Νικο, ο Βυρωνας τα λεει απολυτως σωστα.Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Και είσαι στην πίστα και θες να πέσεις στα φρένα από τα 200 (ένα νούμερο που και στα Μέγαρα το "βλέπεις") αλλά στον τελευταίο γύρο σου έχει καεί η ασφάλεια και δεν έχεις πια ABS ή CBS ή και τα 2...... Και χουφτώνεις την μανέτα του φρένου με τα 4 δάχτυλα και την φτάνεις στο στοπ.....
Και σε μαζεύουν από την Αλίαρτο που θα σταματήσεις.....
Η γνωμη μου ειναι οτι το ABS ειναι σωτηριο ειδικα στους δρομους γυαλι της Ελλαδιτσας.
Δεν χρειαζεται να κυκλοφορας σε πολεις για να σε σωσει, ουτε οτι βλεπεις το SS ως μηχανακι πολης.
Μια φορα μπορει να τυχει να περασεις μεσα απο μια πολη/χωριο/οτιδηποτε και να χρειαστεις να φρεναρεις γιατι ο μπαρμπας διπλα σου αποφασισε να στριψει αριστερα στο στενο (οπως ειχα παθει εγω).
Οσον αφορα την πιστα να πω την δικη μου εμπειρια.
Στα Μεγαρα στην πισω ευθεια η 3η μου σπαει οριακα στα 200 λιγο πριν την μεση της μεση της ευθειας οποτε (αναλογα με τις διαθεσεις) κουμπωνω 4η για λιγο και πεφτω στα φρενα για την Κ6 με 210+.
Αν και το φρεναρισμα ειναι δυνατο, ο πισω τροχος ΔΕΝ αναπηδαει, και δεν εχω θεμα με μπλοκαρισμα τροχου.
Μονο μια φορα το ειχα παρακανει και φρεναρα οριακα οπου εκει ναι το μπροστινο μπλοκαρε ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ απο το πολυ φρεναρισμα. Ειλικρινα ομως δεν βλεπω που θα μπορουσε να με ενοχλησει το ABS σε αυτη τη διαδικασια -ειδικα τη στιγμη που η Honda λεει οτι θα ειναι προσαρμοσμενο να επεμβαινει μονο οριακα.
Στις Σερρες το Logger στην μηχανη μου ειχε δειξει 256 Max (γεματη 5η) -προφανως στο τελος της ευθειας πεφτοντας στα φρενα για την Κ1- αλλα και εκει δεν ειχα προβλημα αναπηδησεων η μπλοκαρισματων.
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι αν δεν ημουν κουλαδι και αν δεν με ενοιαζε ενδεχομενη βροντα της μηχανης, ισως να φρεναρα πιο οριακα και ισως αν ειχα ABS να με ενοχλουσε.
Ομως βλεποντας τα της πιστας απο πρωτο χερι εχω να πω οτι για να σε ενοχλησει το ABS θα πρεπει να εχεις καποιου βαθμου συγγενεια με το Μπουσταιικο και στην τελικη προτιμω να θυσιαζω μερικα δευτερολεπτα στην προσπαθεια ενος ..."απολυτου" γυρου ΚΑΙ να εχω μια εξασφαλιση οτι μπορει να γλυτωσω τη μηχανη μου απο τον λαλακα που βγηκε απο το στενο, παρα το αντιθετο.
![]()