εχω προμηθευτει απο βιομηχανια δερματινων πολυτελειας!
    Την αλυσιδα την καθαριζω με κεροζινη ειδικου τυπου της wurth για αλυσιδες με o-rings!
    Χρησιμοποιω πιεστικο της karcher που εχει και boiler και βγαζει ζεστο νερο με το οποιο περναω ολη την μηχανη για να μαλακωσουν ολες οι ακαθαρσιες και να ειναι πιο ευκολη στο καθαρισμα!Την αλυσιδα ειδικα την κανει κουκλα (ποτε απο πολυ κοντα και με λεπτη δεσμη για να μην φθαρθουν τα o-rings)

Αν μου επιτρέπεις costas81 θα σου πρότεινα να προσέχεις πάρα πολύ με το πιεστικό και γενικά με την πίεση θα έλεγα γιατί προχτές πλήρωσα ένα καλό φιρμάνι(κοστολόγιο) για το τίποτα...
    Είμαι κάτοχος ενός 1000cc με 45000χλμ.Όλα αυτά τα χλμ την μηχανή την έπλενα τις περισσότερες φορές με πιεστικό και αρκετά προσεχτικά.Όσπου μία μέρα αφού άκουγα ένα θόρυβο από το γρανάζι και δεν μπορούσα να καταλάβω τι ήτανε το πήγα στο μάστορα.
    ΤΙ ΗΤΑΝ???
    Με την πίεση κατέστρεψα την τσιμούχα στην (πίσω)ρόδα με αποτέλεσμα να ξεραθεί το ρουλεμάν και το ρουλεμάν του φορέα (αυτό δεν κατάλαβα τι ακριβώς είναι,αν ξέρει κάποιος ας μου πει) με κόστος 100ευρώ περίπου και πιο σημαντικό την ασφάλεια μου.
    Έτσι έχουμε και λέμε ΟΧΙ ΠΙΕΣΗ
    1.Εξατμίσεις
    2.Κοντά σε ρουλεμάν,τσιμούχες,αλυσίδα...κτλ
    3.Κοντά στην εισαγωγή.

Thanx all που με ακούσατε!!

Καλό Πάσχα ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
    και καλές βόλτες

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	photo(8).jpg 
Προβολές:	1322 
Μέγεθος:	32,6 KB 
ID:	45687

Δαγκώνω άσχημα....γρρρ Το avatar του/της Krokodilos001
    Ego na ipenthimiso mono oti ola ta aporipantika, gia piata i rouxa...
    periexoun alata, ta opoia kanoun zimia sto xroma ke tin lak.

Ta mona katalila aporipantika einai ta sampouan aftokiniton pou einai oudetera xoris afta ta sistatika.

Ας ξυπνήσω λίγο αυτό το thread μιας και βλέπω αρκετές ενδιαφέρον προτάσεις και λύσεις για το πλύσιμο της μοτοσυκλέτας.
    Επειδή είμαι νέος στο χώρο και μιας και ήρθε η ώρα να πλύνω το μωρό μου (ktm 690 sm prestige) μου δημιουργήθηκαν οι εξής απορίες.

1. Μπερδεύτηκα λίγο με το τι προιόντα να χρησιμοποιώ για τα βαμμένα πλαστικά και αντίστοιχα για τα ματ.
    2. Ποια είναι η σωστή διαδικασία καθαρίσματος της αλυσίδας και λίπανσης της.(βήμα-βήμα, και ποιο το καλύτερο προιόν και τρόπος για καθάρισμα της)
    3. Πως πλένω τα τελικά;;(μου φαίνεται πως και με ένα μαλακό σφουγγάρι να της περάσω θα κάνει γρατζουνιές)
    4.με τι περνάω στο τέλος τα κινούμενα μέρη της moto ( γρανάζια αλυσίδας, ρουλεμάν κ.λ.π. )

το ξέρω ότι τα περισσότερα έχουν ήδη ειπωθεί, αλλά έχω ψιλομπερδευτεί.

Και όχι με σφουγγάρι το πλύσιμο. Ακόμα και το πιο μαλακό σφουγγάρι θα χαράξει λίγο τις επιφάνειες, ακόμα και αν δεν φαίνεται την πρώτη φορά. Προτιμάτε στουπί! Δεν χαράζει!
    Με σπρέυ σιλικόνης περνάω όλα τα πλαστικά και εξωτερικά όλα τα ελαστικά/πλαστικά των καλωδίων των δίκυκλων και αυτοκινήτων που έχω εδώ και 16 χρόνια και δεν είχα ποτέ ούτε θαμπώματα ούτε φθορές. Απεναντίας, φθαρμένα/ξεβαμμένα πλαστικά αναζωογονούνται και φαίνονται καινούρια. Ίσως έχει να κάνει και με ποιό σπράυ σιλικόνης χρησιμοποιέι καθένας. Εγώ μόνο Motul και ManteK.
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

τουτου ρεεεε!!!!!!!! Το avatar του/της KONIORDO$
    το σπρει συλικονης κανει καλο στα πλαστικα αλλα ποτιζουν
    φτου φτου φτου αν θα χρειαστεις βαψιμο μετα ο φαναρτζης πεζει να σου πεταξει τιποτα το κεφαλι !!!

Έχεις δίκιο. Εξού και η έκφραση "εσιλίκωσε", δεν βάφεται με τίποτε!
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Είναι η πιο πρόσφατη... Το avatar του/της stavrouliasp
    Καλά όλα αυτά, αλλά με την εξάτμιση κανείς δεν ασχολείται..? Στο 1100 Gs πάντως, εγώ βγάζω με αλενάκι τα προστατευτικά της εξάτμισης (αυτά που είναι για τη μείωση της θερμότητας που εκλύει) και την περνάω με γυαλιστικό από αυτό που χρησιμοποιούν οι μανάδες μας για τα ασημικά. Το ίδιο και στα προστατευτικά...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sakisdani750
    εγω μια αλλη παρατηρησει δλδ εγω που εχω gsxr μαυρο τα πλαστικα τι κερι να τα βαζω?
    η σιλικονη που λετε?
    δεν ξερω πολλα απο θεωρια περι πλαστικων γιαυτο ρωταω εδω....και κατι αλλο να μην χρησιμοποιω απλο υγρο σαπουνι πιατων για το πλυσιμο?

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	dfdg.jpg 
Προβολές:	1008 
Μέγεθος:	68,7 KB 
ID:	132908

Καλό το υγρό πιάτων, βγάζει όντως όλη την μπίχλα. Ενδοιασμοί αναφέρονται ως προς τη φιλικότητά του προς τα πλαστικά, μεταλλικά, κινούμενα και μη μέρη του δικύκλου. Καλού κακού πάρε ένα ειδικά για μηχανές/αυτοκίνητα και να είναι και βιοδιασπώμενο.
    Η σιλικόνη θα δώσει χαρά και λάμψη στα πλαστικά όπως και τα ειδικά κεριά για πλαστικά. Στο εμπόριο υπάρχουν πλέον τα πάντα για τα πάντα. Λεφτά να έχει κανείς να ξοδεύει!
    Συνήθως με ένα καλό απορρυπαντικό και με ένα καλό σπρεύ σιλικόνης δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο (πέραν του καθαρισμού της αλυσίδας και των ανοξείδωτων λαιμών).

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Καλό το υγρό πιάτων, βγάζει όντως όλη την μπίχλα. Ενδοιασμοί αναφέρονται ως προς τη φιλικότητά του προς τα πλαστικά, μεταλλικά, κινούμενα και μη μέρη του δικύκλου. Καλού κακού πάρε ένα ειδικά για μηχανές/αυτοκίνητα και να είναι και βιοδιασπώμενο.
    Η σιλικόνη θα δώσει χαρά και λάμψη στα πλαστικά όπως και τα ειδικά κεριά για πλαστικά. Στο εμπόριο υπάρχουν πλέον τα πάντα για τα πάντα. Λεφτά να έχει κανείς να ξοδεύει!
    Συνήθως με ένα καλό απορρυπαντικό και με ένα καλό σπρεύ σιλικόνης δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο (πέραν του καθαρισμού της αλυσίδας και των ανοξείδωτων λαιμών).
    ευχαριστω εχετλαιος!
    και εγω διαβασα και ακουσα οτι το υγρο πιατων ξεραίνει γενικά τα λαστιχάκια και ειπα να ρωτησω,
    οπως επισης διαβασα οτι η σιλικόνη θαμπώνει τα πλαστικα τα αβαφα αν ναι ποια ειναι τα αβαφα αυτα στα καντραν και τα πλαστικα στα χειριστήρια γιατι που αλλου μπορει να εχει αβαφα πλαστικα?
    γιαυτο λεω τωρα που ειναι καινουριο το εργαλειο να μην το γαμ...
    για τον καθαρισμο της αλυσίδας εχω διαβασει αρκετα ρost εδω, οποτε μπορω να πω οτι εβγαλα γνωμη γιατο τι θα κανω
    αλλα για των ανοξείδωτων λαιμών πρώτη φορα το ακουω για λεγε τι χρειαζοντε παλι αυτοι

Οι οι ανοξείδωτοι λαιμοί των εξατμίσεων είναι μεγάλη ιστορία. Δες εδώ

http://www.tdmhellas.gr/smf/index.php?topic=64.0

ένα κοπέλι σε τι μπελάδες μπήκε αλλά και τι κατάφερε!
    Επίμονο τρίψιμο ίσως και να είχε καταφέρει κάτι παρόμοιο ίσως και όχι. Πάντως το αποτέλεσμα λέει!
    Όσο για τη σιλικόνη βάλε άφοβα, δεν παθαίνουν τίποτε τα πλαστικά. Απεναντίας!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Οι οι ανοξείδωτοι λαιμοί των εξατμίσεων είναι μεγάλη ιστορία. Δες εδώ

http://www.tdmhellas.gr/smf/index.php?topic=64.0

ένα κοπέλι σε τι μπελάδες μπήκε αλλά και τι κατάφερε!
    Επίμονο τρίψιμο ίσως και να είχε καταφέρει κάτι παρόμοιο ίσως και όχι. Πάντως το αποτέλεσμα λέει!
    Όσο για τη σιλικόνη βάλε άφοβα, δεν παθαίνουν τίποτε τα πλαστικά. Απεναντίας!
    ναι φιλε μου εχετλαιε μπορει τα βαμενα πλαστικα με την σιλικονη να μην παθαινουν τπτ δλδ τι να παθαινουν εμεις για καλο το ριχνουμε....
    αλλα τα αβαφα τα ματ που εχει η μηχανη μηπως δεν χρειαζετε εκει πανω να ριχνεις σιλικονη?
    εγω λεω να παω απο δευτερα στο μοτο μαρκετ και να ψαχτω εκει για κερι...θα δω εντυπωσεις και θα πω!
    εγινα suzukakios

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peter86
    Παιδιά κάποιες οδηγίες για το πλύσιμο και γυάλισμα της ζελατίνας της μοτό???Κάπου είδα μία απάντηση για κάτι γυαλόχαρτα,αλλα δ κατάλαβα το τρόπο υλοποίησης...Ευχαριστώ!!!

CUORE SPORIVO ALFISTI Το avatar του/της lspiros
    απο τη μικρη μου πειρα σε φανοποιειο σας λεω τα εξης.οι αλοιφες και τα σπρει που χρησιμοποιειται να κοιτατε να μην εχουν ως βαση τη σιλικονη γιατι μετα θα εχετε προβλημα αν θελετε να βαψετε το κοματι.πρεπει μετα να μπει μεσα στο χρωμα αντισιλικονη και να περαστουν τα κοματια antisil.μια ερωτηση τωρα,αυτο το σπρευ βινυλιου για το bagster απο που το παιρνουμε και παιζει καμια καλη μαρκα?για τα λαστιχα μπορειτε να παρετε απο φαρμακειο γλυκερινη(πολυ φτηνη)να ανακατεψετε με νερο σε αναλογια 1 προς 1 και να ψεκασετε.μετα περαστε τα λαστιχα με καποιο πανι,απιστευτο αποτελεσμα και κυριως παμφθηνο.οσο για τις γρατζουνιες στη ζελατινα, η πιο ψιλη αλοιφη αυτοκινητου για γρατζουνιες τις αφαιρει(φινιρισματος λεγετε).το ιδιο αποτελεσμα εχουμε και στις ζελατινες κρανων.παντως ενας γενικος κανονας για τον καθαρισμο ζελατινων ειναι ο εξης.βρεχουμε χαρτι κουζινας και το τοποθετουμε πανω στη ζελατινα για κανα 5λεπτο.αυτο μαλακωνει βρωμιες και εντομα και οταν πλυνουμε δεν σημαδευουμε.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πλύσιμο μοτό στη Θεσσαλονίκη
    από dimokritos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 07/06/2008, 02:11
  2. ΠΛΥΣΙΜΟ ΜΟΤΟ
    από McTalas στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 02/10/2007, 14:16
  3. Πλυσιμο Μοτο....
    από kalgeorge στο forum Off topic